A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 11 min.
Opdateret: 04. december 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Se alle dine lånemuligheder på markedet

Står du med et ønske om at låne penge? Så er mulighederne mange. Det danske lånemarked er spækket med lånemuligheder, der tilgodeser ethvert behov. Uanset om du ønsker at låne penge til forbrug, flytning, en rejse eller noget fjerde, vil der være en lånemulighed, som du kan drage nytte af.

Det brede udvalg kan dog nemt føles uoverskueligt. Derfor har vi hos Lånio.dk gjort det nemt at finde det rette lån for dig. Vi samarbejder med en række førende, online låneudbydere, som står klar til at give dig et konkurrencedygtigt lånetilbud.

Se vores oversigt over lånemuligheder i forskellige kategorier, herunder:

Få dine lånemuligheder tilsendt i dag. Det gør du ved at udfylde én låneansøgning via vores låneformular øverst på siden. Det tager 2 minutter, og du modtager dine tilbud kort tid efter. Herefter kan du nemt sammenligne og vælge det lån der passer til dig. Alle tilbud er 100 % uforpligtende.

Hvilke lånemuligheder er der?

Dine muligheder for at låne penge har aldrig været større end nu. Markedet for lån har de seneste år gennemgået en gevaldig udvikling. Førhen var et lån noget, man gik i banken for at optage. I dag kan du finde penge, til ethvert behov, online. Sammenlignet med fysiske banker, er den online låne-branche langt bedre gearet til at udvikle nye lånemuligheder, i takt med at nye behov opstår.

Herunder vil vi gennemgå de mange typer af lån, som vi hjælper dig med at indhente tilbud på. Finder du ikke det eksakte lån, som du står og mangler, så tøv ikke med at kontakte os. Vi kan formentlig stadig hjælpe dig.

If you do not find the exact loan you are looking for, do not hesitate to contact us. We can probably still help you.

Privatlån

Et privatlån er en fordelagtig lånemulighed for dig, som ønsker at låne til dit private forbrug. Du vælger selv, hvad pengene bruges på. Du kan blive bedt om at fortælle, hvad du låner til, men du kan uden problemer (og uden at skulle orientere låneudbyderen) skifte mening, når du har pengene i hånden.

Man skelner mellem almindeligt privatlån og privatlån plus. Ved førstnævnte kan du låne op til 50.000 kr., hvor du ved et privatlån plus kan låne et endnu højere beløb. Hos Lånio har du mulighed for at låne mellem 10.000 og 400.000 kr. til dit privatforbrug.

Forbrugslån

Et forbrugslån giver dig teknisk set den samme lånemulighed som et privatlån. Det er altså denne lånetype, du skal ansøge om, hvis du ønsker et lån til forbrug. Låner I eksempelvis som par, kan den ene af jer registreres som medansøger på lånet. Da I begge hæfter for lånet, vil I som regel have mulighed for lavere renter, med et lån med medansøger.

Samlelån

Har du allerede ét eller flere eksisterende lån? Så kan du ansøge om et samlelån og få alle dine lån refinansieret og samlet hos én enkel udbyder. Foruden at du fremover kun har én udbyder at holde styr på, vil der også være penge at spare, da du ligeledes kun skal betale renter ét sted. Det kan især være en god idé at samle dyre forbrugslån. Du kan læse mere om fordelene på Samlelaan.net

Billån med og uden udbetaling

Drømmer du om at købe bil? Så kan et billån muligvis være det rette for dig. Et billån kan tages med og uden udbetaling. Det betyder, at du kan vælge at finansiere noget af bilen kontant, hvorefter det vil være billigere at låne det resterende beløb. Du har dog også rig mulighed for at låne til hele bilen. Når du skal ansøge om et billån, er det en god idé at have overvejet følgende:

 • Har du selv penge til bilkøb eller skal du have et billån uden udbetaling?
 • Hvor meget kan du betale tilbage hver måned?
 • Hvilke omkostninger kommer der ved siden af billånet?

Disse tre parametre har betydning for, hvor lang en løbetid du skal vælge for lånet. Det er nemlig vigtigt at huske på, at din låneperiode følger den løbetid, du har set, og altså ikke nødvendigvis slutter, når du sælger bilen.

Realkreditlån

Et realkreditlån er også kendt som et kreditforeningslån. I begge tilfælde er der tale om lån i fast ejendom. Det vil sige, at lånet finansieres ved salg af realkreditobligationer. Denne lånemulighed er for dig med egen bolig, som du kan låne i. Vi anbefaler et realkreditlån, når du mangler penge til køb af bolig eller til forbedringer i nuværende bolig.

Med et realkreditlån kan du låne op til 80% af boligens pris. Du skal minimum kunne lægge 5% selv, og kan evt. låne de sidste 15% som et boliglån. Et realkreditlån kan være opbygget som enten

Boliglån

Et boliglån kan du som udgangspunkt få hos banken, og vil som nævnt være på max 15% af boligens pris. Et boliglån er ofte noget dyrere end realkreditlånet og derfor er det en fordel, hvis du bruger af en evt. opsparing i stedet.

Indskudslån

At flytte fra én bolig til en anden, er ofte dyrere end forventet. Foruden udgifter til flyttebil, nedpaknings-muligheder og nye møbler, skal du som regel betale et indskud i boligen. Pengene opbevares som depositum, og herfra beregnes eventuelle udbedringer af skader, når du flytter fra boligen. Udgifterne til et indskud består ofte af 3 x husleje + 1 måneds forudbetalt husleje. Til det formål findes der indskudslån. Du kan med fordel undersøge om din kommune udsteder disse lån, hvilket ofte vil være på fordelagtige vilkår.

SU lån

Som studerende får du udbetalt SU (statens uddannelsesstøtte). For mange mennesker rækker SU dog ikke til at dække samtlige udgifter. Derfor kan du stifte et SU lån hos staten. Det er dog ikke den eneste lånemulighed, du, som studerende i Danmark, har. Mange online låneinstitutter tilbyder ligeledes supplerende lån til din uddannelse.

Banklån

Et banklån er et helt traditionelt lån, med en fysisk bank. Et banklån kræver ofte et møde og en grundig gennemgang af din økonomi og det er derfor ofte forbundet med langvarig proces.

Et banklån er ofte på gode lånevilkår fordi banken som regel ved kræve at du stiller sikkerhed, hvilket betyder at de kan gøre udlæg i fx hus eller bil såfremt du ikke kan betale lånet tilbage.

Erhvervslån

Drømmer du om at starte virksomhed? Eller søger du penge til drift af et eksisterende firma? Så er et erhvervslån den rette lånemulighed for dig. Et online erhvervslån er den foretrukne lånetype for virksomheder. Går du i banken for at optage et erhvervslån, kan processen være en smule lang, da der stilles krav til, at du skal have udarbejdet en forretningsplan, lagt budgetter mv.

Det er naturligvis altid en god idé at have et økonomisk og strategisk overblik over sin virksomhed. Men står du i en situation, hvor du har brug for at kunne indskyde kapital her og nu, kan det være nødvendigt at finde en hurtigere mulighed, end den de traditionelle banker kan tilbyde. Hos mange online låneinstitutter kan du få virksomhedslån uden sikkerhed. Her sidestilles lånet med et privatlån, hvorfor du undgår de lange procedurer.

Andre lånemuligheder

Som nævnt findes der utallige lånemuligheder til ethvert formål. Ovenstående er blandt de mest gængse som har været tilgængelige på markedet længe. Herunder har vi samlet nogle af de mere nye lån og kontantlån der er opstået. Du kan finde alle disse lån gennem en långiver eller en låneformidler.

Energilån

Et energilån er til dig der ønsker at lave en energimæssig forbedring af din bolig. Høje el-priser og generel fokus på grøn omstilling har øget behovet for at energirenovere hos danskerne og til dette formål er der nu også en lånemulighed. Et eksempel på et energilån kunne være lån til varmepumpe eller solceller.

Lån til renovering

Et lån til renovering kan være det samme som energilån, men ikke nødvendigvis. Fx vil en tilbygning som en udestue være en renovation, men ikke nødvendigvis en energiforbedring. Et lån til renovering kan også omtales som et ombygningslån.

Lån til bryllup

Et bryllup er for mange den ultimative fest og det er langt fra sjældent, at et klassisk dansk bryllup kræver et budget på over 100.000 kr. Derfor findes der også lånemuligheder til dette formål, hvis ikke opsparingen rækker til drømmebryluppet. Se dine muligheder for lån til bryllup her.

Grønt billån

Mange banker er desuden begyndt at udbyde et såkaldt grønt billån. Denne type billån er ofte billigere end almindelige billån og er målrettet hybrid eller elbiler.

Lån til motorcykel

At køre motorcykel er en opadgående trend i Danmark. Faktisk er bestanden af motorcykler steget med næsten 40% siden 2007. Men en motorcykel kan, ligesom en bil, være en stor investering og ved mindre du har en stor opsparing kan et MC lån måske være noget for dig.

Lån til ferie

Ferielån er ligeledes en lånemulighed som mange danskere benytter sig af, når deres skal prioriteres kvalitetstid med venner og familie uden for landets grænser. Hvad end der er en skiferie i Østrig eller en solferie på Bali, så er ferielånet en mulighed for få penge til den ferie du drømmer om.

Lån til campingvogn

En campingvogn er en populær måde at rejse ud i verden og holde ferie og en investering i kvalitetstid, såfremt man er til camping. De mobile boliger koster dog nogle penge, og for en ny moderne campingvogn starter priserne ved omkring 125.000 kr. Er du vild med camping kan et lån til campingvogn måske få drømmen opfyldt.

Anfordringslån

Et anfordringslån er en speciel lånetype, som oftest er mellem to nærtstående personer fx familie eller venner. Anfordringslånet er ofte et mindre beløb og er kendetegnet ved ikke at have nogel defineret løbetid, men skal tilbagebetales på långivers anfordring.

Byggelån

Et byggelån kan både bruges til nybyg eller til renoveringsprojekter. Det behøver ikke kun være på selve huset men kan også fx være et orangeri i haven eller nye fliser i indkørslen.

Lån til tandlæge

En syndere i kategorien "uforudsete omkostninger" er for rigtig mange tandlægeregningen. Der kan nemlig være tale om en rigtigt stor udgift, som skal betales med det samme. Af samme grund benytter mange af vores brugere sig af et lån til tandlæge.

Lån til nyt køkken

Køkkenet er bredt anerkendt som værende et af de allervigtigste rum i en bolig, og af samme grund er det en af de helt store udgiftsposterposter, for mange boligejere. Med et lån til nyt køkken kan du få mulighed for at få dit drømmekøkken.

Lån til kørekort

For mange unge mennesker betyder det at blive 18 år, at det er tid til at tage kørekort. Prisen på et kørekort er en større investering, og har du ikke selv en opsparing klar, kan det være nødvendigt med et lån til kørekort.

Hvordan finder jeg billige lånemuligheder?

Den online lånebranche er en alternativ lånemulighed til de traditionelle banker. Branchen boomer, og der kommer kontinuerligt nye online lån til. For at finde de billigste og bedste lånemuligheder til lige netop din situation, bør du indhente tilbud fra så mange udbydere som muligt.

Det kan du nemt gøre ved at benytte en sammenligningsportal såsom Lånio. Ved at bruge 2 minutter på at udfylde vores låneformular, giver du os de oplysninger, som vi skal bruge. Herefter kontakter vi vores samarbejdspartnere, som da tager stilling til, om de kan tilbyde dig en billig og brugbar lånemulighed. Vi sender dig en uforpligtende oversigt over de udbydere, som er relevante for dig, og du kan frit vælge hvilket tilbud, du ønsker at benytte.

Sådan låner du penge på internettet

Undersøg markedet og sammenlign dine muligheder

Med din oversigt i hånden skal du nu i gang med at sammenligne dine lånetilbud. Her skal du især kigge på:

 • Hvor lang er løbetiden?
 • Hvad er renten?
 • Hvad er din månedlige ydelse?
 • Er der omkostninger forbundet med oprettelsen?
 • Hvad er ÅOP'en?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at lånet ikke bliver dyrere, end hvad du kan betale tilbage. Det bedste du kan gøre, er at gå dit private budget igennem og finde ud af, hvor meget du er i stand til at afdrage med hver måned. Derudover skal du være opmærksom på, at ÅOP’en (årlige omkostninger i procent). Her kan du nemt aflæse, om der er øvrige omkostninger forbundet med lånet, som ligeledes skal gøre plads til i dit budget.

Kan jeg få et lån?

Der findes med stor sandsynlighed en lånemulighed til dig og dit behov. Dog er der få undtagelser, som kan betyde, at du ikke så let kan låne penge. Som tommelfingerregel vil det være muligt for dig at låne penge hvis;

 • du er fyldt 18 år
 • du er ikke registreret i RKI?
 • have bopæl i Danmark

Lånekrav

Lånemuligheder for unge

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilket alderskrav de sætter til deres låntagere og hvorvidt de tilbyder lån til unge. Som ung i Danmark kan du ofte finde lånemuligheder, såfremt du er fyldt 18 år. Det skyldes, at du som 18 årig er myndig, og dermed kan træffe egne beslutninger uden samtykke fra forældre eller værge. Du kan dog opleve at din alder kan have betydning for, hvor meget du kan låne.

Lånemuligheder for pensionister

Det kan til tider være lidt mere udfordrende at låne penge som pensionist. Har du egen bolig, er det dog altid muligt at tage et realkreditlån, hvor du låner penge i huset. Her er dine lånemuligheder som regel sådan, at du kan låne 2x den årlige husstandsindkomst.

Lånemuligheder trods RKI

De fleste låneudbydere vil ikke tilbyde dig et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI. Er det tilfældet for dig, anbefaler vi at du får overblik over din økonomi og kommer ud af RKI, før du låner penge igen. Læs mere her om, hvordan du kommer ud af RKI.

Find nye lånemuligheder i dag

Hos Lånio er det nemt og bekvemt at finde det rette lån. Udfyld vores låneformular med det samme, og modtag dine lånetilbud indenfor få minutter. Herefter kan du nemt sammenligne lånene og vælge den mulighed, der passer bedst til dig.

Alle tilbud er 100 % uforpligtende, og du kan frit vælge den udbyder, du ønsker. Vi samarbejder med udvalgte førende banker, som ved de er i konkurrence om at tilbyde dig et konkurrencedygtigt lånetilbud.

Få mine lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.