Samlelån fra flere banker

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på samlelån fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Låneformål
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud fra flere banker på samlelån - Indtast de lån du ønsker tilbud på her
Hvilke lån/kreditter vil du samle?
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Trustpilot logo
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Resursbank
Basisbank
Expressbank
Modus Finans
LånLet
Sidst opdateret: 19. oktober 2020

Ansøg om et samlelån og få samlet din gæld ét sted

Har du stiftet gæld hos flere kreditorer, og har du gældsposter med dyre renter og gebyrer, der koster mange penge? Så kan du samle dine dyre lån i ét med et samlelån og spare flere tusinde kroner hvér måned.

Har du ikke det samlede overblik over, hvor meget du skylder, bør du få det, inden du ansøger om samlelån. Du finder en guide til, hvordan du nemt og hurtigt kan få overblik over dine kreditorer og din samlede gæld, her: Hvor kan jeg se min samlede gæld?

Tip! Du kan øge dine muligheder for at blive godkendt til det billigste samlelån, hvis du ansøger med din ægtefælle eller samlever som såkaldt medansøger.

Et samlelån hjælper dig ikke kun med at samle dine lån og kreditter, men også med at afvikle gælden hurtigere. Når du samler din gæld hos os, sørger vores samarbejdende banker for, at dine eksisterende lån indfries automatisk.

På denne side vil vi besvare alle dine spørgsmål, så du er sikker på, at det bliver den rigtige beslutning for dig.

Passer et eller flere scenarier til din situation? Et samlelån er ideelt til dig, der:

 • har flere små eller store kreditorer
 • både vil samle lån og låne penge på én gang
 • gerne vil være gældfri hurtigere
 • vil have ét stort lån i stedet for flere små
 • gerne vil spare penge på dine lån.

Hvad er samlelån?

Et samlelån er et lån til at samle gæld. Det anvendes altså med det primære formål at samle gæld fra nuværende kreditorer og oprette et nyt lån med forbedrede lånevilkår. Udover at samle lån kan du også låne et ekstra beløb, som vil tillægges restgælden fra dine nuværende lån.

Når du vælger et samlelån, vil din nye långiver indfri dine nuværende lån for dig. Herefter vil långiver oprette et nyt lån til dig hos dem, så du betaler din restgæld af her i stedet for. Det bliver også ofte omtalt som refinansiering, omlægning af forbrugslån og rentetjek.

Hvorfor vil banken have min restgæld?

Det vil de, fordi de får en ny kunde ind i butikken. I teorien opretter du et nyt privatlån ligesom alle andre. Dit lån bliver bare brugt på at indfri tidligere gæld i stedet for udbetalingen til en bil, en ny cykel eller noget helt tredje.

Men hvorfor er det bedre for min økonomi?

Det er det, fordi du nu kun skal betale af på ét lån. Du er nu kun kunde ét sted, hvor du betaler penge for at låne. Før betalte du måske to, tre eller fire banker for at låne dig penge. Selvom lånebeløbet er større på dit nye samlelån, vil dine samlede låneomkostninger ved én bank, frem for to eller tre, altid være lavere.

Besparelse ved at samle gæld

Herunder finder du et eksempel på, hvor meget du kan spare, når du vil samle forbrugslån eller andre usikrede lån. Eksemplet er fiktivt, men retvisende for en typisk besparelse i forbindelse med at samle lån. Der tages udgangspunkt i en person som har tre forskellige lån før de samles.

For at beregne besparelsen med samlelån, skal der tages udgangspunkt i de resterende låneomkostninger, da personen allerede har afdraget på en del af sin gæld. Det er altså de omkostninger, som der ville være ved fortsat at afvikle på gælden.

Besparelse på samlelån
Nuværende lånLånebeløbYdelse (mdr.)RestgældResterende omkostninger
Forbrugslån35.000 kr.1.741 kr.26.702 kr.2.903 kr.
Billån120.000 kr.2.468 kr.88.676 kr.12.493 kr.
Indskudslån150.000 kr.3.970 kr.134.328 kr.28.418 kr.
Total305.000 kr.8.179 kr.249.706 kr.43.814 kr.
Nyt samlelån252.000 kr.5.802 kr.252.000 kr.26.006 kr.
Besparelse-2.377 kr.-17.808 kr.

