Sammenlign bådlån fra flere banker

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.

 • Udfyld én ansøgning
 • Modtag lånetilbud fra flere banker
 • Vælg det bedste lån til dig

TrustScore 4,7
fra 353 anmeldelser
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
E-mail
 
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
E-mail
 
Opdateret: 11. april 2022

Find et billigt bådlån her

Drømmen som bådejer er ikke mere end et par klik væk. Hos Lånio.dk tager det kun få sekunder at finde et godt og billigt bådlån. så du får muligheden for at indfri drømmen som bådejer. Ved at udfylde en online ansøgning om lån lader du låneudbyderne konkurrere om at give dig det bedste tilbud på finansiering af båd, hvad end du drømmer om jordomrejser med vind i sejlene eller solskinsdage på en motorbåd.

Sidder du og overvejer at optage et bådlån, er det værd at undersøge, hvilke muligheder for finansiering du har. Den lånetype der passer dig bedst, afhænger nemlig af flere faktorer. Ønsker du at finde det rette bådlån for dig, så skynd dig at gøre brug af Lånio.dks låneberegner.

Her på siden om bådlån kan du også lære mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du står og skal købe drømmebåden. Hvis du ønsker at lære mere om, hvad du kan gøre for at få den bedste oplevelse med at låne til dit kommende bådkøb, så kan du læse videre her.

Herunder kan du se en oversigt over sidens indhold:

Lånemuligheder til bådlån

Ønsker du at optage et bådlån til finansiering af din drømmebåd, så har du mere end én mulighed. Bådlånet kan tage form af flere forskellige lånetyper. Vi gennemgår de tre mest almindelige typer af disse herunder.

Forbrugslån

En af mulighederne er at gøre brug af et forbrugslån til finansiering af båden. Med forbrugslånet har du mulighed for at låne penge med kort varsel, og derudover er lånet ikke øremærket. Dette betyder, at det står dig frit for, hvad du bruger lånet til. Derfor kan pengene både gå til lån til båd såvel som til lån til bådudstyr. Forbrugslån findes både bankerne og online, som her hos Lånio.dk.

Med et forbrugslån kan du låne mellem 100.000-350.000 kr., dog er denne lånetype oftest dyrere, da der ikke skal stilles sikkerhed. Der er flere faktorer, som kan have indflydelse på, hvad det enkelte forbrugslån koster. Ønsker du denne lånetype som bådlån, kan du her læse mere om forbrugslån. Har du flere forbrugslån, kan disse også samles i et samlelån.

Traditionelt banklån

En anden mulighed er at optage et banklån til finansiering af drømmebåden. I forhold til afbetaling er det traditionelle banklån ofte en billigere lånetype end forbrugslånet. Banklånets rentesats er ofte lavere, da der her skal stilles sikkerhed ved optagelse af lånet. Denne sikkerhed betyder altså, at banken har muligheden for at sælge båden, hvis ikke du formår at betale til tiden.

Derudover kræver banken typisk udbetaling af en bestemt del af bådlånets værdi. Typisk dækker banken 80%, hvorfor du selv skal sørge for de resterende 20%. Derfor er det vigtigt, at du har et rådighedsbeløb, som kan dække denne udbetaling. Skulle du vælge banklånet, men mangle dette beløb, kan du med fordel vælge at optage et forbrugslån til udbetalingen.

Bådlån via banklån er derfor også øremærket, så at lånet specifikt bruges på finansiering af båd. På den måde fungerer banklånet også som et almindeligt billån.

Billån som bådlån

Som nævnt ovenfor, er et tredje alternativ til finansiering af drømmebåden at gøre brug af billån. Afdragsformen er et annuitetslån, og du vil derfor ofte skulle stille sikkerhed som med banklånet.

Netop at stille sikkerhed i form af bilen, der lånes til, er grunden til, at du kan overveje billånet som et alternativ til bådlån. For ligesom med biler anses både for at være håndgribelige aktiver. Derfor gælder samme regler her, som hvis du skulle låne til en bil.

Kort opsummeret kræver banklånet, at du er villig til at stille sikkerhed i båden og at du har et økonomisk råderum, der kan dække udbetalingen. Med forbrugslånet er renten lidt højere, dog er der ingen udbetaling og lånet er ikke møntet på et bestemt aktiv. Derudover er processen i at ansøge om et banklån også længere end ved forbrugslånet.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter

Værd at vide om bådlån

Foruden spørgsmålet om, hvilken lånetype du bør benytte til bådlånet, er der ligeledes nogle faktorer, som du skal være opmærksom på, når du skal finansiere båden. Herunder finder du en grundig forklaring til at forstå nogle af de generelle termer inden for lånemarkedet og hvordan du skal forholde dig til disse.

Noget af det afgørende for at kunne danne sig overblik over lånets pris er at kende til de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Der er hermed tale om alle bådlånets udgifter angivet i procent - heriblandt udgifter, gebyrer og ydelser.

Da der er tale om alle omkostninger i forbindelse med et lån, kan ÅOP for overskuelighedens skyld opdeles i engangsydelser og løbende omkostninger. Nogle af disse ser ud som følgende:

Engangsomkostninger:

 • Stiftelsesprovision
 • Ekspeditionsgebyr
 • Fast tinglysningsafgift
 • Variabel tinglysningsafgift
 • Dokumentgebyr

Løbende omkostninger:

 • Månedlige og årlige kontogebyrer
 • Administrationsgebyrer
 • PBS-gebyrer
 • Depotgebyrer
 • Renter

Ovenstående omkostninger kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, og de forskellige typer af lån kan også have varierende omkostninger. Hertil skal det nævnes, at ÅOP kan være væsentligt lavere, hvis bådlånet strækkes over en længere periode. Dog vil der skulle afdrages på lånets månedlige ydelser i samme tidsramme. På den måde er der også sammenhæng mellem ÅOP og løbetid.

ÅOP er derfor et værdifuldt værktøj til at skabe indblik i, hvilke omkostninger bådlånet medfører. Da det ligeledes er lovpligtigt for låneudbyderne, at tydelliggøre bådlånets ÅOP, kan du bruge disse informationer til at sammenligne lån.

Løbetid er den fulde periode, hvor lånet tilbagebetales. Aftales der således et bådlån med en løbetid på 5 år, så er det i 5 år at lånet afdrages. Det er en god idé at indtænke løbetid, når du overvejer at optage et bådlån.

Igen er det vigtigt at pointere, at det billigste og bedste for dig afhænger således af din økonomiske situation, og hvad du kan tillade dig.

Priseksempel på bådlån

Bådlånets nøjagtige pris afhænger som sagt af din økonomiske situation. Lånio.dk har undersøgt, hvordan et bådlån kan se ud. Skemaet nedenfor viser beregninger af bådlån ved brug af to forskellige tilbud på lån.

Priseksempel på bådlån
LånetypeBådlånForbrugslån
Lånebeløb200.000 kr.200.000 kr.
Løbetid10 år10 år
Rente i alt130.363 kr.187.203 kr.
ÅOP11,6%15%
Bådlån pris330.363 kr.387.203 kr.

Tabellen ovenover viser to forskellige tilbud, hvoraf det ene er dyrere end det andet. I dette tilfælde var det med Lånio.dk muligt at spare over 50.000 kr.

Hvad prisen og renten bliver på bådlånet, er en individuel sag. For at kunne se den eksakte pris kræver det at banken foretager en kreditvurdering på baggrund af din privatøkonomi. Klik nedenfor for at udfylde en ansøgning og find ud af, hvad prisen for et bådlån er for dig.

Find Pris På Bådlån Det Tager Kun Et Øjeblik!

Dette bør du vide om bådforsikring

Sidder du med fingeren på knappen og er klar til at optage et bådlån, kan du med fordel undersøge mulighederne for en bådforsikring. Det kan blive en dyr affære, hvis ulykken skulle være ude. Dog er det vigtigt at understrege, at bådforsikringen ikke er et lovkrav.

Hvad består en bådforsikring af?

En bådforsikring kan være komponeret af flere typer af forsikringer:

Eksempel på bådforsikring
FartøjstypeMotorbåd 18-35 kn
SkrogmaterialeAluminium
AnvendelseAlmindeligt brug
Forsikringssum350.000 kr.
Konstruktionsår2005
Forsikringstagers fødselsår1985
Beregnet pris12.509 kr. (Incl. statsafgift)

Eksempel: Pris på bådforsikring

Prisen på bådforsikringer afhænger af flere variabler. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvad de samlede omkostninger ved forsikringerne vil være, før du optager et bådlån. Så giver du nemlig dig selv muligheden for at komme disse udgifter i forkøbet og skaffe den kapital, der skal til for at dække.

Se eksempel på bådforsikring:

Priseksempel på bådlånsforsikring
ForsikringstypeFormål
AnsvarsforsikringDækker omkostninger ved skade andre personer og/eller deres båd eller udstyr.
KaskoforsikringDækker omkostninger, hvis der forvoldes skade på din egen båd eller bådudstyr.
UlykkesforsikringDækker omkostninger, hvis du selv kommer til skade f.eks. i forbindelse med sejlerulykker.

Med et det rigtige lån fra Lånio.dk kan du komme disse efterfølgende udgifter i forkøbet.

Hvem kan få et bådlån?

For at svaret til ovenstående spørgsmål kan være ‘ja’, kræver det, at du lever op til tre kriterier. Du skal:

 • Være fyldt 18 år. Nogle banker kræver dog, at du enten er fyldt 20 eller 23 år.
 • Ikke være registreret i RKI: Er du registreret som dårlig betaler, kan det være besværligt at få lov til at optage lån. Her kan du læse mere om RKI og tjekke din status.
 • Være dansk statsborger eller som minimum have opholdstilladelse i Danmark.

Derudover er det op til de enkelte banker om de kan tilbyde dig et bådlån, som stemmer overens med dine individuelle behov. I visse tilfælde vil banken også have et ønske om at inspicere båden, hvis der er krav om at stille sikkerhed i forbindelse med optagelse af lånet.

Det koster dig ingenting at benytte Lånio.dks låneberegner. Der er ingen bindinger, og du vil ikke blive kontaktet yderligere, såfremt du ikke ønsker det. Siger du ja til et tilbud, vil Lånio.dk lade låneudbyderne konkurrere om at give det bådlån, der passer dig bedst. Leder du efter et skræddersyet bådlån, så udfyld vores låneformular og modtag det helt rette tilbud.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter
Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.