Kan jeg skifte bank med gæld eller restgæld?

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret: 07. marts 2023

Ja, du kan godt skifte bank med gæld elller restgæld. Med et samlelån indfries dine gamle lån og overføres til et nyt pengeinstitut - også hvis du har gæld flere forskellige steder. Det betyder, at har du gæld et eller flere steder, vil din nye bank indfri denne for dig og oprette er nyt lån hos dem. På den måde skal du kun betale et sted og slipper for renteomkostnigner og gebyrer hos flere udbydere.

Jo mere gæld du har hos andre banker og låneudbydere, jo større er chancen for at du kan spare penge ved at samle din gæld i en ny bank. Det skyldes at du nu er en større kunde i én bank, fremfor en mindre kunde i flere.

Den nye bank vil derfor oftest være meget interesseret i at du flytter din gæld med over når du skifter bank, og det viser sig ofte at der er flere penge at spare, end du måske regner med.

Eksempel på at samle gæld i en ny bank

Lad os sige du har et lån hos Bank 1 på 20.000 kr. og et lån hos Bank 2 på 50.000 kr. Hos Bank 1 mangler du at betale 12.000 kr. af på lånet, mens du hos Bank 2 mangler at betale 35.000 kr. af på lånet. Bank 3, som er her du optager din nye samlelån, vil betale din restgæld hos Bank 1 og Bank 2 og oprette et nyt, billigere lån på 47.000 kr. (12.000 + 35.000) hos dem.

Du vil også gerne låne yderligere 15.000 kr., så de lægges oveni lånet. Du får altså et nyt lån hos Bank 3 på 62.000 kr. Så skal du kun betale din regning ét sted, typisk til en lavere rente, og du skal ikke betale diverse gebyrer og renters rente flere gange hver måned.

Koster det penge at skifte bank?

Nej, det koster ikke noget at skifte bank, heller ikke selvom du flytter din gæld med over. Når du samler din gæld optager du et nyt lån, og her kan der være et oprettelsesgebyr, men så længe dit nye lån samlet set er billigere, er dette underordnet.

Før det giver mening at skifte bank og flytte gælden med, er det en forudsætning at du ved, hvor meget du kan spare ved at samle din gæld. Dette er også oftest tilfældet for langt de fleste af vores brugere.

Nogle brugere oplever således at kunne reducere deres månedlige betalinger med mere end 50%, hvilket hæver deres rådighedsbeløb markant, så der er råd til andre ting i livet.

4.7 på Trustpilot | 404 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.