A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 22. juni 2022

Billige banklån online - sådan hjælper vi dig

Hvis du er landet på denne side, er du højst sandsynligt på udkig efter det billigste banklån med gode renter. Dét kan vi ikke sætte en finger på. Faktisk er det vores fornemste opgave at hjælpe dig med at finde de bedste renter på online banklån så du nemt og sikkert kan låne penge nu.

På Lånio.dk kan du modtage tilbud på banklån fra online banker. Vi samarbejder med nogle af de største udbydere af usikrede, online lån. Og vi har mange gode råd og anbefalinger til dig, der gerne vil finde lån med lav rente. Eksempelvis vil vi altid anbefale dig at sammenligne flere lån, så du får den bedste pris og et billigt banklån.

I dette indlæg gennemgår vi, hvordan du bedst og nemmest sammenligner banklån. Derudover undersøger vi, hvad de koster, og hvad forskellen er på et lån i din private, fysiske bank og et online banklån.

Tip

Du er ikke begrænset af kun at kunne tage lån i den bank, som du i forvejen er tilknyttet. Tværtimod kan du få lånetilbud fra flere banker - online såvel som fysiske.

Hvad er et banklån?

Før vi kan forklare, hvordan du sammenligner lån, må vi først kridte banen op. Det gør vi ved at forklare, hvad et banklån er. Et bank lån dækker over alle de lånetyper, du kan tage i en bank. Både lån fra online banker og lån fra lokale, fysiske banker.

Overordnet set findes der to typer lån. Sikrede og usikrede lån. Sikrede lån betegner lån, hvor banken har en sikkerhed i form af et aktiv. Eksempelvis ved nogle billån og realkreditlån. Denne type lån kan du ikke få hjælp til her på Lånio.dk.

Usikrede lån har ingen sikkerhed i form af et aktiv, og denne type lån er ikke øremærket til et bestemt formål såsom at købe bolig eller bil. Disse lån kaldes ofte for privatlån og forbrugslån. På Lånio.dk kan du få tilbud på usikrede lån, fra de banker vi samarbejder med.

Få tilbud på banklån nu Det tager kun 2 minutter.

Hvordan sammenligner man banklån?

Det er ikke altid helt lige til at sammenligne lån, men frygt ej. Vi hjælper dig godt på vej. Når du skal sammenligne lån, er der en række forhold, du skal være opmærksom på: renter, gebyrer og stiftelsesomkostninger.

Du er garanteret stødt på, at ÅOP er en god rettesnor, når du vil sammenligne lån - og det er det også. Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan sammenligne ÅOP på lån, som har det samme beløb og den samme løbetid.

I eksemplet herunder kan du se en sammenligning af to lån på 50.000 kr. med en løbetid på tre år. Selvom lån 2 har en højere rente på banklån end lån 1, får du her en lavere ÅOP, hvilket i sidste ende giver dig et billigere lån.

Sammenlign lån: 50.000 kr. over 3 år
VilkårEt lån med en højere ÅOPEt lån med en lavere ÅOP
Rente9%12%
Oprettelsesegbyr2.500 kr.0 kr.
Gebyr pr. betaling25 kr.25 kr.
ÅOP13,86%13,17%

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil blive tilbudt andre priser.

Den samlede tilbagebetaling

Udover ÅOP kan du også kigge på lånets samlede tilbagebetaling. Alle låneudbydere er forpligtet til at oplyse om den samlede tilbagebetaling, hvilket er beskrevet i kreditaftaleloven. Det er det mest håndgribelige tal, du kan kigge på, når du vil sammenligne lån.

Den samlede tilbagebetaling er summen af lånebeløbet og alle sammenlagte omkostninger der er i forbindelse med lånet. Kort fortalt fortæller dette tal dig, hvor meget du alt i alt ender med at betale tilbage. Hvis du kun kigger på banklånets rente, overser du andre vigtige låneomkostninger, som hører med til beregningen.

Eksempelvis kan du tage et lån på 10.000 kr. med en rente på 11%. Derudover skal du betale et oprettelsesgebyr på 499 kr. og månedligt gebyr på 29 kr. Løbetiden er 2 år. Når du har betalt hele lånet ud, har du samlet set betalt 12.536 kr. og det er dette tal, der er det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Banklån beregner

Nu har vi både været igennem banklån rente, ÅOP og andre låneomkostninger. Forhåbentlig er du blevet klogere og mere fortrolig med at sammenligne lån. Hvis du gerne vil gå skridtet videre og få endnu mere indblik i, hvordan lån er skruet sammen, har vi det perfekte værktøj til dig, som du kan bruge til beregning af banklån.

Vores låneberegner kan hjælpe dig med at få mere indsigt i dit lån. Beregn banklån nemt ved at skrive disse låneinformationer ind:

  • Lånebeløb
  • Stiftelsesomkostninger
  • Rente
  • Løbetid
  • Gebyr pr. betaling.

Herefter giver låneberegneren dig et overblik og en tilbagebetalingsplan, som du kan downloade i excel. I beregneren kan du skrue op og ned for løbetid og renter og på den måde både sammenligne lån samt finde ud af, hvilket lån, der passer bedst ind i dit budget.

Få tilbud på banklån nu Det tager kun 2 minutter.

Lån penge i banken eller online banklån?

Overvejer du stadig at få et lån i banken? Der er faktisk ikke forskel på de usikrede lån, du kan få i din egen bank, og de lån du kan få tilbud på her på Lånio.dk. Der er i begge tilfælde tale om usikrede lån, og du er ikke forpligtet til kun at tage lån i din egen bank.

Når du går i din egen bank, vil de tilbyde dig ét lån, som du kan sige ja tak eller nej tak til. Hvis lånet ikke passer dig, eller de ikke kan tilbyde dig fordelagtige vilkår, så har du ingen alternativer.

Når du derimod sender en ansøgning afsted igennem Lånio.dk, så modtager du flere tilbud. Derudover ved vores samarbejdspartnere, at de er i konkurrence med hinanden om at vinde dig som kunde. De gør derfor deres ypperste for at tilbyde dig det bedste lån. Når du sidder med lånetilbuddene foran dig, kan du i ro og mag undersøge lånevilkårene og vælge det bedste lån.

Husk

Din bankrådgiver er ansat af banken for at sælge dig bankens produkter. Husk det, når du går i banken for at få et tilbud på et lån.

Sådan kreditvurderes du

Før bankerne kan udarbejde tilbud til dig, skal de foretage en kreditvurdering af dig. Det er kort fortalt en vurdering af din privatøkonomi, hvor banken undersøger om, du er kreditværdig, og hvor meget du kan låne.

Bankerne fokuserer især på, om du har eksisterende gæld. Har du flere lån i forvejen, vil du få svært ved at optage et nyt lån. Du kan dog undersøge dine muligheder for at samle dine lån i et samlelån og på den måde betale hurtigere af på din gæld.

Udover gæld trækker bankerne også på information om din indkomst og dine udgifter. Det gør de for at udregne din betalingsevne. Denne skal de bruge for at kunne estimere, hvor meget du har råd til at afdrage om måneden.

Godkendelse

Du bliver kun godkendt til lån, som bankerne ved, at du kan betale tilbage.

Få svar på dine spørgsmål

Sidder du tilbage og har flere spørgsmål? Måske finder du svar på dem herunder. Ellers er du altid velkommen til at skrive til os eller ringe ind til vores søde kundeserviceteam. Klik på en bjælke for at folde svaret ud.

Hvad koster et banklån?

Du kan maksimalt betale det dobbelte tilbage for dit usikrede lån. Det vil sige, at hvis du låner 5.000 kr., så kan du højst betale 10.000 kr. i renter, afdrag og gebyrer. Dermed ender du med en samlet tilbagebetaling på 15.000 kr. Ofte vil du dog få tilbudt langt billigere lån.

Hvad er renten på et banklån?

Det er forskelligt fra bank til bank, hvad renten på lånet er. Det kommer også an på din kreditvurdering. Kan banken lave en god kreditvurdering, har du større chance for at få en bedre rente. Her på Lånio.dk kan du få tilbudt en rente fra 3,49% - 25%.

Hvad kræver det at låne penge i banken?

Det kræver mere eller mindre det samme at låne i banken, som det kræver at få lånetilbud gennem Lånio.dk. Det vil sige, at du skal være myndig, du må ikke være registreret i RKI og du skal kreditvurderes.

Hvordan fungerer banklån?

Det er et meget bredt spørgsmål. I bund og grund fungerer det på den måde, at en låntager skriver under på en låneaftale eller accepterer et lånetilbud. Aftalen fungerer ligesom en kontrakt, der forpligter låntageren til månedligt at afdrage på lånet, så lånet til sidst er betalt helt af. Herefter opløses kontrakten.

Hvornår er et banklån forældet?

Forældelsesfristen for banklån er ti år. Det vil sige, at det kan være forældet efter ti år. Forældelsesfristen starter forfra, hver gang du reagerer på gælden eksempelvis ved at afdrage på den, eller hvis långiveren afbryder forældelsen ved eksempelvis at gøre dig opmærksom på gælden.

Hvis man ikke kan betale af på sit banklån, hvad sker der så?

Hvis du ikke kan betale af på dit lån, skal du først og fremmest give din udbyder besked. De vil fortælle dig, hvordan du skal forholde dig. Hvis du ikke gør dette, vil du modtage en rykker for din manglende betaling. Dernæst vil du modtage et inkassovarsel. Til sidst modtager du et inkassobrev, hvorefter fogedretten bliver inddraget.

Hvordan bogføres banklån?

Hvis du har taget et virksomhedslån, kan du bogføre det i dit regnskabsprogram. Det kommer an på dit program, hvordan du bogfører det. Oftest skal du starte med at oprette en konto, som du kan navngive “gæld”. Derudover skal du bogføre den løbende rente på en rentekonto.

Hvorfor banklån?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du vil tage et lån. Måske står du pludselig overfor en uventet udgift, som du er nødt til at lægge penge ud for. Måske mangler du et banklån til sommerhus eller et banklån til uddannelse? I hver fald kan du nemt komme til at stå i en situation, hvor du kan være nødt til at tage et lån. Hvis det er tilfældet, vil vi altid anbefale dig at sammenligne flere billig banklån. Du kan få et tilbud fra din egen bank, og du kan modtage tilbud gennem Lånio.dk.

Banklån hvor meget kan man låne?

På Lånio.dk kan du få et usikret lån på op til 300.000 kr. Hvis du har brug for et samlelån, kan du låne op til 500.000 kr.

Få tilbud på banklån nu Det tager kun 2 minutter.
Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.
Spørgsmål og svar

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.