Værktøjer og budgetter til en bedre økonomi

Opdateret: 11. april 2022

Økonomiske værktøjer - låneberegner og budget

På denne side finder du en samling af værktøjer du kan bruge til at optimere din privatøkonomi eller beregne og sammenligne finansielle produkter. Vores liste med værktøjer bliver løbende forbedret og udvidet, så flest mulige får glæde af den.

Du finder to kategorier af økonomiske værktøjer - låneberegnere og budgetter.

Låneberegner

Vores låneberegner er lavet så du nemt og hurtigt kan indtaste lånevilkår, fx fra et konkret lånetilbud du har fået. Herefter vil låneberegneren udregne alle lånets omkostninger og give dig et fuldt overblik over renteomkostninger, gebyrer og afdrag. Følgende er en gennemgang af låneberegneren og hvordan den fungerer:

1. Indtast dine lånevilkår

I låneberegneren skal du som minimum indtaste følgende vilkår:

  • Lånebeløb i kr.
  • Rente i %
  • Løbetid

Såfremt du også har stiftelsesomkostninger og gebyr pr. betaling kan låneberegneren også inkludere og medregne disse. Afslut med at trykke på knappen "Beregn nu".

2. Få overblik over alle lånets omkostninger

Låneberegneren udregner nu følgende resultater:

  • Samlet tilbagebetaling
  • Kreditomkostninger
  • Månedlig ydelse
  • ÅOP

Med disse resultater kan du nemt vurdere, om der er plads i budgettet til at betale lånet af og hvorvidt lånet er attraktivt sammenlignet med andre.

Derudover vil låneberegner automatisk lave et cirkeldiagram der visualisere, hvor stor en del af den samlede tilbagebetaling der er henholdvis rente, gebyrer og afdrag. På den måde bliver det helt tydeligt, hvilke omkostninger der reelt er forbundet med lånet.

3. Se og download en fuld tilbagebetalingsplan

Nederst vil du se en tilbagebetalingsplan som kan foldes ud. Her kan du se, hvor meget du skal betale i ydelse (også opdelt i rente og afdrag), samt hvor meget du har i restgæld, måned for måned.

Du kan gemme og downloade dine beregninger som en excel-fil, så du nemt kan sammenlign flere lånetilbud med hinanden og blive i stand til at vælge det bedste lån. Du finder vores låneberegner her: Låneberegner.

Budget

Et af de vigtigste værktøjer til at få overblik over sin økonomi er budgettet. På Lånio.dk har vi udviklet en budgetskabelon, der udregner dine samlede omkostninger ved at have bil.

Du skal blot udfylde nogle grundlæggende informationer om din bil og omkostningerne der er forbundet. Herfter vil budgettet selv regne dine årlige og månedlige omkostninger ud.

Du kan altså både bruge budgettet til at se, hvilken bil der bedst kan betale sig at købe og til blive bevidst om størrelsen på din nuværende bilpostering. Du finder budgettet her: Bilbudget - Hvad koster det at have bil?