A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 28. juni 2022

Sammenlign lån uden sikkerhed med Lånio.dk

Mangler du finansiering, men ejer du ikke noget af værdi, der kan pantsættes? Så kan det være at låne penge online er løsningen. Her på Lånio.dk finder du en lang række billige lån uden krav til sikkerhedsstillelse fra vores partnere. Du kan her modtage skræddersyede tilbud fra op til 4 banker, der alle konkurrerer om at give dig en lav rente og gode lånevilkår.

Der kan være mange årsager til at tage et forbrugslån. Måske drømmer du om en ferie, eller måske vil du gerne renovere din bolig? Uanset hvad din motivation er, kan du finde et lån, der passer til dine behov. Når du låner uden sikkerhed, behøver du tilmed ikke stille et objekt i pant for lånet.

Et lån uden sikkerhed er derfor en både fleksibel og bekvem løsning for dig, der ikke ejer fast bolig eller egen bil. Når du tager et lån uden sikkerhed, skal du derudover ikke redegøre for lånets formål. Det betyder, at banken ikke blander sig i, hvad du bruger pengene på - du kan derfor låne til netop det, du drømmer om.

Sammenlign nemt priser og vilkår på lån uden sikkerhed - udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 skræddersyede tilbud på kendte banklån. Det tager kun 2 minutter, og der kan være tusindvis af kroner at spare!

Hvad kendetegner et lån uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed er et privatlån, der optages uden sikkerhedsstillelse i et fysisk aktiv, som f.eks. en bil eller en ejerbolig. Det er et lån, der nemt kan optages, da kravene er lempeligere, end hvis lånet skulle optages i den private bank. Derudover stilles der ingen krav til en redegørelse for formålet. Du bestemmer, om du vil bruge det som et erhvervslån, et billån eller andet.

De fleste lån, du kan finde online, er uden sikkerhed. Undtagelsen er billån, bådlån og MC-lån, hvor der kan være krav til, at køretøjet sættes i pant for lånet. Ejer du i forvejen et køretøj eller en ejerbolig, vil du oftest kunne få en lavere rente i din egen bank, da du i dette tilfælde ville kunne sætte objektet som sikkerhed.

Da de online banker ikke har nogen sikkerhed for, at du kan tilbagebetale lånet, er renten på online lån uden sikkerhed derfor ofte højere end den, du vil få tilbudt i din private bank. Det betyder dog ikke, at vilkårene nødvendigvis er dårligere.

Sådan låner du penge på internettet

Hvor kan jeg låne penge uden sikkerhed?

Du kan låne penge uden sikkerhed igennem Lånio.dk. Alle de banker, vi samarbejder med, tilbyder udelukkende lån uden sikkerhed. Du kan også finde lån uden sikkerhed i din lokale bank.

Bliv godkendt til et sikkerhedsfrit lån

Tænker du, at et lån uden sikkerhed er noget for dig, har vi en række gode råd til, hvordan du nemmere bliver godkendt og får gode lånevilkår. Det kan være en idé at kende til, inden du ansøger.

Sådan godkendes du
 • Sund privatøkonomi
 • Højt, månedligt rådighedsbeløb
 • Ingen RKI-registrering
 • God lånehistorik
 • Sund privatøkonomi - har du styr på økonomien, er det mere sikkert for kreditorerne at låne penge til dig. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig ned og kigger din økonomi godt efter i sømmene, hvis du ikke har det fulde overblik.
 • Højt, månedligt rådighedsbeløb - jo flere penge, du har til rådighed hver måned, jo nemmere vil det være for dig at blive godkendt til et lån.
 • Ingen RKI-registrering - er du registreret i RKI, kan du få svært ved at finde en udbyder, der vil låne dig penge, medmindre du låner med en kautionist. Vi anbefaler, at du i stedet betaler din eksisterende gæld af og får styr på privatøkonomien.
 • God lånehistorik - har du i forvejen en god historik med at tilbagebetale dine lån rettidigt hos en udbyder, kan det øge dine chancer for at blive godkendt.

Har du i forvejen gæld, kan du samle din gæld i et samlelån. På den måde reducerer du dine månedlige udgifter til lånet.

Ved du ikke, hvordan du skal få styr på privatøkonomien, anbefaler vi, at du konsulterer en gældsrådgiver, der kan hjælpe dig. Alternativt kan du benytte dig af Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning.

Start din ansøgning Det tager kun 2 minutter.

Rente og pris på lån uden sikkerhed

Når du skal finde et lån uden sikkerhed, vil du sikkert opdage, at de priser, du kan se, ikke altid er de endelige priser. Årsagen er, at den endelige pris afgøres af den kreditvurdering, som kreditorerne foretager af dig. Det er en gennemgang af din privatøkonomi, som anvendes til at undersøge, om du har råd til lånet.

Din pris vil derefter blive skræddersyet efter, hvor god din økonomi er. Jo sundere økonomi, jo lavere rente og omkostninger vil du som regel få tilbudt.

kreditvurderingen afgør din pris

ÅOP på lån uden sikkerhed

Når du skal sammenligne priser på lån, vil du støde på udtrykket ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og er en indikator for, hvad lånets samlede pris vil være. Alle udgifter er medregnet i denne procentsats.

Omkostninger inkluderet i ÅOP
 • Rente og månedlig ydelse
 • Stiftelses- eller oprettelsesgebyr
 • Administrationsgebyr

Jo højere ÅOP, jo dyrere vil lånet være. Det er derfor ikke nok kun at kigge på renten, når du vil finde lånets samlede pris. Bemærk, at et lån uden sikkerhed, der tages på nettet, oftest er dyrere end et lån, der tages i banken med et objekt som sikkerhedsstillelse. Årsagen er, at det er mere risikabelt for kreditorerne at låne penge ud når risikoen for at lånet ikke tilbagebetales, er høj.

Priseksempel: Lån uden sikkerhed 100.000 kr.

Det kan være en god idé at kigge på eksempler på, hvordan et lån kan se ud, inden du takker ja. På den måde kan du se, hvordan udgifterne eventuelt kan fordele sig. Det hjælper med at skabe en større forståelse for, hvordan betalingsposterne vil se ud.

Vi har herunder opsat et eksempel på et lån uden sikkerhed på 100.000 kr. med en løbetid på 5 år.

Priseksempel: Lån uden sikkerhed 100.000 kr.*
Sådan kan et lån uden sikkerhed se ud
Lånebeløb100.000 kr.
Låneperiode8 år
Månedlig ydelse1.573 kr.
Stiftelsesomkostninger4.990 kr.
ÅOP11,45%
Samlet
tilbagebetalingsbeløb
151.043 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Start din ansøgning Det tager kun 2 minutter.

Hvilke fordele og ulemper er der, når der ikke er krav til sikkerhedsstillelse?

Overvejer du et lån uden sikkerhed, bør du på forhånd kende til de fordele og ulemper, der kan være ved lånet. På den måde sikrer du dig, at du låner på et oplyst grundlag.

Fordele ved online lån uden sikkerhed
 • Hurtig udbetaling og kort ansøgningsproces
 • Automatisk kreditvurdering
 • Ingen krav til pantsætning
 • Ingen spørgsmål til låneformål
 • Lånebeløb op til 300.000 kr.

Dine konsekvenser og ulemper ved manglende sikkerhedsstillelse

Ulempen ved at låne uden sikkerhedsstillelse er, at der ofte vil være flere omkostninger forbundet med denne type lån. Bankernes pris er højere, fordi de løber en højere risiko ved at låne penge, uden at have en sikkerhed i et aktiv. Låner du eksempelvis med sikkerhed i din bolig eller bil, vil banken altså eje denne ejendom, så længe du ikke har betalt lånet af. Derfor ved de også, at de kan få deres penge tilbage, hvis du skulle stoppe med at betale regningerne.

Derudover anbefaler vi altid, at du tænker beslutningen om at stifte gæld grundigt igennem. Det anbefales altid, at du laver et budget, så du kan udregne dit månedlige rådighedsbeløb. På den måde kan du afklare, om du rent faktisk har råd til at låne penge.

2 vigtige overvejelser før du låner penge

Har du brug for det du er ved at låne penge til?

Har du råd til at betale det månedlige afdrag på lånet i dit budget?

Er vaskemaskinen gået i stykker, så du ikke kan få vasket dit tøj eller er det charterferien, du føler du godt lige kunne trænge til? Du kan sagtens låne penge til begge ting, men det er vigtigt at du sikrer at din økonomi kan køre uden udfordringer efter du har lånt pengene og at du ikke sidder med en følelse af "Hvorfor lånte jeg de penge til det?", efter rejsen er slut, hvor du så stadig skal betale til den i mange måneder.


Lene Okholm
Skrevet af Lene Okholm, Finansiel rådgiver
Lene Okholm yder uvildig økonomisk rådgivning og driver sin egen platform, Leneokholm.dk, som hun stiftede i 2012. Før Lene gik selvstændigt har hun igennem 10 år været i finansverdenen hos flere af landets største pengeinstitutter, hvor hun bl.a. har været filialleder. Lene er desuden uddannet indenfor jura, iværksætteri, rådgivning, og coaching, hvilket har givet kompetencer som hun bruger i sit virke som økonomisk rådgiver.

Krav til at tage et lån uden sikkerhed

Når du skal låne penge, vil der altid blive stillet en række krav til dig som låner. Det skyldes, at bankerne gerne vil vide, hvem de låner penge ud til. Det er nemt i dag at få et lån med Nem ID, og det gør det også nemt for udbyderne, når de skal lave en kreditvurdering dig og kende til dine personlige oplysninger og skatteoplysninger.

Når du skal låne penge uden sikkerhed, skal du:

 • Være fyldt 18 år, i enkelte tilfælde 20 eller 25
 • Ikke være registreret i RKI eller et andet debitorregister
 • Have folkeregisteradresse i Danmark
 • Have en dansk bankkonto, der er knyttet til dine personlige oplysninger

Bor du i udlandet, og vil du låne penge i Danmark, skal du være opmærksom på, at det ikke kan lade sig gøre, hvis din CPR-adresse er registreret i det pågældende land. Heller ikke selvom du måtte eje et objekt, der potentielt kan stilles i sikkerhed. Bor du i udlandet, bør du i stedet kontakte en bank i det pågældende land. Bemærk, at bor du på Grønland eller Færøerne, kan du godt låne penge i Danmark, da det er en del af rigsfællesskabet.

Husk derudover på, at du skal have et gyldigt NemID for at kunne låne. Har du ikke et, kan du nemt bestille et nyt på borger.dk.

Er du i tvivl om, hvorvidt du står registreret som dårlig betaler, kan du nemt tjekke det hos RKI og Debitor Registret.

Kan man låne uden kreditvurdering?

Nej, det er ikke muligt at låne uden kreditvurdering. Årsagen til dette er, at det er lovpligtigt for alle låneudbydere og banker at lave en kreditvurdering, før de udlåner alle former for lån. Det er både en sikkerhed for banken i forhold til at sikre sig, at de får deres penge igen, men det er i lige så høj grad også en sikkerhed for dig, da banken sikrer, at du har råd til det efterspurgte lån.

Kan man låne penge uden NemID?

Du kan ikke låne penge uden NemID igennem Lånio.dk, fordi bankerne bruget det til at indhente og verificere dine oplysninger. Derudover skal du bruge det for at kunne underskrive din låneaftale med en digital signatur. Har du brug for et NemID, kan du få et igennem Nemid.nu.

Ofte stillede spørgsmål om lån uden sikkerhed

Måske har du spørgsmål om at låne, du gerne vil have besvaret. På Lånio.dk ved vi, at det kan være en stor beslutning at ansøge om et lån. Vi har derfor samlet spørgsmål om at låne uden sikkerhed herunder.

Hvad betyder det, at jeg ikke skal stille sikkerhed?

Det betyder, at du ikke skal stille et objekt i sikkerhed for lånet. Banken kan f.eks. bede dig om at stille dit hus i sikkerhed, hvis du låner der. Betaler du ikke lånet tilbage, har banken dit hus som en erstatning for den manglende betaling.

Jeg vil gerne låne til en bil - kan jeg sætte den i sikkerhed?

Leder du efter et billån, kan du med fordel stille din bil i sikkerhed. På den måde vil du få en lavere rente, end hvis du ikke stillede den i sikkerhed. Dette gælder også for bådlån.

Kan jeg tage et lån uden sikkerhed i weekenden?

Du kan sagtens ansøge om et lån i weekenden, men det er ikke sikkert, at du vil kunne få lånet udbetalt. Det afhænger af den enkelte udbyder.

Jeg ejer både hus og/eller bil, kan jeg stadig tage et lån uden sikkerhed?

Ja, det kan du godt. Der er dog en chance for, at du vil kunne få tilbudt et endnu billigere lån, hvis du vælger at stille et objekt i sikkerhed i din bank.

Kan jeg godt tage et lån uden sikkerhed uden at skifte bank?

Ja, også selvom lånet tages hos en kendt udbyder. Når du stifter gæld hos en kreditor, skifter du ikke bank. Din private bank vil dog have adgang til dine kreditoplysninger fra din nye udbyder, og disse kan blive medregnet i en eventuel kreditvurdering.

Find dit nye lån uden sikkerhed med Lånio.dk

Ved du, at du ønsker at ansøge om et lån uden sikkerhed, kan du her på siden finde tilbud fra flere kendte banker. Vores koncept fungerer sådan, at de forskellige udbydere konkurrerer om at give dig et godt tilbud.

Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på kundeservice@laanio.dk. Vi vil altid gerne hjælpe dig med at finde det rette lån.

Når du ansøger om et lån hos Lånio.dk, er det gratis og uforpligtende at ansøge. Brug vores formular øverst, og du vil modtage op til 4 tilbud i vores låneportal. Husk, at du skal bruge et gyldigt NemID for at ansøge.

Start din ansøgning Det tager kun 2 minutter.
Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Kommunikation, indhold og analyse
Joachim arbejder med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Han har siden 2018 skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen
Spørgsmål og svar

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.