Se min samlede gæld

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på samlelån fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49% Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Angiv låneformålet
Angiv venligst så præcis som muligt ansøgningens låneformål.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 19. oktober 2021

Hvor kan jeg se min samlede gæld?

Har du gæld, fordi du har lånt penge? Måske flere gældsposter end du kan overskue? Vil du gerne have overblikket tilbage? Læs denne guide og få styr på din økonomiske situation.

For at give et kort og præcist svar: Du kan se din samlede gæld online, når du logger ind på

 • SKAT
 • Kreditstatus
 • RKI
 • Debitor Registret
 • Din personlige netbank.

Har du taget lån af bekendte eller familie, må du spørge dem for at afklare dine gældsforhold.

Desværre er det ikke sådan, at du bare kan tjekke ét sted og der finde din samlede gæld. Det er lidt mere besværligt end det, men ikke umuligt. I dette indlæg vil vi uddybende forklare, hvor du ser din samlede gæld, hvordan du får en oversigt over gæld, og hvordan du kan komme af med din gæld med et samlelån.

Sådan finder du information om din gæld

Hvis du ikke har overblikket over din gæld, fordi du har taget privatlån eller billån, kan det være svært at vide, hvor du skal begynde. Herunder lister vi forskellige steder og metoder, hvor du kan finde information om din gæld.

Vi vil anbefale dig at gå igennem hver enkelt og notere din gæld fra de forskellige poster. Når du har været igennem dem alle, burde du have et samlet overblik over din gæld. Et godt første sted at starte er SKAT, så der starter vi naturligvis også.

Skat

Banker og finansieringsselskaber er forpligtede til at oplyse til SKAT, når de låner penge ud. Derfor kan du på SKAT tjekke din skattemappe, hvor du finder informationer om renteudgifter og gæld. Du kan her se, hvor meget du betaler i renter hvert år og din restgæld.

Du finder disse informationer ved at logge ind på SKAT med dit NemID. Herefter skal du vælge “Skatteoplysning” og derefter “Renteudgifter og restgæld”. Her kan du se alle banker og finansieringsselskaber, som har indberettet at have lånt dig penge.

Desværre er det ikke alle selskaber, der er lige gode til at indberette. Derfor er det en god idé at tjekke andre kilder for at være sikker på, at du har fundet alle dine gældsposter.

Kreditstatus

Kreditstatus.dk er et fælles register for låneudbydere, som de kan bruge, når de skal kreditvurdere mulige låntagere. Før en låneudbyder kan tilbyde dig et lån, skal de lave en kreditvurdering af dig. I en kreditvurdering indgår blandt andet, om du har nogle gældsposter. Låneselskaberne kan via Kreditstatus.dk se, hvilke lån du har og basere deres kreditvurdering af dig på det.

Det er ikke kun låneselskaberne, der kan logge ind. Du kan også tjekke din kreditstatus og se din gæld ved at logge ind på MinKreditstatus med dit NemID. Herefter efter det nemt at finde en oversigt over dine kreditorer.

RKI

Du kan også tjekke om, du står i RKI. RKI hed tidligere Ribers Kredit Information, men nu er det kun forkortelsen RKI, der bliver brugt. Det er Danmarks største register over dårlige betalere, og det er ejet af virksomheden Experian.

Hvis du ikke betaler dine regninger, kan du blive registreret her som dårlig betaler, og så vil det være ekstremt svært for dig at låne penge. Du kan logge ind med NemID via DinInfo.dk, og derefter er det nemt få et overblik over din gæld og se, om du har misligholdt gæld.

Konsekvenser ved at låne
Konsekvenserne ved at låne er, at du sætter dig for en månedlig fast ydelse, som du skal betale en del år frem. Det kan være fristende at låne til mindre forbrugsgoder. Dette ville jeg dog overveje en del, da det kan blive en dyr måde at få de ting, som du ønsker dig. Overvej altid om det ikke er bedre at spare sammen til det du gerne vil have.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Debitor Registret

RKI er ikke det eneste register i Danmark, der findes nemlig også Debitor Registret, som er en del af Bisnode Koncernen. Her har du, ligeså vel som låneselskaber, også mulighed for at undersøge, om du har nogle udeståender med kreditvirksomheder.

Ligesom før skal du logge ind med NemID på MinDBRoplysning.dk, og så kan du med det samme se, om der er nogle betalingsanmærkninger på dig.

Kontoudskrift

Selvom du har været igennem ovenstående metoder, og du dermed burde være rimelig sikker på at have fået et overblik over din gæld, kan det være en god idé at gennemgå dine kontoudskrifter.

Det er du nødt til at gøre helt manuelt ved at logge ind på din Netbank og finde dine seneste kontoudskrifter. Det kan være, at det er nemmest for dig at printe dem ud.

Når du har kontoudskrifterne foran dig, kan du gennemgå hver enkelt indbetaling og se, om der er nogle lån, der er blevet indbetalt på din konto. Det vil tage tid, men det er godt givet ud, fordi du så er helt sikker på, at du har undersøgt alle muligheder for at finde gældsposter, som du måske havde glemt.

Private lån

Ovenstående beskriver de mere officielle måde at finde frem til dine långivere, men det kan jo også være, at du har taget lån af private eksempelvis bekendte eller familie.

Med mindre du betaler renter af sådan et lån, og det derfor burde angives til SKAT, vil du naturligvis ikke kunne finde nogen officiel opgørelse over denne type lån.

Når du har fundet dine kreditorer, er det vigtigt, at du finder alle relevante informationer og får dem organiseret. Oftest kan du logge ind på din kreditors hjemmeside og finde oplysningerne der, ellers kan du kontakte dem på mail eller telefon. ved private lån må du tage kontakt til dem, du har taget lån af.

Derfor er det svært at låne, når du har gæld

Har du allerede gæld i kufferten, kan det være svært at tage et lån. Det skyldes, at bankerne opfatter gæld som et risikotegn, når de laver en kreditvurdering af dig.

Hvordan skaber jeg overblik over min gæld?

Nu har du fundet alle dine gældsposter. Den næste udfordring er at skabe et økonomisk overblik. Først og fremmest kan du skabe et overblik ved at liste alle dine kreditorer enten i hånden med pen og papir eller i et excelark.

Du skal skrive følgende informationer ned:

 • Navnet på din kreditor
 • Din restgæld - hvor meget du skylder
 • Din månedlige ydelse - hvor meget du betaler hver måned
Eksempel: Økonomisk overblik over gæld
Kreditor lån Restgæld Månedlig ydelse
Lånegiver A 25.000 kr. 2.000 kr.
Lånegiver B 7.000 kr. 600 kr.
Lånegiver C 3.000 kr. 200 kr.

Nu kan du se, hvor meget du samlet set skylder. Næste udfordring er så at finde ud af, hvordan du kommer ud af din gæld.

Hvordan kommer jeg af med min gæld?

Du har flere muligheder for at komme af med din gæld. Først og fremmest kan du blive ved med at betale af på din gæld, som du har gjort indtil videre. Du kan dog også undersøge dine muligheder for at komme ud af din gæld mere effektivt, billigere eller hurtigere.

Der er forskellige metoder, du kan gøre brug af, hvis du gerne vil betale din gæld af på en mere effektiv måde, end hvis du bare betaler af som du plejer. Vi lister de forskellige metoder herunder.

Betal det dyreste lån af først

Betaler du af på flere lån, kan det være en god motivationsfaktor at tage ét lån ad gangen. På denne måde vil du få en succesoplevelse, når du er færdig med én kreditor, og du kan så fokusere på at betale af til den næste.

Du skal dog være sikker på, at du kan lave en aftale med dine kreditorer, så du undgår at negligere lån, som du egentlig burde betale af på. Ellers vil du få strafrenter, og så bliver det endnu dyrere for dig at komme af med din gæld.

Få professionel hjælp

Er du endt i en alvorlig gældsspiral, hvor du har taget det ene lån efter det andet for at kunne betale gammel gæld af, kan det være en god idé at få professionel gældsrådgivning.

I sådan en situation kan det være rigtig svært at få overblikket tilbage, men der er gratis hjælp at hente. Du kan få rådgivning om gæld på flere måder:

 • Sagsbehandler ved kommunen
 • Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning
 • Den Sociale Retshjælp
 • Dansk Folkehjælp Betalt gældsrådgivning

Saml din gæld i et samlelån

Øverst på denne side kan du indtaste alle dine lån, som du samlede i dit overblik. Herefter vil du kunne se, hvor meget du kan spare hver måned, hvis du samler disse lån i ét samlet lån. Hvis du synes, at det lyder lidt for godt til at være sandt, vil vi forklare nærmere her.

Når du betaler af på flere lån hver måned, betaler du også flere gebyrer hver måned. Ved at samle dine lån til ét kan du spare penge, fordi du nu kan skal betale ét gebyr. Derudover kan du få en bedre rente på ét samlet, større lån, end du har på flere små lån.

Det er derfor en oplagt mulighed at sammenlægge dine lån, hvis du gerne vil ud af gæld. Det er muligt at få samlelån helt op til 500.000 kr.

Få tilbud på samlelån nu Det tager kun 2 minutter.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.