Lån med omtanke

Opdateret: 11. april 2022

Inden du beslutter dig for at optage et lån, anbefaler vi, at du sikrer dig, at dette er den rette beslutning. Der er tidligere set eksempler på danskere, der har optaget et lån, som de ikke havde mulighed for at tilbagebetale.

Derfor er der de seneste par år blevet vedtaget nye love, der skal gøre det umuligt for virksomheder at tilbage lån med for høje renter. Den maksimale ÅOP (Årlige omkostninger i procent) må ikke overstige 35% og ikke 25%, hvor udbyderen ønsker at markedsføre dette.

Vores nuværende og fremtidige samarbejdspartnere overholder naturligvis gældende lovgivning. Ønsker du at læse mere om den gældende lovgivning, kan du gøre dette her.

Konsekvenser ved lån

Når du optager et lån, er det en selvfølge, at du vil blive pålagt nogle renter og gebyrer, som du skal betale. I dag skal låneudbyderen dog med tydelighed vise, hvilke omkostninger der er forbundet med lånet. Årsagen til dette er, at det skal være mere gennemsigtigt for dig som bruger.

Selvom der er vedtaget love, som skal gøre det lettere for danskere at tilbagebetale sine lån, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan være omkostninger forbundet med lån.

Ender du en situation, hvor du ikke kan tilbagebetale dit lån, vil du blive registreret i RKI (Debitor registret) som dårlig betaler. Registreres du i dette register, vil det ikke være muligt for dig at optage andre lån. Ydermere kan det også betyde, at det kan være sværere for dig at tegne forsikringer, mobilabonnementer og meget mere.

Ønsker du at læse mere om, hvordan du kommer ud af RKI, kan du læse mere om dette i dette indlæg.

Derfor anbefaler vi altid, at du låner med omtanke.

Vi tager vores ansvar

Som låneformidler ved vi, at vi også har et ansvar overfor brugerne. Vores virksomhed eksisterer, fordi vi kunne se, at lånemarkedet i Danmark havde brug for mere transparens.

Derfor kan du være sikker på, at omkostningerne forbundet med lånetilbud, vil blive vist på vores side. Du kan læse meget mere om vores ansvar her.