Lyt
A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 28. juni 2022

Find billige privatlån med Lånio.dk

Overvejer du at tage et lån til dit private forbrug? Og vil du have de bedst mulige lånevilkår? Så er vi klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige online privatlån. Med et lån til private får du råd til dine drømme, uanset hvem eller hvad du ønsker at bruge pengene på.

Ligesom andre usikrede lån kan du bruge privatlån til alt lige fra bryllup, renovering, ferie og endda også som et erhvervslån. Du bestemmer selv formålet, og du behøver ikke forklare banken, hvad pengene skal bruges på.

Herunder har vi samlet de billigste privatlån lige nu, som vi samarbejder med på Lånio.dk. Listen er sorteret efter lavest mulige ÅOP.

Billigste privatlån på Lånio.dk

Herunder har vi samlet en liste med banker som vi samarbejder med, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og finde det billigste privatlån.

Liste over billigste privatlån:

Express Bank privatlån - 75.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

Basisbank privatlån - 30.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 6,10%(Ikke aktiv lige nu)

Remember privatlån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

Resurs Bank privatlån - 10.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 11,43%

Om ÅOP og billigste privatlån

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Bedste privatlån under 50.000 kr.

Leder du efter et mindre privatlån under 50.000 kr. har vi ligeledes partnere der har specialiseret sig i disse mindre lån.

Liste over billigste privatlån:

Modus Finans privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

Unilån privatlån - 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 19,70%

Nordcredit privatlån - 1.000 - 20.000 kr. - ÅOP fra 24,95%

Ferratum privatlån - 1.500 - 50.000 kr. - ÅOP fra 24,99%

ÅOP ved mindre privatlån

ÅOP ved mindre lån med kort løbetid, vil som udgangspunkt altid være højere end ved større lån. Det skyldes at du er en mindre kunde i banken og har færre måneder at betale renter i, end det er tilfældet ved større lån.

Du kan nemt optage et privatlån online og i modsætning til andre lånetyper, behøver du ikke stille sikkerhed for lånet eller lægge egen udbetaling. Det betyder, at du med et privatlån kan opnå stor økonomisk frihed samtidig med, at pengene hurtigt vil være til rådighed på din konto.

Før du optager et privatlån anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i lånevilkårene. Vi gennemgår derfor her på siden, hvad du skal være opmærksom på, når du optager et lån til private online.

Privatlån - fleksibelt lån på op til 300.000 kr.

Hvad er et privatlån?

Et online privatlån er et usikret lån ligesom forbrugslån, indskudslån og billån uden sikkerhed. Der er derfor ikke tale om en specifik type lån med særlige lånevilkår. Et privat lån fungerer fuldstændig som andre usikrede lån. Det er et lån du kan tage til dit eget private forbrug.

Det betyder derfor, at du kan bruge pengene til lige netop det, du ønsker. Du kan både optage privatlån i en fysisk bank og hos en online udbyder. Lige meget hvad du vælger, vil vi anbefale dig, at du undersøger dine lånemuligheder og indhenter flere tilbud, før du vælger, hvilket lån du vil have.

Lån penge af private er også en mulighed. I dette tilfælde får du et lån mellem private, og der er altså ingen bank inde over.

Privatlån Plus

Nogle låneudbydere tilbyder ikke bare et privatlån, men et Privatlån Plus. Der er i princippet ikke forskel på et privat lån og pluslån. Oftest betegner et privatlån et lån med et beløb på op til 50.000 kr., mens pluslånet betegner et lån med et beløb på over 50.000 kr.

Derudover er der ingen forskel, da begge lån går under kategorien usikrede lån. Her på Lånio.dk kan du få tilbud på billig privatlån fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en rente fra 3,49%.

Lån penge af privatpersoner

Som et alternativ til privatlån kan du låne penge af privatpersoner. Det kan være en god løsning, hvis du ikke har råd til at tage et rigtigt lån. Med et lån mellem private skal du være sikker på, at begge parter er enige om, hvordan og hvornår lånet skal betales tilbage.

Det kan skabe meget splid, når man har penge mellem sig som venner eller familie. Vi vil derfor anbefale, at du tænker dig grundigt om, inden du får et lån af private til private.

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvad koster det at optage privatlån?

Prisen for at optage et privatlån afhænger af tre faktorer. Det kommer an på, hvor stort et beløb du ønsker at låne, hvor lang løbetid du har brug for og hvordan din privatøkonomi ser ud.

Her på Lånio.dk kan du via vores lånepartnere få tilbudt en rente fra 3,49%, og maksimalt kan renten være 25%. Det er op til låneudbyderne at afgøre, hvilken rente de vil tilbyde dig, og det er her din privatøkonomi rigtig kommer i spil.

Renten afhænger nemlig af din kreditvurdering. Kreditvurderingen fortæller låneudbyderne, hvor stor risiko der er for, at du ikke kan betale lånet tilbage. Har du en god kreditvurdering, vil du få tilbudt en lavere rente, end hvis du har en dårlig kreditvurdering.

Pris på privatlån

For at give dig en bedre idé om prisen på privatlån, har vi opstillet følgende tre låneeksempler. Alle tre eksempler tager udgangspunkt i det samme lånebeløb med den samme løbetid. 100.000 kr. med en løbetid på 84 måneder. Forskellen på lånene er ÅOP’en.

Eksempler på privatlån pris: 100.000 kr. (84 mdr.)
PrisLån 1Lån 2Lån 3
ÅOP5%12%24%
Samlet
tilbagebetaling
118.287 kr.145.541 kr.195.251 kr.

*Eksemplet er kun vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Det første lån har en ÅOP på 5%, og du ender dermed med en samlet tilbagebetaling på 118.287 kr. Det næste lån har en ÅOP på 12%, hvilket giver dig en samlet tilbagebetaling på 145.541 kr. Det sidste lån har en ÅOP på 24%, og den samlede tilbagebetaling ender således på 195.251 kr.

Som du kan se, er der stor forskel på priserne på disse lån. Derfor anbefaler vi altid, at du først og fremmest indhenter og sammenligner flere lån, før du vælger din låneudbyder.

Sådan sammenligner du privatlån

Når du skal sammenligne flere tilbud på privat lån, er det en rigtig god idé at se efter ÅOP’en. Det fortæller dig, hvad lånets samlede omkostninger er i procent i forhold til lånebeløbet. Du kan kun bruge ÅOP til at sammenligne lån, der har det samme lånebeløb og den samme løbetid. Det er et dansk lovkrav, at alle låneudbydere tydeligt skal oplyse et låns ÅOP.

Udover ÅOP kan du også se på den samlede tilbagebetaling. Når du sammenligner den samlede tilbagebetaling, kan du se, hvordan løbetiden påvirker dit lån. Jo længere løbetid, jo længere skal du betale renter på dit lån. Derfor er en kort løbetid ensbetydende med et billigere lån.

Du kan bruge vores låneberegner til at hjælpe dig med at sammenligne dine lånetilbud. Her kan du skrue op og ned for løbetiden og se, hvordan det påvirker din månedlige ydelse. Du kan se, hvordan renten påvirker din endelige pris. Og endelig kan du downloade en fuld tilbagebetalingsplan, som du kan kombinere med dit budget.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Det inkluderer både lånets rente, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer samt løbende omkostninger.

Følgende er eksempelvis inkluderet i:

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Kontogebyrer
 • PBS-gebyrer.

Så nemt kan du få privatlån med Lånio.dk

Før du bare vælger det første det bedste privatlån, skal du vide, at der er mange penge at spare på at sammenligne flere lånetilbud. Det er her, at vi, Lånio.dk, kommer i spil. Dét kan vi nemlig hjælpe dig med.

Vores service gør det nemt for dig at indhente fire tilbud. Det foregår på den måde, at du udfylder formularen med dine oplysninger. Herefter får du en mail med adgang til vores platform, hvor du kan se dine lånetilbud.

Bankerne verificerer dig og dine oplysninger om din privatøkonomi ved at indhente information fra personregistret. Nogle gange bliver lånetilbuddene rettet yderligere til, så de imødekommer din specifikke økonomi. Endelig kan du vælge det billigste privatlån fra tilbuddene, og du får snart pengene sat ind på din konto.


Tag et privatlån

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvad kan et privatlån bruges til?

Da et privatlån er et usikret lån, ligesom forbrugslån, kan du bruge pengene til det, du har brug for her og nu. Det kan være som et billån eller finansiering af uforudsete udgifter.

Andre låneformål kunne være:

 • Rejse
 • Betaling af regninger
 • Nye møbler
 • Renovering af bolig
 • Indskud til bolig
 • Bryllup
 • Konfirmation
 • Andet forbrug

Drømmer du om frihed og vind i håret og søger derfor et bådlån, MC lån eller noget helt tredje? Lige meget hvad årsagen er, skal du vide, at der altid er omkostninger forbundet med et lån penge privat. Hvis du har mulighed for at spare op i stedet for at tage et lån, er dette at foretrække.

Er du nødt til at tage et lån, kan det altid betale sig at undersøge flere lånetilbud, og vælge det billigste privatlån. Undersøg også om du kan og hvordan du vil sætte penge til side hver måned til din månedlige ydelse.

2 vigtige overvejelser før du låner penge

Har du brug for det du er ved at låne penge til?

Har du råd til at betale det månedlige afdrag på lånet i dit budget?

Er vaskemaskinen gået i stykker, så du ikke kan få vasket dit tøj eller er det charterferien, du føler du godt lige kunne trænge til? Du kan sagtens låne penge til begge ting, men det er vigtigt at du sikrer at din økonomi kan køre uden udfordringer efter du har lånt pengene og at du ikke sidder med en følelse af "Hvorfor lånte jeg de penge til det?", efter rejsen er slut, hvor du så stadig skal betale til den i mange måneder


Lene Okholm
Skrevet af Lene Okholm, Finansiel rådgiver
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er desuden uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.

For og imod privatlån

Sidder du stadig og overvejer, om du skal eller ikke skal låne penge privat, kan det være, at vores fordele og ulemper herunder kan hjælpe dig på vej.

Fordele

 • Mulighed for at tilpasse lånebeløbet
 • Hurtig udbetaling af lånet
 • Høj sikkerhed og validering med NemID
 • Kan nemt tilpasses individuelle behov
 • Ingen spørgsmål til dit formål med lånet.

Ulemper

 • Du skal betale afdrag hver måned
 • Risiko for dyre gebyrer, hvis du ikke overholder betalingsaftalen.

Selvom privatlånet er en nem løsning, fraråder vi, at du optager et lån for at afdrage på andre lån. Er du i tvivl om, din økonomi egner sig til et lån, anbefaler vi, at du lægger et budget for at se, om du har råd til de månedlige afdrag.

Har du gæld i forvejen, og ønsker du at få styr på dine lån, vil et samlelån være en god løsning for dig, da du her kan samle din eksisterende gæld. Når du har samlet din gæld, kan du bruge dit nye økonomiske overskud til at investere. På den måde kan skabe en stor opsparing.

Overvej følgende, før du tager et lån til private online

Mangler du penge, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at tage et lån privat. Vi gennemgår her, hvad du bør overveje inden:

1. Hvad skal lånet bruges til?

Det er først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad privatlånet skal bruges til, så du ikke låner flere penge end højst nødvendigt. Det vil blot tage længere tid for dig at tilbagebetale, og det kan samtidig medføre, at lånet bliver dyrere. Læg derfor en plan for, hvad du skal bruge lånet til, så du undgår at presse din økonomi unødigt.

Ønsker du en specifik vare, service eller rejse, så undersøg altid på forhånd, hvad de samlede omkostninger vil være. På den måde kan du låne det nøjagtige beløb.

Vi anbefaler ikke, at du låner penge bare fordi “det er rart have dem stående på kontoen”, da du stadig betaler løbende omkostninger for at have dem stående.

2. Hvor hurtigt kan du betale lånet tilbage?

Du bør finde ud af, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Det kan være med til at afgøre, hvor lang en løbetid du bør have på privatlånet. Samtidig kan det afgøre, hvilken låneudbyder du bør vælge. Jo hurtigere du kan betale lånet tilbage, desto billigere vil lånet ofte være.

Du bør vælge lånets løbetid ud fra, hvor meget du kan afdrage hver måned. Hvis du ikke er sikker på, om du kan tilbagebetale lånet, bør du lade være med at optage et lån til private og i stedet kigge efter andre lånetyper.

3. Har jeg råd til et lån?

Du kan som regel selv vælge lånets størrelse samt løbetid, så det passer til dig og din økonomiske situation. Hvis ikke du kan tilbagebetale lånet, kan det medføre, at du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette kan have konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder.

Det er ikke muligt at tage et privatlån trods RKI. Overvej derfor altid på forhånd, hvorvidt du reelt har råd til lånet - også om flere år.

Carsten Lund om konsekvenserne ved privatlån:
Konsekvenserne ved at låne er, at du sætter dig for en månedlig fast ydelse, som du skal betale en del år frem. Det kan være fristende at låne til mindre forbrugsgoder. Dette ville jeg dog overveje en del, da det kan blive en dyr måde at få de ting, som du ønsker dig. Overvej altid om det ikke er bedre at spare sammen til det du gerne vil have.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Værd at vide om privatlån

Inden du optager et lån, anbefaler vi altid, at du sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at låne penge online. Vi har herunder opsummeret, hvilke lånetermer du især skal holde øje med, og hvad de betyder.

Lån penge online - værd at vide
BegrebForklaring
LøbetidDen periode lånet løber. Fra du får pengene, til du har betalt lånet.
RenteEn procentsats af dit lån, som du betaler for at låne pengene.
YdelseHver måned betaler du renter, afdrag og gebyrer. Det er din månedlige ydelse.
StiftelsesgebyrEt engangsbeløb, du betaler for at oprette dit lån.
ÅOPDe årlige omkostninger i procent er et værktøj til at sammenligne flere låns omkostninger.
TilbagebetalingForegår månedligt hos den udbyder, du har valgt. Ønsker du at afdrage mere i enkelte måneder, kan dette oftest aftales med banken.
SikkerhedNår låneudbyderen kræver, at der stilles et håndgribeligt aktiv i pant for lånet. På Lånio.dk kan du få tilbud på privatlån uden sikkerhed.

Det er derudover værd at vide, at du skal være fyldt 18 år, inden du kan tage et lån privat. Hos enkelte låneudbydere kan alderskravet være højere for eksempel 21 eller 23 år.

Privatlån uden kreditvurdering er ikke en mulighed, da det er lovpligtigt for bankerne at kreditvurdere dig, før de tilbyder dig et lån. Det er din sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Det samme er gældende hvis du ønsker at låne med medansøger.

Du kan blive bedt om at fremvise dokumentation for din indtægt eksempelvis lønseddel eller en kontoudskrift. Endelig skal du vide, at du kun kan tage et lån igennem Lånio.dk, hvis du har et NemID. Det skyldes, at vi indhenter dine personlige oplysninger i personregisteret.

Det er altid gratis at benytte vores sammenligningsservice. Opfylder du kravene og ønsker at ansøge om et privatlån, kan du nemt anvende vores formular øverst på siden og modtage op til 3 skræddersyede lånetilbud – helt uforpligtende og uden binding.

Få tilbud på privatlån nu! Find det bedste privatlån på kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen

Spørgsmål og svar

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.