Forbrugerrettigheder når du vil låne penge

Kend dine rettigheder som forbruger når du skal låne penge

Opdateret: 11. april 2022

Kend dine rettigheder som forbruger

Valget om at låne penge er en vigtig beslutning, fordi det har konsekvenser for din fremtid. Du skal nemlig betale af på lånet indtil det er indfriet og derfor er det vigtigt at beslutningen om at låne penge, er taget på et oplyst og velovervejet grundlag.

For langt de fleste danskere der låner penge er dette også tilfældet. Men i få tilfælde opstår der misforståelser mellem låntager og låneudbyder, som kan have uønskede konsekvenser. Fx i form af manglende tilbagebetaling eller manglende betalingsevne.

Du har som forbruger en række rettigheder, som er vigtige for dig at kende til, både i tilfælde af at alt går som det skal, eller i tilfælde af at noget går galt. Lånio.dk opfordrer dig som bruger til at læse og forstå dine rettigheder som forbruger, før du låner penge.

Kreditaftaleloven

Det meste du har brug for at vide ift. dine rettigheder, kan findes i kreditaftaleloven. Lovtekster kan dog være svære at forstå, hvis ikke man har erfaring med det. Derfor har vi samlet det vigtigste fra kreditaftaleloven og forsøgt at formulere det, på en mere håndgribelig måde.

Du finder listen med sider om dine rettigheder som forbruger herunder:

Vi opdaterer indholdet løbende og tilføjer nyt sider, når lovgivning bliver tilpasses. Har du spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte os, gerne på mail.