A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 01. maj 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Har du brug for et samlelån på 400.000 kr.?

Har du stiftet gæld hos flere forskellige kreditorer, og har du lån med dyre renter og gebyrer, som hver måned koster dig mange penge? Så er et billigt samlelån med lav rente, til at samle din gæld, en fornuftig løsning.

Et samlelån er en låneform, der gør det muligt at låne penge til at indfri din gæld i ét samlet lån med lav rente. Et billigt samlelån er derfor en oplagt mulighed, hvis du på nuværende tidspunkt betaler af på flere forskellige lån – eksempelvis billån, studielån eller overtræk. Du kan samle alle former for lån.

Hvis du har lån flere steder, vil du hurtigt miste overblikket over dem. Derfor er det en god idé at samle gælden i ét samlelån, så du ikke skal betale til flere forskellige kreditorer. Et billigt samlelån giver en lavere rente og færre gebyrer, så du får afviklet din gæld hurtigere.

Sådan kan du få tilbud på samlelån

Har du en samlet gæld på 400.000 kr., kan du på denne side nemt anmode om tilbud på det billigste samlelån til at indfri din samlede gæld. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen med dine informationer, hvorefter du får tilsendt flere tilbud på det billigste samlelån med lav rente.

I praksis fungerer det sådan, at du opretter et samlet lån til indfrielse af al din gæld. Pengene bliver brugt til at dække dine nuværende lån, hvorefter du udelukkende skal betale af til én låneudbyder frem for flere forskellige. Du har altså kun én regning, du skal holde styr på.

Eksempel på samlelån

I langt de fleste tilfælde er et samlelån en billigere og bedre løsning, da du sparer gebyrerne ved at samle dine lån. Renterne for et samlelån varierer afhængigt af, hvilken låneudbyder du vælger. Af samme årsag er der forskel på, hvad et samlelån koster.

I nedenstående tabel finder du et eksempel, der tager udgangspunkt i et samlelån til at dække låneudgifter på 400.000 kr.

Repræsentativt eksempel på samlelån

Samlet kreditbeløb400.000 kr.
Løbetid (mdr.)144 mdr.
Månedlig ydelse3.520 kr. - 3.813 kr.
Variabel debitorrenteMin. 3,49% – Max. 5%
ÅOPMin. 4,17% – Max. 5,70%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Stiftelsesomkostninger12.000 kr.
Saml. kreditomkostninger106.922 kr. – 149.020 kr.
Saml. tilbagebetaling506.922 kr. – 549.020 kr.
Besparelse pr. md.0 kr. – 2.900 kr.
Samlelån eksempel 400.000 kr.

I ovenstående eksempel ender de samlede låneomkostninger på mellem 106.922 - 149.020 kr., hvis du har en samlet gæld på 400.000 kr., du samler i et billigt samlelån. Den månedlige ydelse er på mellem 3.520 - 3.813 kr., og du vil være gældfri om 12 år.

Den samlede tilbagebetaling på mellem 506.922 - 549.020 kr. vil i langt de fleste tilfælde vil være mindre, end hvis du ikke samlede lånet hos én udbyder. Stiftelsesgebyret for lånet er på 12.000 kr., hvilket naturligvis vil være lavere, hvis du har gæld på mindre end 400.000 kr.

Få tilbud på samlelån Det tager kun 2 minutter

Sådan samler du din gæld med et samlelån

Hos Lånio.dk har du mulighed for at indhente tilbud på de billigste samlelån fra forskellige låneudbydere. Det gør du ved at udfylde formularen, du finder øverst på siden, hvorefter du kan se en estimeret besparelse. For at kunne gøre dette skal du vide, hvad din samlede gæld er. Efterfølgende får du tilsendt tilbud på de billigste samlelån med lav rente fra vores samarbejdspartnere.

Det er vigtigt, at du først og fremmest har et overblik over din samlede gæld på nuværende tidspunkt. Det kan være alt fra gæld til det offentlige, forbrugslån, billån og en lang række mindre lån, som har dét til fælles, at de har høje renter og gebyrer.

Skab overblik over din gæld nemt ved at indtaste dine lån i formularen øverst. Herefter vil du se, hvor meget du kan spare hver måned ved at samle lånene.

Find ud af, hvor meget du skylder

Der er flere måder, du kan finde ud af, hvor meget du skylder til forskellige kreditorer. Hvis du ikke på forhånd ved, hvor mange forskellige lån, du har, kan du gøre brug af nedenstående fremgangsmåde. Du kan også læse vores uddybende guide til at se din samlede gæld.

Tjek din skattemappe:

 • Log ind på Skat.dk
 • Vælg Skatteoplysninger fra menubjælken
 • Vælg Renteudgifter og restgæld fra menuen til venstre.