Forbrugslån

Forbrugslån på 35.000 kr. med en årlig rente på 15%, stiftelse på 1.250 kr. og en løbetid på 24 måneder. Der er afdraget på lånet i 7 måneder, hvilket giver en restgæld på 26.702 kr. og resterende låneomkostninger på 2.903 kr.

Billån

Billån på 120.000 kr. med en årlig rente på 8%, stiftelse på 2.500 kr. og en løbetid på 60 måneder. Der er afdraget på lånet i 19 måneder, hvilket giver en restgæld på 88.676 kr. og resterende låneomkostninger på 12.493 kr.

Indskudslån

Indskudslån på 150.000 kr. med en årlig rente på 12%, stiftelse på 2.500 kr. og en løbetid på 48 måneder. Der er afdraget på lånet i 7 måneder, hvilket giver en restgæld på 134.328 kr. og resterende låneomkostninger på 28.418 kr.

Nyt samlelån

Samlelån på 252.000 kr. med en årlig rente på 5%. Hovedstolen er større end restgælden, da der vil være nye stiftelsesomkostninger på 2.500 kr. Der skal afdrages på lånet i 48 måneder og nye låneomkostninger vil udgøre 26.006 kr. Ydelsen reduceres fra 8.179 kr. (samlet) til 5.802 kr. og giver en besparelse på 2.377 kr. om måneden. Låneomkostningerne reduceres fra 43.814 kr. (samlet, resterende) til 26.006 kr. og giver en samlet besparelse på 17.808 kr., når lånet er afviklet.

Disse 3 elementer påvirker pris og rente

Prisen på samlelån afhænger primært af tre elementer:

 1. størrelsen på din samlede restgæld
 2. ønsket ekstra kontant lånebeløb
 3. personlig kreditvurdering.

Først og fremmest afhænger din pris af mængden af restgæld, som du ønsker at samle. Har du meget gæld fra tidligere lån, vil du naturligvis skulle optage et større lån. Hvis du derudover ønsker at låne flere penge oven i din gæld, vil du ende op med et relativt højt lånebeløb og, hvis ikke du vil have en meget høj månedlig ydelse, også en lang løbetid. Det vil gøre dit lån dyrere, da du afdrager i længere tid.

Din personlige kreditvurdering vil også have indflydelse på dit lån. Den vil bl.a. baseres på lånehistorik, betalingsevne og disponibel indkomst. Vi anbefaler altid, at du søger med en medansøger for at forbedre dine chancer for godkendelse og en bedre pris på lånet.

Få det billigste samlelån med medansøger

Når du skal vælge dit samlelån er målet naturligvis at opnå den størst mulige besparelse sammenlignet med dine nuværende gældsposter. En af måderne, hvor du kan påvirke renten på dit lån, og altså prisen, er ved at forbedre din kreditvurdering.

En af måderne, du gør det på, er ved at tilføje en medansøger, når du søger om at få tilbud på samlelån. Det hjælper dig, da der nu vil være en ekstra indkomst inkluderet i låneansøgningen og derved et større rådighedsbeløb til at bære afdragene.

Din medansøger kan være en partner eller samlever, som vil kunne dække lånets omkostninger med dig. Medansøger ved samlelån giver dig altså både bedre chancer for at blive godkendt og en bedre pris på dit lån.

ÅOP viser dig din reelle pris

Når du søger om et samlelån, bør du overveje, hvad der er vigtigst for dig - at få gælden hurtigt betalt eller at betale en fast, lav ydelse hver måned. Vælger du en lav ydelse, får du luft i økonomien, men betaler af på lånet i længere tid. Med en høj ydelse betaler du et højere beløb hver måned, men vil også få afviklet gælden hurtigere.

Du kan bruge vores låneberegner til at se, hvordan din ydelse ændrer sig, når du justerer på låneperioden eller lånebeløbet. Låneberegneren udregner automatisk lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent), samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og din månedlige ydelse på baggrund af de informationer du indtaster.

Før du takker ja til et lån, bør du altid tjekke lånets ÅOP. Den er dit redskab til at se de årlige omkostninger i procent og en indikator for, hvor billigt lånet er, når samtlige omkostninger medregnes. Jo højere ÅOP - jo dyrere lån.

Casten Lund om vigtigheden i at aflæse ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.
Carsten Lund fra Økonomihus.dk — Økonomisk rådgiver Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.
Få tilbud på samlelån nu!
Det tager kun 2 minutter

Sådan fungerer lån til at samle gæld

Processen ved samlelån:

 1. Indhent og sammenlign tilbud på samlelån fra bankerne.
 2. Vælg et lånetilbud og underskriv lånet med NemID.
 3. Din nye bank vil nu indfri din restgæld hos tidligere kreditorer og samle gælden i det nye lån.
 4. Du er nu ny kunde i den pågældende bank, og afdrager udelukkende hos dem fremover.
 5. Du vil opleve lavere låneomkostninger, lavere månedlig ydelse og kun én regning.

Inden udbetaling af pengene vil der blive foretaget en kort forhåndsgodkendelse af din økonomi for at tjekke, om du er registreret i RKI og kan kreditgodkendes.

Vores koncept fungerer sådan, at dine ønsker videresendes til vores samarbejdende banker, der alle konkurrerer om at sammensætte det bedste lånetilbud til dig. Det er altid helt uforpligtende og gratis at modtage lånetilbud. Når du ansøger om et samlelån, vil du få foretaget en kreditvurdering, hvor banken tjekker din kreditstatus.

Hos Lånio.dk samarbejder vi kun med autoriserede banker. Det er din tryghed for en sikker låneproces. Vil du læse mere om din sikkerhed på Lånio.dk, og hvem vi er, kan du gøre det her: Om os.

Sådan fungerer et samlelån

Disse lånetyper kan samles

Du kan samle alle lån uden sikkerhed i et samlelån. Det betyder, at hvis der er tale om et lån uden sikkerhed, kan du samle det uanset låneformålet. Beløbsstørrelsen vil afhænge af den udbyder, som du vælger dit nye samlelån hos.

Derimod kan du ikke samle større lån med materiel sikkerhed. Det betyder lån, hvor et aktiv er stillet som sikkerhed f.eks. ved: realkreditlån, boliglån, billån med sikkerhed og andelsboliglån. Derudover kan du kun samle et erhvervslån med privatlån, hvis det er optaget gennem CPR-nummer og ikke CVR.

Ønsker du at samle større lån med sikkerhed, skal du søge om en såkaldt refinansiering hos din private bank, hvor dit lån er optaget. SU-lån kan heller ikke samles, da de udbetales af det offentlige.

Lån, du kan samle:

 • Forbrugslån
 • Kviklån, minilån, SMS-lån
 • Online kreditter
 • Billån uden sikkerhed
 • Lån til indskud eller udbetaling
 • Lån til eget selskab (gennem CPR)

Find ud af, om samlelån er for dig

Overvejer du at tage et samlelån, er der et par overvejelser, du bør gøre dig, inden du takker ja til et tilbud. Nedenstående råd kan både have indflydelse på din pris på lånet, men også om det overhovedet bliver en fordelagtig økonomisk beslutning for dig.

Kan jeg samle de lån, som jeg har?

Det er naturligvis essentielt, at du er sikker på, at du kan samle de lån, som du håber på. De lån, som kan samles i lånet, er lån uden krav om sikkerhedsstillelse. Det er typisk billån uden udbetaling, forbrugslån, kviklån og indskudslån. Du kan ikke samle realkreditlån, boliglån og lignende banklån.

Hvor tæt er jeg på at være gældfri?

Hvis du kun er et par afdrag fra at være gældfri, kan det højst sandsynligt ikke betale sig, at oprette et nyt lån. Du skal huske på, at du ved et samlelån stifter et nyt lån, og derfor skal betale etableringsomkostninger igen. Er disse en procentvis del af lånebeløbet, kan de udgøre flere tusinde kroner af omkostningerne afhængig af omfanget af den samlede restgæld.

Bør jeg tilføje et kontant lånebeløb?

Man kan fristes til at tænke, at dette er en gratis mulighed for at låne lidt ekstra penge oven i sit samlelån. Hvis du ikke har brug for et ekstra kontant beløb, eller har en plan for hvordan de skal bruges, anbefales det ikke at stifte yderligere gæld. Dette vil blot forlænge din tilbagebetalingsperiode og derved udskyde udsigten til at blive gældfri.

Susanne Arvad om hvad du skal være opmærksom på ved lån:
Når man ønsker at optage et lån, skal man være opmærksom på, hvilke vilkår optagelsen kan ske på. Der er mange der udbyder lån, og der er stor forskel på gebyr, renter, omkostninger, betalingsvilkår, løbetid m.v. Det er vigtigt, at man undersøger markedet og laver en sammenligning, hvor blandt andet de årlige omkostninger i procent (ÅOP) holdes oppe mod hinanden.
Susanne Arvad fra Arvad Finanshus — Direktør og ejer Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.

Hvor kan jeg se min samlede gæld?

Følg denne guide i 3 nemme trin og få overblik over din gæld.

Du finder information om dine gældsposter fra banker og finansieringsselskaber på Skat.dk - selvbetjening. Her kan du både se din restgæld og hvor meget du hvert år betaler i renter, hos dine kreditorer.

Sådan finder du din samlede gæld

1. Tjek din skattemappe

 • Log ind på Skat.dk
 • Vælg "Skatteoplysninger" fra menuen øverst
 • Vælg "Renteudgifter og restgæld" fra menuen til venstre

Herefter får du en oversigt over de kreditorer, der har indberettet oplysninger om dine gældsforhold. Det sker dog, at kreditorer ikke får indberettet disse oplysninger, på trods af at de har pligt til det. Hvis du mistænker, at du har kreditorer der ikke har indberettet, har du flere muligheder, som du kan læse om i det følgende.


2. Undersøg om du har yderligere kreditorer her

Når du har fundet alle dine kreditorer, er det vigtigt, at du finder relevante informationer og får dem organiseret. Oftest kan du logge ind på din kreditors hjemmeside og finde oplysningerne der, ellers skal du kontakte dem på mail eller telefon.


3. Skab økonomisk overblik med en samlet liste

 • Restgæld - Hvor meget skylder jeg?
 • Månedlig ydelse - Hvor meget betaler jeg hver måned?
 • Indtast dine lån i vores beregner øverst, og se din besparelse.

Med ovenstående oplysninger kan du nemt se, hvor meget du kan spare ved at samle dine lån. Mange danskere får både det økonomiske overblik tilbage og et større rådighedsbeløb hver måned ved sammenlægning af lån.


Lånio.dk samarbejder med førende danske banker, og med én låneansøgning kan du få flere uforpligtende tilbud på samlelån. På den måde øger du chancen for at få det billigste samlelån, når du sammenligner flere tilbud fra forskellige banker.

Få tilbud på samlelån nu!
Det tager kun 2 minutter

Lånio.dk samarbejder med udvalgte banker

Når du ansøger om et samlelån gennem Lånio.dk, får du tilbud fra flere førende danske banker. Vi har udvalgt disse samarbejdspartnere med ønsket om et lånemarked med fuld gennemsigtighed og fair vilkår.

Vores partnere har stor erfaring med sammenlægning af lån og hjælper mange danskere med at få det økonomiske overblik tilbage. De sørger for at ophæve din gæld hos nuværende kreditorer og lægger en plan for tilbagebetaling af din samlede gæld.

Når vi kontakter vores samarbejdspartnere med anmodning om et samlelån, ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden om dig som kunde. Du slipper derfor for selv at tage kontakt til flere banker, og du øger chancen for at få tilbudt det billigste samlelån.

Basisbank samlelån

Basisbank er en danskejet virksomhed, der blev etableret i år 2000 og har altså 20 års erfaring med finansiering til danskerne. Basisbank tilbyder deres kunder lån fra 30.000 kr. op til 500.000 kr. uden sikkerhedsstillelse.

Basisbank er den første bank i landet, der er 100% digital og ikke har nogen fysisk afdeling. Med dette koncept sparer Basisbank en masse omkostninger, som bruges til at tilbyde konkurrencedygtige finansieringsløsninger.

Hos Basisbank er det et krav, at brugeren er fyldt 18 år, har en fast indtægt og ikke er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. En grundig kreditvurdering sørger desuden for, at låntagere ikke sætter sig selv i uoverskuelig gæld.

Express Bank samlelån

Express Bank blev etableret i 1987 og har over 30 års erfaring med finansieringsløsninger til private. Express Bank tilbyder samlelån fra 75.000 kr. og op til 500.000 kr., men tilbyder almindelige forbrugslån fra 10.000 kr.

Express Bank har siden 2014 været en del af den internationale koncern, BNP Paribas Personal Finance, der opererer i mere end 30 forskellige lande. I alt har koncernen ca. 27 mio. kunder på verdensplan.

Hos Express Bank bliver der ligeledes foretaget en grundig kreditvurdering af alle potentielle låntagere. Ligesom ved Basisbank, er det heller ikke muligt at sammenlægge dine lån hos Express Bank, hvis du er registreret I RKI eller debitorregistret.

Resurs Bank samlelån

Resurs Bank har været på markedet med banklicens i næsten 20 år. De hjælper mere end 5,7 millioner kunder i Norden med finansieringsløsninger. Hos Resurs Bank kan du låne fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en løbetid fra 2 til 12 år.

Hos Resurs Bank skal du ikke stille sikkerhed for dine lån og bl.a. derfor er låneprocessen væsentligt kortere, end hvis du går til din traditionelle bank. Du skal være 18 år og have arbejde eller være pensioneret for at kunne låne penge hos Resurs bank.

Derudover er det ikke muligt at få samlelån trods RKI med Resurs Bank. Hos Resurs Bank kreditvurderes alle ansøgere for at sikre, at alle lån er økonomisk ansvarlige, og at brugere ikke ender med uoverskuelig gæld.

Vil du vide mere om vores samarbejdspartnere, kan du læse mere på vores side: Lånio.dk’s samarbejdende banker.

Krav til at tage et samlelån

Du kan herunder se kravene til at tage et samlelån hos Lånio.dk.

 1. Du skal være fyldt 18 år.
 2. Du må ikke være registreret i RKI.
 3. Du skal have en dansk bankkonto.
 4. Du skal have bopæl i Danmark.
 5. Du skal have et aktivt NemID og give eSKAT samtykke.

Bemærk også, at kravene kan variere fra udbyder til udbyder. Det betyder, at enkelte kan stille krav til, at du f.eks. skal være ældre eller skal kunne medsende billeddokumentation.

Når du ansøger gennem vores form, vil du automatisk kunne se, når bankerne er klar med et lånetilbud på samlelån til dig. Du finder dem i vores portal, som du får adgang til, når din ansøgning er gennemført.

Fordele og ulemper ved lånet

Er du i tvivl om, hvorvidt et samlelån er det rigtige for dig og din privatøkonomi? Vi har herunder samlet de vigtigste fordele og ulemper ved at samle gæld. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om lånemulighederne.

Fordele

 • Kun én bank at betale til
 • Lavere låneomkostninger
 • Flere penge mellem hænderne
 • Mulighed for at blive gældfri hurtigere
 • Bedre lånemuligheder i fremtiden.

Ulemper

 • Stiftelsesomkostninger skal betales igen
 • Besparelsen afhænger af din restgæld
 • Dit lånebeløb bliver højt, hvis du har meget gæld allerede.

Du bør i forbindelse med et samlelån også tænke på, at det ikke løser din økonomiske situation eller redder dig fra dine gældsposter. Du skal stadig betale dine lån tilbage, selvom du omlægger dine usikrede lån.

En ulempe ved lånet er, at du skal betale stiftelseomkostninger for et nyt lån. Du skal altså vurdere, hvor meget du kan spare med dit samlelån, før du takker ja til det. Hvis du er få afdrag fra at have indfriet dine nuværende lån, er det måske ikke værd at betale for et nyt.

Alternativer: Indfrielse af gæld og lån

Vil du af med dine eksisterende lån, kan du overveje at bruge de følgende to metoder: Sneboldmetoden og lavinemetoden. Vi gennemgår begge herunder.

Sneboldmetoden

Sneboldmetoden er, når du starter med at betale det mindste lån af først og derefter de resterende i størrelsesrækkefølge - som en snebold, der ruller. Fordelen ved denne metode er, at den virker mere overskuelig og motiverende end andre metoder.

Årsagen er, at du hurtigere får betalt lånene ud, da de mindste lån ofte vil være hurtigere udbetalt end de store. Denne metode er især effektiv, hvis du har taget mange mindre kviklån eller kreditter med lave lånebeløb.

Lavinemetoden

Lavinemetoden er, når du starter med at betale det dyreste lån af først og derefter det næstdyreste - denne metode går hurtigere, men stiller også større krav til dig. Har du overskud i økonomien, vil denne metode dog hurtigere give dig et større økonomisk råderum, da de dyreste poster vil forsvinde.

Den er dog ikke så motiverende som sneboldmetoden, da det ofte tager en del længere tid at betale lånene ud. Du vil derfor ikke se lånene forsvinde så hurtigt, men til gengæld vil de give dig langt mere luft i økonomien, når de bliver det.

Er din gæld helt uoverskuelig, kan du få gældsrådgivning hos Forbrugerrådet Tænk.

Oftest stillede spørgsmål ved samlelån

Herunder har vi samlet en række spørgsmål, som vores brugere oftest gerne vil have svar på i forbindelse med samlelån:

Hvilken rente kan jeg få på et samlelån?

Vores samarbejdspartnere tilbyder rente fra 3,49% på samlelån. Størrelsen på samlelån går op til 500.000 kr. og dette inkluderer samlet restgæld fra nuværende kreditorer og evt. tillægsbeløb, som du ønsker at låne.

Ligesom alle andre lån vil din endelige rente vurderes ud fra en kreditvurdering af dig som låner. Her vil bankerne se på din eksisterende gæld, betalingsevne og månedligt rådighedsbeløb og vurdere, om din økonomi kan bære lånet.

Hvor meget kan jeg spare med et samlelån?

Størstedelen af vores brugere sparer flere tusinde kroner om måneden ved at samle deres gæld. Besparelsen afhænger af størrelsen på nuværende gæld, dine nuværende lånevilkår(renter og gebyrer) og antallet af kreditorer.

På vores side kan du indtaste dine nuværende gældsposter og se, hvor meget et samlelån vil spare dig om måneden. Du finder vores beregner her.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Langt de fleste kan godt få et samlelån uanset deres gældstørrelse. Det kan dog være, at du ikke har samme mulighed for at låne flere penge med dit samlelån, hvis du allerede har en stor gæld. For at forbedre dine chancer, kan du på Lånio.dk få flere tilbud med kun én ansøgning.

Du kan ikke få et samlelån, hvis du er registreret i RKI eller ikke opfylder alemene krav til kreditvurdering. Du kan se alle krav til samlelån på vores side.

Kan jeg skifte bank med gæld eller restgæld?

Ja, det kan du godt. Med et samlelån indfries dine gamle lån og overføres til et nyt pengeinstitut - også hvis du har gæld flere forskellige steder. Det betyder, at har du gæld et eller flere steder, vil din nye bank indfri denne for dig og oprette er nyt lån hos dem. På den måde skal du kun betale et sted og slipper for renteomkostnigner og gebyrer hos flere udbydere.

Eksempel: Du har et lån hos Bank 1 på 20.000 kr. og et lån hos Bank 2 på 50.000 kr. Hos Bank 1 mangler du at betale 12.000 kr. af på lånet, mens du hos Bank 2 mangler at betale 35.000 kr. af på lånet. Bank 3, som er her du optager din nye samlelån, vil betale din restgæld hos Bank 1 og Bank 2 og oprette et nyt, billigere lån på 47.000 kr. (12.000 + 35.000) hos dem. Du vil også gerne låne yderligere 15.000 kr., så de lægges oveni lånet. Du får altså et nyt lån hos Bank 3 på 62.000 kr. Så skal du kun betale din regning ét sted, typisk til en lavere rente, og du skal ikke betale diverse gebyrer og renters rente flere gange hver måned.

Hvad er det vigtigste, når jeg skal samle gæld?

Det vigtigste for dig er at samle alle dine nuværende gældsposter. På den måde opnår du den størst mulige besparelse med dit nye samlelån. Derudover anbefaler vi altid, at du får flere tilbud på dit samlelån, så du nemt kan sammenligne priser og vilkår fra bankerne.

Er samlelån en god idé?

Samlelån er en god idé, hvis du afdrager på flere forskellige lån, eller hvis du allerede har et lån, men ønsker at tage et større lån. Vores brugere sparer i gennemsnit flere tusinde kroner om måneden, når de vælger at samle deres lån. Det gør de, fordi de reducerer deres låneomkostninger væsentligt ved kun at afdrage hos én bank.

Kan jeg få hjælp til at samle gæld?

På Lånio.dk kan du altid få hjælp til at samle gæld. Chat direkte med vores kundeservice fra hjemmesiden eller bliv ringet op i dag.

Hvordan får jeg en oversigt over min gæld?

Du skal kontakte dine nuværende kreditorer og bede dem fremsende et overblik over din restgæld. Det har de pligt til. Alternativt kan du bruge deres selvbetjening og logge ind på deres platform.

Det er gratis at anvende Lånio.dk's sammenligningstjeneste. Når du videresendes fra os, gennemgår bankerne din ansøgning, og såfremt du godkendes, vil du modtage tilpassede lånetilbud fra vores samarbejdspartnere. Ved ansøgning binder du dig ikke til nogle af bankerne lånetilbud.

Få tilbud på samlelån nu!
Det tager kun 2 minutter
Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.