Få flere tilbud på banklån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Låneformål
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud fra flere banker på samlelån - Indtast de lån du ønsker tilbud på her
Hvilke lån/kreditter vil du samle?
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Resursbank
Basisbank
Expressbank
L'easy
Sidst opdateret: 29. juni 2020

Indholsfortegnelse: Banklån

Sammenlign priser på banklån med Lånio.dk

Hvad er et banklån?

Hvad koster et banklån?

Sikret eller usikret banklån

Sådan sammenligner du banklån

Krav til at tage banklån

 

Sammenlign priser på banklån med Lånio.dk

Er du i tvivl om, hvad et banklån er? Eller er du interesseret i at vide, hvilke typer banklån der findes, og hvor meget det koster? Du vil her på siden få et indblik i, hvad begrebet egentlig dækker over.

Her på Lånio.dk kan du modtage tilbud på banklån fra online banker. Vi samarbejder med nogle af de største udbydere af usikrede, online banklån. Vi gennemgår, hvad forskellen er på et lån i din private, fysiske bank og et online banklån. Et online banklån har flere fordele, som du ikke får ved de mindre, hurtige lån:

 • Lavere rente
 • Længere løbetid
 • Større sikkerhed.

Derudover vil du finde ud af, hvad der påvirker prisen, og hvordan du vælger det bedste lån til dine behov. Hvis du er i tvivl om, hvilken lånetype du skal vælge, eller om du skal bruge et sikret eller usikret lån, så kan du finde svaret på denne side.

Hvad er et banklån?

Et banklån dækker over alle de lånetyper, som du kan tage i en bank - både en online bank eller din private bank. Det kan eksempelvis være boliglån, erhvervslån, forbrugslån, privatlån og samlelån. Et banklån kan både optages i den bank, hvor du har en konto, men også i en helt anden bank.

Tidligere var alle banker fysiske, men i dag findes der flere online banker som eksempelvis Resurs bank, Express bank, SparXpress og Basisbank. Disse banker eksisterer kun online, men bankerne har mange af de samme produkter som fysiske banker. På Lånio.dk samarbejder vi med låneudbydere i form af de ovennævnte online banker.

Hvad er forskellen på online banklån og almindeligt banklån?

En af forskellene på almindelige banklån og lån fra online banker er de tilgængelige lånetyper. Realkreditlånet er det største lån, der normalt tages. Et realkreditlån bruges til at finansiere et boligkøb, og du kan låne op til 80% af boligens værdi. Realkreditlån og andelsboliglån udlånes kun i fysiske banker.

Et online lån er et lån, du tager online. Hvor du tidligere kun kunne tage lån i fysiske banker, er der i dag flere låneudbydere, der tilbyder online banklån. Dette gælder både online banker og andre online lånetjenester. Du kan med et online banklån låne mindre end i din private bank. 

Det er altså ikke kun mindre forbrugslån, som du kan finde online. Med online banker kan du tage næsten alle de samme typer usikrede lån, som du kan i en fysisk bank.

Hvorfor vælge et banklån fremfor et kviklån?

Du bør vælge et online banklån fremfor et kviklån, da det ofte er billigere i længden, og du betaler langt færre gebyrer.

Du er sikkert stødt på nogle af de mange lånetyper, der tilbydes på nettet. En stor del af disse, er hurtige kreditter med kort løbetid, der alle lokker med hurtige udbetalingstider. Du bør dog passe på, før du underskriver et af disse.

Årsagen er, at omkostningerne på disse lån ofte er tårnhøje. Det betyder, at du ender med at betale langt mere for at låne pengene end for selve lånebeløbet. Skal du bruge mere end 10.000 kr., kan du her på Lånio.dk ansøge om et banklån. 

Lånetyper

 • Du kan i fysiske banker tage realkreditlån, boliglån og andelsboliglån.
 • Du kan i online banker tage et usikret banklån.

Hvad koster et banklån?

Prisen på et lån i banken afgøres på baggrund af din privatøkonomi. Når bankerne modtager din låneansøgning, vil de foretage en kreditvurdering af dig, så de kan vurdere, hvor stor sandsynligheden er for, at du kan betale lånet tilbage rettidigt.

Din rente fastsættes også efter din kreditvurdering. Jo mere luft du har i din privatøkonomi, jo større er sandsynligheden for, at du kan betale lånet tilbage rettidigt, og jo lavere vil din rente på lånet typisk blive. Renten er en vigtig faktor for den samlede pris på lånet, men renten kan ikke stå alene som indikator på lånets pris, hvilket er illustreret i priseksemplet nedenfor.

Tre eksempler på banklån
Beskrivelse Banklån 1 Banklån 2 Banklån 3
Lånebeløb: 20.000 kr. 50.000 kr. 100.000 kr.
Løbetid: 48 måneder 84 måneder 96 måneder
Månedlig ydelse: 502 kr. 725 kr. 1.259 kr.
ÅOP:  9.86% 5.93% 4.97%
Samlede kreditomkostninger: 4.096 kr. 10.895 kr.. 20.888 kr.
Samlet pris: 24.096 kr. 60.895 kr. 120.888 kr.

 

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil blive tilbudt andre priser.

Når du skal danne dig et overblik over prisen på et lån, er lånets ÅOP relevant. ÅOP er lånets årlige omkostninger i procent. I lånets ÅOP tages der højde for andre omkostninger, som eksempelvis stiftelsesomkostninger og tinglysningsafgift. Du kan bruge vores låneberegner, hvis du vil finde det billigste banklån ud fra de lånetilbud, du har fået.

Sådan kreditvurderes du på Lånio.dk

Der bliver, som nævnt, lavet en kreditvurdering af dig, når du ansøger om et online banklån. Det betyder, at bankerne vurderer, hvorvidt du er kreditværdig.

I din kreditvurdering indgår følgende:

 • Om du har gæld eller udeståender til det offentlige.
 • Om du har gæld eller udeståender til andre kreditorer.
 • Dit månedlige rådighedsbeløb.
 • Om du er registreret i RKI.

Kreditvurderingen er koblet til dit NemID. Når du underskriver et lån med NemID, så trækker banken automatisk oplysninger tilknyttet din NemKonto, SKAT og eventuelt RKI, ligesom lånet knyttes til dine persondata.

Vil du gerne forbedre din kreditvurdering, og er din økonomi rodet, kan du overveje at modtage gældsrådgivning. Du kan læse mere her hos Tænk.

Få flere lånetilbud nu
Det tager kun 2 minutter

Skal du bruge et sikret eller usikret banklån?

Der vil også være forskel på, hvor meget et banklån koster, alt efter om du vælger et sikret eller et usikret lån. Et sikret lån er et lån, som du stiller sikkerhed for ved at sætte en fysisk ejendel i pant. Dette sker som regel, hvis du tager et bolig-, bil- eller bådlån.

Usikrede lån dækker over alle forbrugslån. Når du tager lån af denne type, skal du ikke sætte nogen ejendele i pant for at kunne optage det. Lån med sikkerhed vil som regel være de billigste lån, hvis man sammenligner med lån uden sikkerhed.

Hvis du skal købe en bil, og du ikke ønsker at stille den som sikkerhed, er det muligt at tage et billån på Lånio.dk på op til 300.000 kr. Alt efter bilens købspris kan du finansiere din bil med et privatlån, uden at du skal stille bilen som sikkerhed for lånet.

Sådan sammenligner du lånetilbud på flere banklån

Hvis du vil tage et lån, er det en fordel at indhente flere lånetilbud og sammenligne dem, så du selv kan vælge det bedste ud fra de tilbudte. Når du skal sammenligne banklån, er det vigtigt, at du sammenligner den samme type og de samme vilkår.

Eksempelvis skal billån uden sikkerhed sammenlignes med andre billån uden sikkerhed. På denne måde laver du den mest retvisende sammenligning, da lånevilkårene vil være bedre for sikrede lån end for usikrede lån.

Når du skal sammenligne lån, kan du sammenligne lånenes ÅOP. Derigennem kan du se, hvor mange udgifter der er ved lånene inklusiv alle omkostninger. For at en sammenligning af ÅOP bliver retvisende, kræver det, at løbetiden på lånene er den samme.

Krav til at tage et banklån online

Hvis du skal tage et lån, skal du have bopæl i Danmark. Du kan sagtens låne, hvis du er på ferie eller har et længere udlandsophold, såfremt du stadig har registreret bopæl i Danmark.

Derudover skal du være fyldt 18 år (i nogle tilfælde 20, 21 eller 23 år) for at kunne tage et lån. Du skal have et NemID for at kunne ansøge om lånetilbud. Du skal bruge NemID til at bekræfte din identitet. NemID bruges også til at bekræfte, at bankerne må få indblik i din økonomi, så de kan lave en kreditvurdering af dig.

Bankerne vil altid lave en kreditvurdering af dig. Det betyder, at bankerne gennemgår din økonomi for at vurdere, hvorvidt de ønsker at låne dig penge. Hvis bankerne vurderer, at du ikke har luft nok i din økonomi til et lån, kan din låneansøgning blive annulleret. Det betyder også, at bankerne ikke vil tilbyde dig et lån, hvis du er registreret i RKI.

Hvis du vil tage et lån i en fysisk bank, er der normalt flere krav, end hvis du tager et lån online. Udover de almindelige krav til at tage et lån, skal du i fysiske banker også dokumentere låneformålet. Derudover skal du oftest også til møde i banken for at få en låneaftale. Behandlingstiden på lånegodkendelse kan derfor godt være længere end på lån fra online banker.

disse krav findes der til lånere

Få flere lånetilbud nu
Det tager kun 2 minutter

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.