Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 14 min.
Opdateret: 25. oktober 2022

Lånio logoDerfor har mere end 100.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Find billige privatlån med Lånio.dk

Overvejer du at tage et lån til dit private forbrug? Og vil du have de bedst mulige lånevilkår? Så er vi klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige online privatlån. Med et lån til private får du råd til dine drømme, uanset hvem eller hvad du ønsker at bruge pengene på.

Ligesom andre usikrede lån kan du bruge privatlån til alt lige fra bryllup, renovering, ferie og endda også som et erhvervslån. Du bestemmer selv formålet, og du behøver ikke forklare banken, hvad pengene skal bruges på.

Repræsentativ eksempel på privatlån

For at give dig en bedre idé om prisen på privatlån, har vi opstillet følgende låneeksempel. Låneeksemplet tager udgangspunkt i 75.000 kr. med en løbetid på 96 mdr. (8 år).

Samlet kreditbeløb75.000 kr.
Løbetid (mdr.)96 mdr.
Månedlig ydelse1.029 kr. - 1.206 kr.
Variabel debitorrenteMin. 6,7% – Max. 15,7%
ÅOPMin. 7,42% – Max. 16,36%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Saml. kreditomkostninger23.790 kr. – 55.244 kr.
Saml. tilbagebetaling98.790 kr. – 130.244 kr.
Privatlån eksempel

*Eksemplet er kun vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Lånet tager udgangspunkt i en ÅOP på mellem 7,42% - 16,36% og du ender dermed med en samlet tilbagebetaling på mellem 98.790 kr. - 130.244 kr. Ydermere vil lånet give dig en månedlig ydelse på mellem 1029 kr. - 1206 kr.

Herunder har vi samlet de billigste privatlån lige nu, som vi samarbejder med på Lånio.dk. Listen er sorteret efter lavest mulige ÅOP.

Billigste privatlån på Lånio.dk

Herunder har vi samlet en liste med banker som vi samarbejder med, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og finde det billigste privatlån.

Liste over billigste privatlån:

1. Express Bank privatlån - 75.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

2. Basisbank privatlån - 30.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 6,10%(Ikke aktiv lige nu)

3. Remember privatlån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

4. SparXpres privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

5. Resurs Bank privatlån - 10.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 11,43%

Om ÅOP og billigste privatlån

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Bedste privatlån under 50.000 kr.

Leder du efter et mindre privatlån under 50.000 kr. har vi ligeledes partnere der har specialiseret sig i disse mindre lån.

Liste over bedste privatlån:

1. SparXpres privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

2. Modus Finans privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

3. Unilån privatlån - 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 19,70%

4. Nordcredit privatlån - 1.000 - 20.000 kr. - ÅOP fra 24,95%

5. Ferratum privatlån - 1.500 - 50.000 kr. - ÅOP fra 24,99%

ÅOP ved mindre privatlån

ÅOP ved mindre lån med kort løbetid, vil som udgangspunkt altid være højere end ved større lån. Det skyldes at du er en mindre kunde i banken og har færre måneder at betale renter i, end det er tilfældet ved større lån.

Du kan nemt optage et privatlån online og i modsætning til andre lånetyper, behøver du ikke stille sikkerhed for lånet eller lægge egen udbetaling. Det betyder, at du med et privatlån kan opnå stor økonomisk frihed samtidig med, at pengene hurtigt vil være til rådighed på din konto.

Før du optager et privatlån anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i lånevilkårene. Vi gennemgår derfor her på siden, hvad du skal være opmærksom på, når du optager et lån til private online.

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån du kan tage til private formål. Du kan altså bruge pengene til lige det du ønsker, hvad end det er lån til tandlæge, lån til campingvogn eller noget helt tredje. Det fungerer på samme måde som et forbrugslån, indskudslån og billån uden sikkerhed. Der er derfor ikke tale om en specifik type lån med særlige lånevilkår.

Du kan både optage privatlån i en fysisk bank og hos en online udbyder. Lige meget hvad du vælger, vil vi anbefale dig, at du undersøger dine lånemuligheder og indhenter flere tilbud, før du vælger, hvilket lån du vil have.

