A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 29. november 2022

Hvorfor bør jeg samle forbrugslån ét sted?

Har du flere dyre forbrugslån som du betaler af på med afdrag hver måned? Så er der en rigtig god chance for, at du kan spare mange penge ved at samle dine forbrugslån.

Når du betaler af på et samlet billigt lån, fremfor flere dyre forbrugslån, vil du som oftest skulle betale mindre i rente og samlede kreditomkostninger. Det skyldes at du er en stor kunde hos én kreditor fremfor en mindre kunde hos flere.

Her på Lånio.dk kan du ansøge om lånetilbud og få samlet dine forbrugslån og nemt se hvor meget du kan spare. Vi samarbejder med flere førende banker som er klar til at hjælpe dig med at samle forbrugslån.

Hvor meget kan jeg spare ved at samle dyre forbrugslån?

Din samlede besparelse ved at samle forbrugslån afhænger af dine nuværende lånevilkår, hvor meget du skylder samt hvor gode lånevilkår du kan få ved at samle forbrugslån.

Herunder har vi lavet et eksempel på, hvordan en besparelse kunne se ud, ved at samle to forbrugslån til ét samlet lån.

Låneeksempel - Eksisterende lån

Nuværende lånLånebeløbYdelse pr. månedSamlet tilbagebetaling
Forbrugslån #165.000 kr1.309 kr.78.558 kr.
Forbrugslån #235.000 kr.768 kr.46.065 kr.
Total100.000 kr.2.077 kr.124.623 kr.

I eksemplet er det en samlet gæld ved forbrugslån for 100.000 kr. fordelt på to forskellige lån. På det ene lån er det månedlige ydelse 1.309 kr. og på den anden 768 kr, hvilket giver en samlet månedlig ydelse på 2.077 kr.

Efter endt låneperiode vil låne koste i alt 24.623 kr. i kreditomkostninger og den samlede tilbagebetaling ender på 124.623 kr.

Besparelse ved samlelån

LånebeløbYdelse pr. månedSamlet tilbagebetaling
Nyt samlelån100.000 kr1.857 kr.111.409 kr.
Besparelse-220 kr.13.214 kr.

Repræsentativt eksempel på besparelse ved samlelån

Ved at samle de to forbrugslån i et samlelån, bliver den månedlige ydelse reduceret til 1.857 kr. og når lånet er betalt ud, vil den samlede tilbagebetaling ende på 111.409 kr.

Det betyder at besparelsen ved at samle forbrugslån i dette eksempel er på 220 kr. hver måned og 13.214 kr. i alt, når lånet er betalt ud.

Spar endnu mere når du samler forbrugslån fra før 1. juli 2020

Har du forbrugslån fra før 1. juli 2020 er der en god chance for, at du kan spare endnu flere penge, når du samler forbrugslån. Her blev det politisk besluttet at gøre op med dyre lån med en ÅOP højere end 35%.

Har du lån med en høj ÅOP fra før denne lovgivning, kan du derfor med sikkerhed spare rigtig mange penge ved at samle dine forbrugslån i et samlet lån. Du kan læse mere om loven om ÅOP loft her.

Hvor kan jeg samle forbrugslån?

Her på Lånio.dk kan du ansøge om at få samlet dine forbrugslån. Når du har udfyldt vores låneformular øverst på siden, vil vi sende din forespørgsel ud til vores samarbejdende banker og du kan få svar allerede i dag.

Bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde, og vil derfor give dig deres bedste tilbud på at samle forbrugslån. Når du har modtaget dine tilbud kan du nemt sammenligne og vælge den bedste og billigste løsning.

En anden mulighed er at gå i din egen private bank og anmode om et samlelån der. Banken kan have forskellige krav til sikkerhedsstillelse og lignende, men de kender også din økonomi og kan derfor yde mere personlig rådgvining.

Hvilke krav er der til at samle dyre forbrugslån?

Når du ønsker at samle forbrugslån er der en række krav du skal kunne leve op til, ligesom ved alle andre lån. Kravene er gældende hos alle vores samarbejdspartnere og de fleste andre banker.

  • Du skal have bopælsadresse i Danmark
  • Du skal være min 18 år
  • Du må ikke være registreret i RKI

Lever du op til ovenstående krav bør der ikke være noget i vejen for at du kan blive godkendt til lån. Dog skal du kreditvurderes af banken før den endelige godkendelse kan finde sted.

Hvor meget gæld fra forbrugslån kan jeg samle?

Du kan samle forbrugslån fra 10.000 kr. op til 500.000 kr. på Lånio.dk og din besparelse vil alt andet lige være større, jo mere gæld du samler.

Har du brug for et ekstra lån kan du også anmode om dette når du samler forbrugslån. Har du fx et forbrugslån på 50.000 kr. og ønsker et yderligere lån på 25.000 kr. kan du tage et samlelån på 75.000 kr.

På den måde har du kun et lån i stedet for to, og kan nyde godt af den besparelse der er forbundet hermed.

Kan jeg samle andre lån end forbrugslån?

Ja, du kan samle stort set alle slags lån i et samlelån, sålænge der samlet set ikke er gæld for mere end 500.000 kr. Herunder har vi samlet en liste over de lån som vores brugere typisk spare penge på at få samlet:

Uanset om du ønsker at samle små lån eller større gæld er der en god mulighed for, at du kan spare penge når du samler flere lån til ét.

Udfyld vores låneformular øverst på siden og find ud af hvor meget du kan spare ved at samle dine lån. Det er både gratis for uforpligtende at ansøge om lån på Lånio.dk og du kan nemt og hurtigt sammenligne dine lånetilbud og vælge det bedste.

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejder med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Han har siden 2018 skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.
Medforfattere:
Signe Kirk Andersen