A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 21. november 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Find et billigt bådlån her

Drømmen som bådejer er ikke mere end et par klik væk. Hos Lånio.dk tager det kun få sekunder at finde et godt og billigt bådlån. så du får muligheden for at indfri drømmen som bådejer. Ved at udfylde en online ansøgning om lån lader du låneudbyderne konkurrere om at give dig det bedste tilbud på finansiering af båd, hvad end du drømmer om jordomrejser med vind i sejlene eller solskinsdage på en motorbåd.

Sidder du og overvejer at optage et bådlån, er det værd at undersøge, hvilke muligheder for finansiering du har. Den lånetype der passer dig bedst, afhænger nemlig af flere faktorer. Ønsker du at finde det rette bådlån for dig, så skynd dig at gøre brug af Lånio.dks låneberegner.

Her på siden om bådlån kan du også lære mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du står og skal købe drømmebåden. Hvis du ønsker at lære mere om, hvad du kan gøre for at få den bedste oplevelse med at låne til dit kommende bådkøb, så kan du læse videre her.

Herunder kan du se en oversigt over sidens indhold:

Lånemuligheder til bådlån

Ønsker du at optage et bådlån til finansiering af din drømmebåd, så har du mere end én mulighed. Bådlånet kan tage form af flere forskellige lånetyper. Vi gennemgår de tre mest almindelige typer af disse herunder.

Forbrugslån

En af mulighederne er at gøre brug af et forbrugslån til finansiering af båden. Med forbrugslånet har du mulighed for at låne penge med kort varsel, og derudover er lånet ikke øremærket. Dette betyder, at det står dig frit for, hvad du bruger lånet til. Derfor kan pengene både gå til lån til båd såvel som til lån til bådudstyr. Forbrugslån findes både bankerne og online, som her hos Lånio.dk.

Med et forbrugslån kan du låne mellem 100.000-350.000 kr., dog er denne lånetype oftest dyrere, da der ikke skal stilles sikkerhed. Der er flere faktorer, som kan have indflydelse på, hvad det enkelte forbrugslån koster. Ønsker du denne lånetype som bådlån, kan du her læse mere om forbrugslån. Har du flere forbrugslån, kan disse også samles i et samlelån.

Traditionelt banklån

En anden mulighed er at optage et banklån til finansiering af drømmebåden. I forhold til afbetaling er det traditionelle banklån ofte en billigere lånetype end forbrugslånet. Banklånets rentesats er ofte lavere, da der her skal stilles sikkerhed ved optagelse af lånet. Denne sikkerhed betyder altså, at banken har muligheden for at sælge båden, hvis ikke du formår at betale til tiden.

Derudover kræver banken typisk udbetaling af en bestemt del af bådlånets værdi. Typisk dækker banken 80%, hvorfor du selv skal sørge for de resterende 20%. Derfor er det vigtigt, at du har et rådighedsbeløb, som kan dække denne udbetaling. Skulle du vælge banklånet, men mangle dette beløb, kan du med fordel vælge at optage et forbrugslån til udbetalingen.

Bådlån via banklån er derfor også øremærket, så at lånet specifikt bruges på finansiering af båd. På den måde fungerer banklånet også som et almindeligt billån eller MC lån.

Billån som bådlån

Som nævnt ovenfor, er et tredje alternativ til finansiering af drømmebåden at gøre brug af billån. Afdragsformen er et annuitetslån, og du vil derfor ofte skulle stille sikkerhed som med banklånet.

Netop at stille sikkerhed i form af bilen, der lånes til, er grunden til, at du kan overveje billånet som et alternativ til bådlån. For ligesom med biler anses både for at være håndgribelige aktiver. Derfor gælder samme regler her, som hvis du skulle låne til en bil.

Kort opsummeret kræver banklånet, at du er villig til at stille sikkerhed i båden og at du har et økonomisk råderum, der kan dække udbetalingen. Med forbrugslånet er renten lidt højere, dog er der ingen udbetaling og lånet er ikke møntet på et bestemt aktiv. Derudover er processen i at ansøge om et banklån også længere end ved forbrugslånet.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter

Værd at vide om bådlån

Foruden spørgsmålet om, hvilken lånetype du bør benytte til bådlånet, er der ligeledes nogle faktorer, som du skal være opmærksom på, når du skal finansiere båden. Herunder finder du en grundig forklaring til at forstå nogle af de generelle termer inden for lånemarkedet og hvordan du skal forholde dig til disse.

Noget af det afgørende for at kunne danne sig overblik over lånets pris er at kende til de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Der er hermed tale om alle bådlånets udgifter angivet i procent - heriblandt udgifter, gebyrer og ydelser.

Da der er tale om alle omkostninger i forbindelse med et lån, kan ÅOP for overskuelighedens skyld opdeles i engangsydelser og løbende omkostninger. Nogle af disse ser ud som følgende:

Engangsomkostninger:

 • Stiftelsesprovision
 • Ekspeditionsgebyr
 • Fast tinglysningsafgift
 • Variabel tinglysningsafgift
 • Dokumentgebyr

Løbende omkostninger:

 • Månedlige og årlige kontogebyrer
 • Administrationsgebyrer
 • PBS-gebyrer
 • Depotgebyrer
 • Renter

Ovenstående omkostninger kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, og de forskellige typer af lån kan også have varierende omkostninger. Hertil skal det nævnes, at ÅOP kan være væsentligt lavere, hvis bådlånet strækkes over en længere periode. Dog vil der skulle afdrages på lånets månedlige ydelser i samme tidsramme. På den måde er der også sammenhæng mellem ÅOP og løbetid.

ÅOP er derfor et værdifuldt værktøj til at skabe indblik i, hvilke omkostninger bådlånet medfører. Da det ligeledes er lovpligtigt for låneudbyderne, at tydelliggøre bådlånets ÅOP, kan du bruge disse informationer til at sammenligne lån.

Løbetid er den fulde periode, hvor lånet tilbagebetales. Aftales der således et bådlån med en løbetid på 5 år, så er det i 5 år at lånet afdrages. Det er en god idé at indtænke løbetid, når du overvejer at optage et bådlån.

Igen er det vigtigt at pointere, at det billigste og bedste for dig afhænger således af din økonomiske situation, og hvad du kan tillade dig.

Også, husk at ansøge om et lån med en medansøger kan ikke kun øge dine chancer for godkendelse, men også potentielt tilbyde bedre betingelser end hvis du ansøgte alene.

Priseksempel på bådlån

Bådlånets nøjagtige pris afhænger som sagt af din økonomiske situation. Lånio.dk har undersøgt, hvordan et bådlån kan se ud. Skemaet nedenfor viser beregninger af bådlån ved brug af to forskellige tilbud på lån.

Priseksempel på bådlån
LånetypeBådlånForbrugslån
Lånebeløb200.000 kr.200.000 kr.
Løbetid10 år10 år
Rente i alt130.363 kr.187.203 kr.
ÅOP11,6%15%
Bådlån pris330.363 kr.387.203 kr.

Tabellen ovenover viser to forskellige tilbud, hvoraf det ene er dyrere end det andet. I dette tilfælde var det med Lånio.dk muligt at spare over 50.000 kr.

Hvad prisen og renten bliver på bådlånet, er en individuel sag. For at kunne se den eksakte pris kræver det at banken foretager en kreditvurdering på baggrund af din privatøkonomi. Klik nedenfor for at udfylde en ansøgning og find ud af, hvad prisen for et bådlån er for dig.

Find Pris På Bådlån Det Tager Kun Et Øjeblik!

Dette bør du vide om bådforsikring

Sidder du med fingeren på knappen og er klar til at optage et bådlån, kan du med fordel undersøge mulighederne for en bådforsikring. Det kan blive en dyr affære, hvis ulykken skulle være ude. Dog er det vigtigt at understrege, at bådforsikringen ikke er et lovkrav.

Hvad består en bådforsikring af?

En bådforsikring kan være komponeret af flere typer af forsikringer:

Eksempel på bådforsikring
FartøjstypeMotorbåd 18-35 kn
SkrogmaterialeAluminium
AnvendelseAlmindeligt brug
Forsikringssum350.000 kr.
Konstruktionsår2005
Forsikringstagers fødselsår1985
Beregnet pris12.509 kr. (Incl. statsafgift)

Eksempel: Pris på bådforsikring

Prisen på bådforsikringer afhænger af flere variabler. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvad de samlede omkostninger ved forsikringerne vil være, før du optager et bådlån. Så giver du nemlig dig selv muligheden for at komme disse udgifter i forkøbet og skaffe den kapital, der skal til for at dække.

Se eksempel på bådforsikring:

Priseksempel på bådlånsforsikring
ForsikringstypeFormål
AnsvarsforsikringDækker omkostninger ved skade andre personer og/eller deres båd eller udstyr.
KaskoforsikringDækker omkostninger, hvis der forvoldes skade på din egen båd eller bådudstyr.
UlykkesforsikringDækker omkostninger, hvis du selv kommer til skade f.eks. i forbindelse med sejlerulykker.

Med et det rigtige lån fra Lånio.dk kan du komme disse efterfølgende udgifter i forkøbet.

Hvem kan få et bådlån?

For at svaret til ovenstående spørgsmål kan være ‘ja’, kræver det, at du lever op til tre kriterier. Du skal:

 • Være fyldt 18 år. Nogle banker kræver dog, at du enten er fyldt 20 eller 23 år.
 • Ikke være registreret i RKI: Er du registreret som dårlig betaler, kan det være besværligt at få lov til at optage lån. Her kan du læse mere om RKI og tjekke din status.
 • Være dansk statsborger eller som minimum have opholdstilladelse i Danmark.

Derudover er det op til de enkelte banker om de kan tilbyde dig et bådlån, som stemmer overens med dine individuelle behov. I visse tilfælde vil banken også have et ønske om at inspicere båden, hvis der er krav om at stille sikkerhed i forbindelse med optagelse af lånet.

Det koster dig ingenting at benytte Lånio.dks låneberegner. Der er ingen bindinger, og du vil ikke blive kontaktet yderligere, såfremt du ikke ønsker det. Siger du ja til et tilbud, vil Lånio.dk lade låneudbyderne konkurrere om at give det bådlån, der passer dig bedst. Leder du efter et skræddersyet bådlån, så udfyld vores låneformular og modtag det helt rette tilbud.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter