A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 17 min.
Opdateret: 17. maj 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Find det bedste privatlån i dag

Her på Lånio.dk kan du finde privatlån med lav rente fra vores samarbejdspartnere. Når du skal låne penge, foregår det online og starter, når du udfylder vores låneformular øverst på denne side. Kort efter vil du modtage konkurrencedygtige tilbud på privatlån fra flere banker, som du nemt kan sammenligne.

Alle dine lånetilbud vil blive samlet i vores låneportal, hvilket giver dig det fulde overblik og fuld gennemsigtighed på lånevilkårene. Herefter er det blot at vælge det bedste privatlån, som passer til dine behov. Det er naturligvis gratis og uforpligtende at indhente lånetilbud gennem Lånio.dk.

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån uden sikkerhed, som kan anvendes til personlige formål. Dette betyder, at du har friheden til at låne penge til det, du har behov for, uanset om det er til en stor investering eller mindre forbrug. Et privatlån ligner på mange måder andre typer af lån uden sikkerhed, som for eksempel forbrugslån, indskudslån og billån.

Privatlån kan optages gennem både traditionelle banker og online låneudbydere. Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt at undersøge markedet og indhente flere tilbud, før du træffer din beslutning.

Derudover er der også mulighed for at låne penge privat, for eksempel fra venner eller familie, hvor ingen bank er involveret. Det er dog væsentligt at bemærke, at selvom denne type lån kan være mere fleksibel, bør der altid udformes en låneaftale for at sikre klarhed og forebygge eventuelle misforståelser.

Privatlån - fleksibelt lån på op til 300.000 kr.

Privatlån Plus

Nogle låneudbydere tilbyder ikke bare et privatlån, men et Privatlån Plus. Der er i princippet ikke forskel på et privatlån og pluslån. Nogle gange betegner et privatlån et lån med et beløb på op til 50.000 kr., mens pluslånet betegner et lån med et beløb på over 50.000 kr.

Derudover er der ingen forskel, da begge lån går under kategorien usikrede lån. Her på Lånio.dk kan du få tilbud på billige privatlån fra 10.000 kr. og op til 300.000 kr. med en rente fra 3,49%.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

Når du ønsker at optage et privatlån, er der en række krav du skal kunne leve op til. Kravene afhænger af den bank du ønsker at låne penge fra, men der er nogle grundlæggende krav, som er fælles for alle låneudbydere, inklusiv vores samarbejdspartnere.

Krav til dig der ønsker privatlån
 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal have en danske bopælsadresse
 • Du må ikke være registreret i RKI

Derudover kan man møde flere krav. Finder en bank eksempelvis ud af, at en potentiel kunde bruger for mange penge på gambling, vil det resultere i en afvisning.

Nogle banker har ligeledes valgt at kræve, at man skal være over 21 eller 23 år for at bruge deres service.

Selvom du opfylder ovenstående krav, skal du være opmærksom på at banken først foretager en obligatorisk kreditvurdering af dig og din økonomi, som er afgørende for om du kan blive godkendt til et privatlån.

Billigste privatlån på Lånio.dk

Herunder har vi samlet en liste med banker, som vi samarbejder med, så du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og finde det billigste privatlån.

Liste over billigste privatlån:

1. Express Bank privatlån - 16.000 - 400.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

2. Ikano Bank privatlån - 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 5,70%

3. Remember privatlån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

4. AcceptLån privatlån - 20.000 - 350.000 kr. - ÅOP fra 7,59%

5. Alisa Bank privatlån - 10.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 8,36%

5. SparXpres privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

6. Resurs Bank privatlån - 15.000-300.000 kr. - ÅOP fra 12,81%

Om ÅOP og billigste privatlån

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Bedste privatlån under 50.000 kr.

Leder du efter et mindre privatlån på under 50.000 kr., har vi ligeledes partnere, der har specialiseret sig i disse mindre lån.

Liste over bedste privatlån:

1. SparXpres privatlån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

2. TF Bank privatlån - 20.000 - 75.000 kr. - ÅOP fra 12,50%

3. Alisa privatlån - 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 12,50%

4. L'easy privatlån - 10.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 14,73%

5. KreditNU privatlån - 4.000 - 25.000 kr. - ÅOP 24,87%

6. Nordcredit privatlån - 1.000 - 20.000 kr. - ÅOP 24,95%

7. Ferratum privatlån - 2.500 - 50.000 kr. - ÅOP 24,99%

ÅOP ved mindre privatlån

ÅOP ved mindre lån med kort løbetid, vil som udgangspunkt altid være højere end ved større lån. Det skyldes at du er en mindre kunde i banken og har færre måneder at betale renter i, end det er tilfældet ved større lån.

Før du optager et privatlån anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i lånevilkårene. Vi gennemgår derfor her på siden, hvad du skal være opmærksom på, når du optager et lån til private online.

Betingelser du skal vide, før du ansøger om privatlån

Inden du optager et lån, anbefaler vi altid, at du sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at låne penge online. Vi har herunder opsummeret, hvilke lånetermer du især skal holde øje med, og hvad de betyder.

Lån penge online - værd at vide
BegrebForklaring
LøbetidDen periode lånet løber. Fra du får pengene, til du har betalt lånet.
RenteEn procentsats af dit lån, som du betaler for at låne pengene.
YdelseHver måned betaler du renter, afdrag og gebyrer. Det er din månedlige ydelse.
StiftelsesgebyrEt engangsbeløb, du betaler for at oprette dit lån.
ÅOPDe årlige omkostninger i procent er et værktøj til at sammenligne flere låns omkostninger.
TilbagebetalingForegår månedligt hos den udbyder, du har valgt. Ønsker du at afdrage mere i enkelte måneder, kan dette oftest aftales med banken.
SikkerhedNår låneudbyderen kræver, at der stilles et håndgribeligt aktiv i pant for lånet. På Lånio.dk kan du få tilbud på privatlån uden sikkerhed.
RådighedsbeløbBeskriver det månedlige beløb du har til overs, når dine regninger og faste udgifter er betalt.

Det er ikke muligt at oprette et privatlån uden kreditvurdering, da det er lovpligtigt for bankerne at kreditvurdere dig, før de tilbyder dig et lån. Det er bankernes sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Det samme er gældende, hvis du ønsker at låne med medansøger.

Du kan blive bedt om at fremvise dokumentation for din indtægt eksempelvis lønseddel eller en kontoudskrift. Endelig skal du vide, at du kun kan tage et lån igennem Lånio.dk, hvis du har et MitID. Det skyldes, at vi indhenter dine personlige oplysninger i personregisteret.

Hvis det er mere belejligt for dig, så læs vores guide om lån i Danmark på engelsk.

Sådan sammenligner du privatlån

Når du skal sammenligne flere tilbud på privat lån, er det en rigtig god idé at se på ÅOP’en. Det fortæller dig, hvad lånets samlede omkostninger er i procent i forhold til lånebeløbet. Du kan kun bruge ÅOP til at sammenligne lån, der har det samme lånebeløb og den samme løbetid. Det er et dansk lovkrav, at alle låneudbydere tydeligt skal oplyse et låns ÅOP.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Det inkluderer både lånets rente, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer samt andre eventuelle løbende omkostninger.

Følgende er eksempelvis inkluderet i ÅOP:

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Kontogebyrer
 • Rente

Udover ÅOP kan du også se på den samlede tilbagebetaling. Når du sammenligner den samlede tilbagebetaling, kan du se, hvordan løbetiden påvirker dit lån. Jo længere løbetid, jo længere skal du betale renter på dit lån. Derfor er en kort løbetid ensbetydende med et billigere lån.

På den anden side skal man være bevidst om, at en kortere løbetid betyder højere månedlig tilbagebetaling. Derfor kan en kortere løbetid gøre det sværere at få godkendt et lån.

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter

Hvor stort et privatlån kan jeg få?

Her på Lånio.dk kan du ansøge om privatlån helt op til 400.000 kr. fra vores samarbejdspartnere. Det mindste beløb du kan ansøge om er 10.000 kr. Dog er det din økonomi og din endelige kreditvurdering, der afgør, hvor meget du kan blive godkendt til at låne. Jo bedre kreditvurdering, jo mere vil du kunne låne.

Det er derfor helt op til dig, hvor stort et privatlån du ansøger om. Vi vil dog anbefale, at du ikke låner mere, end du har brug for, og undersøger, at din økonomi kan bære det lån, du ønsker.

Populære lånebeløb

Hvad koster et privatlån?

Her på Lånio.dk kan du via vores lånepartnere få tilbudt en rente fra 3,49%, og maksimalt kan renten være 25%. Det er op til låneudbyderne at afgøre, hvilken rente de vil tilbyde dig, og det er her din privatøkonomi rigtig kommer i spil.

Renten afhænger nemlig af din kreditvurdering. Kreditvurderingen fortæller låneudbyderne, hvor stor risiko der er for, at du ikke kan betale lånet tilbage. Har du en god kreditvurdering, vil du få tilbudt en lavere rente, end hvis du har en dårlig kreditvurdering.

Herunder har vi opstillet et repræsentativt eksempel på et privatlån, hvor lånebeløbet er på 100.000 kr.

Lånebeløb100.000 kr.
Løbetid5 år (60 mdr.)
Rente5,8% - 13,5%
Betalingsgebyr25 kr.
ÅOP6,8% - 14,55%
Mdl. ydelse1.961 - 2.309 kr.
Kreditomkostninger17.677 - 38.548 kr.
Samlet tilbagebetaling117.677 - 138.548 kr.

I dette låneeksempel koster et lån på 100.000 kr. med en rente på 5,8% - 13,5%, mellem 17.677 og 38.548 kr. i kreditomkostninger. Lånet løber i 5 år, og det betyder en månedlig ydelse på mellem 1.961 - 2.309 kr.. Efter endt låneperiode vil den samlede tilbagebetaling være på mellem 117.6377 - 138.548 kr.

Husk, at ovenstående blot er et repræsentativt eksempel. Dine endelige lånevilkår afhænger af lånet, du ønsker, samt en individuel kreditvurdering som bankerne foretager af dig og din økonomi.

Fordele og ulemper ved privatlån

En af de helt store fordele ved et online privatlån er den hurtige og nemme låneproces, der betyder, at du kan ansøge hjemme fra din sofa på 5 minutter og have lånetilbud klar efter kort tid. Derudover har bankerne ofte mulighed for at udbetale pengene efter 1-2 hverdage, og enkelte banker udbetaler endda samme dag, som du ansøger.

Alle bankerne er større etablerede virksomheder, så vores brugere kan forvente gennemsigtige lånevilkår og høj sikkerhed, når de ønsker at låne penge. Derudover er det muligt at låne fra 10.000 - 400.000 kr. uden at nogen blander sig i, hvad du bruger pengene på.

Fordele

 • Hurtig og nem låneproces: Ansøgningsprocessen for online privatlån er digital og meget brugervenlig, hvilket betyder, at du kan udfylde og indsende din låneansøgning hurtigt og nemt, ofte indenfor få minutter.
 • Hurtig udbetaling af lånet: Efter godkendelse af din låneansøgning kan du ofte modtage pengene på din konto indenfor få hverdage, og i visse tilfælde endda samme dag.
 • Høj sikkerhed og gennemsigtige lånevilkår: Alle udbydere af privatlån hos Lånio.dk er velregulerede og byder på klar kommunikation om lånevilkår og gebyrer.
 • Lån helt op til 400.000 kr: Muligheden for at låne større beløb gør privatlån til en fleksibel løsning for mange forskellige finansielle behov, fra renovering af hjemmet til finansiering af større køb.
 • Ingen spørgsmål til dit formål med lånet: Du er ikke forpligtet til at fortælle långiveren, hvad du planlægger at bruge pengene til, hvilket giver en høj grad af personlig frihed og privatliv.

Ulemper

 • Ingen mulighed for økonomisk rådgivning: En af ulemperne ved online privatlån er, at du ikke har samme mulighed for at få økonomisk rådgivning, som det eksempelvis er muligt i en traditionel bank, hvor der vil være en bankrådgiver til rådighed. Det kræver derfor at du selv har overblikket over din økonomi og får undersøgt, at du råd til at betale tilbage på lånet.
 • Privatlån uden sikkerhed kan have højere rente end ved sikkerhedsstillelse: Da der ikke kræves sikkerhed for lånet, vurderes risikoen af långiveren som værende højere, hvilket ofte resulterer i en højere rente sammenlignet med sikrede lån.
 • Kræver at du har økonomisk overblik: Før du tager et privatlån, er det vigtigt, at du nøje gennemgår din økonomi for at sikre, at du kan håndtere de månedlige betalinger, samtidig med at dine daglige udgifter også er dækket. Dette kræver et solidt overblik og god planlægning.
Få tilbud på privatlån nu! Find det bedste privatlån på kun 2 minutter

Hvad kan et privatlån bruges til?

Et privatlån kan bruges til mange forskellige formål, f.eks. at købe ny eller brugt bil, renovere et hus, finansiere en ferie, betale for en regning eller andre uforudsete udgifter. Det er op til dig selv at beslutte, hvordan pengene fra lånet skal bruges. Husk dog altid at låne ansvarligt.

Andre låneformål kunne være:

2 vigtige overvejelser før du låner penge

Har du brug for det, du er ved at låne penge til?

Har du plads i budgettet til at betale det månedlige afdrag på lånet?

Er vaskemaskinen gået i stykker, så du ikke kan få vasket dit tøj, eller er det charterferien, du føler du godt lige kunne trænge til? Du kan sagtens låne penge til begge ting, men det er vigtigt, at du sikrer, at din økonomi kan køre uden udfordringer, efter du har lånt pengene, og at du ikke sidder med en følelse af "Hvorfor lånte jeg de penge til det?", efter rejsen er slut, hvor du så stadig skal betale til den i mange måneder.


Lene Okholm
Skrevet af Lene Okholm, Finansiel rådgiver
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt, har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er uddannet ved IBC i Kolding og yderligere uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer, som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.

Problemer med gæld?

Har du problemer med stor og uoverskuelig gæld, kan det være en vanskelig situation at håndtere, men der er en række muligheder, du kan udforske for at forsøge at genvinde kontrollen over din økonomi:

Genvind kontrollen over din økonomi

Lav et budget

Et budget kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvad dine penge bliver brugt til, og identificere områder, hvor du kan skære ned på udgifterne, hvilket er essentielt, for at du igen kan få styr på din privatøkonomi.

Kontakt dine kreditorer

Når du kontakter dine kreditorer og viser vilje til at samarbejde, øger du chancen markant, for at de vil hjælpe med at finde en realistisk tilbagebetalingsplan og muligvis eftergive en del af din gæld.

Overvej at samle dine lån

Når du samler flere lån til et samlet lån, er der ofte mange penge at spare. Det skyldes, at du bliver en stor kunde hos en kreditor frem for en mindre kunde hos flere.

Desuden vil renten som udgangspunkt være mindre på større lån end mindre, og du kan derfor spare mange tusinde kroner, hvis du lykkes med at samle dine lån i et samlelån.

Søg hjælp hos en gældsrådgiver

Overvej at tage kontakt til en finansiel rådgiver eller kreditrådgiver, som kan hjælpe dig med at lægge en plan for tilbagebetaling af din gæld. Ofte vil en rådgiver også kunne forhandle med dine kreditorer om at eftergive gæld.

Det er vigtigt at huske, at det kan tage tid og kræver en indsats at genvinde kontrollen over din økonomi, men med den rette plan og beslutsomhed er det muligt. Herunder har vi samlet en række kilder, hvor du både kan finde guides og inspiration til at få styr på din privatøkonomi, samt få gratis gældsrådgivning.

Information og råd om gæld

Finanstilsynets råd og viden om gældTroværdig kildeRådtilpenge.dkRådtilpenge.dk er drevet af Finanstilsynet og er en uvildig informationskilde om privatøkonomiske forhold.Åbn kilde  Finanstilsynets råd og viden om gæld.

Rådgivning om økonomi og gæld

Forbrugerrådet Tænk gældsrådgivningTroværdig kildeForbrugerrådet TænkForbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til dig, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.Åbn kilde Gratis rådgivning om økonomi og gæld på telefon.

KFUM's sociale arbejdeTroværdig kildeKFUM's sociale arbejdeKfumsoc.dk er en frivillig organisation der tilbyder hjælp og støtte til udsatte børn, unge og voksne.Åbn kilde Gratis gælds- og økonomisk rådgivning.

VidensfunktionenTroværdig kildeVidenfunktionenVidensfunktionen.dk er en forening af frivillige der yder gratis økonomi- og gældsrådgivning til danske borgere.Åbn kilde Frivillig og gratis økonomi- og gældsrådgivning.

Overvej følgende, før du tager et lån online

Mangler du penge, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at låne. Vi gennemgår her, hvad du bør overveje inden:

1. Hvad skal lånet bruges til?

Det er først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad lånet skal bruges til, så du ikke låner flere penge end højst nødvendigt. Det vil tage længere tid for dig at tilbagebetale, og vil samtidig medføre, at lånet bliver dyrere. Læg derfor en plan for, hvad du skal bruge lånet til, så du undgår at presse din økonomi unødigt.

Ønsker du en specifik vare, service eller rejse, så undersøg altid på forhånd, hvad de samlede omkostninger vil være. På den måde kan du låne det nøjagtige beløb.

Vi anbefaler, at du ikke låner penge bare fordi “det er rart, at have dem stående på kontoen”, da du stadig betaler løbende omkostninger for at have dem stående.

2. Hvor hurtigt kan du betale lånet tilbage?

Du bør finde ud af, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Det kan være med til at afgøre, hvor lang løbetid du bør have på privatlånet. Samtidig kan det afgøre, hvilken låneudbyder du bør vælge. Jo hurtigere du kan betale lånet tilbage, desto billigere vil lånet oftest være.

Du bør vælge lånets løbetid ud fra, hvor meget du kan afdrage hver måned. Hvis du ikke er sikker på, om du kan tilbagebetale lånet, bør du lade være med at optage et lån og i stedet kigge efter andre finansieringsmetoder, eksempelvis opsparing.

3. Har jeg råd til et lån?

Du kan som regel selv vælge lånets størrelse samt løbetid, så det passer til dig og din økonomiske situation. Hvis ikke du kan tilbagebetale lånet, kan det medføre, at du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette kan have konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder.

Det er ikke muligt at oprette et privatlån på trods af RKI registrering. Overvej derfor altid på forhånd, hvorvidt du reelt har råd til lånet - også om flere år.

Carsten Lund om konsekvenserne ved privatlån:
Konsekvenserne ved at låne er, at du sætter dig for en månedlig fast ydelse, som du skal betale en del år frem. Det kan være fristende at låne til mindre forbrugsgoder. Dette ville jeg dog overveje en del, da det kan blive en dyr måde at få de ting, som du ønsker dig. Overvej altid, om det ikke er bedre, at spare sammen til det du gerne vil have.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Så nemt kan du få privatlån med Lånio.dk

Før du bare vælger det første og det bedste privatlån, skal du vide, at der er mange penge at spare på at sammenligne flere lånetilbud. Det er her, at vi, Lånio.dk, kommer i spil. Dét kan vi nemlig hjælpe dig med.


Tag et privatlån

Vores service gør det nemt for dig at indhente flere tilbud fra førende banker. Det foregår på den måde, at du udfylder formularen med dine oplysninger. Herefter får du en mail med adgang til vores platform, hvor du kan se dine lånetilbud.

Bankerne verificerer dig og dine oplysninger om din privatøkonomi ved at indhente information fra personregistret. Nogle gange bliver lånetilbuddene rettet yderligere til, så de imødekommer din specifikke økonomi. Endelig kan du vælge det billigste privatlån fra tilbuddene, og du får snart pengene sat ind på din konto.

Få tilbud på privatlån nu! Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen