A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 6 min.
Opdateret: 09. januar 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Billig lån til varmepumpe på Lånio.dk

Er din varmeregning dyrere end den behøver at være? Med de stigende gas- og elpriser er der ikke noget at sige til, hvis du føler at omkostningerne til at holde huset varmt om vinteren er ekstreme. Som boligejer er der mange regninger der skal betales, foruden boliglån og de stigende priser kan belaste din privatøkonomi yderligere.

Af samme grund får rigtig mange danskere i disse år et energilån som bruges til at konvertere deres varmekilde til en mere effektiv af slagsen. For mange er den bedste og billigste løsning altså en varmepumpe.

En varmepumpe kan reducere din varmeregning markant og er samtidig en af de varmekilder der er mest nænsom mod miljøet. Det er dog vigtigt at finde den løsning der er mest optimal, for lige præcis den bolig du bor i.

En varmepumpe er en stor investering, som hurtigt giver en besparelse og med tiden vil have betalt sig hjem. Her på Lånio.dk kan du ansøge om privatlån uden sikkerhed og herunder lån til varmepumpe. Efterfølgende vil du modtage lånetilbud fra flere førende banker. På den måde kan du nemt sammenligne og vælge det bedste lån til varmepumpe. Alternativt kan du også overveje at optage et lån til installation af solpaneler eller nye vinduer.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et system der udnytter energien fra udeluft eller jorden, og overfører den til radiatorer, gulvvarme eller blæser det ind i huset direkte som varm luft.

En varmepumpe kan altså både opvarme huset og levere varmt brugsvand og gør det på en energieffektiv måde der både gavner klimaet og din varmeregning. Bliv klogere på de forskellige varmepumper herunder.

1. Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er den billigste og mest simple varmepumpe du kan få. Den opvarmer boligen ved at blæse varm luft direkte ud i rummet og kobles derfor ikke på hverken vandbårne radiatorer eller gulvvarmesystemet.

Luft til luft varmepumpen er derfor ideel til mindre boliger som fx sommerhuse eller som supplement til primær varmekilde.

2. Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe giver både varme og varmt vand, og kan således bruges til at opvarme hele huset effektivt. Systemet er en større investering end luft til luft varmepumpen men billigere end jordvarme og næsten ligeså effektiv.

Det betyder også at besparelsen på din varmeregning virkelig kan mærkes med en luft til vand varmepumpe. Det er en forudsætning at du enten har vandbårne raditorer eller gulvvarme.

3. Jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg er det mest omfattende system og også den største investering. Det er også med et jordvarmanlæg at du kan opnå den allerstørste besparelse på din varmeregning.

Ved et jordvarmeanlæg graves der jordslanger ca. 1 meter ned i haven. Systemet udnytter varmen fra jorden og omdanner den til energi, som kan opvarme din bolig og brugsvand.

Det kræver desuden ca. 300 m2 have, for at dække et gennemsnitlig varmebehov til et typisk dansk hus.

Husk at du også kan få tilskud til varmepumpe

Når du udskifter din varmekilde til varmepumpe, har du mulighed for at søge om tilskud ved Bygningspuljen. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvilken varmepumpe du ønsker installeret, men på en luft til vand varmepumpe kan du få op til 25.000 kr. i tilskud.

Hvad koster en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe koster 90.000 kr. - 120.000 kr. inkl. installation, afhængigt af størrelse og type du har brug for.

En luft til luft varmepumpe kan fås fra omkring 5.000 kr. og op til 15.000 kr. afhængigt af hvor stor en effekt du ønsker, samt hvor mange rum den skal kunne opvarme.

Jordvarmeanlægget er som nævnt en større investering og koster typisk mellem 100.000 kr. - 200.000 kr. Et jordvarmeanlæg kan også fås med vertikal boring, hvilket at slangere bores ned i et lodret hul. Fordelen er at hele haven ikke behøver at bliver gravet op, men prisen her starter i stedet fra ca. 220.000 kr.

Luft til luft varmepumpe5.000 - 15.000 kr.
Luft til vand varmepumpe90.000 - 120.000 kr.
Jordvarmeanlæg100.000 - 200.000 kr.
Vejledende priseksempel varmepumpe

Hvad koster et billigt lån til varmepumpe?

Det koster 1.237 - 1.628 kr. om måneden at låne 120.000 kr. til en varmepumpe. Lånet tilbagebetales over 10 år og har en variabel debitorrente på 3,8 - 10,5%.

I lånet er inkluderet et stiftelsesgebyr svarende til 1% af lånebeløbet samt betalingsgebyr på 25 kr. pr. betaling. Lånets samlede kreditomkostninger ender på 28.429 - 75.411 kr. og en ÅOP på 4,47 - 11,17%.

Husk at låneeksemplet blot er vejledende og at den endelige vilkår når du skal låne penge er baseret på en individuel kreditvurdering, som bankerne foretager.

Samlet kreditbeløb120.000 kr.
Løbetid (mdr.)120 mdr.
Månedlig ydelse1.237 - 1.628 kr.
Variabel deb. renteMin. 3,8% – Max. 10,5%
ÅOPMin. 4,47% – Max. 11,17%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Stiftelsesomkostninger1.200 kr.
Samlet kreditomk.28.429 kr. – 75.411 kr.
Samlet tilbagebetaling148.429 kr. – 195.411 kr.
Priseksempel - lån til varmepumpe
Tilføj en medansøger og bliv godkendt til lån

Har du mulighed for at låne med en medansøger øger du din chance for at blive godkendt til lån, samt for at blive tilbudt bedre lånevilkår. En medansøger kan fx være en samlevende, ven eller familie.

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Du kan spare op til 60% på din varmeregning ved at skifte din varmekilde til en varmepumpe. Din besparelse afhænger naturligvis af din nuværende varmekilde, om du eftersisolere samtidig osv.

Besparelsen vil være størst hvis du fx har olie-, gasfyr eller elvarme. Det skyldes at disse varmekilde regnes for at være de mindst energi- og omkostningseffektive.

Det kan være svært at gennemskue, i hvilken grad det kan betale sig at skifte varmekilde til varmepumpe. På Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk, finder du et værktøj der beregner din mulige besparelse, ved konverting til en anden varmekilde.

På den måde kan du nemt se, hvilken varmekilde der anbefales til lige præcis din bolig, hvor stor en investering det er samt hvor meget du kan spare, når varmekilden er installeret.

Hvor finder jeg det billigste lån til varmepumpe?

Du finder det billigste lån til varmepumpe, når du undersøger markedet og sammenligner dine muligheder. Dette sker helt automatisk når du ansøger om lån med Lånio.dk.

Når du har udfyldt låneansøgningen øverst på siden, sender vi din forespørgsel ud til vores udvalgte samarbejdende banker, som ved de er i konkurrence om dig som kunde. Herefter vil bankerne udforme deres bedste lånetilbud til dig, baseret på en individuel kreditvurdering.

Når du har modtaget alle dine lånetilbud, kan du hurtigt og nemt sammenligne og vælge det billigste lån til varmepumpe. Det er både gratis og uforpligtende at ansøge om lån med Lånio.dk.

Få lån til varmepumpe nu Det tager kun 2 minutter!