Hvor stort lån kan jeg få?

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret: 04. december 2023

På Lånio.dk kan du låne fra 10.000 kr. og op til 400.000 kr. uanset om du ønsker at bruge pengene på en ny bil, renovering af huset, en lang ferie eller noget helt fjerde. Du bestemmer helt selv, hvad du ønsker at bruge pengene til.

Det kræver naturligvis at bankerne kan godkende dig til det lånebeløb du søger. Det er nemlig bankens kreditvurdering af dig og din økonomi, der afgør hvor stort et lån du kan godkendes til. Er du blevet afvist til et bestemt lån, kan du evt. forsøge at reducere lånebeløbet eller forlænge lånets løbetid.

Større lån kræver en god kreditvurdering

Jo større lån du ønsker, jo større er kravene også til din økonomi ift. den kreditvurdering bankerne foretager af dig og din økonomi.

Forsøg evt. med et mindre lånebeløb eller en længere løbetid, hvis du bliver afvist til et lån. Du kan også tilføje en medansøger til lånet for at øge chancen for at blive godkendt.

På den måde bliver dit månedlige rådighedsbeløb større, hvilket er en væsentlig faktor, som bankerne kigger på, før de låner penge ud. Du kan desuden øge chancen for at blive godkendt til et lån, hvis du ansøger om lån med en medansøger. Det skyldes at kreditvurderingen baseres på jer begges økonomi, og ikke kun din.

Hvad er afgørende for, hvor stort et lån jeg kan få?

Som udgangspunktet er det banken eller den pågældende låneudbyder, der afgør hvor stort et lån du kan godkendes til. Det er banken der sætter grænsen for, hvor meget de maksimalt vil låne ud, og også hvad der skal til for at en kunde kan få et stort lån.

Dog er det også indirekte din økonomiske situation der afgør, hvor stort et lån du kan få. Har du mange små dyre lån, som resultere i et lavt rådighedsbeløb, er chancerne små for at blive godkendt til et stort lån eller et lån i det hele taget, med mindre du kan samlelån din gæld i et samlelån.

Følgende faktorer har bl.a. indflydelse på, hvor stort et lån du kan få:

Vælg det lånebeløb der passer til din situation

Vi opfordrer altid vores brugere til kun at låne det de har behov for og generelt låne penge med omtanke. Når det er sagt, er det som nævnt dig der bestemmer, hvor meget du ønsker at låne og hvad pengene skal bruges på.

Herunder finder du de lånebeløb, som andre brugere på Lånio.dk typisk ansøger om lånetilbud på:

Andre spørgsmål om lån

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.