Om Lånio.dk

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 11 min.
Opdateret: 20. april 2023

Hvem er Lånio.dk?

Lånio.dk er en online markedsplads, som hjælper danskere med at spare penge på sine lån. Vi ved, at det at optage et lån, er en af de vigtigste beslutninger, som du står overfor som forbruger. Der findes mange udbydere af lån og de mange termer og begreber kan ofte opfattes forvirrende.

Det vil vi lave om på.

Vi ønsker at skabe transparens på markedet, så du som forbruger får de bedste betingelser for at vælge den bedste løsning. Hvis du ikke er grundig og kritisk overfor de mange lånemuligheder, der eksisterer, kan du let ende i en situation, hvor du skal betale mange penge tilbage.

Fakta om Lånio

Grundlagt: 2016

Grundlægger: Mark Thorsen

Hovedkontor: København V, Danmark

Antal ansatte: 13


Lånio er en online markedsplads for lån, hvor du med ønsket om at finde det billigste forbrugslån lader bankerne konkurrere om dig som kunde.


Sådan virker Lånio.dk

Lånio.dk's koncept er nemt, hurtigt og vigtigst af alt gennemsigtigt for brugerne. Når du ansøger om et lån gennem Lånio.dk, vil du modtage lånetilbud fra flere banker. På denne måde behøver du kun at udfylde en enkelt ansøgning, og indenfor få minutter kunne se de lånetilbud, som bankerne kan give dig.

De lånetilbud du vil modtage, kaldes for "midlertidige lånetilbud" og skal ikke ses som en garanti for, hvad bankerne egentlig kan tilbyde dig. Disse tilbud er baseret på de oplysninger, som du har angivet, da du udfyldte ansøgningsformularen på Lånio.dk's hjemmeside.

Vælger du at gå videre med et af de tilbud, som bankerne har givet dig, vil du skulle igennem en kreditvurderingsproces hos banken, hvor banken vil gennemgå din økonomi for at sikre sig, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet. Dette er en vigtig proces, da du ikke må ende i en situation, hvor du har stiftet gæld, der er større, end hvad du kan tilbagebetale.

Du kan herunder se, hvordan hele processen hos Lånio foregår.

1. Du ansøger om lånetilbud

Første step er at udfylde ansøgningsformularen, du kan finde på Lånio.dk. Her bedes du oplyse så korrekte informationer som muligt, så du kan få et midlertidigt lånetilbud fra flere banker. Sidst i formularen bedes du godkende din ansøgning med MitID. Vi beder dig gøre dette af sikkerhedsmæssige årsager, så vi er sikre på, at de kontaktoplysninger, der er angivet i formularen også er dig, som rent faktisk har brug for lånet.

Du ansøger om lånetilbud.

Du modtager flere lånetilbud.

2. Du modtager flere lånetilbud

Efter at have udfyldt ansøgningsformularen på vores side vil du blive sendt til en ny side kaldet "Min Side". Det er inde på denne side, du kan se de lånetilbud, som bankerne kan tilbyde dig. Så snart du har modtaget det første lånetilbud, har du mulighed for at vælge dette, men vi anbefaler dig at vente med at vælge et lånetilbud, før alle bankerne har behandlet din ansøgning.

3. Du vælger det bedste lånetilbud

At modtage flere lånetilbud, skaber transparens på markedet. Når du har tilbud fra de banker, der kan tilbyde dig et lån, er næste skridt i processen at vælge det tilbud, du finder mest attraktivt. Når du vælger et lånetilbud, vil du blive videresendt til bankens hjemmeside, hvor du færdiggør processen i samarbejde med banken.

Du vælger det bedste lånetilbud.

Du færdiggør processen og pengene udbetales til din konto.

4. Du færdiggør processen og pengene udbetales til din konto

Før banken kan udbetale pengene til dig, skal banken sikre sig, at du har mulighed for at betale lånet tilbage. En obligatorisk betingelse er, at du dokumenterer dine udgifter. Du vil derfor blive bedt om at dokumentere både dine faste og dine variable udgifter og du skal forvente, at banken vil efterspørge disse. Når banken har godkendt disse, vil pengene blive udbetalt til din NemKonto.


Lånios vision og værdier

Hos Lånio.dk ønsker at blive den mest brugervenlige låneformidler i Danmark. Vores brugere skal være sikre på, at de kan stole på, at vi tager ansvaret for at finde den bedste finansielle løsning til netop dem.

Vi ser ikke vores brugere som simple lån, men derimod som individer, som ønsker hjælp til at finde den bedste løsning til netop deres formål. Vi ved, at det at tage et lån kan være en af de vigtigste finansielle beslutninger, du som bruger skal træffe og vi ønsker at tage ansvaret for at få dig igennem denne proces på den bedst mulige måde.

Du kan læse mere om, hvilket ansvar vi tager her.

Lån med omhu og brugerens sikkerhed

Vi gør vores bedste for at sikre, at det kun er ansøgere, der er berettiget til at optage et lån, som rent faktisk også får muligheden for dette. Vi samarbejder kun med banker, som har samme tilgang til branchen som os og opfylder de reguleringer, der er i markedet. Er du i tvivl om det mindste i ansøgningsprocessen, anbefaler vi dig altid til at kontakte os eller tale med en anden professionel økonomisk rådgiver.

Vores indhold og artikler gennemgås fra tid til anden af eksterne, uafhængige eksperter. Dette gør vi ikke fordi, at vi betvivler vores eget kompetenceniveau, men blot for at modtage feedback fra uafhængige rådgivere for at sikre os, at vores kommunikation er korrekt og dobbelttjekket. Ingen af vores rådgiver modtager betaling for at godkende vores indhold.

Vi anbefaler til enhver tid, at du låner med omtanke. Dette kan du læse mere om her.

Vores vision

Opfylde vores formål om at blive den mest brugervenlige, pålidelige og transparente låneformidler i Danmark for vores brugere.

Vores mission

Hjælpe danskere med at tage de bedste finansielle beslutninger til netop deres situation.

Læs mere om vores værdier og hvad der betyder noget for os her.

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor har vi udarbejdet en side, som er dedikeret til dette emne. Du kan læse mere om dette ved at klikke på dette link.


Priser, udmærkelser og anerkendelser


Mød Lånio holdet

Mark Thorsen
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.
Aris Vourvoulias
Aris Vourvoulias, Head of Organic Performance
Aris arbejder med og er ansvarlig for al indhold, du finder på Lånio.dk. Aris har sans for detaljerne og med sin perfektionistiske approach kan du være sikker på, at kun det bedste indhold udgives på Lånio.dk. Aris er uddannet ved Universitat Autònoma de Barcelona og har flere års erfaring med ansvar for indhold, der udgives på hjemmesider med tusindvis af brugere.
Kasper G. Nielsen
Kasper G. Nielsen, Head of IT
Kasper er IT chef hos Lånio.dk og er uddannet ved Københavns Universitet. Kasper har været med helt fra begyndelsen og er manden bag al IT infrastruktur i virksomheden. Kaspers mange års erfaring med IT har skabt fundamentet for den teknologi, som Lånio.dk er bygget på i dag. Teknologien bag Lånio.dk har Kasper været med til at skabe helt fra bunden og er med til at gøre os hurtige og fleksible i forbindelse med implementering af eksempelvis nye banker.
Niclas Lurger-Amelung
Niclas Lurger-Amelung, Head of Performance Marketing
Niclas er uddannet ved Copenhagen Business School og er ansvarlig for al marketing på Lånio.dk. Niclas står derfor for al vores annoncering på de mange kanaler, som vi gør brug af - både online og offline. Vi ønsker at skabe et kendskab til vores produkt, så danskerne kan blive opmærksomme på de mange fordele ved at sammenligne priser, og dette står Niclas i spidsen for.
Attila Tamas Vekony
Attila Tamas Vekony, UX Manager
Når du besøger Lånio.dk, skal du få følelsen af den bedste brugeroplevelse. Til at opfylde dette har vi Attila, som står i spidsen for at optimere brugen af Lånio.dk. Attila er uddannet ved Professionshøjskolen UCN og hans kompetencer spænder bredt inden for alt fra webudvikling, markedsføring, design, videoproduktion og meget mere.Eksterne uvildige eksperter

Nedenfor kan du læse mere om de eksterne eksperter, der har været med til at bidrage med deres ekspertise på Lånio.dk. Ved at videregive deres viden og erfaring om det finansielle marked til os, kan vi give dig endnu bedre tips og råd, såfremt du ønsker at tage et lån gennem Lånio.dk. Alle vores eksterne eksperter har frivilligt bidraget med deres råd til sidens indhold.

Vores eksperter er uafhængige og bidrager frivilligt

Der er intet kommercielt samarbejde mellem Lånio.dk og eksperterne. Eksperterne bidrager således frivilligt med deres ekspertise og vejledning.

Morten Nordahl
Morten Nordahl yder uvildig økonomisk- og finansiel rådgivning og er stifter af Finansielrådgivning.dk. Morten er uddannet ved Copenhagen Business School og har mere end 10 års erfaring fra bankverdenen - erfaring som han bruger til at hjælpe og rådgive private om økonomi, bolig, investering og forsikring. Morten er desuden kendt fra Magasinet Penge på DR.
Carsten Lund
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.
Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne er uddannet ved Danske Bank Academy og har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver.

Bo Rasmussen
Bo Rasmussen, Nordisk Chief Customer Officer
Bo Rasmussen er Chief Customer Officer & Interim Nordic Market President hos Experian.dk og dermed ansvarlig for Experians kunder i Norden. Experian.dk er et register og database over såkaldte dårlige betalere - bedre kendt som RKI. Bo Rasmussen er uddannet ved Henley Business School i UK og har bidraget til Lånio.dk med hans viden om tendenser og udvikling af RKI registrerede i Danmark.
Lene Okholm
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt, har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er uddannet ved IBC i Kolding og yderligere uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer, som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.
Finn Eriksen
Finn Eriksen er professionel gældsrådgiver og ejer firmaet GældsRåd. Finn har arbejdet med gældsrådgivning siden 2013, og har hjulpet rigtig mange ud af en ellers håbløs gældssituation. Finns primære arbejdsområde er, at hjælpe private, som af den ene eller anden grund er endt med en håbløs gæld, som ikke kan afvikles på normale vilkår. Så står du i en håbløs gældssituation, så er Finn altid klar til en uforpligtende snak, omkring en løsning på din gæld.

Redaktionel integritet

Forfatterne på Lånio.dk er forpligtet til at levere indhold, der inspirerer og skaber værdi for vores læsere. Vi følger en streng faktatjek-proces og retter hurtigt evt. opdagede fejl.

Vores redaktionelle artikler, indhold og råd er ikke påvirket af nogle af vores samarbejdspartnere og vi er fuldt transparente om, hvordan vi tjener penge.

Vores hold af forfattere er bygget, så dette afspejler mangfolidgheden og dets forskellige økonomiske situationer. Vi skriver til vores brugere i øjenhøjde på en måde, der bedst hjælper os med at komme i kontakt med vores læsere besvare deres spørgsmål.

Du kan læse mere om vores redaktionelle integritet her på siden.


Sådan tjener vi penge

Vores hjemmeside og service er 100% gratis og uforpligtende at bruge. At ansøge, modtage og sammenligne lånetilbud koster dig ikke noget. De eneste omkostninger der er forbundet med Lånio, er de renter og gebyrer, du skal betale til banken, hvis du får et lån udbetalt.

Hos Lånio.dk tjener vi penge via kommission fra bankerne, når et lån udbetales. Størrelsen på vores kommission afhænger udelukkende af det udbetalte lånebeløb, hvilket også er din sikkerhed for, at vi forholder os objektivt.

Vi har ikke nogen interesse i, at du skal vælge et lånetilbud med en højere rente end andre tilbud. Vores mål er, at du skal finde det lånetilbud, som passer bedst til dig.

Alle vores ansøgninger sendes ud til bankerne på samme tid, så alle vores samarbejdspartnere arbejder på lige vilkår, hvad angår at tilbyde dig et lån.

Du kan her læse mere om, hvordan vi tjener penge.


Vi samarbejder med kendte banker

Resursbank
Expressbank
L'easy
Unilån
Remember
Ferratum
Nordcredit
Sparxpres
AcceptLån
Ikano Bank
TF Bank
Alisa Bank
KreditNU

Ovenstående banker er dem, som vi samarbejder med på vores platform. Vi samarbejder kun med banker, der opfylder visse behov - som eksempelvis gældende lovgivning. Vores partnere opfylder hver især bestemte behov, hvorfor du kan være sikker på, at uanset hvad dit behov er, så har vi en bank, der kan hjælpe med dette.

Du kan læse mere om vores samarbejdspartnere her på siden.


Partnerskaber og certificeringer

Vi ønsker at skabe en platform, som du som bruger kan stole trygt på. For at du kan føle dig så tryg som muligt, er vi certificeret af nogle af de største handelscertificeringer.

Du kan læse mere om vores partnerskaber, certificeringer, priser og anerkendelser her.

PartnerlogoBeskrivelse

Trust E-Commerce Europe

E-Commerece Europe logo

Trust E-Commerce Europe er den Europæiske udgave af E-mærket. Trust E-Commerce Europe sikrer dig, at Lånio.dk overholder de gældende europæiske sikkerhedsbestemmelser. Du kan læse mere om E-Commerce Europe her.

CSR-Mærket

csr-maerket logo

Vi støtter CSR-mærket for at værne om vores samfundsmæssige ansvar. Ordningen er med til at sprede en vision om, at internetsider også kan bidrage til en bedre verden og gøre en forskel. På Lånio.dk støtter vi, hvor vi kan.

CO2 neutralt website

co2 neutralt hjemmeside
Vi kompenserer for vores udledning af Co2 ved at deltage i CO2 neutralt website.


Betingelser for brug af Lånio.dk

Der er visse betingelser for brug af Lånio.dk. Vi indsamler og opbevarer bl.a. visse data om vores brugere, såfremt vi har modtaget samtykke til dette.

Ønsker du at ansøge om et lån gennem Lånio.dk, er der visse oplysninger, som vi skal bede om. Modtager vi ikke disse, eller modtager vi forkerte oplysninger, vil det ikke være muligt for os at behandle din forespørgsel.

Læs mere om vores betingelser og privatlivspolitik her.


Kontakt os

  1. Adresse: Vesterbrogade 149, 1620 København V
  2. E-mail: kundeservice@laanio.dk
  3. Telefon: 52 10 50 24
  4. CVR: 42721492

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Lånios koncept?

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hvilke fordele giver Lånios koncept mig?

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Hvilken rente får jeg?

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Hvornår kan penge være på min konto?

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Kan jeg låne selvom min økonomi er dårlig?

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Hvor meget kan jeg låne?

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år
Kan jeg samle mine lån?

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Koster det mig noget at anvende Lånio?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Lånio penge?

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !