A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 6 min.
Opdateret: 04. december 2023

Få det fulde overblik med vores låneberegner

Låneberegner
Samlet tilbagebetaling: Månedlig ydelse: Kreditomkostninger: ÅOP:
Overblik
Rente
Gebyr
Lånebeløb i kr.
Tilbagebetalingsplan
TerminRenteAfdragYdelseSaldo
💾 Hent tilbagebetalingsplan som Excel-fil

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

På Lånio.dk har vi udviklet en låneberegner, der kan hjælpe dig med at beregne, hvor attraktivt et lån er. Når du udfylder felterne i låneberegneren, får du udregnet, hvor meget du skal betale i renter, din månedlige ydelse, lånets ÅOP, lånets samlede pris og en fuld oversigt over din tilbagebetaling måned for måned.

Vores låneberegner er et effektivt værktøj til alle, der overvejer at låne penge online, og som ønsker et godt økonomisk overblik, som en låneberegning giver.

Læs mere om vores låneberegner, og hvordan du får mest ud af den her:

Find alle låneomkostninger med vores låneberegner

Med vores låneberegner kan du nemt gennemskue alle lånets omkostninger, hvilket er forudsætningen for, at du kan vælge det helt rigtige billige lån. Du kan bruge vores låneberegner til at sammenligne samlelån, billån eller noget helt tredje.

Vores lånekalkulator kan bruges som boligberegner, realkreditlån beregner, banklån beregner samt til at beregne forbrugslån og meget andet. Kort sagt kan du bruge den til at beregne alle annuitetslån - uanset hvad du skal bruge pengene til.

Har du ingen konkrete lånetilbud at sammenligne endnu, kan du gratis og uforpligtende indhente op til 4 tilbud gennem Lånio.dk.

Indhent flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Beregn lån til flere formål

Du kan bruge vores låneberegner til flere forskellige formål. Har du allerede indhentet konkrete lånetilbud gennem Lånio.dk, kan du fx bruge låneberegneren til at sammenligne lånene direkte og nemt udvælge det billigste lån med lav rente.

Brug vores låneberegner til flere formål
forstørrelsesglas-sammenlign-lån

Sammenligne konkrete lånetilbud og udvælge dit nye lån
tilbagebetalingsplan

Få en fuld oversigt over lånet med tilbagebetalingsplan og månedlige ydelser
download-låneberegner-excel

Downloade
hele oversigten over dit konkrete låneeksempel som Excel fil
lån-budget

Lægge et præcist budget og finde ud af, hvor meget du har råd til låne

Med vores downloadfunktion kan du hente dit låneeksempel ned på din computer som Excel-fil og sammenholde det med dit budget. På den måde fungerer vores låneberegner ligesom en låneberegner i Excel, og du kan på en simpel måde finde ud af, hvor meget du har råd til at låne.

Med vores låneberegner kan du bl.a.:

tickBeregn ydelse på lån
tickBeregn løbetid på lån
tickBeregn rente på lån
tickBeregn afdrag på lån
tickBeregn omkostninger ved lån

Vores låneberegner kan også hjælpe dig, når du skal ned i banken. Skal du fx til møde om optagelse af erhvervslån, kan det være en stor fordel, at du har printet en plan for tilbagebetaling ud på forhånd. Det viser, at du er forberedt og seriøs, når du møder din bankrådgiver med en fuld amortisationstabel, og det øger dine chancer for, at banken kan imødekomme dit ønske.

Hvordan bruger jeg låneberegneren?

Da låneberegneren bruger renteformlen til at tage højde for renters rente, får du udregnet den totale pris på dit lån. Vil du fx bruge den som boliglån beregner og finde ud af, hvilken låneudbyder der tilbyder det mest attraktive lån, kan du beregne ÅOP, samlet tilbagebetaling og bruge låneoverblikket i cirkeldiagrammet til at vurdere, hvilket lån der er mest attraktivt.

Sådan bruger du låneberegneren:
 1. Indtast det beløb, du ønsker at låne
 2. Indtast eventuelle stiftelsesomkostninger
 3. Vælg, om stiftelsesomkostninger er en del af lånet eller ikke
 4. Indtast rente i procent - enten månedlig rente eller årlig rente
 5. Indtast den periode, lånet skal løbe
 6. Indtast eventuelle gebyrer pr. betaling
 7. Tryk på "beregn nu", og få fuldt låneoverblik og tilbagebetalingsplan
 8. Download eventuelt dine låneberegninger som Excel-fil
 9. Du kan lade bankerne komme til dig med konkrete lånetilbud gennem Lånio.dk

Låneberegneren vil, på baggrund af dine indtastninger, udregne din månedlige ydelse, kreditomkostninger, samlet tilbagebetaling og lånets ÅOP. Du kan derfor også bruge vores annuitetslån beregner, hvis du bare skal bruge den som rente beregner, ÅOP beregner eller beregne ydelse.

Beregn ydelse og amortisering

Med låneberegnerens tilhørende amortiseringsplan, også kaldet en tilbagebetalingsplan, kan du se, hvad forskellen på flere lånetilbud betyder for dine månedlige afdrag og rentebeløb. Du kan også prøve at ændre låneperioden på et lånetilbud og se, hvordan lånets pris og ÅOP ændrer sig.

Der er stadig mange, der kommer til at fokusere for meget på lånets rente og glemmer betydningen af stiftelsesomkostninger og gebyrer. Med vores annuitetslån beregner er du sikker på ikke at overse vigtige omkostninger i forbindelse med lånet.

Et annuitetslån har lige store ydelser hver måned. Denne lånetype er populær, fordi du skal betale det samme beløb hver måned gennem hele lånets løbetid og derfor kender dine udgifter.

Inden du optager et lån uden sikkerhed, er det vigtigt, at du undersøger markedet for ikke at ende med et lån, der er for dyrt. Hos Lånio.dk indhenter vi op til 4 lånetilbud fra flere banker for dig, så du nemt og hurtigt kan vælge det rette. Det er både gratis og uforpligtende at bruge Lånio.dk til at hente tilbud.

Indhent flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

ÅOP, månedlig ydelse, kreditomkostninger og andre lånebegreber

Der er mange begreber og udtryk at holde styr på i forbindelse med lån. Er det første gang, du låner, er det næsten umuligt at have styr på dem alle. Herunder finder du en forklaring på de vigtigste lånetermer og begreber, så du kan få fuldt udbytte af låneberegneren.

Når du bruger låneberegneren og trykker "beregn nu", vil du få udregnet disse resultater:

Lånebegreber for låneberegner
Samlet tilbagebetaling...

... er det beløb, som du samlet set har betalt, når låneperioden er udløbet
Månedlig ydelse...

...er det beløb, som du skal tilbagebetale hver måned
Kreditomkostninger...

...er den samlede tilbagebetaling fratrukket lånebeløbet - altså lånets pris
ÅOP...

...er omkostninger i forbindelse med lånet omregnet til en årlig procentsats

samlet-tilbagebetaling-kreditomkostninger-lånebeløb-oversigt

I ovenstående ekspempel kan du se, hvordan et lån på 100.000 kroner udgøres af lånebeløb og kreditomkostninger. Med låneberegneren får du desuden det store overblik over lånet i et cirkeldiagram. Her kan du se, hvor stor en del af den samlede tilbagebetaling, der udgøres af henholdsvis lånebeløb, rente og gebyrer.

Sådan fungerer et annuitetslån

I tilbagebetalingsplanen kan du se, hvor meget du betaler i rente og afdrag hver måned. Renten og afdragene udgør sammen med gebyrer din månedlige ydelse. Efter du har betalt din månedlige ydelse, har du en saldo, som er det resterende beløb, du skylder af lånet.

Ved annuitetslån vil det beløb, du betaler i rente, falde måned efter måned, mens dit afdrag vil stige. Din månedlige ydelse vil som sagt forblive den samme, mens saldo, også kaldet restbeløb, ligeledes vil falde. Billedet herunder viser et eksempel på tilbagebetalingerne ved et annuitetslån.

annuitetslaan

Selvom annuitetslån er det mest almindelige, kan der være andre lånetyper, der af forskellige årsager, passer bedre til dit behov. Du kan læse endnu mere om hvordan annuitetslån, stående lån og serielån fungerer, i denne oversigt over forskellige lånetyper.

Lånio.dk - vi gør lånemarkedet gennemsigtigt

På Lånio.dk kan du indhente op til 4 lånetilbud, der passer til dine behov. Vi samarbejder med flere banker, der ved, at de er i konkurrence om dig. Du sparer altså både tid og penge ved at lade bankerne komme til dig.

Vores service er 100% gratis og uforpligtende. Når du har indhentet tilbud, kan du bruge vores låneberegner til at sammenligne og udvælge det lån, der passer dig bedst. På den måde undgår du at ende med et lån, der er dyrere end nødvendigt.

Indhent flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter
Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Lånios koncept?

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hvilke fordele giver Lånios koncept mig?

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Hvilken rente får jeg?

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Hvornår kan penge være på min konto?

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Kan jeg låne selvom min økonomi er dårlig?

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Hvor meget kan jeg låne?

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år
Kan jeg samle mine lån?

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Koster det mig noget at anvende Lånio?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Lånio penge?

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !