Kan jeg få samlelån uden kreditvurdering?

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 1 min.
Opdateret: 04. september 2023

Nej, du kan ikke blive godkendt til samlelån uden at blive kreditvurderet. Banker og låneudbydere er tvunget ved lov, til at foretage en kreditvurdering af dig, inden de låner dig penge. Kreditvurderingen er altså et vigtigt værktøj til at afgøre, hvem der kan få et samlelån.

Hvor vidt udfaldet af denne kreditvurdering er en godkendelse eller afvisning, afhænger af bankens risikovillighed, og her er der stor forskel på, hvem bankerne ønsker at låne ud til. En afvisning betyder derfor ikke, at du ikke låne andre steder.

Husk på at kreditvurderingen også er til din fordel, da den kan forhindrer at du ender i en unødig stor gæld, som måske ikke kan betales tilbage. Kreditvurderingen er således både en sikkerhed for dig og for banken.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en gennemgang af din privatøkonomiske forhold. Følgende forhold er oftest en del af en kreditvurdering:

  • Indtægter
  • Udgifter
  • Rådighedsbeløb
  • Forbrugsadfærd
  • Gæld
  • Opsparing

Selvom en bank har afvist at låne dig penge på baggrund af din kreditvurdering, kan en anden bank sagtens have en anden vurdering. Derfor er det vigtigt at indhente tilbud fra flere banker.

Hvordan forbedrer jeg min kreditvurdering?

Er du blevet afvist til samlelån er der en række ting du kan gøre for at forbedre din kreditvurdering og forhåbentligt blive godkendt til samlelån. Herunder har vi samlet de væsentligste tips, til at forbedre din kreditvurdering.

Du kan desuden læse endnu mere om, hvordan du forbedre din kreditvurdering med denne guide:

Sådan forbedrer du din kreditvurdering

4.7 på Trustpilot | 404 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.