A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 22. april 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvorfor tage lån med medansøger?

En medansøger er i bund og grund en person, der vælger at hæfte for din gæld. Det gør at låneudbyderen både vil tage din og medansøgerens økonomi i betragtning, når de foretager en kreditvurdering. Med en medansøger øger du chancen for at blive godkendt til lån, og også for at få tilbudt bedre lånevilkår.

Ønsker du at optage et lån, men er du i tvivl, om du kan blive godkendt til det beløb, du har brug for? Så lån penge med en medansøger. Det stiller bedre sikkerhed for låneudbyderen, og giver dem mulighed for at tilbyde et billigere og mere konkurrencedygtigt lån.

Lånio er en låneformidler, hvilket betyder, at du kan sammenligne lånetilbud fra flere danske banker. Send din låneansøgning til os i dag ved at bruge kontaktformularen. Herefter sender vi dig en række lånetilbud fra låneudbydere der tillader medansøgere. Alle lånetilbud er 100 % uforpligtende, og du vælger helt selv, om du vil takke ja til lånet.

Dette er en liste over långivere, hvor du kan ansøge med en medsøger:

Express Bank: 16.000 - 400.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

Remember: 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

Alisa Bank: 10.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 8,36%

SparXpres: 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%

TF Bank: 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 11,95%

Resurs Bank: 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 12,81%

L'easy: 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

Ikano Bank: 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 5,7%

AcceptLån (Santander Bank): 20.000 -350.000 kr. - ÅOP fra 7,93 %

Hvad betyder det at være medansøger på et lån?

En medansøger er en person, som lader sig indgå i vurderingen og hæftelsen af det lån, du ansøger om. Det betyder, at når långiverne laver en kreditvurdering i forbindelse med ansøgningen, gøres det på baggrund af både din og medansøgerens økonomi. Samtidig hæfter i begge solidarisk for tilbagebetalingen af lånet. Selve lånet udbetales kun til dig, som er ansøger.

Hvad betyder solidarisk hæftelse?

Hvis den ene part ikke kan eller vil tilbagebetale lånesummen, kan den anden part blive påkrævet at tilbagebetale det fulde beløb. Som låntager og medansøger, med solidarisk hæftelse, hæfter I dermed ligeligt for lånet - til trods for at kun den ene af jer har fået udbetalt lånebeløbet.

Hvem kan være medansøger når du ansøger om lån?

En medansøger skal leve op til de samme krav, som der stilles til låntageren. Det betyder, at medansøgeren skal;

  • være fyldt 18 år
  • have dansk bopæl
  • ikke være registreret i RKI som dårlig betaler

krav til låntagere

Det er ofte set, at medansøgeren danner par med ansøger. Dog er der ingen krav til hvilken relation, du skal have til din medansøger. Vedkommende kan være en partner såvel som et familiemedlem, en ven eller en bekendt.

Da I hæfter solidarisk for lånet, er det fonuftigt at træffe en velovervejet beslutning om, hvem der skal være din medansøger. Penge er ofte et sårbart emne, som i værste tilfælde kan skabe splid i relationen. Vælg derfor en person, som du ved har styr på sin egen privatøkonomi, og som du stoler på.

Naturligvis skal personen frivilligt medangive sin position som medansøger ved at underskrive din låneansøgning. Det gøres med personens eget MitID.

Hvornår bør jeg overveje en medansøger?

Er du i tvivl, om du kan få godkendt det lån, du ønsker at ansøge om? Så kan det være en fordel for dig at få en medansøger, når du skal ansøge om lånet. En medansøger stiller op som ekstra sikkerhed for tilbagebetaling af lånet til låneudbyderne. Derfor vil din chancer for at få det lån du ønsker, stortset altid være forbedret med en medansøger.

Ansøg med medansøger

Din kreditvurdering forbedres når du låner med en medansøger

Når du ansøger om et lån, udføres der en kreditvurdering af dig og din økonomi. Denne har til formål at tegne et billede for låneudbyderen af, om du er i stand til at tilbagebetale lånet indenfor den aftalte tidsramme. Når kreditvurderingen laves, er det særligt din årlige indkomst, som der kigges på.

Ansøger du med en medansøger, foretages kreditvurderingen på baggrund af begge parters individuelle økonomier. Har du eksempelvis en årlig indtægt på 250.000 kr., og har din medansøger ligeledes en årlig indtægt på 250.000 kr., vil kreditvurderingen tage udgangspunkt i en årlig indtægt på 400.000 kr.

Det betyder i praksis, at du ofte har mulighed for at låne mere, end du vil kunne alene. Ligeledes vil du opleve at få tilbudt billige lån med en lavere rente. Din kreditværdighed vil nemlig være højere, da I er to om at hæfte for lånet.

Hvor kan jeg låne med en medansøger?

Der er mange låneudbydere der tilbyder lån med medansøger, dog kan kravene til medansøgeren afvige låneudbyderne imellem, ligesom de gør det for låntageren. De fleste banker tillader lån med medansøger fordi det giver en større sikkerhed for at lånet bliver betalt tilbage.

Her på Lånio.dk tilbyder vores samarbejdspartnere også lån med medansøger. Når du udfylder låneformularen, vil du blive spurgt om en medansøgers skal inkluderes, og herefter kan I begge bekræfte jeres oplysninger med MitID.

Kan jeg få samlelån med medansøger?

Som med de fleste andre lån kan du også søge om samlelån med medansøger. Fordelene vil være de samme, men da der ved samlelån oftest er tale om større lån, kan betydningen af en medansøger være endnu større ved samlelån.

Overvej derfor grundigt om samlelån med medansøger kan være en god mulighed, for at få tilbudt de bedste lånevilkår og komme af med din gæld så hurtigt som muligt.

Fordele og ulemper ved lån med medansøger

Før du låner penge med en medansøger, kan du her få overblikket over, hvilke fordele og ulemper der er forbundet ved at have en medansøger med på din låneansøgning.

Fordele ved medansøger

Større chance for at blive godkendt til lån

Få tilbudt bedre lånevilkår

Begge kan hurtigt gennemføre ansøgningen med NemID eller MitID

Ulemper ved medansøger

Påvirker ikke kun dig, hvis ikke du kan betale tilbage

Du kan ende med at påføre din medansøger gæld

Fordele ved lån med medansøger

Herunder har vi listet de vigtigste fordele du bør kende til, når ønsker at tage lån med medansøger. Der kan være andre fordele end dem herunder, afhængigt af din konkrete situation.

- Større chance for at blive godkendt til lån

Den helt store fordel ved at bruge en medansøger på lån er, at du øger chancen for at få din låneansøgning godkendt. Derfor kan det være en fordel at prøve, hvis du før har fået afvist din låneansøgning, eller hvis du vil være sikker på at blive godkendt.

- Få tilbudt bedre lånevilkår

Når du ansøger med en medansøger vil de lånemuligheder du vil modtage, alt andet lige være bedre. Det skyldes at kreditvurderingen er beregnet på 2 indkomster frem for én, og banken derfor har større sikkerhed for at lånet bliver betalt tilbage.

- Ansøg hurtigt med MitID

Med et online lån med medansøger skal I blot have jeres MitID klar, når I udfylder låneformularen. Herefter vil bankerne kigge låneansøgningen igennem, foretage en kreditvurdering og vende tilbage med svar på låneansøgningen.

Ulemper ved lån med medansøger

Herunder har vi listet de vigtigste forhold du skal være opmærksom på, når du ønsker at tage et lån med medansøger.

- Påvirker ikke kun dig, hvis ikke du kan betale tilbage

Din medansøger vil naturligvis blive påvirket såfremt du ikke kan betale tilbage, hvilket kan sætte vedkommende i en uhensigtmæssig økonomisk situation. Af samme grund er det oftest en samlevende, familie eller tæt ven som bruges som medansøger, men der er ikke umiddelbart noget i vejen for at det kan være en anden.

- Du kan ende med at påføre din medansøger gæld

Inden du ansøger om lån med medansøger, er det vigtigt at have en klar aftale med vedkommende. I tilfælde af at du ikke kan betale lånet tilbage, er det nemlig din medansøger som bliver sat i gæld og er ansvalig for at betale det resterende af lånet tilbage.

Lån penge med en medansøger på Lånio.dk

Hos Lånio er det lige til at finde et lån, hvor du kan ansøge sammen med en anden part. Du udfylder blot vores låneformular, hvor du også medgiver, at du ønsker at ansøge med en medansøger. Det tager kun få minutter at ansøge om et lån hos Lånio.

Inden for få dage modtager du en liste med lånetilbud fra banker og låneudbydere, som kan tilbyde dig lån med en medansøger. Alle tilbud er uforpligtende, du vælger 100 % selv om du vil takke ja til et af tilbuddene. Hos Lånio samarbejder vi kun med udvalgte banker, som vi ved kan tilbyde dig et konkurrencedygtigt lån.

Få tilbud på lån nu! Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.