Alternativ til rentefrit lån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på forbrugslån fra flere banker. Lån op til 300 000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Spar tusindvis af kroner - få tilbud fra flere banker her
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
Sikker SSL-kryptering
Sidst opdateret: 04. december 2019

Find alternativer til rentefrie lån med Lånio.dk 

Med lånetilbud fra både banker og online låneudbydere, kan et gratis rentefrit lån virke som en nem og hurtig løsning. Det kan dog hurtigt blive dyrt. Derfor er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder for at sikre, at du får det billigste lån.

Mange låneudbydere tilbyder forskellige former for lån, der giver dig mulighed for at optage lån gratis og rentefrit. De fleste lån har dog en kortere løbetid og højere renter efter den rentefri periode. Det kan derfor være svært at gennemskue, om det er et lån der passer godt til din situation.

Hvis du ønsker at låne et mindre beløb, men er i tvivl om, hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage, anbefaler vi, at du vælger et forbrugslån med en lav rente. Betaler du ikke dit lån til tiden, vil dit rentefri lån nemlig have højere renter end et forbrugslån. Har du flere lån, vil det i stedet være en fordel at samle din gæld med et samlelån.

Læs mere om rentefrit lån her:

 

Lån penge på Lånio.dk, hvor du både kan sammenligne privatlån og samlelån. Her hjælper vi dig med at finde billige lån, der passer til dine behov. Ønsker du at modtage personlige lånetilbud, kan du nemt ansøge ved at udfylde vores formular.

Gå til toppen
Ansøg på 2 minutter

Hvad er et rentefrit lån?

Et rentefrit lån med afdrag er, når du låner penge og kun betaler det beløb tilbage, du har lånt. Som navnet antyder, kan du få et lån rentefrit i en bestemt periode og undgå de omkostninger, der ofte er forbundet med at låne penge. Med denne type lån vil du have mulighed for at låne et mindre beløb i en kort periode.

I din jagt på et billigt lån er du måske også stødt på flere låneudbydere, der tilbyder dig et lån gratis og rentefrit. De lån hører også under kategorien rentefri lån, men indeholder ofte andre gebyrer. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvad et gratis rentefrit lån indebærer.

Et rentefrit lån med afdrag kan dog sagtens være en løsning, hvis du har en uforudset udgift og indenfor kort tid betaler lånet tilbage. Det kan være i forbindelse med en dyr elregning, eller hvis din mobil går i stykker. Mangler du overblik over din økonomi, kan et rentefrit lån dog vise sig at være en dyr løsning.

Forlængelse af låneaftale 

Kan du ikke betale dit lån tilbage indenfor den rentefri låneperiode, bliver der tilføjet renter til dit lån. Selvom du ikke skal betale renter i starten, kan du altså sagtens ende med at skulle betale renter på et senere tidspunkt. Da renten ofte vil være højere end ved et almindeligt forbrugslån, kan det have konsekvenser for din økonomi og resultere i et dyrere lån.

Det er derfor en god idé at undersøge, om der er andre lånemuligheder, der kan dække dine behov. I de fleste tilfælde kan et forbrugslån opfylde mange af de samme behov som et nyt rentefrit lån. På grund af de høje renter og den korte låneperiode, kan det derfor være en fordel at vælge et forbrugslån med en lav rente.

Prisen på et rentefrit lån

Det kan være svært at gennemskue, hvad et lån koster. Med de skjulte gebyrer på mange rentefri lån, kan et lån på 2.000 kr. hurtigt ende med, at du skal betale næsten 4.000 kr som samlet tilbagebetaling.

For at få et overblik over prisen på dit lån skal du undersøge lånets ÅOP. Her samles både de udgifter, der er i form af stiftelsesgebyr og administrationsgebyr samt renten efter den rentefri låneperiode.

Hvis du vil sikre dig et billigt lån, er det en god idé at lede efter et lån med lav ÅOP. Det vil nemlig være billigere at låne penge, jo lavere ÅOP lånet har. Er du i tvivl om prisen på dit lån, kan du via vores låneberegner udregne prisen.

