A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 6 min.
Opdateret: 04. december 2023

I mange hjem er køkkenet blevet helt centralt for det sociale samvær: det er ikke bare her vi laver mad - det er her vi snakker, drikker vin og har tid til at slappe af sammen. Det er ligeledes et af de rum, hvor vi bruger flest af vores vågne timer - fra hyggelige morgenstunder med familien til gode middage med venner.

Er du træt af at se på dit gamle køkken eller er lågerne ved at være metaltrætte? Det kan være, at det er tid til et nyt!

På denne side kan du blive klogere på, hvad et nyt køkken koster, samt se hvordan Lånio.dk kan hjælpe dig med at låne penge til et nyt køkken.

Hvad koster et nyt køkken?

Der er store prisforskelle på køkkener. Priserne varierer blandt andet efter mærke og materialer. Når man skal sammenligne køkken priser, er det fornuftigt ligeledes at sammenholde, hvad man får for pengene. Er der eksempelvis lige mange køkkenskabe? Er der lige store bordplader? Hvad med kvaliteten og holdbarheden af materialerne?

Herunder kan du læse mere om hvilke faktorer, du skal være opmærksom på, når du sammenligner priser.

Sammenlign priser på nyt køkken

For at give overblik har vi sammenlignet priser på køkkener fra en række af de mest kendte mærker. Som det kan ses, har alle mærkerne store prisforskelle. De lavere priser er for gode, mindre køkkener, mens de dyreste er for større luksuriøse køkkener - ofte samtalekøkkener med funktioner som kogeøer. Andre faktorer, der kan få køkkener til at stige i pris, er tilføjelser som softclose, bestikbakker, indbyggede lamper, affaldssystemer, måtter i skufferne, vitrineskabe, vandhaner med kogende vand og hårde hvidevarer.

MærkePris
HTH KøkkenFra 18.700 kr. til 212.900 kr.
Vordingborg KøkkenFra 26.063 kr. til 116.557 kr.
JKE køkkenFra 45.000 kr. til 93.300 kr.
DESIGNA køkkenFra 56.078 kr. til 236.835 kr.
Invita køkkenFra 70.000 kr. til 150.000 + kr.

Hvis man synes, at et helt nyt køkken er for stort et greb i lommen, kan man ligeledes komme langt ved at udskifte køkkenlåger, købe nye håndtag eller male det gamle 70’er-køkken. Hos mange køkkenproducenter kan man ligeledes finde gode besparelser ved selv at stå for samling af skuffer og montering af køkkenet. På Bolius.dk kan du finde 10 gode rådTroværdig kildeVidenscentret BoliusVidenscentret Bolius er en uvildig platform og en vidensbank om emner indenfor boliger i Danmark.Åbn kilde På Bolius.dk kan du finde 10 gode råd, som er værd at overveje, når du går med tanker om at få et nyt køkken.

Eksempelvis råd om hvordan man lægger et budget, hvordan man får plads til de funktioner, der er vigtige for en og hvordan man vælger hvilken stil ens køkken skal have.

På Lånio.dk kan vi både hjælpe med at finde lån til et helt nyt køkken eller til et sjovt gør-det-selv-projekt! I og med, at det at skifte eller renovere køkken, er en større udgift, vil mange tage et lån for at få finansieret det nye køkken.

Hvor finder jeg det billigste lån til køkken?

Hvis du har friværdi i din bolig, vil det at bruge friværdien ofte være den billigste måde at få et lån til et nyt køkken. Friværdi er differencen mellem den gæld, der er bundet til en ejerbolig og boligens værdi. Såfremt ens bolig ikke mister værdi, sparer man op i sin bolig i takt med, at man betaler af på lånet til den. Denne opsparing går i daglig tale under betegnelsen friværdi, og kan bruges til at stifte et nyt realkreditlån. Her er det dog værd at være opmærksom på, at det oprindelige realkreditlån samt et nyt lån i friværdien maksimalt må udgøre 80 % af boligens værdi.

Nogle køkkenforhandlere tilbyder ligeledes finansiering af køkkener til lave renter. Dette gælder dog ofte ikke for køkkener på tilbud.

Har man ikke mulighed for at låne via friværdi eller køkkenforhandler, er et privatlån en god mulighed. Her konkurrerer en række banker om at tilbyde lån på de mest fordelagtige vilkår.

Det er svært at få overblik over de mange lånemuligheder, og ikke mindst hvor du finder det billigst mulige lån. Dog er det værd at være opmærksom på, hvilken form for privatlån man tager - der findes nemlig både billige og dyre privatlån.

Det er Lånio.dk’s mission at hjælpe forbrugeren med at skabe overblik over lånemuligheder, så du kan gøre livet lidt sjovere med et forbrugslån eller eksempelvis ved at få råd til et nyt køkken.

Find finansiering til køkken på Lånio.dk

På Lånio.dk kan du sammenligne lånetilbud på tværs af førende danske banker. Ved at samle information om lånemulighederne kan vi hjælpe dig med at spare tid, og ved at vise hvor du får de mest fordelagtige renter, kan vi hjælpe dig med at spare penge.

I bunden af siden kan du se, hvad det vil koste dig at låne til et nyt køkken, baseret på hvor meget du vil låne, og hvor lang tid du vil betale tilbage. Indtast det beløb du ønsker at låne, hvor lang tid du vil betale tilbage og få et hurtigt overblik over den bedste lånemulighed.

Hvad koster et lån til nyt køkken?

Det koster 28.429 - 75.411 kr. om måneden at låne 120.000 kr. over 10 år til et nyt køkken, såfremt renten er mellem 3,8 - 10,5%. I låneksemplet er desuden inkluderet 1.200 kr. i stiftelsesgebyr samt 25 kr. i betalingsgebyr.

Samlet kreditbeløb120.000 kr.
Løbetid (mdr.)120 mdr.
Månedlig ydelse1.237 - 1.628 kr.
Variabel deb. renteMin. 3,8% – Max. 10,5%
ÅOPMin. 4,47% – Max. 11,17%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Stiftelsesomkostninger1.200 kr.
Samlet kreditomk.28.429 kr. – 75.411 kr.
Samlet tilbagebetaling148.429 kr. – 195.411 kr.
Priseksempel - lån til nyt køkken

Lånets ÅOP ender på mellem 4,47% og 11,17% og den månedlige ydelse er på 1.237 - 1.628 kr. ved dette låneeksempel. Husk at din endelige pris altid afhænger af en individuel kreditvurdering.

Hvor meget det koster at låne til et nyt køkken, er naturligvis afhængig af køkkenets pris og din eventuelle egenkapital. Det har ligeledes betydning hvor lang en periode, du ønsker at tilbagebetale lånet over, og hvor høje renter du skal betale på dit lån.

Andre eksempler på omkostninger til lån til nyt køkken

Ønsker du eksempelvis at låne 100.000 kroner og tilbagebetale lånet over 10 år, vil du samlet tilbagebetale 141.140 kroner og altså have samlede omkostninger på lånet på 41.140 kroner. Det giver en månedlig ydelse på 1.176 kroner over de 10 år. For mange vil et mindre lån dog også være tilstrækkeligt.

Ønsker du et lån på 50.000 kroner med tilbagebetaling over fem år, vil du samlet tilbagebetale 60.093 kroner og dermed have 10.093 kroner i omkostninger til lånet. Det giver en månedlig ydelse på 1.002 kroner i en periode på fem år.

Man kan få nye køkkener for både 50- og 100.000 kroner. Er du mere til et gør-det-selv-projekt eller har du selv noget af finansieringen? Ønsker du et lån på 20.000 kroner i en periode på tre år, vil du tilbagebetale 22.810 kroner og altså have 2.810 kroner i udgifter til lånet. Sådan et lån giver en månedlig ydelse på 634 kroner i de tre år.

Prøv selv beregneren øverst på denne side, med det beløb og den tidsramme, der passer til dit behov og budget. I Lånio.dk’s beregner, kan du ligeledes indtaste din mail, for at begynde at få tilbud på de bedst mulige lån, så du kan få hjælp til at købe det køkken, der passer til dig.

Få lån til nyt køkken nu Det tager kun 2 minutter