Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 29 min.
Opdateret: 24. november 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Samlelån med høj godkendelsesrate på Lånio.dk

Har du et eller flere lån allerede som du betaler af på? Hvis det er tilfældet er der en chance for at du kan spare penge hver måned, ved at samle din gæld i et samlelån. Tusindvis af danskere har samlet deres dyre gæld og har oplevet at kunne spare flere tusinde kroner.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er når du samler et eller flere eksisterende lån, hvilket kan give dig overblik over din økonomi og spare dig penge hver måned. Det anvendes altså med det primære formål at samle dyr gæld fra nuværende kreditorer i et nyt lån med forbedrede lånevilkår.

Et samlelån er oftest en god løsning fordi du kun betaler renter, administrations- og betalingsgebyrer på et lån fremfor flere. Når du samler gæld med Lånio.dk, sørger vores samarbejdende banker for, at indfri dine eksisterende lån automatisk.

Passer et eller flere scenarier til din situation? Et samlelån er ideelt til dig, der:

Lånio.dk logo Bliv klogere på hvad et samlelån er her: Hvad er et samlelån?

På denne side vil vi besvare alle dine spørgsmål, så du er klædt bedst muligt på til at træffe den rigtige beslutning for dig.

Oversigt over de bedste og billigste samlelån

Det billigste samlelån er dét med den laveste mulige ÅOP, hvilket i øjeblikket fås med Express Bank. Her er det muligt at få tilbudt et samlelån med en ÅOP fra kun 4,07%

Liste med med top 7 billigste samlelån:

1. Express Bank samlelån - 75.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

2. Ikano Bank samlelån - 75.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 5,70%

3. Re:member samlelån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

4. AcceptLån samlelån - 20.000 - 350.000 kr. - ÅOP fra 7,59%

5. Alisa Bank samlelån - 10.000 - 75.000 kr. - ÅOP fra 8,74%

6. SparXpres samlelån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

7. TF Bank samlelån - 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 11,95%

Om ÅOP og billigste samlelån..

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Husk også at bankerne med den laveste ÅOP også kan have strengere krav til dig som låneansøger, og at det derfor kan være sværere at få godkendt din låneansøgning der.

Vores samarbejdspartnere består derfor både af banker, der kan tilbyde lave omkostninger og med høj godkendelsesprocent. På den måde kan vi hjælpe så mange brugere som muligt med at finde samlelån.

Få det bedste samlelån med en medansøger

Når du skal vælge dit samlelån er målet naturligvis at opnå den størst mulige besparelse sammenlignet med dine nuværende gældsposter. En af måderne, hvor du kan påvirke renten på dit lån, og altså prisen, er ved at forbedre din kreditvurdering.

Det kan du bl.a. gøre ved at låne med en medansøger, når du søger om at få tilbud på samlelån med lav rente. Det hjælper dig, da der nu vil være en ekstra indkomst inkluderet i låneansøgningen og derved et større rådighedsbeløb til at bære afdragene.

LÅN PENGE HOS LÅNIO.DK ⭐ Sammenlign Og Spar på Eksisterende Lån | Lånio.dk

Hvordan virker samlelån på Lånio.dk?

På Lånio.dk ansøger du om at samle gæld med vores låneansøgning, hvorefter vi sender din forespørgsel ud til vores udvalgte samarbejdspartnere. Disse banker vil foretage en vurdering af dig og din økonomi, inden de sender lånetilbud ud til dig, via vores låneportal.

Sådan samler du din gæld på Lånio.dk:

 1. Indsend ansøgningsskemaet, der er placeret øverst på siden. Det er afgørende at opregne alle dine aktuelle lån nøjagtigt, da denne information spiller en betydelig rolle i bankernes kreditvurderingsproces.
 2. Indhent og sammenlign tilbud på samlelån fra bankerne.
 3. Vælg et lånetilbud og underskriv lånet med MitID.
 4. Din nye bank vil nu indfri din restgæld hos tidligere kreditorer og samle gælden i det nye lån.
 5. Du er nu ny kunde i den pågældende bank, og afdrager udelukkende hos dem fremover.
 6. Du vil opleve lavere låneomkostninger, lavere månedlig ydelse og kun én regning.

Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde, hvilket er din sikkerhed for at bankerne gør deres bedste for at komme med konkurrencedygtige lånetilbud.

Hvordan virker samlelån på Lånio.dk

Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Vigtige spørgsmål og begreber om samlelån

At samle gæld og optage lån er en vigtigt økonomisk beslutning, som kan have stor indflydelse på din fremtidige økonomiske situation. Vi anbefaler derfor at du sætter dig grundigt ind i emnet, før du vælger at tage et samlelån.

Herunder har vi samlet en række af de spørgsmål vi ofte får fra vores brugere og som kan hjælpe dig med at med blive klogere på, om et samlelån er den rigtige løsning for dig. Klik på spørgsmålene for at komme til siden med svar.

Kan du ikke finde svar på de spørgsmål du måtte sidde med, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, som du finder øverst her på siden.

Nyttige begreber du skal kende til

Finansielle tjenester som et samlelån er komplekse emner og der er en del økonomiske begreber der er vigtige for dig at kende til, for at du er bedst muligt klædt på til at træffe et valg om samlelån.

Herunder har vi samlet de vigtigste begreber som vi vurderer er essentielle for dig at have styr på, og som du vil støde på i forbindelse med at du ansøger om samlelån.

Sådan fungerer et samlelån

Hvor meget kan du spare ved at samle dyre lån?

Herunder finder du et eksempel på, hvor meget du kan spare, når du vil samle forbrugslån eller andre usikrede lån. Eksemplet er fiktivt, men retvisende for en typisk besparelse i forbindelse med at samle lån. Der tages udgangspunkt i en person som har to forskellige lån og et kreditkort, som vedkommende ønsker at samle.

Eksempel - Scenarie #1

Nuværende lånLånebeløbYdelse pr. måned
Forbrugslån #165.000 kr1.909 kr.
Forbrugslån #235.000 kr.868 kr.
Kreditkort20.000 kr.754 kr.
Total120.000 kr.3.531 kr.

I eksemplet er der en samlet gæld fra forbrugslån på 120.000 kr. fordelt på to forskellige lån og et kreditkort på 20.000 kr.. På det ene forbrugslån er den månedlige ydelse 1.909 kr., på det andet 868 kr., og på kreditkortet 754 kr..

Din samlede besparelse ved at samle forbrugslån afhænger af dine nuværende lånevilkår, hvor meget du skylder samt hvor gode lånevilkår du kan få ved at samle forbrugslån.

I vores eksempel ønsker kunden at samle sin gæld på 120.000 kr. og lægge et mindre kontantbeløb oveni på 20.000 kr.

Herunder har vi lavet et eksempel på, hvordan en besparelse kunne se ud, ved at samle to forbrugslån og et kreditkort til ét samlet lån.

Nye LånLånebeløbYdelse pr. måned
Samlelån140.000 kr2.659 kr.
Besparelse-872 kr.

Repræsentativt eksempel på besparelse ved samlelån


Eksempel - Scenarie #2

Nuværende lånLånebeløbYdelse pr. måned
Forbrugslån45.000 kr1.009 kr.
Kreditkort #115.000 kr.534 kr.
Kreditkort #225.000 kr.599 kr.
Billån120.000 kr.3.204 kr.
Total205.000 kr.5.346 kr.

Eksemplet viser, at kunden har en samlet gæld på 205.000 kr. Dette består af to kreditkort, et forbrugslån og et billån. Den månedlige ydelse på forbrugslånet er 1.009 kr., den samlede månedlige ydelse fra de to kreditkort er 1.133 kr., og for billånet er den 3.204 kr..

I dette eksempel ønsker kunden at samle sin gæld på 205.000 kr. og tilføje et ekstra kontantbeløb på 25.000 kr. oveni.
Nedenfor har vi skabt et eksempel på, hvordan en besparelse kunne se ud ved at kombinere al denne gæld i et samlet lån.

Nye LånLånebeløbYdelse pr. måned
Samlelån230.000 kr3.678 kr.
Besparelse-1.668 kr.

Repræsentativt eksempel på besparelse ved samlelån

Lånio.dk logo Læs mere om besparelse ved samlelån her: Hvor meget kan jeg spare med et samlelån?

Samlelån - Få tilbud på samlelån fra flere banker

Disse 3 elementer påvirker omkostninger og rente på dit samlelån

Prisen på samlelån afhænger primært af tre elementer:

 1. størrelsen på din samlede restgæld
 2. ønsket ekstra kontant lånebeløb
 3. personlig kreditvurdering.

Først og fremmest afhænger din pris af mængden af restgæld, som du ønsker at samle. Har du meget gæld fra tidligere lån, vil du naturligvis skulle optage et større lån. Hvis du derudover ønsker at låne flere penge oven i din gæld, vil du ende op med et relativt højt lånebeløb og, hvis ikke du vil have en meget høj månedlig ydelse, også en lang løbetid. Det vil gøre dit lån dyrere, da du afdrager i længere tid.

Din personlige kreditvurdering vil også have indflydelse på dit lån. Den vil bl.a. baseres på lånehistorik, betalingsevne og disponibel indkomst. Vi anbefaler altid, at du søger med en medansøger for at forbedre dine chancer for godkendelse og en bedre pris på lånet.

Disse lånetyper kan samles

Du kan samle alle lån uden sikkerhed i et samlelån. Det betyder, at hvis der er tale om et lån uden sikkerhed, kan du samle det uanset låneformålet. Beløbsstørrelsen vil afhænge af den udbyder, som du vælger dit nye samlelån hos.

Derimod kan du ikke samle større lån med materiel sikkerhed. Det betyder lån, hvor et aktiv er stillet som sikkerhed f.eks. ved: realkreditlån, boliglån, billån med sikkerhed og andelsboliglån. Derudover kan du kun samle et erhvervslån med privatlån, hvis det er optaget gennem CPR-nummer og ikke CVR.

Ønsker du at samle større lån med sikkerhed, skal du søge om en såkaldt refinansiering hos din private bank, hvor dit lån er optaget. Har du et realkreditlån som alligevel skal refinansieres anbefaler vi du prøver at samle din gæld der.

Herunder har vi samlet typiske lån som vores brugere ønsker at samle:

Beregn samlelån hurtigt med vores låneberegner

Når du søger om et samlelån, bør du overveje, hvad der er vigtigst for dig - at få gælden hurtigt betalt eller at betale en fast, lav ydelse hver måned. Vælger du en lav ydelse, får du luft i økonomien, men betaler af på lånet i længere tid. Med en høj ydelse betaler du et højere beløb hver måned, men vil også få afviklet gælden hurtigere.

Du kan bruge vores låneberegner til at se, hvordan din ydelse ændrer sig, når du justerer på låneperioden eller lånebeløbet. Låneberegneren udregner automatisk lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent), samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og din månedlige ydelse på baggrund af de informationer du indtaster.

Før du takker ja til et lån, bør du altid tjekke lånets ÅOP. Den er dit redskab til at se de årlige omkostninger i procent og en indikator for, hvor billigt lånet er, når samtlige omkostninger medregnes. Jo højere ÅOP - jo dyrere lån.

Carsten Lund om vigtigheden i at aflæse ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.
Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvor kan du se din samlede gæld?

Følg denne guide i 3 nemme trin og få overblik over din gæld.

Du finder information om dine gældsposter fra banker og finansieringsselskaber på Skat.dk - selvbetjening. Her kan du både se din restgæld, og hvor meget du hvert år betaler i renter, hos dine kreditorer. Du finder en uddybende forklaring af, hvordan du finder din samlede gæld på vores side: Se min samlede gæld.

1. Tjek din skattemappe

Herefter får du en oversigt over de kreditorer, der har indberettet oplysninger om dine gældsforhold. Det sker dog, at kreditorer ikke får indberettet disse oplysninger, på trods af at de har pligt til det. Hvis du mistænker, at du har kreditorer der ikke har indberettet, har du flere muligheder, som du kan læse om i det følgende.


2. Undersøg om du har yderligere kreditorer her

Når du har fundet alle dine kreditorer, er det vigtigt, at du finder relevante informationer og får dem organiseret. Oftest kan du logge ind på din kreditors hjemmeside og finde oplysningerne der, ellers skal du kontakte dem på mail eller telefon.


3. Skab økonomisk overblik med en samlet liste

 • Restgæld - Hvor meget skylder jeg?
 • Månedlig ydelse - Hvor meget betaler jeg hver måned?
 • Indtast dine lån i vores beregner øverst, og se din besparelse.

Med ovenstående oplysninger kan du nemt se, hvor meget du kan spare ved at samle dine lån. Mange danskere får både det økonomiske overblik tilbage og et større rådighedsbeløb hver måned ved sammenlægning af lån.


Lånio.dk samarbejder med førende danske banker, og med én låneansøgning kan du få flere uforpligtende tilbud på samlelån. På den måde øger du chancen for at få det billigste samlelån, når du sammenligner flere tilbud fra forskellige banker.

Hvor meget gæld kan du samle?

Her på Lånio.dk kan du få et samlelån op til 500.000 kr. Med samlelån er der typisk tale om større løn, da lånet bruges til at samle eksisterende gæld. Det afhænger således af, hvor meget gæld du har nu, og ønsker at samle, samt om du ønsker et ekstra beløb til kontant udbetaling, som en del af samlelånet.

Det mindste beløb du kan vælge til samlelån med automatisk indfrielse er 75.000 kr. Du kan godt låne mindre, men så vil der være tale om et samlelån med manuel indfrielse, dvs. du selv skal betale lånene ud hos dine andre kreditorer med det nye samlelån. Hvor stort et lån du kan blive godkendt til afhænger af din kreditvurdering.

Herunder har vi samlet de lånebeløb som vores brugere typisk vælger og kan bruges til samlelån.

Hvordan virker samlelån på Lånio.dk Læs mere om at samle gæld samt få ekstra lånebeløb, her: Hvor meget gæld du kan samle.

Fordele og ulemper

Er du i tvivl om, hvorvidt et samlelån med lav rente er det rigtige for dig og din privatøkonomi? Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om dine lånemuligheder.

Fordele

- Kun én bank at betale til

- Lavere låneomkostninger

- Flere penge mellem hænderne

- Mulighed for at blive gældfri hurtigere

- Bedre lånemuligheder i fremtiden

Ulemper

- Stiftelsesomkostninger skal betales påny

- Betalingsservice aftaler skal betales påny

- Ikke al gæld kan samles i et samlelån

Fordele ved samlelån

Den helt store fordel, og grunden til at flere danskere vælger samlelån, er at de ofte kan spare mange tusinde kroner, på at samle deres lån. Det skyldes at du kun betaler til én kreditor i stedet for flere.

Det betyder for mange, at de bliver gældfri hurtigere og kan have flere penge til sig selv, hver måned. Det er også lettere at have styr på regninger og lægge budget, når du har færre kreditorer. Vi har samlet de vigtigste fordele du bør kende til, herunder:

1. Kun én bank at betale til

Når du kun har omkostninger hos én kreditor fremfor flere, vil det betyde færre omkostninger. Udover at spare penge, er det også meget nemmere at holde overblikket over din økonomi.

2. Lavere låneomkostninger

De samlede omkostninger i forbindelse med lån bliver også lavere fordi du nu er en større kunde hos én bank fremfor en lille kunde hos flere banker. Derfor kan banken tilbyde dig lavere låneomkostninger.

3. Flere penge mellem hænderne

Når du samler dine lån er den største fordel for mange, at de får flere penge mellem hænderne, som kan bruges på de vigtige ting i livet.

4. Mulighed for at blive gældfri hurtigere

Et billigere lån giver dig mulighed for at betale mere af på din gæld og derfor blive gældfri hurtigere, hvilket er en god ting at sigte efter.

5. Bedre lånemuligheder i fremtiden

Når du tager ansvar for din økonomi og dine lån, viser du også fremtidige låneudbydere, at de roligt kan låne dig penge. Dine valg og din historik er en del af bankernes vurdering af dig som låntager.

Ulemper ved samlelån

Der kan være en række ulemper ved samlelån, som du kan undgå ved at indhente lånetilbud først og vælge det bedste samlelån

Vi har samlet de vigtigste ulemper ved samlelån som er relevante for dig at kende til, herunder:

1. Stiftelsesomkostninger skal betales påny

Når du allerede har betalt stiftelsesomkostninger på dine eksisterende lån, er det naturligvis ærgerligt at skulle gøre det igen. Dog vil din samlede besparelse ved samlelån formentlig være meget højere.

2. Betalingsservice aftaler skal opsættes påny

Da du med et samlelån får en ny kreditor, skal en evt. betalingsservice aftale oprettes igen. Dette tager dog oftest ikke mere end 5-10 minutter.

3. Ikke al gæld kan samles i et samlelån

De fleste lån kan samles til et samlelån, men ikke alle. Fx vil SU-lån, realkreditlån og andre lån med sikkerhedsstillelse ikke laves til et samlelån. Oftest vil vilkårene på disse lånetyper også være gode i forvejen, og derfor ikke kunne betale sig at samle.

Er samlelån for dig? (5 ting du bør overveje)

Overvejer du at tage et samlelån, er der et par overvejelser, du bør gøre dig, inden du takker ja til et tilbud. Nedenstående råd kan både have indflydelse på din pris på lånet, men også om det overhovedet bliver en fordelagtig beslutning for din privatøkonomi.

1. Kan du samle alle lån et sted?

Det er naturligvis essentielt, at du er sikker på, at du kan samle de lån, som du håber på. De lån, som kan samles i lånet, er lån uden krav om sikkerhedsstillelse. Det er typisk billån uden udbetaling, forbrugslån, kviklån og indskudslån. Du kan ikke samle realkreditlån, boliglån og lignende banklån.

2. Hvor tæt er du på at være gældfri?

Hvis du kun er et par afdrag fra at være gældfri, kan det højst sandsynligt ikke betale sig, at oprette et nyt lån. Du skal huske på, at du ved et samlelån stifter et nyt lån, og derfor skal betale etableringsomkostninger igen. Er disse en procentvis del af lånebeløbet, kan de udgøre flere tusinde kroner af omkostningerne afhængig af omfanget af den samlede restgæld.

3. Bør du tilføje et kontant lånebeløb?

Man kan fristes til at tænke, at dette er en gratis mulighed for at låne lidt ekstra penge oven i sit samlelån. Hvis du ikke har brug for et ekstra kontant beløb, eller har en plan for hvordan de skal bruges, anbefales det ikke at stifte yderligere gæld. Dette vil blot forlænge din tilbagebetalingsperiode og derved udskyde udsigten til at blive gældfri.

4. Hvorfor vil banken have din restgæld?

Det vil de, fordi de får en ny kunde ind i butikken. I teorien opretter du et nyt privatlån ligesom alle andre. Dit lån bliver bare brugt på at indfri tidligere gæld i stedet for udbetalingen til en bil, en ny cykel eller noget helt tredje.

5. Men hvorfor er det bedre for din økonomi?

Det er det, fordi du nu kun skal betale af på ét lån. Du er nu kun kunde ét sted, hvor du betaler penge for at låne. Før betalte du måske to, tre eller fire banker for at låne dig penge. Selvom lånebeløbet er større på dit nye samlelån, vil dine samlede låneomkostninger ved én bank, frem for to eller tre, altid være lavere.

Susanne Arvad om hvad du skal være opmærksom på ved lån:
Når man ønsker at optage et lån, skal man være opmærksom på, hvilke vilkår optagelsen kan ske på. Der er mange der udbyder lån, og der er stor forskel på gebyr, renter, omkostninger, betalingsvilkår, løbetid m.v. Det er vigtigt, at man undersøger markedet og laver en sammenligning, hvor blandt andet de årlige omkostninger i procent (ÅOP) holdes oppe mod hinanden.

Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne er uddannet ved Danske Bank Academy og har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.
Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Har du problemer med gæld?

Har du problemer med uoverskuelig gæld og en stram økonomi? I så fald er det vigtigt at du ikke låner flere penge til unødvendige formål. Sørg for at få lagt en plan først, for hvordan du kommer dine gæld til livs. Et samlelån kan være en del af svaret fordi du med stor sandsynlighed kan spare penge med et samlelån.

Herunder har vi samlet en række nyttige kilder, hvor du kan finde inspiration, råd og decideret økonomisk rådgivning. Jo før du bliver gældfri, jo før vil du have økonomisk frihed til at foretage dig det du vil. Uanset hvilken situation du står i, er der hjælp at hente. Det kræver blot at du beslutter at gøre noget ved det i dag.

Nyttige kilder

Leder du efter inspiration og råd til at løse din økonomiske situation, eller decideret økonomisk rådgivning. Herunder finder du kilder til begge formål.

Information og råd om gæld

Finanstilsynets råd og viden om gældTroværdig kildeRådtilpenge.dkRådtilpenge.dk er drevet af Finanstilsynet og er en uvildig informationskilde om privatøkonomiske forhold.Åbn kilde  Finanstilsynets råd og viden om gæld

Rådgivning om økonomi og gæld

Forbrugerrådet Tænk gældsrådgivningTroværdig kildeForbrugerrådet TænkForbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til dig, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.Åbn kilde Gratis rådgivning om økonomi og gæld på telefon.

KFUM's sociale arbejdeTroværdig kildeKFUM's sociale arbejdeKfumsoc.dk er en frivillig organisation der tilbyder hjælp og støtte til udsatte børn, unge og voksne.Åbn kilde Gratis gælds- og økonomisk rådgivning.

VidensfunktionenTroværdig kildeVidenfunktionenVidensfunktionen.dk er en forening af frivillige der yder gratis økonomi- og gældsrådgivning til danske borgere.Åbn kilde Frivillig og gratis økonomi- og gældsrådgivning.

Settlement.dkTroværdig kildeSettlement.dkSettlement.dk hjælper og rådgiver udsatte med bl.a. økonomi og gæld, retshjælp og socialrådgivning.Åbn kilde Få gratis hjælp til gæld af Settlement.dk's rådgivere.

Hvem tilbyder samlelån med lav rente?

Mange låneudbydere og banker tilbyder samlelån, men hvem tilbyder det billigste samlelån? Herunder har vi samlet de banker som i øjeblikket har den laveste rente på deres samlelån. Husk dog at det endelige lånetilbud fra bankerne afhænger af en individuel kreditvurdering.

Billigste samlelån i 2023 - lavest mulige ÅOP

Coop Bank samlelån: 4,01%

Express Bank samlelån: 4,07%

Santander samlelån: 4,98%

PenSam Bank samlelån: 7,20%

Jyske Bank samlelån: 8,32%

Du kan læse mere om hver enkelt bank og deres lånevilkår her:

Resurs Bank samlelån

Resurs Bank har været på markedet med banklicens i næsten 20 år. De hjælper mere end 5,7 millioner kunder i Norden med finansieringsløsninger. Hos Resurs Bank kan du låne fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en løbetid fra 2 til 12 år, til en rente på 11%.

Hos Resurs Bank skal du ikke stille sikkerhed for dine lån og bl.a. derfor er låneprocessen væsentligt kortere, end hvis du går til din traditionelle bank. Du skal være 18 år og have arbejde eller være pensioneret for at kunne låne penge hos Resurs bank.

Derudover er det ikke muligt at få samlelån trods RKI med Resurs Bank. Hos Resurs Bank kreditvurderes alle ansøgere for at sikre, at alle lån er økonomisk ansvarlige, og at brugere ikke ender med uoverskuelig gæld.

Express Bank samlelån

Express Bank blev etableret i 1987 og har over 30 års erfaring med finansieringsløsninger til private. Express Bank har siden 2014 været en del af den internationale koncern, BNP Paribas Personal Finance, der opererer i mere end 30 forskellige lande. I alt har koncernen ca. 27 mio. kunder på verdensplan.

Express Bank tilbyder samlelån fra 75.000 kr. og op til 500.000 kr., men tilbyder almindelige forbrugslån fra 10.000 kr. Banken kan tilbyde samlelån til en rente fra blot 3,49%, hvilket er et af de absolut laveste renter på markedet.

Remember samlelån

Remember er en nyere låneudbydere på det danske marked og er en del af svenske Entercard Group AB. Hos Remember kan du ansæge om samlelån fra 10.000 kr. til 250.000 kr. med en låneperiode op til 15 år. Renten er variabel og ligger mellem 6,95 og 21,45%.

Hos Remember skal du være over 18 for at ansøge om samlelån. Derudover skal du have en årsindkomst på mindst 120.000 kr. og må ikke være registreret i RKI som dårlig betaler. Med et samlelån hos Remember skal du være opmærksom på at, du selv skal indfri dine eksisterende lån. Dette sker ikke automatisk som ved andre banker.

Sparxpres samlelån

Sparxpres er en del af banken Spar Nord og har siden 1992 hjulpet privatkunder med finansiering. Hos Sparxpres er det muligt at låne mellem 10.000 kr. og 250.000 kr. med en løbetid på 3-10 år med en rente fra 8,86%.

Hos Sparxpres er det et krav at du som låntager er min 23 år gammel. Derudover skal din årlige indkomst være på min. 125.000 kr. ligesom du ikke må være registreret i RKI og desuden skal have bopælsadresse i Danmark.

Hos Sparxpres er det desuden helt gratis til hver en tid at indfri dit lån eller at sætte dine månedlige afdrag op, så du hurtigere bliver gældfri igen.

Coop Bank samlelån

Coop Bank blev stiftet i 2013 og har i dag ca. 150.000 kunder. Coop er dog mest kendt for der dagligvarekæder som Kvickly, Fakta og Irma mm.

Hos Coop Bank er det muligt at få et samlelån fra 50.000 - 350.000 kr. til en rente fra på kun 5,04%. Dog er det formentlig langt fra alle der kan godkendes til et lån hos Coop Bank, da lave lånevilkår ofte også kræver en stærkt kreditvurdering.

Santander samlelån

Santander tilbyder samlelån fra 20.000 - 350.000 kr. med en variabel rente fra 6,95 - 13,95%. Du kan desuden vælge at betale lånet tilbage på mellem 2 og 6 år. Bliver du godkendt til lån hos Santander kan du forvente pengene udbetalt indenfor 2 hverdage.

Jyske Bank samlelån

Jyske Bank er en stor traditionel dansk bank som tilbyder en lang række finansieringsprodukter foruden økonomisk rådgivning til deres kunder. Det billigste samlelån på 100.000 kr. hos Jyske Bank har en rente på mellem 6,66 - 11,73%.

Nordea samlelån

Nordea er en anden bank, der tilbyder at samle dine lån fra 20.000 - 375.000 kr. til en rente fra 8,25 - 17%. Når du ønsker at samle lån med Nordea, skal du angive hvilke låne- og kredittyper du ønsker at samle, samt hvor mange lån der er tale om hvor meget du betaler i månedlige ydelser samlet set.

Derudover er der tale om en meget nem proces i tre trin. Først ansøger du om at samle dine lån. Derefter bliver du godkendt og får udbetalt samlelånet. Til sidst betaler du dine gamle lån ud og skal derfor kun koncentrere dig om ét samlet lån fremover.

Ikano Bank samlelån

Ønsker du at samle gæld med Ikano, skal du have en restgæld på mindst 75.000 kr. Du kan maksimalt samle gæld op til 300.000 kr. og renten ligger mellem 7,9 og 16,9%. Det tager kun 15 minutter at udfylde din ansøgning, hvorefter du hurtigt får svar på, om du er godkendt til et samlelån.

Alisa Bank samlelån

Selvom Alisa Bank tilbyder et samlelån, kan de kun samle op til 100.000 kr. af din gæld. Denne begrænsning kan være et problem for nogle. Deres rente starter på 8%. Alisa Bank er den samme bank, der tidligere blev kaldt Fellow Bank.

Danske Bank samlelån

Hos Danske bank kan du låne fra 10.000 kr. mens der umiddelbart ikke er en øvre grænse fastsat for, hvor meget du må låne. Danske Bank oplyser ikke noget rentespænd, men ved et lån på 100.000 kr. betalt tilbage over 5 år er renten mellem 9,58 og 14,75%.

Du kan desuden finde en udvidet undersøgelse af billigste samlelån her.

Få tilbud på samlelån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvilke krav skal du opfylde?

Du kan herunder se kravene til at tage et samlelån hos Lånio.dk.

 1. Du skal være fyldt 18 år.
 2. Du må ikke være registreret i RKI.
 3. Du skal have en dansk bankkonto.
 4. Du skal have bopæl i Danmark.
 5. Du skal have et aktivt MitID og give eSKAT samtykke.

Bemærk også, at kravene kan variere fra udbyder til udbyder. Det betyder, at enkelte kan stille krav til, at du f.eks. skal være ældre eller skal kunne medsende billeddokumentation.

Når du ansøger gennem vores form, vil du automatisk kunne se, når bankerne er klar med et lånetilbud på samlelån til dig. Du finder dem i vores portal, som du får adgang til, når din ansøgning er gennemført.

Hvorfor kan du ikke få et samlelån?

Udover at skulle leve op til ovenstående krav for at blive godkendt til lån, er der en kreditvurdering som er helt afgørende for, om du vil blive godkendt til lån eller ej.

Kreditvurderingen er en evaluering af dig og din økonomi. Hvis denne vurdering ikke lever op til bankens krav, kan du derfor få din låneansøgning afvist. Grunden er at banken simpelthen vurderer, at der er for stor risiko forbundet med at låne dig pengene.

Selvom du har fået afvist din låneansøgning, er der stadig muligheder for at låne penge. Du kan nemlig gøre flere ting for at forbedre din kreditvurdering. Du kan eksempelvis forsøge med et mindre lånebeløb, en længere løbetid eller at ansøge sammen med en medansøger.

Tip! - Bliv godkendt til samlelån med medansøger

Du kan øge dine muligheder for at blive godkendt til det billigste samlelån, hvis du ansøger med din ægtefælle eller samlever som såkaldt medansøger.

Samlelån trods RKI - Kan du det?

Du kan ikke få lån online, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Det skyldes at bankerne vurderer at risikoen for at lånet ikke bliver betalt tilbage er for høj.

Her på Lånio.dk kan du finde en guide til, hvordan du opnår en bedre økonomi og kommer ud af RKI. Det kan også være en god idé at søge professionel hjælp hos en gældsrådgiver, så du kan blive gældfri så hurtigt som muligt.

Lånio.dk logo Læs mere her om hvad du kan gøre hvis du er i RKI: Kan jeg få samlelån trods RKI?

Samlelån uden kreditvurdering - Kan du det?

Nej, du kan ikke blive godkendt til samlelån uden at blive kreditvurderet. Banker og låneudbydere er tvunget ved lov, til at foretage en kreditvurdering af dig, inden de låner dig penge.

Hvor vidt udfaldet af denne kreditvurdering er en godkendelse eller afvisning, afhænger af bankens risikovillighed, og her er der stor forskel på, hvem bankerne ønsker at låne ud til. En afvisning betyder derfor ikke, at du ikke låne andre steder.

Husk på at kreditvurderingen også er til din fordel, da den kan forhindrer at du ender i en unødig stor gæld, som måske ikke kan betales tilbage.

Samlelån - Oftest stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet en række spørgsmål, som vores brugere oftest gerne vil have svar på i forbindelse med samlelån. Du kan desuden finde en udvidet version af svar på disse og andre  vigtige spørgsmål, her: Spørgsmål & svar om samlelån.

Hvorfor er samlelån en god idé?

Samlelån er en god idé, hvis du afdrager på flere lån, eller hvis du allerede har et lån, men ønsker at tage et større lån. Vores brugere sparer i gennemsnit flere tusinde kroner om måneden ved at samle deres lån. Det gør de, fordi de reducerer deres låneomkostninger væsentligt ved kun at afdrage hos én bank i stedet for flere.

Hvor meget kan jeg spare med et samlelån?

Størstedelen af vores brugere sparer flere tusinde kroner om måneden ved at samle deres gæld. Besparelsen afhænger af størrelsen på nuværende gæld, dine nuværende lånevilkår(renter og gebyrer) og antallet af kreditorer.

På vores side kan du indtaste dine nuværende gældsposter og se, hvor meget et samlelån vil spare dig om måneden. Du finder vores beregner her.

Hvilken rente kan jeg få på et samlelån?

Vores samarbejdspartnere tilbyder rente fra 3,49% på samlelån. Størrelsen på samlelån går op til 500.000 kr. og dette inkluderer samlet restgæld fra nuværende kreditorer og evt. tillægsbeløb, som du ønsker at låne.

Ligesom alle andre lån vil din endelige rente vurderes ud fra en kreditvurdering af dig som låner. Her vil bankerne se på din eksisterende gæld, betalingsevne og månedligt rådighedsbeløb og vurdere, om din økonomi kan bære lånet.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Langt de fleste kan godt få et samlelån uanset deres gældstørrelse. Det kan dog være, at du ikke har samme mulighed for at låne flere penge med dit samlelån, hvis du allerede har en stor gæld. For at forbedre dine chancer, kan du på Lånio.dk få flere tilbud med kun én ansøgning.

Du kan ikke få et samlelån, hvis du er registreret i RKI eller ikke opfylder alemene krav til kreditvurdering. Du kan se alle krav til samlelån på vores side.

Kan jeg skifte bank med gæld eller restgæld?

Ja, det kan du godt. Med et samlelån indfries dine gamle lån og overføres til et nyt pengeinstitut - også hvis du har gæld flere forskellige steder. Det betyder, at har du gæld et eller flere steder, vil din nye bank indfri denne for dig og oprette er nyt lån hos dem. På den måde skal du kun betale et sted og slipper for renteomkostnigner og gebyrer hos flere udbydere.

Eksempel: Du har et lån hos Bank 1 på 20.000 kr. og et lån hos Bank 2 på 50.000 kr. Hos Bank 1 mangler du at betale 12.000 kr. af på lånet, mens du hos Bank 2 mangler at betale 35.000 kr. af på lånet. Bank 3, som er her du optager din nye samlelån, vil betale din restgæld hos Bank 1 og Bank 2 og oprette et nyt, billigere lån på 47.000 kr. (12.000 + 35.000) hos dem. Du vil også gerne låne yderligere 15.000 kr., så de lægges oveni lånet. Du får altså et nyt lån hos Bank 3 på 62.000 kr. Så skal du kun betale din regning ét sted, typisk til en lavere rente, og du skal ikke betale diverse gebyrer og renters rente flere gange hver måned.

Hvad er det vigtigste, når jeg skal samle gæld?

Det vigtigste for dig er at samle alle dine nuværende gældsposter. På den måde opnår du den størst mulige besparelse med dit nye samlelån. Derudover anbefaler vi altid, at du får flere tilbud på dit samlelån, så du nemt kan sammenligne priser og vilkår fra bankerne.

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Morten Nordahl
Faktatjekket af Morten Nordahl, Finansiel rådgiver
Morten Nordahl yder uvildig økonomisk- og finansiel rådgivning og er stifter af Finansielrådgivning.dk. Morten er uddannet ved Copenhagen Business School og har mere end 10 års erfaring fra bankverdenen - erfaring som han bruger til at hjælpe og rådgive private om økonomi, bolig, investering og forsikring. Morten er desuden kendt fra Magasinet Penge på DR.