A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvad er et ferielån?

Et ferielån er et lån, hvor du bruger pengene på en ferie eller rejse. Det kan både være en tur i Lalandia eller Legoland her i Danmark, eller den store udlandsferie til Sydeuropa eller Asien.

Et lån til ferie er sådan set det samme som et almindeligt lån uden sikkerhed, som er kendetegnet ved at det er dig der bestemmer, hvad du vil bruge pengene på. Du kan ansøge om ferielån på helt op til 400.000 kr.

Uanset om du mangler penge til at forsøde sommerferien i Danmark lidt eller du drømmer om den helt store juleferierejse, kan et ferielån være løsningen. Du kan vælge at tilbagebetale lånet over 1-15 år. På den måde kan du låne penge og tilpasse den månedlige ydelse til din privatøkonomi.

Hvad koster et ferielån?

Det koster 25.785 kr. at lån 50.000 kr. til en ferie over 12 år, med en rente på 7,30%. Hver måned skal der tilbagebetales 526 kr. og lånets ÅOP er 7,71%. Den samlede tilbagebetaling ender på 75.785 kr.

Hvad koster et ferielån? (Låneeksempel)
LånebegrebLånevilkår
Lånebeløb50.000 kr.
Løbetid12 år
Stiftelsesomkostninger1.000 kr.
Rente7,30%
ÅOP7,71%
Månedlig ydelse526 kr.
Kreditomkostninger25.785 kr.
Samlet tilbagebetaling75.785 kr.

Ovenstående er blot et låneeksempel. Det er muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Lånevilkårene i dit endelige lånetilbud bygger altid på en individuel kreditvurdering som banken foretager af dig, men ovenstående er et typisk eksempel på et lån på 50.000 kr. med lang løbetid, og hvor den månedlige ydelse derfor er gjort så lav som muligt.

Sammenlign ferielån ved at beregne ÅOP

Når du sammenligner lån til ferie eller enhver anden slags lån uden sikkerhed, bør du kigge på lånets ÅOP. ÅOP'en vil altid fremgå af dit lånetilbud og giver der mulighed for at se dine årlige omkostninger i procent, på de forskellige lån.

ÅOP'en kan kun bruges som værktøj, når du sammenligner lån der er af ens lånebeløb og låneperiode.

Du kan bruge vores låneberegner til at udregne alle lånets omkostninger og få et fuldt overblik over dit lån og det du skal betale tilbage. Du kan tilmed gemme og downloade dine beregninger i en excel-fil.

Hvor finder jeg det billigste lån til ferie?

Når du er på udkig efter et lån til ferie, er det vigtigt at du undersøger lånemarkedet og sammenligner dine muligheder. Det gør du ved at indhente flere tilbud, så du kan vælge det bedste ferielån.

Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle kontakte så mange låneudbydere og holde dem op mod hinanden. På Lånio.dk spare vi dig for besværet. Med én ansøgning indhenter vi tilbud på ferielån, fra førende udvalgte banker.

Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde og gør derfor deres bedste for at levere et lånetilbud, du finder attraktivt og som er konkurrencedygtigt. Du har også muligheden for at ansøge med en medansøger, hvilket kan øge dine chancer for at modtage bedre tilbud og mere konkurrencedygtige vilkår.

Hvordan kan jeg få et lån til ferie?

De fleste har brug for at koble af en gang imellem, og derfor vælger mange danskere at tage et lån for at komme ud at rejse, når de har ferie. Danskerne er det fjerde mest rejsende folkefærd i verden pr. indbygger, og vi elsker især at tage sydpå på ferien.

Hvis du eksempelvis skal sydpå i vinterferieen med familien, er der forskellige muligheder for at låne penge, som egner sig godt til dette.

Du kan vælge at forhøre dig i din bank, om det er muligt for dig at optage et forbrugslån, som du kan bruge til din drømmeferie. Ofte kan banken tilbyde en god rente og vilkår men kræver ofte også en form for sikkerhed for lånet, hvis de ønsker at låne dig penge til ferie. Husk at indhente tilbud fra flere forskellige udbydere, så du kan få den løsning, der passer bedst til dig. På Lånio.dk kan du sammenligne forskellige lån, og se hvad der passer dig bedst.

Hvilken slags ferie kan jeg låne penge til?

Når du låner til din rejse, kan du tage af sted på lige den ferie, du ønsker. Uanset om du vil på charterrejse, med kæresten til Paris, eller på safari i Afrika, er der masser muligheder for dig. Du kan nemlig låne fra 10.000 - 400.000 kr. til ferie, så det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvis du er den eventyrlige type, kan du også benytte dig af en afbudsrejse, hvor destinationen og hotellet oftest er ukendt. Derfor er det oftest billigere, og du kan i nogle tilfælde spare flere tusinde kroner ved at vælge denne løsning. Således kan du spare nogle af de penge, du har fra dit ferielån og herved have flere lommepenge på turen.

Herunder har vi samlet danskernes 10 mest populære rejsemål, som du kan bruge som inspiration til, hvor din næste ferieminder skal skabes.

Top 10 mest populære ferier du kan låne penge til
ByLand
MálagaSpanien
Palma de MallorcaSpanien
BangkokThailand
AthenGrækenland
LondonEngland
AlicanteSpanien
BarcelonaSpanien
NiceFrankrig
RomItalien
LissabonPortugal

Top 10 mest søgte destinationer i 2021. Kilde: Momondo

Bedste ferielån online eller i banken?

Som nævnt tidligere kan du tage en snak med din bank om, hvorvidt de ønsker at tilbyde dig at lån til ferien. Ofte kan din egen bank tilbyde en god rente, men har også flere krav fx til sikkerhedstillelse og tilbagebetaling. 

Hvis du uheldigvis ikke kan låne hos din bank, er der stadig hjælp at hente. Udbydere som Ekspres Bank og Resurs Bank tilbyder forbrugs- og privatlån online, som kan hjælpe til finansiering af din rejse. Online privatlån kan også findes med rigtige gode vilkår og en anden fordel er at låneprocessen oftest er meget kort. Pengene kan således stå på din konto efter få dage.

På Lånio.dk kan du udfylde en formular, og på den måde ansøger du om lån hos flere banker og låneudbydere i Danmark. Herefter vil du modtage skræddersyede lånetilbud fra flere banker, der ønsker at tilbyde dig et lån.

Vigtigt at vide før du låner til ferie

Husk at tegne en rejseforsikring, inden du tager afsted på din ferie. I dag er rejsereglerne ændret, så din hospitalsregning ikke nødvendigvis er betalt af det blå sygesikringskort. Hvis du for eksempel kommer til skade i USA, koster det i gennemsnit 9.000 kr. at blive tilset af en læge.

Til sammenligning kan du nogle steder få en rejseforsikring i en uge for 300 kr. På Mikonomi.dk kan du sammenligne priser på rejseforsikringer og finde det tilbud, der passer dig bedst. Husk at have in mente, at der er forskel på hvilken slags rejseforsikring, du skal have. Hvis du køber til din familie, bør du købe en anden type forsikring, end hvis du for eksempel rejser sammen med en ven og kun skal have forsikret dig selv.

Udover rejseforsikring er det vigtigt, at du overvejer nedenstående punkter, inden du låner til din ferie.

 • Lav et budget
  Lav et budget med dine udgifter og indtægter, hvor du også tilføjer dine lån. Tilføj også dit nye ferielån. Således får du et overblik over, om du overhovedet har råd til at optage et nyt lån. Dette kan også hjælpe dig med at anskueliggøre, hvor lang tid der går, før du har betalt lånet ud.
 • SU-lån
  Er du studerende, kan du med fordel tage et SU-lån. Et SU-lån har 4% i rente, mens du er under uddannelse og kun 1% i rente, når du er færdig med studiet. Det er det billigste lån, du kan finde i Danmark. Læs mere om SU-lån her.
 • ÅOP
  ÅOP fortæller dig, hvor mange omkostninger dit lån samlet set koster dig i procent pr. år. Dette er en god indikator for, hvorvidt det kan betale sig for dig at optage lånet. Det giver dig også en måde at sammenligne omkostningerne ved de forskellige lån.

Hvilke krav er der når jeg vil låne penge til ferie?

Når du ønsker at låne penge til ferie, har bankerne nogle krav som enhver låntager skal leve op til. Kravene er en måde for bankerne at holde der risici nede, ved lån uden sikkerhed. De mest almindelige krav som er gældende hos alle bankerne, har vi samlet her:

Krav ved lån til ferie:

 1. Du skal dansk bopælsadresse
 2. Du skal være min. 18 år
 3. Du må ikke være registreret i RKI

Hvis du kan tjekke ovenstående af, er der en god chance for at du har mulighed for at låne penge til ferien. Dog vil banken også altid kigge på din økonomi og vurdere, i hvilken grad du har mulighed for at betale tilbage.

Denne vurdering hedder også kreditvurdering og er afgørende for om du vil blive godkendt, og til hvilke vilkår. Vurderer banken at du vil komme til at sidde for stramt i det, kan det være en løsning at sænke lånebeløbet eller hæve løbetiden.

Få ferielån nu Det tager kun 2 minutter