Lån penge af private er også en mulighed. I dette tilfælde får du et lån fx fra en ven eller bekendt, og der er altså ingen bank inde over.

Privatlån - fleksibelt lån på op til 300.000 kr.

Privatlån Plus

Nogle låneudbydere tilbyder ikke bare et privatlån, men et Privatlån Plus. Der er i princippet ikke forskel på et privat lån og pluslån. Oftest betegner et privatlån et lån med et beløb på op til 50.000 kr., mens pluslånet betegner et lån med et beløb på over 50.000 kr.

Derudover er der ingen forskel, da begge lån går under kategorien usikrede lån. Her på Lånio.dk kan du få tilbud på billig privatlån fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en rente fra 3,49%.

Lån penge af privatpersoner

Som et alternativ til privatlån kan du låne penge af privatpersoner. Det kan være en god løsning, hvis du ikke har råd til at tage et rigtigt lån. Med et lån mellem private skal du være sikker på, at begge parter er enige om, hvordan og hvornår lånet skal betales tilbage.

Det kan skabe meget splid, når man har penge mellem sig som venner eller familie. Vi vil derfor anbefale, at du tænker dig grundigt om, inden du får et lån af private til private.

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvad koster det at optage privatlån?

Prisen for at optage et privatlån afhænger af tre faktorer. Det kommer an på, hvor stort et beløb du ønsker at låne, hvor lang løbetid du har brug for og hvordan din privatøkonomi ser ud.

Her på Lånio.dk kan du via vores lånepartnere få tilbudt en rente fra 3,49%, og maksimalt kan renten være 25%. Det er op til låneudbyderne at afgøre, hvilken rente de vil tilbyde dig, og det er her din privatøkonomi rigtig kommer i spil.

Renten afhænger nemlig af din kreditvurdering. Kreditvurderingen fortæller låneudbyderne, hvor stor risiko der er for, at du ikke kan betale lånet tilbage. Har du en god kreditvurdering, vil du få tilbudt en lavere rente, end hvis du har en dårlig kreditvurdering.

Herunder har vi opstillet et repræsentativt eksempel på et privatlån, hvor lånebeløbet er på 100.000 kr.

Priseksempel på privatlån:

 • Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.
 • Løbetid: 60 mdr.
 • Månedlig ydelse: 1.961 kr. - 2.309 kr.
 • Variabel debitorrente: Min. 5,8% - Max. 13,5%
 • ÅOP: Min. 6,8% - Max. 14,55%
 • Gebyrer: 25 kr. pr. md.
 • Kreditomkostninger: 17.677 kr. - 38.548 kr.
 • Samlet tilbagebetaling: 117.677 kr. - 138.548 kr.

Sådan sammenligner du privatlån

Når du skal sammenligne flere tilbud på privat lån, er det en rigtig god idé at se efter ÅOP’en. Det fortæller dig, hvad lånets samlede omkostninger er i procent i forhold til lånebeløbet. Du kan kun bruge ÅOP til at sammenligne lån, der har det samme lånebeløb og den samme løbetid. Det er et dansk lovkrav, at alle låneudbydere tydeligt skal oplyse et låns ÅOP.

Udover ÅOP kan du også se på den samlede tilbagebetaling. Når du sammenligner den samlede tilbagebetaling, kan du se, hvordan løbetiden påvirker dit lån. Jo længere løbetid, jo længere skal du betale renter på dit lån. Derfor er en kort løbetid ensbetydende med et billigere lån.

Du kan bruge vores låneberegner til at hjælpe dig med at sammenligne dine lånetilbud. Her kan du skrue op og ned for løbetiden og se, hvordan det påvirker din månedlige ydelse. Du kan se, hvordan renten påvirker din endelige pris. Og endelig kan du downloade en fuld tilbagebetalingsplan, som du kan kombinere med dit budget.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Det inkluderer både lånets rente, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer samt løbende omkostninger.

Følgende er eksempelvis inkluderet i:

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Kontogebyrer
 • PBS-gebyrer.

Så nemt kan du få privatlån med Lånio.dk

Før du bare vælger det første det bedste privatlån, skal du vide, at der er mange penge at spare på at sammenligne flere lånetilbud. Det er her, at vi, Lånio.dk, kommer i spil. Dét kan vi nemlig hjælpe dig med.

Vores service gør det nemt for dig at indhente fire tilbud. Det foregår på den måde, at du udfylder formularen med dine oplysninger. Herefter får du en mail med adgang til vores platform, hvor du kan se dine lånetilbud.

Bankerne verificerer dig og dine oplysninger om din privatøkonomi ved at indhente information fra personregistret. Nogle gange bliver lånetilbuddene rettet yderligere til, så de imødekommer din specifikke økonomi. Endelig kan du vælge det billigste privatlån fra tilbuddene, og du får snart pengene sat ind på din konto.


Tag et privatlån

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvad kan et privatlån bruges til?

Da et privatlån er et usikret lån, ligesom forbrugslån, kan du bruge pengene til det, du har brug for her og nu. Det kan være som et billån eller finansiering af uforudsete udgifter.

Andre låneformål kunne være:

 • Rejse
 • Betaling af regninger
 • Nye møbler
 • Renovering af bolig
 • Indskud til bolig
 • Lån til varmepumpe
 • Bryllup
 • Konfirmation
 • Andet forbrug

Drømmer du om frihed og vind i håret og søger derfor et bådlån, MC lån eller noget helt tredje? Lige meget hvad årsagen er, skal du vide, at der altid er omkostninger forbundet med et lån penge privat. Hvis du har mulighed for at spare op i stedet for at tage et lån, er dette at foretrække.

Er du nødt til at tage et lån, kan det altid betale sig at undersøge flere lånetilbud, og vælge det billigste privatlån. Undersøg også om du kan og hvordan du vil sætte penge til side hver måned til din månedlige ydelse.

2 vigtige overvejelser før du låner penge

Har du brug for det du er ved at låne penge til?

Har du råd til at betale det månedlige afdrag på lånet i dit budget?

Er vaskemaskinen gået i stykker, så du ikke kan få vasket dit tøj eller er det charterferien, du føler du godt lige kunne trænge til? Du kan sagtens låne penge til begge ting, men det er vigtigt at du sikrer at din økonomi kan køre uden udfordringer efter du har lånt pengene og at du ikke sidder med en følelse af "Hvorfor lånte jeg de penge til det?", efter rejsen er slut, hvor du så stadig skal betale til den i mange måneder


Lene Okholm
Skrevet af Lene Okholm, Finansiel rådgiver
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er desuden uddannet ved IBC i Kolding og yderligere uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.

For og imod privatlån

Sidder du stadig og overvejer, om du skal eller ikke skal låne penge privat, kan det være, at vores fordele og ulemper herunder kan hjælpe dig på vej.

Fordele

 • Mulighed for at tilpasse lånebeløbet
 • Hurtig udbetaling af lånet
 • Høj sikkerhed og validering med MitID
 • Kan nemt tilpasses individuelle behov
 • Ingen spørgsmål til dit formål med lånet.

Ulemper

 • Du skal betale afdrag hver måned
 • Risiko for dyre gebyrer, hvis du ikke overholder betalingsaftalen.

Selvom privatlånet er en nem løsning, fraråder vi, at du optager et lån for at afdrage på andre lån. Er du i tvivl om, din økonomi egner sig til et lån, anbefaler vi, at du lægger et budget for at se, om du har råd til de månedlige afdrag.

Har du gæld i forvejen, og ønsker du at få styr på dine lån, vil et samlelån være en god løsning for dig, da du her kan samle din eksisterende gæld. Når du har samlet din gæld, kan du bruge dit nye økonomiske overskud til at investere. På den måde kan skabe en stor opsparing.

Overvej følgende, før du tager et lån til private online

Mangler du penge, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at tage et lån privat. Vi gennemgår her, hvad du bør overveje inden:

1. Hvad skal lånet bruges til?

Det er først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad privatlånet skal bruges til, så du ikke låner flere penge end højst nødvendigt. Det vil blot tage længere tid for dig at tilbagebetale, og det kan samtidig medføre, at lånet bliver dyrere. Læg derfor en plan for, hvad du skal bruge lånet til, så du undgår at presse din økonomi unødigt.

Ønsker du en specifik vare, service eller rejse, så undersøg altid på forhånd, hvad de samlede omkostninger vil være. På den måde kan du låne det nøjagtige beløb.

Vi anbefaler ikke, at du låner penge bare fordi “det er rart have dem stående på kontoen”, da du stadig betaler løbende omkostninger for at have dem stående.

2. Hvor hurtigt kan du betale lånet tilbage?

Du bør finde ud af, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Det kan være med til at afgøre, hvor lang en løbetid du bør have på privatlånet. Samtidig kan det afgøre, hvilken låneudbyder du bør vælge. Jo hurtigere du kan betale lånet tilbage, desto billigere vil lånet ofte være.

Du bør vælge lånets løbetid ud fra, hvor meget du kan afdrage hver måned. Hvis du ikke er sikker på, om du kan tilbagebetale lånet, bør du lade være med at optage et lån til private og i stedet kigge efter andre lånetyper.

3. Har jeg råd til et lån?

Du kan som regel selv vælge lånets størrelse samt løbetid, så det passer til dig og din økonomiske situation. Hvis ikke du kan tilbagebetale lånet, kan det medføre, at du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette kan have konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder.

Det er ikke muligt at tage et privatlån trods RKI. Overvej derfor altid på forhånd, hvorvidt du reelt har råd til lånet - også om flere år.

Carsten Lund om konsekvenserne ved privatlån:
Konsekvenserne ved at låne er, at du sætter dig for en månedlig fast ydelse, som du skal betale en del år frem. Det kan være fristende at låne til mindre forbrugsgoder. Dette ville jeg dog overveje en del, da det kan blive en dyr måde at få de ting, som du ønsker dig. Overvej altid om det ikke er bedre at spare sammen til det du gerne vil have.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Værd at vide om privatlån

Inden du optager et lån, anbefaler vi altid, at du sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at låne penge online. Vi har herunder opsummeret, hvilke lånetermer du især skal holde øje med, og hvad de betyder.

Lån penge online - værd at vide
BegrebForklaring
LøbetidDen periode lånet løber. Fra du får pengene, til du har betalt lånet.
RenteEn procentsats af dit lån, som du betaler for at låne pengene.
YdelseHver måned betaler du renter, afdrag og gebyrer. Det er din månedlige ydelse.
StiftelsesgebyrEt engangsbeløb, du betaler for at oprette dit lån.
ÅOPDe årlige omkostninger i procent er et værktøj til at sammenligne flere låns omkostninger.
TilbagebetalingForegår månedligt hos den udbyder, du har valgt. Ønsker du at afdrage mere i enkelte måneder, kan dette oftest aftales med banken.
SikkerhedNår låneudbyderen kræver, at der stilles et håndgribeligt aktiv i pant for lånet. På Lånio.dk kan du få tilbud på privatlån uden sikkerhed.

Det er derudover værd at vide, at du skal være fyldt 18 år, inden du kan tage et lån privat. Hos enkelte låneudbydere kan alderskravet være højere for eksempel 21 eller 23 år.

Privatlån uden kreditvurdering er ikke en mulighed, da det er lovpligtigt for bankerne at kreditvurdere dig, før de tilbyder dig et lån. Det er din sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Det samme er gældende hvis du ønsker at låne med medansøger.

Du kan blive bedt om at fremvise dokumentation for din indtægt eksempelvis lønseddel eller en kontoudskrift. Endelig skal du vide, at du kun kan tage et lån igennem Lånio.dk, hvis du har et MitID. Det skyldes, at vi indhenter dine personlige oplysninger i personregisteret.

Det er altid gratis at benytte vores sammenligningsservice. Opfylder du kravene og ønsker at ansøge om et privatlån, kan du nemt anvende vores formular øverst på siden og modtage op til 3 skræddersyede lånetilbud – helt uforpligtende og uden binding.

Få tilbud på privatlån nu! Find det bedste privatlån på kun 2 minutter

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen