A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 14 min.
Opdateret: 24. august 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvornår er der tale om billige lån?

På Lånio.dk får du tilbud på billige lån, eksempelvis privatlån, men hvordan finder du det billigste lån blandt lånetilbuddene? Vi anbefaler altid, at du får flere tilbud på dit lån, før du træffer din beslutning. På den måde er du sikker på, at du ikke komme til at betale for meget selvom du har brug for at låne penge hurtigt.

Det billigste lån for din ven er ikke nødvendigvis det billigste lån for dig. Derfor kan du her finde hjælp til at finde det billigste lån blandt dine unikke lånetilbud.

På siden her undersøger vi også, hvordan et lån kan variere i pris. Efterfølgende ser vi på kravene for at tage billige lån, og du får svar på, hvordan du bedst bestemmer din tilbagebetalingsperiode. Afslutningsvis viser vi, hvordan du ansøger om at få tilbud på billige lån.

Hvor finder jeg det billigste lån?

Når du skal finde det billigste lån, skal du kigge på lånets ÅOP. Dét lån med den laveste ÅOP er altså det billigste.

Herunder har vi samlet en liste med billigste lån baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. Husk dog at dine endelige lånevilkår afhænger af en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil tilbdt andre lånevilkår end disse.

Liste over top 10 billigste lån:

1. Letfinans - 10.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 3,69%

2. GoBanker - 10.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 3,69%

3. GoLoan - 10.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 3,88%

4. Express Bank - 75.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

5. LendMe - 10.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,11%

6. Morebanker - 10.000 - 350.000 kr. - ÅOP fra 4,11%

7. Arcadia Finans - 25.000 - 350.000 kr. - ÅOP fra 4,90%

8. Sweep Bank - 50.000 - 225.000 kr. - ÅOP fra 5,10%

9. Bank Norwegian - 5.000 - 400.000 kr. - ÅOP fra 5,11%

10. Mybanker - 10.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 6,05%

Om ÅOP og billigste lån..

Ovenstående liste er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

De banker der tilbyder de billigste lånevilkår er som regel også dem med flest krav til dig som låntager. Det er derfor ikke alle der kan få tilbudt lån hos disse låneudbydere.

På Lånio.dk har vi indgået samarbejde med banker der både har gde lånevilkår og en høj godkendelsesprocent. På denne måde kan vi hjælpe flest mulige brugere, der søger et nemt lån.

Hvad koster billige lån?

Den endelige pris på et lån bestemmes ikke kun af renten, men også størrelsen på lånet og løbetiden. Derudover er der gebyrer og etableringsomkostninger, der spiller ind. Det er derfor ekstremt svært at give ét klart svar på, hvad lån koster. Det kommer helt an på, hvilket lån med lav rente du ønsker, den rente du bliver tilbudt og løbetiden på lånet.

Som vi allerede har været inde på, så kan du her på Lånio.dk få en rente helt ned til 3,49%, og den maksimale ÅOP ligger på 25%. I nedenstående eksempel har vi beregnet et lån på 100.000 kr. med en rente på henholdsvis 3,49% og 24%. Ved store usikrede lån er det sjældent, at du vil få tilbudt en rente på 3,49%, men eksemplet herunder viser, hvad lån med laveste rente koster.

Eksempel på lån med lav rente og lån med høj rente
LånevilkårLån med lav renteLån med høj rente
Lånebeløb100.000 kr.100.000 kr.
Løbetid10 år10 år
Rente3,49%25%
Samlet tilbagebetaling120.666 kr.250.544 kr.
Kreditomkostninger20.666 kr.150.544 kr.
Månedlig ydelse1.006 kr.2.088 kr.
ÅOP3,92%24,73%

Udover renten har vi også beregnet lånet på baggrund af en løbetid på 10 år og stiftelsesomkostninger på 2%, hvilket svarer til 2.000 kr.

I det første lån med den lave rente, ender du med at skulle betale 20.666 kr. i kreditomkostninger, mens du med det andet lån ender med at betale 150.544 kr. i kreditomkostninger. Der er altså stor forskel på, hvor meget du samlet set skal betale for dit lån. Derfor er det en rigtig god idé at sammenligne flere tilbud, så du får den bedst mulige rente på dit lån.

Læs mere her om de billigste billån i Danmark for 2023.

Kreditvurdering og rente

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvad det koster at låne, skal du være opmærksom på, at din private økonomi også spiller ind. Det vil vi forklare dig mere om i dette afsnit.

Når bankerne tilbyder dig en rente på et lån, så er den funderet i den kreditvurdering, som bankerne har lavet af dig. Kort fortalt er en kreditvurdering en samlet vurdering af, hvor stærk din økonomi er. Det er også muligt at låne med medansøger, hvor kreditvurderingen er baseres på jeres begges økonomi.

Jo bedre din økonomi er, jo bedre en rente vil banken tilbyde dig. Det har noget at gøre med risiko. Hvis du kan vise, at det ikke er noget problem for dig at betale lånet tilbage, vil banken kvittere med en lavere rente.

Husk altid at sammenligne priser på billige lån

Når du finder billige lån online, kan du få flere lånetilbud tilsendt. På Lånio.dk kan du vælge mellem flere lån, som vores låneudbydere tilbyder, i stedet for at gå i banken og kun få ét tilbud. Nedenfor ses et eksempel på, hvordan 3 lånetilbud kan se ud, og hvorfor det er vigtigt at sammenligne, før du vælger.

Sammenligning af låneeksempler
BeskrivelseLån 1Lån 2Lån 3
Lånebeløb25.000 kr.25.000 kr.25.000 kr.
Løbetid24 mdr.24 mdr.24 mdr.
Debitorrente8%12%18%
Samlede kreditomkostninger3.142 kr.4.195 kr.5.072 kr.
Samlet
tilbagebetalingsbeløb
28.142 kr.29.195 kr.30.952 kr.
Ydelse1.173 kr.1.216 kr.1.281 kr.
ÅOP12,3%16,5%22,3%

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du bliver tilbudt andre priser

Selvom løbetiden er den samme i ovenstående eksempel, er der forskel på priserne. Ved at sammenligne tilbuddene, kan du vælge det billigste lån blandt de tilbudte. I dette tilfælde er eksempel 1 det billigste lån blandt de tre ovenstående med både den laveste rente, laveste ÅOP og de laveste samlede kreditomkostninger.

Hvis du har mulighed for at låne med en medansøger kan du formentlig opnå endnu billigere lån. Det skyldes at kreditvurderingen foretages på baggrund af 2 indkomster fremfor en. Derfor har banken mindre risiko ved at udstede lånet og kan derfor tilbyde bedre lånevilkår.

Se også efter gebyrer på billige lån med lav rente

Søger du Danmarks billigste lån med lav rente, skal du undersøge markedet grundigt. Billige lån, inklusiv Danmarks billigste lån, optages normalt i en bank eller med et online banklån. For at bankerne kan tilbyde dig et lån, er de nødt til at lave en grundig kreditvurdering af dig og din økonomiske situation.

Flere låneudbydere reklamerer med, at de har danmarks billigste lån på nettet eller gratis billige lån. Her skal du være opmærksom på skjulte gebyrer, omkostninger og tidsfrister.

Eksempelvis tilbyder nogle gratis billig lån i 30 dage. De billige lån er gratis i den forstand, at der oftest ikke er renter på, men stiftelsesgebyret kan derimod være højt. Hvis du skal låne et mindre, billigt lån, risikerer du, at lånet kan blive dobbelt så dyrt på grund af det høje stiftelsesgebyr. Derfor er det vigtigt at sammenligne billige lån.

Konsekvenser ved billige lån uden sikkerhed

Vi anbefaler, at du grundigt overvejer dit valg om at optage lån. Det at stifte gæld kan have konsekvenser for din økonomi på sigt, hvis du ikke kan betale dit lån tilbage til tiden. Vi råder dig derfor til at vurdere om du kan leve for din disponible indkomst (rådighedsbeløb), når din nye månedlige ydelse inkluderes i budgettet.

Du bør altid lægge et budget for din privatøkonomi, så du ved hvor mange penge, du har til hver post. Er du på udkig efter et lån til forbrug, anbefaler vi, at du sparer pengene op i stedet, hvis dette er en mulighed. Selvom du finder et billigt lån, vil det altid koste dig mere end at være tålmodig og spare pengene op.

Vi fraråder samtidig at låne for at betaler ydelser til dine andre lån. I stedet anbefaler vi at du samler din gæld et sted, og på den måde får et billigere samlelån.

Hvordan finder jeg billige lån på nettet?

Hvis du skal finde de billigste lån på nettet, skal du være opmærksom på lånets rente, lånets gebyrer og ÅOP. Renten på de lån, du tilbydes, vil variere alt efter den kreditvurdering, bankerne laver af dig.

For at kunne finde billige lån med lav rente, skal du kende lånets gebyrer. Gebyrer er de omkostninger, der er i forbindelse med at tage et lån. Der kan både være administrationsgebyr og stiftelsesgebyr. Hvis du skal finde billige lån på nettet, er ÅOP også nødvendig at kende. ÅOP er en forkortelse af lånets omkostninger i procent pr. år. Opgørelsen viser, hvor meget omkostningerne årligt udgør i procent af det lån.

Det er relevant at sammenligne ÅOP på de lån, du bliver tilbudt. Sådan kan du finde ud af, hvilket lånetilbud der er det billigst lån i omkostninger. Sørg her for at løbetiden er det samme på lånene for den mest retvisende vurdering.

Start din ansøgning Det tager kun 2 minutter.

Hvordan bestemmer jeg løbetid på billige lån online?

Sidder du og tænker “Hvad er det billigste lån for mig?” er der to ting, som du skal have i baghovedet, når du læser videre:

 • Hvor meget skal du låne?
 • Hvor lang skal løbetiden være?

Vi anbefaler, at du ikke optager et større lån, end du skal bruge. Hvis du skal låne et mindre beløb, er de billigst lån, der tilbydes typisk små forbrugslån. Der er ofte en lavere rente og ÅOP på forbrugslån end på kviklån, hvilket gør forbrugslån til et billigere lån.

Løbetiden er den tidshorisont, som du ønsker at betale lånet tilbage over. Billige lån uden sikkerhed vil som udgangspunkt have lavere omkostninger, jo hurtigere du kan betale det tilbage. Et billig lån med en kort løbetid giver dig lavere samlede omkostninger, da du ikke skal betale renter og gebyrer i længere tid.

Til gengæld vil din månedlige ydelse være højere, og derfor kan lånet virke dyrere på den korte bane, men det er det ikke. Vælger du derimod en længere løbetid, vil dine ydelser være mindre, da du nu har flere terminer at betale lånet ud på.

Løbetid og pris forklaret

Dit valg af låneperiode har stor indflydelse på både dit låns pris og dit månedlige budget. Det har den fordi, at vælger du en lang tilbagebetalingsperiode, vil din månedlige ydelse bliver lavere, men du vil også skulle afdrage i længere tid. Vælger du derimod en kort tilbagebetalingsperiode, vil du få en højere månedlig ydelse, men du vil være ude af lånet og gældsfri på kortere tid. Derfor anbefaler vi, at du binder dig i så kort tid som muligt.

Krav til at tage billige lån på nettet

Hvis du skal have tilbud på lån, skal du mindst være fyldt 18 år og i nogle tilfælde 23 år, før bankerne er interesseret i at tilbyde dig deres billigste lån. Du skal være bopælsregistreret i Danmark samt have dansk statsborgerskab eller opholdstilladelse. Derudover skal du have et MitID, før du kan ansøge om lån på nettet.

Endelig skal du være opmærksom på, at bankerne som Lånio.dk samarbejder med, ikke tilbyder billige lån til folk, der er gældsregistreret i RKI og Debitor Registret. Hvis du står i gældsregistret betyder det, at du har en dårlig tilbagebetalingshistorik. Derfor ønsker bankerne ikke at tilbyde dig billige lån.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, kan du tjekke det på RKIs hjemmeside. Vil du tjekke, om du er indskrevet i Debitor Registret som dårlig gældsbetaler, så kan du tjekke det her på Debitor Registret.

Hvad med billige lån til unge og studerende?

For at få tilbud på billige lån som studerende gælder det samme alderskrav, som der gør for lån til unge. Du skal mindst være fyldt 18 år, og herefter kreditvurderes du som alle andre. Dog er de billigste lån på nettet er ikke nødvendigvis de billigste lån til studerende. Som studerende har du nemlig mulighed for at tage et SU lån.

SU lånet er et af de billigste lån, du kan tage. Du kan låne op til 3.155 kr. om måneden til at supplere din SU. Imens du studerer er renten på lånet 4%, og efter endt studie er den på 1%. Du begynder at betale SU lånet tilbage ca. 1 år efter endt uddannelse. Disse lånevilkår er sjældent noget som hverken fysiske eller online banker kan matche, og vi anbefaler derfor, at du tager et SU lån, såfremt du har mulighed for det.

Kan man få billige lån med lav rente til pensionister?

Der gives også lånetilbud på billige lån til pensionister. Bankerne kræver, at du har din bopæl registreret i Danmark, men ikke at du har et fast arbejde.

Banken vil foretage en kreditvurdering af pensionister, som de gør med alle andre lånere også. Friværdi, faste udgifter, indkomst og lignende faktorer inddrages, når banken kreditvurderer dig. Det er muligt at få tilbud på lån som pensionist, men bankerne skal altså først vurdere, om din økonomi kan bære et lån.

Krav hvis du skal optage billig lån

Guide til at ansøge om billige lån på Lånio.dk

Hvis du vil have tilbud gennem Lånio.dk, skal du oplyse dine personlige informationer, herunder dine beskæftigelsesoplysninger og bankoplysninger.

Afslutningsvis i ansøgningsprocessen skal du indtaste dit MitID, så vores samarbejdspartnere kan bekræfte din identitet. Dine oplysninger indhentes udelukkende online, så du ikke skal bekymre dig om at sende papirer frem og tilbage. Har du ikke et MitID, kan du bestille det på Borger.dk.

Sådan ansøger du om billige lån
 • Indtast det ønskede lånebeløb
 • Indtast løbetid på lånet
 • Vælg låneformål
 • Indtast personlige oplysninger
 • Indtast beskæftigelse
 • Indtast bankoplysninger
 • Indtast NemID
 • Hvis du er i tvivl om, hvilket lånetilbud der er det billigste blandt dem, du modtager, kan du benytte vores låneberegner eller kontakte vores kundeservice.

  Lånio.dk hjælper dig med at finde billige lån med lav rente

  Heldigvis behøver du ikke selv gå fra bank til bank eller ringe op og skrive mails til flere forskellige bankrådgivere for at indhente tilbud. Vi har nemlig gjort det meget nemt for dig.

  Det tager kun 2 minutter at udfylde vores kontaktformular, hvor du angiver, hvor stort et lån du er interesseret i. Herefter sender vi din forespørgsel videre til vores samarbejdsbanker. Du modtager kort herefter et link til vores portal. Her kan du se de lånetilbud, som bankerne kan tilbyde dig.

  Nu er det op til dig at vælge det billigste lån med de bedste vilkår. Når du har underskrevet lånekontrakten, går der 48 timer til du har pengene stående på din konto, og du kan bruge dem. Det bliver ikke nemmere at indhente tilbud på lån med lave renter.

  Sikrede og usikrede lån

  På Lånio.dk kan du få tilbud på usikrede lån. Det skal ikke misforstås som, at usikrede lån ikke er sikre. Det betyder såmænd bare, at du som låntager ikke skal stille noget i sikkerhed for at tage lånet. Det skal du tværtimod ved realkreditlån og nogle billån.

  Et sikret lån betegner lån, hvor du stiller noget i pant for at låne pengene. Eksempelvis kan du tage et billån, hvor bilen fungerer som sikring for lånet. Hvis du ikke opfylder lånevilkårene og ikke kan betale lånet ud, kan banken tage bilen som kompensation for dine manglende betalinger. Hvis du er interesseret i denne type lån, kan du tjekke vores dybdegående forskning omkring de 10 billigste billån i Danmark.

  Ved sikrede lån skal du dermed også forklare banken, hvad du skal bruge lånet til. Det skal du ikke her på Lånio.dk, da vi kun videreformidler usikrede lånetilbud.

  Hvad kan du bruge lånet til?

  Du kan bruge lånet til lige det, du vil. Om du har brug for et lån til bil med lav rente, erhvervslån, indskudslån eller bare et billigt lån med lav rente til at renovere for. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvilket formål du har med lånet.

  Vi vil gerne vide, hvad du skal bruge lånet til i vores kontaktformular. Grunden til det er, at vi ønsker at blive stadigt bedre til at tilbyde vores brugere relevant hjælp.

  Sådan får du lån på Lånio.dk

  Er du klar til at få tilbud på billige lån? Du kan bestille lånetilbud gratis og uforpligtende her.

  Start din ansøgning Det tager kun 2 minutter.
  Signe Kirk Andersen
  Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
  Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe er uddannet på Københavns Universitet har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.
  Medforfattere:
  Camilla Kruuse