A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 18. juni 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Lån med MitID på Lånio.dk

Alle samarbejdspartnere her på siden udsteder først deres lån, når det er underskrevet  med MitID. Online lån med MitID gør låneprocessen nemmere, og ikke mindst mere sikker, for låntageren. I dag underskrives alle online lån på denne måde.

Du kan her på siden læse mere om  at låne via MitID, og blive klogere på hvordan du gør. Er du allerede nu klar til at ansøge om lån, kan du udfylde formen øverst og frit vælge mellem bankernes bedste lånetilbud.

OBS: Hvis et finanseringsselskab er godkendt af Finanstilsynet, vil de i forbindelse med en ansøgning om lån påkræve, at du bekræfter din identitet ved at underskrive med din digitale signatur, MitID. Beder et finansieringsselskab IKKE om at underskrive med MitID, er det altså et klart tegn på, at det ikke er en god, officiel låneudbyder. Lån derfor kun, hvis du har mulighed for at underskrive med denne signatur.

Hvad er MitID?

MitID er et digital signatur, som du kan bruge til offentlige såvel som private selvbetjeningsløsninger. Et login består af en række personlige brugernumre, som udgøres af din fødselsdato samt dit CPR-nummer. Både private og virksomheder har deres eget bruger ID tilknyttet baseret på enten CPR-nummer eller CVR-nummer.

Kan man optage lån uden MitID?

Man kan ikke optage officielle lån i Danmark uden MitID. Lån derfor aldrig online uden at bruge MitID. Den eneste type lån man bør tage uden MitID, er derfor uformelle lån fra venner eller familie.

Kan man stadig låne med NemID?

NemID er over en længere periode blevet udfaset. NemID som service blev lukket helt d. 31. oktober 2023. Man kan derfor ikke låne med NemID.

Oversigt over billige lån med MitID

NemID er over en længere periode blevet udfaset. NemID som service blev lukket helt d. 31. oktober 2023. Man kan derfor ikke låne med NemID.

Liste over billige lån med MitID:

 1. Express Bank: 16.000 - 400.000 kr. — ÅOP fra 5,45%
 2. Ikano Bank: 15.000 - 300.000 kr. — ÅOP fra 5,7%
 3. Remember: 10.000 - 250.000 kr. — ÅOP fra 7,59%
 4. Alisa Bank: 4.000 - 100.000 kr. — ÅOP fra 8,36%
 5. AcceptLån (Santander Bank): 20.000 - 350.000 kr. — ÅOP fra 8,6%
 6. Resurs Bank: 20.000 - 300.000 kr. — ÅOP fra 11,14%
 7. TFBank: 20.000 - 100.000 kr. — ÅOP fra 11,95%
 8. SparXpres: 10.000 - 150.000 kr. — ÅOP fra 14,15%
 9. L’easy: 10.000 - 150.000 kr. — ÅOP fra 19,65%
 10. Unilån: 20.000 - 100.000 kr. — ÅOP fra 19,7%
 11. Nordcredit: 1.000 - 25.000 kr. — ÅOP fra 24,95%
 12. Ferratum: 2.500 - 50.000 kr. — ÅOP fra 24,99%
Om forholdet mellem ÅOP og lånebeløb

Vær opmærksom på at mindre lån med kort løbetid, har højere ÅOP end større lån med lang løbetid. Dette skyldes, at du ved større lån ligeledes er en større kunde for banken, og at der er flere måneder med rentetilskrivning

Sammenlign låneudbydere

Hvor hurtigt kan man låne med MitID?

En af fordele ved at låne online med MitID er, at du kan få lånet udbetalt hurtigt. Herunder har vi samlet forskellige online låneudbydere, hvor du kan låne med MitID, og rangeret  efter hvor hurtigt de udbetaler lånet.

Udbetalingstiden bør ikke være den afgørende faktor for, hvilket lån du vælger, men hvis en hurtig udbetaling er vigtig for dig, kan det indgå i din samlede vurdering af dine lånemuligheder.

Top 10 hurtige lån med MitID
LåneudbyderSvartidUdbetaling
Express BankFå minutter1-3 hverdage
Resurs BankFå minutter1-3 hverdage
Ikano BankFå minutter1-2 hverdage
AcceptLån (Santander)Få minutter1-2 hverdage
Re:member1 time1-3 hverdage
SparXpressStraks1-3 hverdage
L'easy MinilånFå minutter1-2 hverdage
TF BankStrakssamme dag
FerratumStrakssamme dag
NordcreditStrakssamme dag

Information om svar- og udbetalingstid er fundet på låneudbydernes egne hjemmesider og opdateres jævnligt.

Hvilke lån kan jeg tage med MitID godkendelse?

Alle lån som du finder online, er lån som underskrives med MitID. Derfor er denne låneproces heller ikke begrænset til kun én lånetype. Alle lån her på siden kan underskrives med dit personlige ID. Det gælder blandt andet:

Hvor meget kan jeg låne med MitID?

Du kan låne op til 300.000 kr. med MitID her på siden. Alle lån bliver i dag underskrevet og bekræftet med digital signatur. Det gælder ligeledes lån i den lokale bank.

Et lån med MitID dækker derfor over alle lån, som er udbudt af låneudbydere, der er godkendt af Finanstilsynet. Det betyder også, at beløbsstørrelsen er ubegrænset indenfor rammerne af låners kreditværdighed.

Hvis du ansøger med en medansøger, skal vedkommende også godkende med MitID

Søger du med en medansøger, er det vigtigt at være opmærksom på, at vedkommende ligeledes skal underskrive med den digitale signatur. Signaturen sikrer medansøgers samtykke.

Få flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Låneproces ved lån med MitID

Når du ansøger om et lån, vil du komme gennem en række vigtige skridt. Her giver du bankerne den information, de skal bruge, for at kunne godkende dig som ansøger. Processen ved et lån med MitID ser sådan ud:

 1. Du udfylder formen her på siden.
 2. Du godkender din ansøgning med MitID.
 3. Du modtager tilbud på dit lån i vores låneportal.
 4. Du godkender og underskriver aftalen - ligeledes med din digitale signatur MitID.

Du kan læse mere om hvordan du kommer igang og hvordan du bruger MitID her.

Låneproces på Lånio

Når du udflyder dine oplysninger her på siden, sender vi din låneansøgning videre til vores partnere. Når bankerne modtager dine oplysninger, vil de foretage en kreditvurdering. Det gør de for at vurdere, om du har råd til at få et lån.

Derefter vil du kort tid efter modtage flere tilbud fra vores partnere. Nu skal du sammenligne lånetilbuddene og vælge det bedste lån.

Sådan låner du med mitid på Lånio.dk

Hvorfor er det nødvendigt at validere med MitID?

Der findes flere grunde til, at man skal t underskrive sin låneaftale med den digitale signatur. Det er først og fremmest et spørgsmål om sikkerhed, så både låntager og långiver er sikre på, hvem der faktisk ansøger

 • Långiver sikrer sig nemt, at det faktisk er dig,som har ansøgt om lånet.
 • Du får hurtigere pengene udbetalt, når du ikke skal ned i banken med skattepapirer og årsopgørelser. Dette klares automatisk gennem MitID.
 • Du kan ansøge fra alle steder i verden, så længe du har dit nøglekort enten fysisk eller via mobilapplikation.
 • Du kan ansøge med MitID døgnet rundt.

Professionelle låneselskaber krævergodkendelse med digital signatur

Alle finansieringsselskaber, som er godkendt af Finanstilsynet, vil ved en online ansøgning påkræve, at du bekræfter din identitet og underskriver med din digitale signatur. Det gør de fordi denne metode, er den mest sikre  - og ligeledes en som alle borgere har fri adgang til.

Skulle du støde på en side, som ikke bruger denne sikkerhedsmetode, anbefaler vi, at du ikke ansøger om lån på den pågældende platform.

Hvem kan få lån godkendt med MitID?

På Lånio.dk har vi flere partnere og de har forskellige krav i forhold til hvem de vil låne til. Blandt andet er der krav til, hvor gammel du skal være, hvor god din privatøkonomi er, og endelig er der et krav om, at du ikke må være registreret i RKI. Du skal være fyldt mindst 18 år, for at kunne få et lån med MitID. I samarbejde med SKAT indhenter banken oplysninger om dine seneste årsopgørelser samt lønsedler.

Hvem kan få lån med nemid på Lånio.dk

Spørgsmål om online lån og MitID

Hvordan får jeg et MitID?

For at få et MitID skal du henvende dig til din lokale Borgerservice eller bestille et ID online på MitID.dk.

Er det sikkert at underskrive med MitID?

MitID er sikkert. Det er det blandt  andet fordi, din digitale signatur kun kan bruges, når du har bekræftet din identitet via en såkaldt multi-faktor autentificering. Den består af din personlige kode og en godkendelse på en mobil-applikation. Du kan også komme ud for, at skulle scanne en QR-kode med din telefon, når du skal underskrive.

Har du fortsat spørgsmål til, hvordan du bruger MitID, henviser vi til denne side.

Hvad er en NemKonto?

Din NemKonto er den konto, som du får udbetalt penge på fra offentlige instanser. Det kan eksempelvis være SU, feriepenge eller overskydende SKAT.

Få flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter
Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe er uddannet på Københavns Universitet har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.