Om Lånio.dk

Opdateret: 11. april 2022

Hvem er Lånio.dk?

Lånio.dk er en online markedsplads, som hjælper danskere med at spare penge på sine lån. Vi ved, at det at optage et lån, er en af de vigtigste beslutninger, som du står overfor som forbruger. Der findes mange udbydere af lån og de mange termer og begreber kan ofte opfattes forvirrende.

Det vil vi lave om på.

Vi ønsker at skabe transparens på markedet, så du som forbruger får de bedste betingelser for at vælge den bedste løsning. Hvis du ikke er grundig og kritisk overfor de mange lånemuligheder, der eksisterer, kan du let ende i en situation, hvor du skal betale mange penge tilbage.

Fakta om Lånio

Grundlagt: 2016

Grundlægger: Mark Thorsen

Hovedkontor: København V, Danmark

Antal ansatte: 13


Lånio er en online markedsplads for lån, hvor du med ønsket om at finde det billigste forbrugslån lader bankerne konkurrere om dig som kunde.


Sådan virker Lånio.dk

Lånio.dk's koncept er nemt, hurtigt og vigtigst af alt gennemsigtigt for brugerne. Når du ansøger om et lån gennem Lånio.dk, vil du modtage lånetilbud fra flere banker. På denne måde behøver du kun at udfylde en enkelt ansøgning, og indenfor få minutter kunne se de lånetilbud, som bankerne kan give dig.

De lånetilbud du vil modtage, kaldes for "midlertidige lånetilbud" og skal ikke ses som en garanti for, hvad bankerne egentlig kan tilbyde dig. Disse tilbud er baseret på de oplysninger, som du har angivet, da du udfyldte ansøgningsformularen på Lånio.dk's hjemmeside.

Vælger du at gå videre med et af de tilbud, som bankerne har givet dig, vil du skulle igennem en kreditvurderingsproces hos banken, hvor banken vil gennemgå din økonomi for at sikre sig, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet. Dette er en vigtig proces, da du ikke må ende i en situation, hvor du har stiftet gæld, der er større, end hvad du kan tilbagebetale.

Du kan herunder se, hvordan hele processen hos Lånio foregår.

1. Du ansøger om lånetilbud

Første step er at udfylde ansøgningsformularen, du kan finde på Lånio.dk. Her bedes du oplyse så korrekte informationer som muligt, så bankerne kan give dig et midlertidigt lånetilbud. Sidst i formularen bedes du godkende din ansøgning med NemID. Vi beder dig gøre dette af sikkerhedsmæssige årsager, så vi er sikre på, at de kontaktoplysninger, der er angivet i formularen også er dig, som rent faktisk har brug for lånet.

Du ansøger om lånetilbud.

Du modtager flere lånetilbud.

2. Du modtager flere lånetilbud

Efter at have udfyldt ansøgningsformularen på vores side vil du blive sendt til en ny side kaldet "Min Side". Det er inde på denne side, du kan se de lånetilbud, som bankerne kan tilbyde dig. Så snart du har modtaget det første lånetilbud, har du mulighed for at vælge dette, men vi anbefaler dig at vente med at vælge et lånetilbud, før alle bankerne har behandlet din ansøgning.

3. Du vælger det bedste lånetilbud

At modtage flere lånetilbud, skaber transparens på markedet. Når du har tilbud fra de banker, der kan tilbyde dig et lån, er næste skridt i processen at vælge det tilbud, du finder mest attraktivt. Når du vælger et lånetilbud, vil du blive videresendt til bankens hjemmeside, hvor du færdiggør processen i samarbejde med banken.

Du vælger det bedste lånetilbud.

Du færdiggør processen og pengene udbetales til din konto.

4. Du færdiggør processen og pengene udbetales til din konto

Før banken kan udbetale pengene til dig, skal banken sikre sig, at du har mulighed for at betale lånet tilbage. En obligatorisk betingelse er, at du dokumenterer dine udgifter. Du vil derfor blive bedt om at dokumentere både dine faste og dine variable udgifter og du skal forvente, at banken vil efterspørge disse. Når banken har godkendt disse, vil pengene blive udbetalt til din NemKonto.


Lånios vision og værdier

Hos Lånio.dk ønsker at blive den mest brugervenlige låneformidler i Danmark. Vores brugere skal være sikre på, at de kan stole på, at vi tager ansvaret for at finde den bedste finansielle løsning til netop dem.

Vi ser ikke vores brugere som simple lån, men derimod som individer, som ønsker hjælp til at finde den bedste løsning til netop deres formål. Vi ved, at det at tage et lån kan være en af de vigtigste finansielle beslutninger, du som bruger skal træffe og vi ønsker at tage ansvaret for at få dig igennem denne proces på den bedst mulige måde.

Du kan læse mere om, hvilket ansvar vi tager her.

Lån med omhu og brugerens sikkerhed

Vi gør vores bedste for at sikre, at det kun er ansøgere, der er berettiget til at optage et lån, som rent faktisk også får muligheden for dette. Vi samarbejder kun med banker, som har samme tilgang til branchen som os og opfylder de reguleringer, der er i markedet. Er du i tvivl om det mindste i ansøgningsprocessen, anbefaler vi dig altid til at kontakte os eller tale med en anden professionel økonomisk rådgiver.

Vores indhold og artikler gennemgås fra tid til anden af eksterne, uafhængige eksperter. Dette gør vi ikke fordi, at vi betvivler vores eget kompetenceniveau, men blot for at modtage feedback fra uafhængige rådgivere for at sikre os, at vores kommunikation er korrekt og dobbelttjekket. Ingen af vores rådgiver modtager betaling for at godkende vores indhold.

Vi anbefaler til enhver tid, at du låner med omtanke. Dette kan du læse mere om her.

Vores vision

Opfylde vores formål om at blive den mest brugervenlige, pålidelige og transparente låneformidler i Danmark for vores brugere.

Vores mission

Hjælpe danskere med at tage de bedste finansielle beslutninger til netop deres situation.

Læs mere om vores værdier og hvad der betyder noget for os her.

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor har vi udarbejdet en side, som er dedikeret til dette emne. Du kan læse mere om dette ved at klikke på dette link.


Priser, udmærkelser og anerkendelser


Mød Lånio holdet

Mark Thorsen
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Aris Vourvoulias
Aris Vourvoulias, Head of Organic Performance
Aris arbejder med og er ansvarlig for al indhold, du finder på Lånio.dk. Aris har sans for detaljerne og med sin perfektionistiske approach kan du være sikker på, at kun det bedste indhold udgives på Lånio.dk. Aris har flere års erfaring med ansvar for indhold, der udgives på hjemmesider med tusindvis af brugere.
Kasper G. Nielsen
Kasper G. Nielsen, Head of IT
Kasper er IT chef hos Lånio.dk. Kasper har været med helt fra begyndelsen og er manden bag al IT infrastruktur i virksomheden. Kaspers mange års erfaring med IT har skabt fundamentet for den teknologi, som Lånio.dk er bygget på i dag. Teknologien bag Lånio.dk har Kasper været med til at skabe helt fra bunden og er med til at gøre os hurtige og fleksible i forbindelse med implementering af eksempelvis nye banker.
Niclas Lurger-Amelung
Niclas Lurger-Amelung, Head of Performance Marketing
Niclas er ansvarlig for al marketing på Lånio.dk. Niclas står derfor for al vores annoncering på de mange kanaler, som vi gør brug af - både online og offline. Vi ønsker at skabe et kendskab til vores produkt, så danskerne kan blive opmærksomme på de mange fordele ved at sammenligne priser, og dette står Niclas i spidsen for.
Rasmus Hultquist
Rasmus Hultquist, CRO & Affiliate Manager
Rasmus sidder med ansvaret for hele ansøgningsflowet på Lånio.dk. Vi ønsker, at det skal være så let som muligt at ansøge og sammenligne lånetilbud og derfor sidder Rasmus hver dag og forsøger at optimere dette. Udover ansøgningsflowet har Rasmus også den daglige kontakter med de banker, som vi samarbejder med.
Attila Tamas Vekony
Attila Tamas Vekony, UX Manager
Når du besøger Lånio.dk, skal du få følelsen af den bedste brugeroplevelse. Til at opfylde dette har vi Attila, som står i spidsen for at optimere brugen af Lånio.dk. Attilas kompetencer spænder bredt inden for alt fra webudvikling, markedsføring, design, videoproduktion og meget mere.
Simone Schou Holm Jeppesen
Simone Schou Holm Jeppesen, E-Mail & CRM Marketing Executive
Når vores brugere modtager nye lånetilbud fra bankerne, så skal vedkommende naturligvis informeres. Dette står Simone for. Hos Lånio.dk modtager vi mange ansøgninger fra vores brugere og hver ansøgning har sit eget behov og formål. Derfor har Simone opsat en kommunikationsflow, så vores brugere aldrig er i tvivl om, hvor langt de er deres ansøgningsproces.
Signar Jakobsen
Signar Jakobsen, Business Intelligence Analyst
In data we trust. Når vi implementerer nye funktioner på Lånio.dk, så bruger vi altid data til at bakke op om vores beslutning. Al den data vi indsamler bruger vi til at gøre vores tjeneste bedre. Til denne opgave sidder Signar hver dag og kigger ned i vores data, så vi altid er sikre på, at vi kun implementere de funktioner, som vi kan se, at vores brugere vil have gavn af.
Karoline Jensen
Karoline Jensen, Kundeservice
Har du spørgsmål til din ansøgning? Eller måske brug for hjælp til en låneansøgning? Karoline sidder altid klar ved telefonen til at hjælpe dig. Karoline har mange års erfaring med kundeservice og kender hele Lånio.dks ansøgningsflow ud og ind. Udover at hjælpe vores brugere har Karoline også en vigtig rolle i forhold til at udvikle Lånio.dk's tjeneste, så denne bliver så god til brugerne som muligt.
Joachim Brodersen
Joachim Brodersen, Kommunikation, indhold og analyse
Joachim arbejder med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Han har siden 2018 skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.Eksterne uvildige eksperter

Nedenfor kan du læse mere om de eksterne eksperter, der har været med til at bidrage med deres ekspertise på Lånio.dk. Ved at videregive deres viden og erfaring om det finansielle marked til os, kan vi give dig endnu bedre tips og råd, såfremt du ønsker at tage et lån gennem Lånio.dk. Alle vores eksterne eksperter har frivilligt bidraget med deres råd til sidens indhold.

Vores eksperter er uafhængige og bidrager frivilligt

Der er intet kommercielt samarbejde mellem Lånio.dk og eksperterne. Eksperterne bidrager således frivilligt med deres ekspertise og vejledning.

Morten Nordahl
Morten Nordahl yder uvildig økonomisk- og finansiel rådgivning og er stifter af Finansielrådgivning.dk. Morten har mere end 10 års erfaring fra bankverdenen - erfaring som han bruger til at hjælpe og rådgive private om økonomi, bolig, investering og forsikring. Morten er desuden kendt fra Magasinet Penge på DR.
Carsten Lund
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.
Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.
Bo Rasmussen
Bo Rasmussen, Nordisk Chief Customer Officer
Bo Rasmussen er Chief Customer Officer & Interim Nordic Market President hos Experian.dk og dermed ansvarlig for Experians kunder i Norden. Experian.dk er et register og database over såkaldte dårlige betalere - bedre kendt som RKI. Bo Rasmussen har bidraget til Lånio.dk med hans viden om tendenser og udvikling af RKI registrerede i Danmark.
Sarah Ophelia Møss
Sarah Ophelia Møss, Iværksætter, sociolog og forfatter
Sarah Ophelia Møss er iværksætter, sociolog og forfatter til bogen "Den lille guide til investering." Hun skaber rum for læring på investeringsfeltet med sine virksomheder Ophelia Invest og Forlaget Penge. Hun driver desuden Facebook-grupperne Aktieklubben Danmark og Kvindelogen.

Redaktionel integritet

Forfatterne på Lånio.dk er forpligtet til at levere indhold, der inspirerer og skaber værdi for vores læsere. Vi følger en streng faktatjek-proces og retter hurtigt evt. opdagede fejl.

Vores redaktionelle artikler, indhold og råd er ikke påvirket af nogle af vores samarbejdspartnere og vi er fuldt transparente om, hvordan vi tjener penge.

Vores hold af forfattere er bygget, så dette afspejler mangfolidgheden og dets forskellige økonomiske situationer. Vi skriver til vores brugere i øjenhøjde på en måde, der bedst hjælper os med at komme i kontakt med vores læsere besvare deres spørgsmål.

Du kan læse mere om vores redaktionelle integritet her på siden.


Sådan tjener vi penge

Vores hjemmeside og service er 100% gratis og uforpligtende at bruge. At ansøge, modtage og sammenligne lånetilbud koster dig ikke noget. De eneste omkostninger der er forbundet med Lånio, er de renter og gebyrer, du skal betale til banken, hvis du får et lån udbetalt.

Hos Lånio.dk tjener vi penge via kommission fra bankerne, når et lån udbetales. Størrelsen på vores kommission afhænger udelukkende af det udbetalte lånebeløb, hvilket også er din sikkerhed for, at vi forholder os objektivt.

Vi har ikke nogen interesse i, at du skal vælge et lånetilbud med en højere rente end andre tilbud. Vores mål er, at du skal finde det lånetilbud, som passer bedst til dig.

Alle vores ansøgninger sendes ud til bankerne på samme tid, så alle vores samarbejdspartnere arbejder på lige vilkår, hvad angår at tilbyde dig et lån.

Du kan her læse mere om, hvordan vi tjener penge.


Vi samarbejder med kendte banker

Resursbank
Basisbank
Expressbank
Modus Finans
LånLet
Unilån
Remember
Ferratum
Nordcredit

Ovenstående banker er dem, som vi samarbejder med på vores platform. Vi samarbejder kun med banker, der opfylder visse behov - som eksempelvis gældende lovgivning. Vores partnere opfylder hver især bestemte behov, hvorfor du kan være sikker på, at uanset hvad dit behov er, så har vi en bank, der kan hjælpe med dette.

Du kan læse mere om vores samarbejdspartnere her på siden.


Partnerskaber og certificeringer

Vi ønsker at skabe en platform, som du som bruger kan stole trygt på. For at du kan føle dig så tryg som muligt, er vi certificeret af nogle af de største handelscertificeringer.

Du kan læse mere om vores partnerskaber, certificeringer, priser og anerkendelser her.

PartnerlogoBeskrivelse

E-mærket

E-Mærket logo

E-mærket er din garanti for, at Lånio.dk er en sikker hjemmeside at indhente tilbud på. E-mærket holder løbende øje med, at vi følger de nyeste procedurer. Du kan læse mere om E-mærket og deres bestemmelser her.

Trust E-Commerce Europe

E-Commerece Europe logo

Trust E-Commerce Europe er den Europæiske udgave af E-mærket. Trust E-Commerce Europe sikrer dig, at Lånio.dk overholder de gældende europæiske sikkerhedsbestemmelser. Du kan læse mere om E-Commerce Europe her.

CSR-Mærket

csr-maerket logo

Vi støtter CSR-mærket for at værne om vores samfundsmæssige ansvar. Ordningen er med til at sprede en vision om, at internetsider også kan bidrage til en bedre verden og gøre en forskel. På Lånio.dk støtter vi, hvor vi kan.

CO2 neutralt website

co2 neutralt hjemmeside
Vi kompenserer for vores udledning af Co2 ved at deltage i CO2 neutralt website.


Betingelser for brug af Lånio.dk

Der er visse betingelser for brug af Lånio.dk. Vi indsamler og opbevarer bl.a. visse data om vores brugere, såfremt vi har modtaget samtykke til dette.

Ønsker du at ansøge om et lån gennem Lånio.dk, er der visse oplysninger, som vi skal bede om. Modtager vi ikke disse, eller modtager vi forkerte oplysninger, vil det ikke være muligt for os at behandle din forespørgsel.

Læs mere om vores betingelser og privatlivspolitik her.


Kontakt os

  1. Adresse: Vesterbrogade 149, 1620 København V
  2. E-mail: kundeservice@laanio.dk
  3. Telefon: 52 10 50 24
  4. CVR: 42721492