Privatlån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på privatlån fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Låneformål
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud fra flere banker på samlelån - Indtast de lån du ønsker tilbud på her
Hvilke lån/kreditter vil du samle?
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Resursbank
Basisbank
Expressbank
L'easy
Sidst opdateret: 15. juli 2020

Fra d. 1. juli 2020 gælder ny lovgivning for usikrede lån. Lånio.dk og alle samarbejdspartnere er opdateret i henhold til loven. Læs mere her.

Find billige privatlån med Lånio.dk

Overvejer du at tage et lån til dit private forbrug? Og vil du have de bedst mulige lånevilkår? Så er et privatlån den rigtige løsning. Med et lån til private sørger du for, at du får råd til dine drømme, uanset hvem eller hvad du ønsker at bruge pengene på.

Som andre lånetyper har lånet en stor fleksibilitet, hvilket betyder, at du kan bruge lånet til stort set al slags privat forbrug - lige fra bryllup, renovering, ferier og endda også som et erhvervslån. Du bestemmer selv formålet, og du behøver ikke forklare banken, hvad pengene skal bruges på – et privatlån er derfor et godt alternativ til et almindeligt forbrugslån, som du tager i banken. 

Du kan nemt optage et privatlån online og i modsætning til andre lånetyper, behøver du ikke stille sikkerhed for lånet eller, hos enkelte banker, lægge egen udbetaling. Det betyder, at du med et privatlån kan opnå stor økonomisk frihed samtidig med, at pengene hurtigt vil være til rådighed på din konto.

Før du optager et privatlån anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i lånevilkårene. Vi gennemgår derfor her på siden, hvad du skal være opmærksom på, når du optager et lån til private online.

Hvad er et privatlån?

Et privatlån kan sammenlignes med andre lånetyper som eksempelvis kviklån, forbrugslån, minilån mm. Det er ikke en specifik lånetype, men en betegnelse for et lån, som du kan tage til privatforbrug.

Det betyder derfor også, at du som udgangspunkt kan bruge pengene til lige netop det, du ønsker. Du har mulighed for både at optage lånet i banken eller som et sms lån hos en af de mange online låneudbydere på internettet. Det vigtigste er, at du finder det lån, som passer bedst til dig og dine behov.

Vælger du at optage lånet i banken, skal du oftest redegøre for privatlånets formål, hvilket betyder, at det er sværere at få godkendt lånet i en bank fremfor hos en online låneudbyder.

Privatlån Plus

Enkelte låneudbydere tilbyder det, der kaldes et Privatlån Plus. Forskellen på et normalt lån og et pluslån er, at pluslånets lånebeløb som regel er en del højere – ofte over 100.000 kr. Et Privatlån Plus er til dig, der står og skal lave en større investering og ønsker et højt lånebeløb med de bedst mulige lånevilkår.

På et pluslån er både renten og ÅOP’en som regel lavere og løbetiden en del længere end ved et almindeligt privatlån. Der stilles derudover flere krav til dig som låntager, da der er tale om et højt låne beløb. Det betyder, at det kan være sværere at få godkendt din låneansøgning, selvom dette ikke nødvendigvis er tilfældet.

Hos Lånio.dk tilbyder vi både almindelige lån og Privatlån Plus lån på op til hele 300.000 kroner.

Ved du allerede nu, at du ønsker at sammenligne lånetilbud, kan du hos Lånio.dk nemt få op til 3 uforpligtende lånetilbud i dag. Lån penge privat – udfyld formularen øverst på siden, og du vil modtage skræddersyede tilbud, der matcher dine låneønsker.

Få tilbud på privatlån nu!
Find det bedste privatlån på kun 2 minutter


Tag et privatlån

Hvad koster det at optage privatlån?

Der findes mange forskellige låneudbydere, som tilbyder privatlån med lav rente, og det danske marked er derfor præget af stor konkurrence. Dette er dog kun en fordel for dig, da priserne på privatlån presses ned. Derfor kan der være stor forskel på, hvad det koster. Prisen varierer fra låneudbyder til låneudbyder og er derfor afhængig af, hvilken udbyder du vælger.

Både renten, den månedlige ydelse samt diverse låneomkostninger har indflydelse på, hvad lånet kommer til at koste. Renterne på online lån kan være høje, specielt ved mikrolån eller lignende lån. Hertil kommer ofte diverse omkostninger ved lånet som eksempelvis administrationsomkostninger, stiftelsesomkostninger og andre gebyrer mm. Det er derfor vigtigt, at du altid tjekker dine lånevilkår nøje efter, inden du takker ja.

