A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 14. november 2023

Hvad er små lån?

Små lån - også kendt som minilån - er lån i størrelsen 5.000 kroner til 50.000 kroner.

Indtil for få år siden var små, hurtige lån ofte lig med dyre kvik- eller sms lån, hvor den årlige rente kunne løbe op i flere hundrede procent. Sådan er det heldigvis ikke længere.

I dag tilbyder en række banker små lån online til fair renter, og lovgivning sikrer forbrugerne mod at betale ågerrenterTroværdig kildeErhvervsministerietErhvervsministeriet arbejder for udvikling og vækst i dansk erhvervsliv. De er desuden med til at regulere og skabe gunstige konkurrencevilkår for danske virksomhederÅbn kilde .

På trods af at renten på lån, som man tager online, nu er reguleret, findes der stadig nogle lån, der er bedre end andre. Det er derfor værd at undersøge, hvilke af de mange lånemuligheder, der passer til ens behov og tilbagebetalingsmuligheder.

Her kan Lånio.dk være behjælpelig. Med vores interaktive låneberegner hjælper Lånio.dk forbrugere med at låne penge, uanset om der er tale om små lån eller et større beløb, på de bedst mulige vilkår.

På denne side kan du læse om:

 • Hvilke banker, der tilbyder små lån
 • Fordele og ulemper ved denne type af lån
 • Hvordan Lånio.dk kan rådgive og hjælpe med at finde et godt, mindre lån

Disse banker tilbyder små lån

Her følger en liste over banker, der tilbyder små lån. Listen er ikke udtømmende, men inkluderer de banker, som Lånio.dk arbejder sammen med.

Størstedelen af ovenstående banker tilbyder lån med straks udbetaling eller med udbetaling indenfor ganske få dage.

Fordele og ulemper ved små lån

Herunder har vi samlet en række af de vigtigste fordele og ulemper ved små lån, som du bør kende til.

Fordele ved små lån

Der er en række oplagte fordele ved små lån:

 • En klar fordel er, at man kan låne nemt - uden at gå i banken eller redegøre en masse for hvad pengene skal bruges til.
 • Derudover giver små online lån mulighed for at få hurtig udbetaling - noget der oftest ikke er muligt i traditionelle, fysiske banker.
 • En tredje fordel er at du kan klare det hele hjemme fra sofaen. Du skal blot bruge dit MitID til at validere din ansøgning.

Ulemper ved små lån

På trods af at det er blevet både nemmere og hurtigere at låne penge, er det dog også vigtigt at være bevidst om, at det ikke nødvendigvis er en god idé at låne penge. Der kan også være ulemper ved de små lån:

 • Netop i og med at det er blevet så relativt let at låne penge, kan nogle måske blive fristet til at låne penge, som de egentlig ikke har mulighed for at betale tilbage. Overvej derfor din situation grundigt, før du låner penge.
 • Selvom renterne er reduceret på online lån, betaler man selvfølgelig stadig renter. Det er nemlig renterne, der muliggør at bankerne kan yde den service, et lån er. Renterne ved online lån kan også være højere end dem du kan få tilbudt hos din egen bank.

Af ovenstående grunde bør man altid overveje, om man har mulighed for at betale lånet tilbage, inden man stifter gæld. Samtidig bør man være opmærksom på kun at låne et beløb, der harmonerer med, hvad man kan betale tilbage hver måned.

Med andre ord: når du låner penge, så læg også gerne et månedligt budget, hvor tilbagebetaling af lånet er medregnet, så du ikke ender med et små lån der er dyrere end nødvendigt. Har du flere lån allerede kan det desuden formentligt betale at samle forbrugslån, da du formentlig kan spare mange penge.

Hvad koster det at låne små beløb?

Der er tre variabler, der afgør hvad et lån koster. Hvad det koster at låne afhænger af:

 • Beløbets størrelse
 • Tilbagebetalingstid
 • ÅOP - lånets årlige omkostninger i procent

Derudover vil nogle lån have et oprettelsesgebyr, der er en fjerde faktor, som det er værd at være opmærksom på.

Nedenunder kan du se et låneeksempel, der tydeliggør hvad et lån koster.

Repræsentativt eksempel på små lån:

Samlet kreditbeløb10.000 kr.
Løbetid (mdr.)24 mdr.
Månedlig ydelse504 kr.
Stiftelsesomkostninger500 kr.
Rente15%
ÅOP20,83%
Kreditomkostninger2.106 kr.
Saml. tilbagebetaling12.106 kr.
Låneeksempel - små lån 10.000 kr.

Ønsker du fx et mindre forbrugslån på 10.000 kroner med en ÅOP på 15 procent og en tilbagebetalingstid på to år, vil du skulle tilbagebetale 480,40 kroner månedligt. Når du har afdraget hele beløbet over de 24 måneder, vil du have tilbagebetalt 11.529,66 kroner, da der også er inkluderet 500 kr. i stiftelsesgebyr. I og med at lånet var på 10.000 kroner, vil man med dette eksempel have betalt 1.529,66 kroner i låneomkostninger.

Hvis man tilbagebetaler et lån på samme størrelse og til samme rente over et frem for to år, vil man kun betale 1.317 kroner i omkostninger. Hvis man omvendt bruger fem år på at betale tilbage, vil man ende med at betale hele 4.678 kroner. Det skyldes at man betaler renter i en længere periode, og dermed også betaler mere renters rente.

Kig altid efter lån med den laveste ÅOP og overvej, hvor hurtigt det er realistisk at tilbagebetale et lån. Jo hurtigere man betaler tilbage, jo billigere bliver lånet.

Det bedste minilån for dig

Man kan ikke komme uden om, at den helt centrale faktor for om et lån er godt eller ej, ofte er renten. Der er dog også andre faktorer, du bør være opmærksom på, når du kigger på lån.

Eksempelvis er det værd at være opmærksom på, om lånet har et oprettelsesgebyr. Andre faktorer, som om lånet har straksudbetaling, samt hvor lang tid du eventuelt forpligter dig til at tilbagebetale lånet over, kan være værd at have et øje for. Lånio.dk anbefaler, at du først accepterer et lån, når du har fuld forståelse for, hvad du forpligter dig til. Sådan sikrer du bedst, at fordelene ved lånet overstiger ulemperne.

Find små lån online med de bedste lånevilkår

Lånio.dk’s mission er at hjælpe forbrugere med at tage de rigtige lån, hvad end det er et kviklån med hurtig udbetaling eller et samlelån. Lån der passer til tilbagebetalingsmuligheder og ikke mindst lån, der har en fair rente. På vores side kan du indtaste ønsket lånebeløb og tilbagebetalingstid og se lånemuligheder fra en række forskellige udbydere, der låner små beløb.

Gennem os kan du altså få et hurtigt overblik over hvilke banker, der bedst kan hjælpe dig.

Få tilbud på små lån i dag

Er du på udkig efter et minilån i dag? Gennem vores samarbejde med de ovennævnt banker er vi altid opdateret på de bedste online lånemuligheder. Indtast dine behov for et lån samt din email-adresse og få tilsendt tilbud på lån med det samme.

Bankerne ved at de er konkurrence om dig som kunde, så du kan være sikker på at de vil gøre deres bedste for at levere et konkurrencedygtigt tilbud. Når du har modtaget dine lånetilbud er det nemt at hurtigt at sammenligne og vælge det bedste smålån for dig.

Få tilbud på små lån Det tager kun 2 minutter

4.7 på Trustpilot | 404 anmeldelser

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.