Hvad koster det at låne rentefrit?

For at blive klogere på hvad et lån uden renter kan koste, kan du her se et eksempel på, hvad du betaler for at låne 5.000 kr. rentefrit i 30 dage, samt hvad det koster, hvis du ikke betaler lånet tilbage efter den rentefri periode.

Lån 5000 rentefrit
Kredittens løbetid 1 måned 2 måneder
Lånebeløb 5.000 kr. 5.000 kr.
Rente 0% 94,91%
ÅOP 0% 124,22%
Månedlig ydelse 0 kr. 625 kr.
Samlet pris 5.000 kr. 5.625 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Vælger du et lånetilbud, der hedder lån 5000 rentefrit, vil du med et rentefrit lån kunne risikere at betale meget mere tilbage end selve beløbet, du ønsker at låne. Efter den rentefri periode skal du nemlig betale dyre renter.

Ønsker du at låne flere penge, vil dit lån også blive dyrere. Her kan du se et eksempel på, hvad det koster, hvis du vil låne 10.000 kr. rentefrit, såfremt du ikke betaler lånet tilbage inden for den rentefri periode. Ligesom det forrige eksempel, er priserne baseret på en rentefri periode på 30 dage.

Lån 10000 rentefrit
Kredittens løbetid 1 måned 2 måneder
Lånebeløb 10.000 kr. 10.000 kr.
Rente 0% 94,91%
ÅOP 0% 124,22%
Månedlig ydelse 0 kr. 1.250 kr.
Samlet pris 10.000 kr. 11.250 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Vælger du lån 10000 rentefrit, vil du inden for den første måned kun skulle betale det beløb, som du vælger at låne. Du vil dog hurtigt opleve, at du skal betale mere, jo længere du vælger at beholde dit lån. Derfor kan et rentefrit lån, hurtigt blive en dyr løsning.

Lån rentefrit eller med forbrugslån?

For at se forskellen på et rentefrit lån og et almindeligt forbrugslån, har vi her sammenlignet udgifterne ved de to lånetyper. Her kan du se en sammenligning af et rentefrit lån, hvor vi går ud fra, at du forlænger løbetiden på lånet til 12 måneder.

Sammenligning: Lån 5.000 kr.
Lånetype Rentefrit lån Forbrugslån
Lånebeløb 5.000 kr. 5.000 kr.
Løbetid 12 måneder 12 måneder
Rente 94,91 22,35%
ÅOP 124,22% 51,0%
Månedlig ydelse 625 kr. 534 kr.
Kreditomkostninger 2.337,50 kr. 1.404 kr
Samlet pris 7.337,50 kr. 6.404 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Som du kan se, kan der være stor forskel på hvor meget du skal betale, hvis du ønsker et lån på 5.000 kr. Selvom løbetiden er ens for de to lånetyper, vil renten på et almindeligt forbrugslån ofte være lavere end på et rentefrit lån. Derfor kan du i værste tilfælde ende med at betale mere end det dobbelte med et rentefrit lån.

Sammenligning: Lån 10.000 kr.
Lånetype Rentefrit lån Forbrugslån
Lånebeløb 10.000 kr. 10.000 kr.
Løbetid 12 måneder 12 måneder
Rente 94,91 22,35%
ÅOP 124,22% 51,0%
Månedlig ydelse 1.250 kr. 1.034 kr.
Kreditomkostninger 4.675 kr. 2.412 kr.
Samlet pris 14.675 kr. 12.412 kr.

*Priserne er vejledende. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Vælger du at låne et større beløb, vil renterne på dit rentefri lån ligeledes gøre dit lån langt dyrere end et forbrugslån. Selvom du ikke skal betale renter de første 30 dage, vil renten i den efterfølgende periode være højere end ved et forbrugslån. Du kan derfor spare mange penge ved at undersøge, hvilket lån der passer bedst til din økonomi.

Rentefrit lån eller gratis lån?

Hos mange låneudbydere bliver et lån uden renter ofte omtalt som et gratis lån. I nogle tilfælde er dit første lån gratis, men det er dog ikke altid tilfældet.

Selvom du undgår at betale renter, vil der i mange tilfælde være andre omkostninger i form af stiftelsesgebyr og administrationsgebyr. Det er kun i de tilfælde, hvor du får et tilbud der hedder lån penge gratis, at der er tale om et gratis lån. Du skal derfor være opmærksom på dine lånevilkår og hvilke gebyrer, du skal betale i forbindelse med dit lån.

Alternativ til nyt rentefrit lån

Et forbrugslån er et godt alternativ, hvis du overvejer et nyt rentefrit lån. Ligesom et rentefrit lån bliver det nemlig brugt til forbrug, men du vil opleve, at dine lånevilkår er bedre. I stedet for en rentefri periode vil du med et forbrugslån have en lav rente igennem hele din låneperiode. På den måde kan du bevare det økonomiske overblik, selv hvis du overskrider betalingsfristen for dit lån.

Med de mange tilbud om online forbrugslån har du mulighed for at finde det bedste lån til din økonomi, og du behøver ikke at redegøre for lånets formål. Om du vil bruge dit lån til at betale regninger, tage på ferie eller købe en ny computer, er helt op til dig.

Ønsker du i stedet at bruge dit lån til at finansiere købet af en ny bil, vil det være en god idé at undersøge muligheden for et billigt billån med lave etableringsomkostninger.

Hvem kan tage et rentefrit lån?

De fleste kan tage et rentefrit lån og for mange. Du skal som minimum være fyldt 18 år for at låne penge, men kravene afhænger af din låneudbyder. Hos mange låneudbydere vil gratis lån 18 år ikke være en mulighed, da de fleste har et krav om, at du skal være 20 år eller derover.

Hvis du tidligere har optaget lån, kan det også være svært at få et gratis rentefrit lån. Mange låneudbydere tilbyder nemlig kun et lån gratis første gang. Vælger du efterfølgende at optage et nyt lån, vil det typisk være en dyr løsning.

For at give dig et overblik over, hvilke krav du skal opfylde, har vi her lavet en oversigt over de krav der gælder for at få et rentefrit lån.

Krav til rentefri lån

 • Du skal være 18 år eller ældre - Hos de fleste skal du være 20 år eller derover
 • Du er ikke registreret i RKI
 • Du skal kun låne et mindre beløb
 • Du har en stabil økonomi med en fast indkomst
 • Du får lavet en kreditvurdering af låneudbyderen

Dokumentation til din låneansøgning

Hvis du ønsker at tage et lån rentefrit i din bank, vil der blive foretaget en kreditvurdering. Her lægges vægt på, om du i forvejen har ubetalt gæld, om du er registeret i RKI, hvor meget du tidligere har lånt, om du har en stabil økonomi og din årsopgørelse. Hvis du mangler oplysninger om din økonomi, kan du hos SKAT hente oplysninger om din indkomst og din årsopgørelse.

Hos online låneudbydere vil der ofte være færre krav om dokumentation. I nogle tilfælde kan der være krav om ID med billede, såsom pas eller kørekort. Hos de fleste låneudbydere vil det også være nødvendigt at bruge dit NemID. Hvis du skal have fornyet dit pas eller kørekort, kan du gøre det på borger.dk. Her kan du også bestille et nyt NemID, hvis du har brug for det.

Du vil ikke kunne låne, hvis du er i RKI eller Debitor Registeret

Det er svært at låne penge, hvis du er blevet registeret i RKI eller Debitor Registeret, og i nogle tilfælde er det helt umuligt. Hvis du er blevet registreret, betyder det, at du er blevet registreret som dårlig betaler. Derfor er der en øget risiko for låneudbyderen, hvis denne skal udstede et lån til dig.

Inden du søger om et nyt lån, er det en god idé at undersøge, om du er registreret som dårlig betaler. Hvis du er blevet registreret, vil det være bedst, at du betaler din gæld, inden du optager nye lån. Ellers vil det være meget svært for dig at blive godkendt, uanset hvilken låneudbyder du vælger.

Er du i tvivl om, du er registreret i enten RKI eller Debitor Registret, kan du på deres hjemmeside se, om du er registreret, hvor meget du skylder, og hvilke muligheder du har for at blive fjernet fra registeret.

Fordele og ulemper ved rentefrit lån

Selvom både rentefri lån og forbrugslån begge er lån uden sikkerhed, er der stor forskel på de to lånetyper. Fordelen ved at tage et lån rentefrit i 60 dage eller mindre er, at du slipper for at betale renter. Den korte løbetid på et gratis rentefrit lån betyder også, at du er bundet til en låneaftale i kortere tid, hvis du indfrier dit lån hurtigt. Det betyder dog også, at du har mindre tid til at betale din gæld, end hvis du vælger et forbrugslån.

Da der er forskellige fordele og ulemper, er det derfor vigtigt at være opmærksom på, når du skal vælge lån. Vi har her samlet nogle af de fordele og ulemper, der er ved et rentefrit lån.

Fordele

 • Rentefri lånperiode
 • Frit låneformål
 • Hurtig udbetaling

Ulemper

 • Høje renter efter den rentefri periode
 • Kortere løbetid
 • Høje stiftelsesomkostninger
 • Bedst til mindre beløb

I modsætning til et rentefrit lån, vil du med et forbrugslån få længere tid til at betale dit lån tilbage. Ønsker du at vide mere om forbrugslån, kan du sammenligne lånetilbud igennem Lånio.dk og spare penge på dit næste lån.

Ofte stillede spørgsmål om rentefri lån

Hvis du ønsker at låne penge rentefrit, sidder du sikkert med nogle spørgsmål. Måske vil du gerne blive klogere på løbetiden for rentefri lån, hvor stort et beløb du kan låne, eller hvor du finder et lån gratis og rentefrit. Vi har her samlet de mest almindelige spørgsmål, så du kan beslutte om, et rentefrit lån med afdrag passer til din økonomi.

Hvor meget kan jeg låne med et rentefrit lån?

Beløbet, du kan låne, afhænger af din låneudbyder. Du kan både finde låneudbydere med tilbud om beløb på 5.000 kr. og 10.000 kr.

Ønsker du at låne et større beløb, bør du i stedet overveje andre lånemuligheder. Hvis du ikke kan du ikke betale lånet tilbage inden for den rentefri periode, vil du nemlig skulle betale højere renter end ved et almindeligt forbrugslån.

Kan jeg tage et lån rentefrit i 12 måneder? 

Du kan som udgangspunkt ikke tage et lån rentefrit i 12 måneder. Hos de fleste låneudbydere kan du enten at tage et rentefrit lån i 30 dage eller 60 dage.

Ønsker du at forlænge løbetiden på dit lån, kan det godt lade sig gøre. Her skal du bare være opmærksom på, at du skal betale renter i den resterende periode af dit lån. Leder du efter et lån med længere løbetid, er forbrugslån derfor et godt alternativ.

Hvor kan jeg få et lån rentefrit?

Du kan søge om et rentefrit lån igennem din bank eller finde en online låneudbyder, hvor du hurtigt får pengene udbetalt.

Flere virksomheder tilbyder også, at du kan købe deres varer på afbetaling uden at betale renter. Sådan et købsaftale hører også under rentefrie lån. I stedet for at få penge udbetalt, køber du her en bestemt vare og betaler afdrag, indtil varen er betalt. Nogle virksomheder tillægger renter, mens andre tilbyder, at du kan få finansieringen gratis.

En anden mulighed er, at du kan få et rentefritlån til samlever. Her kan du lave en låneaftale mellem dig og din samlever, hvor du ikke skal betale renter.

Gå til toppen
Ansøg på minutter

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.