A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvad er et MC lån?

Et MC lån er et lån som bruges til finansiering af motorcykel men er princippet det samme som et privatlån. Du kan både låne penge til motorcyklens fulde pris eller låne en del af beløbet, hvis du selv har til udbetaling.

Hvad end din kommende motorcykel er en livslang drøm eller et praktisk transportmiddel, har du mulighed for at ansøge om lån op til 400.000 kr. til køb af motorcykel.

Ansøger du om MC lån gennem Lånio.dk kan du vælge, om du ønsker at tilbagebetale lånet over 1 - 15 år. Du kan altså tilpasse din månedlige ydelse, så det passer med dit rådighedsbeløb og du ikke kommer til at sidde for stramt i det.

Hvad koster et lån til motorcykel?

Det koster 24.175 kr. at låne 85.000 kr. til en ny Yamaha MT-07, med en rente på 10% og en løbetid på 5 år. Den månedlige ydelse er 1.820 kr. og lånets ÅOP er på 10,83% og efter den samlede tilbagebetaling er 109.175 efter endt låneperiode.

Selvom dit endelige lånetilbud altid er baseret på en individuel kreditvurdering, har vi opstillet følgende låneeksempel på et lån til den mest solgte motorcykel sidste år - Yamaha MT-07 (nypris 84.990 kr.)

Hvad koster et MC lån? (Låneeksempel)
LånebegrebLånevilkår
Lånebeløb85.000 kr.
Løbetid5 år
Stiftelsesomkostninger1.500 kr.
Rente10%
ÅOP10,83%
Månedlig ydelse1.820 kr.
Kreditomkostninger24.175 kr.
Samlet tilbagebetaling109.175 kr.

Ovenstående er blot et låneeksempel. Det er muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Hvor finder jeg det billigste MC lån?

Når du skal finde det billigste mc lån, er det vigtigt at du undersøger markedet og indhenter flere lånetilbud. Dét kan du gøre nemt og hurtigt med Lånio.dk.

Med én låneansøgning får du flere tilbud fra udvalgte førende banker, der har god erfaring med at hjælpe danskerne med finansiering til motorcykel og meget andet.

Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde, hvilket er din sikkerhed for at de gør det bedste de kan, for at levere et konkurrencedygtigt tilbud. Det er både gratis og uforpligtende at ansøge om lånetilbud med Lånio.dk.

Brug en medansøger og bliv godkendt til MC lån

Du øger chancen for at blive godkendt til lån og kan opnå en bedre kreditvurdering, hvis du har en såkaldt medansøger med på lånet. Det kan fx være familie eller samlever.

Sammenlign med ÅOP og vælg det bedste MC lån

Når du har modtaget dine lånetilbud, skal du sammenligne dem for at finde det bedste MC lån. Det gør du ved at kigge på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og inkuderer samtlige af lånets omkostninger i hele låneperioden.

Når du sammenligner MC lån med ÅOP, er det vigtigt at lånene har samme løbetid. Det skyldes at ÅOP'en naturligt vil være højere ved mindre lån med kort løbetid end større lån med længere løbetid.

MC lån beregner - find prisen på dit lån til motorcykel

Ønsker du en fuld oversigt over alle omkostninger på dit mc lån, har du to muligheder. Den første er at bruge beregneren øverst på siden og ansøge om gratis og uforpligtende lånetilbud.

Den anden mulighed er at beregne dit mc lån med vores låneberegner. Her kan du indtaste forskellige lån ind, hvad end det er konkrete tilbud eller scenarier. Låneberegneren udregner automatisk ÅOP, samlet tilbagebetaling og genererer end fuld tilbagebetalingsplan, så du nemt kan danne dig et overblik.

Du kan gemme og downloade alle dine beregninger med låneberegneren som excel-fil, så du nemt kan sammenligne flere mc lån og vælge det bedste. Låneberegnere kan bruges til alle slags lån, så er du på udkig efter bådlån, lån til campingvogn eller noget helt tredje, er låneberegneren stadig ideel.

Hvor meget kan jeg låne til motorcykel?

Du kan låne fra 10.000 - 400.000 kr. til motorcykel gennem Lånio.dk. Du kan, som nævnt, låne til hele motorcyklens pris eller blot til en del af den, såfremt du selv har til udbetaling. Du kan også låne penge til kørekort, hvis du endnu ikke har erhvervet dette.

Det vigtigste er dog, at du finder den rigtige motorcykel, som passer til dig og dine behov, og som du har råd til at låne penge til og betale tilbage på.

Herunder har vi samlet de mest populære motorcykler fra sidste år. Du kan både se hvor mange der er købt, samt hvad de ca. koster fra ny. Har du endnu ikke besluttet dig for hvilken motorcykel du ønsker, kan du finde inspiration her.

Top 10 motorcykler du kan få MC lån til
MærkeModelAntal solgteNypris
YamahaMT-0718384.990 kr.
SuzukiGSX-S75015499.999 kr.
HondaNC 750 X128112.995 kr.
HondaCMX 500112124.995 kr.
SuzukiDL 650 X9799.999 kr.
HondaCB 650 R96106.995 kr.
KawasakiZ 90082126.990 kr.
HondaCBR 650 R79119.995 kr.
YamahaMT-0975126.990 kr.
SuzukiSV6507379.999 kr.

MC lån med udbetaling

Et MC lån med udbetaling betyder, at du selv lægger nogle af pengene til motorcyklen og altså delvist finansiere den selv, ligesom du måske kender fra det fra billån.

Koster motorcyklen fx 100.000 kr. og du selv har en opsparing på 20.000 kr. vil der være tale om et lån med udbetaling på 20%. Det betyder at dit MC lån udgør 80% af motorcyklens samlede pris.

MC lån uden udbetaling

Omvendt er et MC lån uden udbetaling et lån, hvor du låner til hele beløbet - altså 100% af motorcyklens pris. Det kan være en fordel, hvis du ikke har en opsparing at tage af, eller ønsker at gemme din opsparing til noget andet.

Uanset om du ønsker MC lån med eller uden udbetaling, kan du få lånetilbud gennem Lånio.dk

2 vigtige overvejelser før du låner penge

Har du brug for det du er ved at låne penge til?

Har du råd til at betale det månedlige afdrag på lånet i dit budget?

Er vaskemaskinen gået i stykker, så du ikke kan få vasket dit tøj eller er det charterferien, du føler du godt lige kunne trænge til? Du kan sagtens låne penge til begge ting, men det er vigtigt at du sikrer at din økonomi kan køre uden udfordringer efter du har lånt pengene og at du ikke sidder med en følelse af "Hvorfor lånte jeg de penge til det?", efter rejsen er slut, hvor du så stadig skal betale til den i mange måneder


Lene Okholm
Skrevet af Lene Okholm, Finansiel rådgiver
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt, har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er uddannet ved IBC i Kolding og yderligere uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer, som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.

Hvilke krav er det ved MC lån?

For at blive godkendt til MC lån er der en række krav du skal leve op til. Disse krav vil i vid udstrækning være gældende uanset hvor du låner penge henne.

Krav ved lån til motorcykel:

  1. Du skal være min. 18 år
  2. Du må ikke være registreret i RKI
  3. Du skal have dansk bopælsadresse

Foruden ovenstående krav skal du på baggrund af en kreditvurdering, godkendes til anmodede lånebeløb. Det betyder at banken skal vurdere om din økonomi kan bære et lån, af den pågældende størrelse.

Såfremt det ikke er tilfældet, kan banken vælge at tilbyde dig et lidt mindre mc lån eller forlænge løbetiden, således din månedlige ydelse bliver mindre, og du får mere luft i budgettet

Få tilbud på MC lån nu Det tager kun 2 min.