Denne fremgangsmåde vil give dig en oversigt over de kreditorer, der har indberettet oplysninger om dine gæld til SKAT. Det er ikke alle kreditorer, der indberetter oplysninger, selvom de har pligt til det, hvorfor du bør være opmærksom på, at listen kan være mangelfuld.

Herudover kan du gøre brug af følgende tjenester:

 • Kreditstatus.dk: Dette er et fælles register, hvor du kan indhente oplysninger fra dine kreditorer.
 • Dininfo.dk: Her skal du logge på med MitID, hvorefter du kan se, om du er registreret i RKI.
 • Bisnode Debitor Registret: Også her skal du logge på med MitID, hvorefter du kan se, om dine kreditorer har angivet, at du har misligholdt dine gældsforpligtelser.

Når du har fundet alle dine kreditorer, er det vigtigt, at du får dem organiseret. Skriv deres kontaktoplysninger ned og angiv, hvor meget du skylder til dem. Det er samtidig vigtigt, at du ved, hvor meget du betaler om måneden, samt hvad din restgæld er.

Disse oplysninger skal du bruge, når du skal anmode om dit samlelån. Det er derfor nødvendigt, at du har de rigtige oplysninger, da det estimerede samlelån ellers ikke vil være retvisende i forhold til din tilbagebetaling.

samlelaan 400.000 kr.

Ansøg om samlelån 400.000 kr.

Vi har gjort det simpelt at anmode om et billigt samlelån med lav rente på helt op til 400.000 kr. For at få tilbud på de billigste samlelån skal du igennem følgende trin:

 1. Indtast oplysningerne omkring de lån, du ønsker at samle.
 2. Sammenlign de tilbud, du får fra låneudbyderne.
 3. Vælg det bedste og billigste samlelån og skriv under på aftalen med dit MitID.
 4. Den låneudbyder, du har valgt, indfrier nu din restgæld hos kreditorerne, hvorefter gælden samles i ét billigt samlelån.
 5. Du er nu kunde hos låneudbyderen, og du kan se frem til lavere låneomkostninger, lavere månedlig ydelse og én samlet regning.

Når du ansøger om et samlelån, bliver der foretaget en kreditvurdering af dig. Det betyder, at bankerne tjekker din kreditstatus, så de er sikre på, at du kan leve op til dine forpligtelser. Vær opmærksom på, at langt de fleste banker ikke tilbyder samlelån trods RKI.

Sammenlign renter, ÅOP og vilkår

Når du har modtaget dine tilbud på de billigste samlelån med lav rente, er det vigtigt, at du sammenligner renter, ÅOP og vilkår, så du er sikker på, at du vælger det lån, der rent faktisk er billigt. Herudover skal du kigge på følgende oplysninger, hvis du vil have et fyldestgørende overblik:

 • Restgæld: Hvor meget skylder du?
 • Månedlig ydelse: Hvor meget betaler du om måneden?

Når du udfylder vores låneberegner i toppen af siden, kan du se, hvor stor en besparelse du opnår, når du samler dine lån hos én udbyder. Når du samler dit lån, får du både et bedre økonomisk overblik, ligesom du får et større rådighedsbeløb hver måned.

Du bør samtidig overveje, om det er vigtigt, at din gæld bliver betalt hurtigt af, eller om du hellere vil have en fast, lav ydelse hver måned. Vælger du en lav ydelse, får du mere luft i din økonomi, mens du hurtigere afvikler din gæld, hvis du betaler mere om måneden.

Før du accepterer et lån, er det vigtigt, at du har tjekket ÅOP – det er dén, der viser, hvad dine årlige omkostninger er i procent. Det er altså en indikator for de samlede omkostninger for lånet, og dermed hvor billigt det er, når der er taget højde for alle omkostninger. Jo højere en ÅOP lånet har, desto dyrere er det.

Lad Lånio.dk hjælpe dig

Vi samarbejder udelukkende med autoriserede banker, hvilket er din tryghed for en sikker proces, når du skal oprette et samlelån med lav rente. Det er gratis og uforpligtende at modtage tilbud på billige samlelån, og det er op til dig selv, om du vil indgå en låneaftale.

Vores koncept fungerer på den måde, at dine oplysninger videresendes til de banker, vi har et samarbejde med. De konkurrerer om at sammensætte det bedste lånetilbud til dig, så du er sikker på, at du får det absolut billigste samlelån.

Udfyld låneberegneren, du finder øverst på siden, ved at indtaste informationer om de lån, du ønsker at samle. Det giver dig et hurtigt indblik i, hvor meget du kan spare ved at låne til indfrielse af al din gæld.

Få tilbud på samlelån Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Lånios koncept?

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hvilke fordele giver Lånios koncept mig?

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Hvilken rente får jeg?

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Hvornår kan penge være på min konto?

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Kan jeg låne selvom min økonomi er dårlig?

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Hvor meget kan jeg låne?

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år
Kan jeg samle mine lån?

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Koster det mig noget at anvende Lånio?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Lånio penge?

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !