Er samlelån en god idé?

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret: 04. januar 2024

Ja, et samlelån vil i rigtigt mange tilfælde være en god idé og en økonomisk sund beslutning, hvis du har eksisterende gæld hos flere kreditorer. Det skyldes at du kan opnå lavere og færre omkostninger, når du er en stor kunde i en bank, fremfor en mindre hos flere låneselskaber.

Når du samler din gæld er det desuden meget nemmere at holde styr på, hvem du skylder penge, da det nu kun er en regning der skal betales fremfor flere. Hvor meget du kan spare med et samlelån afhænger af dine nuværende lån samt hvordan banken kreditvurdere dig i forbindelse med samlelånet.

Et voksende antal danskere samler hvert år deres lån i et samlelån, og oplever at spare mange tusinde kroner på deres lån. Har du mange små dyre lån, er de i højere grad tilfældet at du kan spare mange penge hver måned.

Se her for eksempler på, hvorfor du bør refinanciere dit lån.

Har du lån fra før juli 2020, kan du spare endnu mere

Hvis du har gæld som er optaget før 1. juli 2020, er din potentielle besparelse ved et samlelån endnu højere. Det skyldes at lån udstedt før denne dato ikke var omfattet af kviklånslovenTroværdig kildeRetsinformationRetsinformation.dk er indgangen til det fælles statslige retsinformationssystem, der giver adgang til alle gældende love, bekendtgørelser og cirkulærer m.v.Åbn kilde , som bl.a. forbyder markedsføring af lån med en ÅOP højere end 25%.

Det er derfor især en god idé at tjekke, hvor meget du kan spare ved at samle din gæld i et samlelån, hvis du har lån fra før denne lovgivning trådte i kraft.

Er samlelån en god idé i 2024?

Den seneste tid har budt på markante rentestigninger og generelt er det blevet meget dyrere at låne penge igennem 2022 og frem til i dag. Derfor er det i højere grad relevant at kigge på om der er penge at spare ved at sammenlægge dine lån.

I periode med svingende renter, er der nemlig mange der ender med dyre lån og når først lånet er taget, kan det være svært at huske på at få rentetjekket sine lån. Et samlelån er fungerer fuldstændig som et såkaldt rentetjek.

Det er altså en fuldstændig gratis og uforpligtende måde at finde ud af, om du kan spare penge på dine lån.

4.7 på Trustpilot | 403 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.