Pris på privatlån

Vi har her opsat et eksempel på, hvordan prisen på et privatlån kan se ud. Låneeksemplet tager udgangspunkt i et lånebeløb på 100.000 kr. der tilbagebetales på 84 måneder (7 år). Du kan herunder se, hvordan lånet vil se ud.

Priseksempel - privatlån
Faktor Eksempel
Lånebeløb 100.000 kr.
Løbetid 84 måneder
Stiftelsesomkostninger 2.500 kr.
Variabel debitorrente 8,99%
Månedlig ydelse 1.630 kr.
ÅOP 9,84%
Samlede låneomkostninger* 136.957 kr.

*Eksemplet er kun vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Lånet herover koster 36.957 kr. i kreditomkostninger. Det kan måske lyde af meget, men husk på, at beløbet er spredt ud over 7 år, og at låneomkostningerne er lavere end halvdelen af lånets pris.

Vi anbefaler, at du altid sammenligner dine lånemuligheder, inden du optager et privatlån. På den måde sikrer du dig, at du altid låner på gode vilkår. Ved du allerede nu, at du får brug for et lån, tilbyder vi billige private lån fra flere samarbejdende banker – lån privat nu, og få en lav pris.

Få tilbud på privatlån nu!
Find det bedste privatlån på kun 2 minutter

Hvad kan et privatlån bruges til?

Da et privatlån som udgangspunkt er til privatforbrug, kan lånet i princippet bruges til det, du har brug for her og nu. Du kan derfor sammenligne lånet med et forbrugslån, da det kan anvendes til al slags forbrug.

Det kan eksempelvis være:

 • Rejser
 • Betaling af regninger
 • Nyt inventar eller renovering af bolig
 • Indskud til bolig
 • Bryllup eller konfirmation
 • Andet forbrug

Ønsker du at købe en bil, båd eller motorcykel anbefaler vi, at du i stedet optager et billån, da du her vil få et lån med høj sikkerhed og lav rente skræddersyet til netop køb af bil eller andet køretøj.

Et andet lånebehov kan være, hvis du står og mangler penge sidst på måneden. Dette kan eksempelvis skyldes flere, uforudsete udgifter i den pågældende måned som f.eks. elregninger eller indbetalingskort. Her kan det for nogle være nødvendigt at supplere med et lån. Det er dog vigtigt, at du med sikkerhed ved, at du kan betale lånet tilbage, når du igen får løn eller anden pengeoverførsel. Undersøg derfor altid på forhånd, om du også har råd til lånet den kommende måned.

Fordele ved et privatlån

Der er følgende fordele ved lånetypen:

 • Mulighed for stort lånebeløb
 • Hurtig udbetaling af penge - lån nemt i dag
 • Høj sikkerhed og validering med NemID
 • Kan nemt tilpasses individuelle behov

Selvom privatlånet er en nem låneløsning, fraråder vi, at du optager et lån for at afdrage på andre lån. Er du i tvivl om, hvorvidt din økonomi egner sig til et lån, anbefaler vi, at du lægger et budget for at se, om du har råd til de månedlige betalinger.

Har du gæld i forvejen, og ønsker du at få styr på dine lån, vil et samlelån være en bedre løsning for dig, da du her kan samle din eksisterende gæld.

Overvej følgende, før du tager et lån til private online

Mangler du penge, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at tage et lån privat. Vi gennemgår her, hvad du bør overveje inden:

1. Hvad skal lånet bruges til?

Det er først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad privatlånet skal bruges til, så du ikke låner flere penge end højst nødvendigt. Det vil blot tage længere tid for dig at tilbagebetale, og det kan samtidig medføre, at lånet bliver dyrere. Læg derfor en plan for, hvad du skal bruge lånet til, så du undgår at presse din økonomi unødigt.

Ønsker du en specifik vare, service eller rejse, så undersøg altid på forhånd, hvad de samlede omkostninger vil være. På den måde kan du låne det nøjagtige beløb.

Vi anbefaler ikke, at du låner penge bare fordi “det er rart have dem stående på kontoen”, da du stadig betaler løbende omkostninger for at have dem stående.

2. Hvor hurtigt kan du betale lånet tilbage?

Du bør finde ud af, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Det kan være med til at afgøre, hvor lang en løbetid du bør have på privatlånet. Samtidig kan det afgøre, hvilken låneudbyder, du bør vælge. Jo hurtigere du kan betale lånet tilbage, desto billigere vil lånet ofte være.

Du bør vælge lånets løbetid ud fra, hvor meget du kan afdrage hver måned. Hvis du ikke er sikker på, om du kan tilbagebetale lånet, bør du lade være med at optage et lån til private og i stedet kigge efter andre lånetyper.

3. Har jeg råd til et lån?

Du kan som regel selv vælge lånets størrelse samt løbetid, så det passer til dig og din økonomiske situation. Hvis ikke du kan tilbagebetale lånet, kan det medføre, at du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette kan have konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder.

Det er ikke muligt at tage et privatlån trods RKI. Overvej derfor altid på forhånd, hvorvidt du reelt har råd til lånet - også om flere år.

Carsten Lund om konsekvenserne ved privatlån:
Konsekvenserne ved at låne er, at du sætter dig for en månedlig fast ydelse, som du skal betale en del år frem. Det kan være fristende at låne til mindre forbrugsgoder. Dette ville jeg dog overveje en del, da det kan blive en dyr måde at få de ting, som du ønsker dig. Overvej altid om det ikke er bedre at spare sammen til det du gerne vil have.
Carsten Lund fra Økonomihus.dk — Økonomisk rådgiver Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Sammenhæng mellem ÅOP og prisen på dit privatlån

Når du skal låne, vil det med garanti have din interesse at finde det billigste lån til prisen. I den forbindelse kan lånets ÅOP være med til at give dig et overblik og sammenligne priserne på de forskellige lån. Det er et dansk lovkrav, at alle låneudbydere tydeligt skal oplyse et låns ÅOP.

ÅOP er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Dvs. alle privatlånets omkostninger, som i procent viser omkostningerne ved det pågældende lån. Det inkluderer både lånets rente, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer samt løbende omkostninger.

Det kan eksempelvis være følgende:

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Kontogebyrer
 • PBS-gebyrer

Derudover bør de lån du sammenligner være helt identiske, dvs. samme lånebeløb, løbetid og udbetaling, så du får den korrekte ÅOP vist. Du bør derfor se på kreditomkostninger. På denne måde kan du tydeligt se eller regne ud, hvor meget du kommer til at betale tilbage udover selve lånebeløbet.

Med vores låneberegner er det blevet endnu nemmere at sammenligne lånetilbud og vælge dit nye lån. Beregneren vil automatisk udregne lånets ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse, for dig. Du får fuldt overblik over dit lån og kan downloade din betalingsplan som Excel fil.

Få tilbud på privatlån nu!
Find det bedste privatlån på kun 2 minutter

Værd at vide om privatlån

Inden du optager et lån, anbefaler vi altid, at du sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at låne penge online. Vi har her opsummeret, hvad du bør vide om at låne.

Lån penge online - værd at vide
Begreb Forklaring
Løbetid Den periode lånet løber. Fra du får pengene til du har betalt lånet
Rente En procentsats af den del af lånet du mangler at tilbagebetale
Ydelse Det beløb, du betaler hver måned. Både afdrag, renter og gebyrer
Stiftelsesgebyr Et engangsbeløb, du betaler for at oprette dit lån
ÅOP De årlige omkostninger i procent er et værktøj til at sammenligne flere låns omkostninger med hinanden
Tilbagebetaling Foregår månedligt hos den udbyder, du har valgt. Ønsker du at afdrage mere i enkelte måneder, kan dette oftest aftales med banken
Sikkerhed Når låneudbyderen kræver, at der stilles et håndgribeligt aktiv i pant for lånet. Du kan hos Lånio tage et privatlån uden sikkerhed

Det er derudover værd at vide, at du skal være fyldt 18 år, inden du kan tage et lån privat. Hos enkelte låneudbydere kan alderskravet være højere, som f.eks 21 eller 23 år.

Du kan hos enkelte udbydere blive bedt om at fremvise dokumentation for din indtægt som f.eks. din lønseddel eller anden kontoudskrift. Du kan derudover kun tage et lån hos Lånio, hvis du har et NemID, da vi indhenter dine personlige oplysninger i personregisteret.

Det er altid gratis at benytte vores sammenligningsservice. Opfylder du kravene og ønsker at ansøge om et privatlån, kan du nemt anvende vores formular øverst på siden og modtage op til 3 skræddersyede lånetilbud – helt uforpligtende og uden binding.

Få tilbud på privatlån nu!
Find det bedste privatlån på kun 2 minutter

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.