A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 18. april 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvad betyder samlelån?

Ved at samle lån sker der det, at dine eksisterende lån lægges sammen til ét. Herved slipper du for at være kunde hos mange långivere, og du kommer ikke til at miste overblikket over dine betalingsaftaler i fremtiden. Det skaber mental ro, overblik og typisk også besparelse på den lange bane, når du lægger dine lån sammen.

Med et samlelån med lav rente betaler du kun én rente. Dette giver dig et bedre overblik over din økonomi, og det medfører som oftest også, at du kan spare penge i fremtiden. Er du registreret i RKI, skal du være ekstra opmærksom, når du vil samle din gæld. I denne forbindelse vil du som udgangspunkt ikke kunne låne penge, og det vil derfor være nødvendigt for dig at få afviklet din gæld, så du kan komme ud af RKI.

Du kan ikke låne trods RKI

På Lånio.dk kan du ikke låne penge, hvis du er registreret i RKI. Vi anbefaler at du får afviklet din misligholdte gæld, inden du optager nye lån.

Når du er blevet godkendt af en onlinebank til at samle dine lån, kommer det til at fungere på den måde, at du optager et lån til indfrielse af gæld. Det vil sige, at har du samlet set gæld for 32.000 DKK. fordelt hos 3 banker, vil du med et samlelån modtage 32.000 kroner. På den måde bliver du økonomisk i stand til at betale din gæld tilbage hos de 3 banker og fremover kun afdrage på ét samlet lån.

Et samlelån kan være den rette løsning for dig, der har flere lån. Det kan være fordyrende, når du har forskellige lån hos flere banker. Her kommer du til at betale mange renter, som alle lægges oven i de beløb, du har lånt.

Kan jeg få et samlelån selvom jeg står i RKI?

Nej, det er generelt ikke muligt at låne penge, hverken til samlelån eller andre formål, hvis du er registreret i RKI. Der findes muligvis få låneudbydere på nettet, der gerne vil give samlelån trods RKI, men vi anbefaler ikke at du optager mere gæld, såfremt du er registreret i RKI.

Grunden til at det ikke er muligt at få et samlelån trods RKI hos Lånio.dk, er at bankerne kan være usikre på om lånet bliver betalt tilbage. Der er mange forskellige grunde til at folk havner i RKI, og nogle gange er det ved et tilfælde eller uheld. Nederst på siden her kan du finde ud af, hvordan du kommer ud af RKI registret.

Er du ikke registreret i RKI kan finde frem til det billigste samlelån ved at holde punktet ”ÅOP” (Årlige Omkostning i Procent) op imod hinanden, når du har flere tilbud om lån at sammenligne mellem. Lånet, der har den laveste ÅOP, er det tilbud, der er det billigste for dig.

Hvad er RKI?

RKI er forkortelsen for ”Ribers Kredit Information”. Det er et register, der lister navne på personer, som ikke har tilbagebetalt gæld fra enten banker, forsikringsselskaber eller butikker.

Der er krav om, at din gæld skal være minimum 7.500 kroner, og at du skal have modtaget minimum 3 skriftlige rykkere, før du kan blive registreret i RKI.

Personer under 18 år kan ikke registreres hos Ribers Kredit Information. Er du i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, kan du tjekke med dit MitID her: RKI

Hvorfor kan jeg ikke låne penge?

Er du registreret i RKI eller i Debitorregistret, kan du blive afskåret fra at låne penge både hos din egen bank og hos bankerne på nettet. Dette skyldes, at det hos lånudbyderne anses for at være for risikabelt at låne penge ud til en person, som tidligere ikke har overholdt sine låneaftaler.

Det er ligegyldigt, hvad der er årsagen til, at du ikke har overholdt din aftale om at afdrage på et lån, hvis du registreres hos RKI.

Det fleste banker, både fysiske og på nettet, er ikke interesseret i at give samlelån trods RKI. Vi anbefaler derfor at du aktivt søger at komme ud af registret for dårlige betalere, enten selv eller ved søge hjælp hos en gældsrådgiver.

Hvordan finder jeg ud af om jeg står i RKI?

Du vil som udgangspunkt blive informeret, hvis du registreres hos RKI. Informationen sendes skriftligt som besked på E-boks.dk. Du kan også logge ind i RKI med dit MitID fra din mobil, tablet eller PC for at tjekke, om du skulle stå angivet i registret.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Med fokuseret og målrette indsats kan du få dig fjernet fra RKI, så du kan ansøge om og blive godkendt til at samle gæld i fremtiden.

Du kan komme ud af RKI på følgende måde:

  1. Find ud af hvilke kreditorer du har
  2. Find ud af hvor meget du skylder
  3. Lav en tilbagebetalingsplan
  4. Betal gælden af
  5. Bed din kreditor om at slette dig fra registret

Du skal være opmærksom på, at det er forretningens ansvar at få dig slettet igen hos RKI, hvis det var den, der i første omgang fik dig skrevet i registret.

Hos Lånio.dk hjælper vi danskerne med at finde det rigtige lån til deres behov. Med en låneansøgning får du flere lånetilbud fra førende danske banker, og kan nemt vælge det lån der passer bedst til dig.

Find dit samlelån nu! Det tager kun 2 minutter