Minilån og dine muligheder

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på forbrugslån fra flere banker. Lån op til 300 000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Spar tusindvis af kroner - få tilbud fra flere banker her
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
Sikker SSL-kryptering
Sidst opdateret: 18. december 2019

Find dit alternativ til minilån på Lånio.dk med flere lånetilbud

Et minilån online defineres oftest som et lille lån mellem 100-5.000 kr. med hurtigt udbetaling og minder meget om et kviklån. Efter de nye regler trådte i kraft i starten af året, gives de billige minilån dog oftest som en form for kassekredit.

Herunder kan du se, hvad denne side indeholder:


På Lånio.dk kan du ikke optage det klassiske minilån som kviklån, men derimod kan du optage et minilån i form af et forbrugslån mellem 5.000-300.000 kr. Forskellen på disse to lån er, at du ved et forbrugslån kan strække løbetiden i længere tid og at den er fast. Går du efter et minilån som kredit, vil din løbetid ikke være fast, og det kan derfor blive dyrt for dig, såfremt du ikke indfrier din kredit hurtigt.

Her på siden kan du læse mere om det almindelige kredit minilån. Du kan derfor læse mere om, hvor meget du kan låne, hvad det koster at låne, aldersgrænsen, andre alternativer til små lån online lån m.m.

På Lånio.dk kan du ved at udfylde én ansøgning få tilbud på lån fra flere banker. På denne måde kan du sammenligne priser samt vilkår og vælge det lån, der passer dig bedst!

Få tilbud nu!
Det tager kun 2 minutter

Minilån: Hvor meget kan jeg låne?

I kan princippet kan du låne lige så meget, som du ønsker og som din økonomi tillader dig. Oftest defineres et minilån, også kaldet et lille lån, dog som et mindre lån mellem 100-5.000 kr., som derfor vil være svaret på, hvor meget du kan låne ved minilån online.

Ønsker du at låne mere, er dette dog også muligt, såfremt banken vurderer, at din økonomi kan holde til dette. Du kan blandt andet på Lånio.dk låne helt op til 300.000 kr. til det, som du står og mangler.

Det kan derfor være svært at give et specifikt beløb på, hvor meget du kan låne ved et minilån. Det kommer, som ved så meget andet, an på din økonomiske situation.

Minilån pris: Hvad koster et minilån?

Et klassisk minilån optages, som tidligere nævnt, oftest som en form for kredit. Det betyder, at lånet virker som en løbende kredit uden en fast løbetid. Det betyder derudover, at du kun selv kan bestemme, hvor mange penge du ønsker at bruge fra din kredit og betaler derfor for det, du ikke har tilbagebetalt af kreditten.

Du kan også vælge at optage et mindre forbrugslån, der typisk vil have en langt lavere ÅOP og derved være billigere i sidste ende. I nedenstående tabel kan du se priseksempler på, hvordan et minilån 5.000 kr. eller mere kan se ud som et forbrugslån hos en bank. Disse lån kan du med fordel optage her på Lånio.dk.

Priseksempel: Minilån 5.000 kr. eller mere
Låneudbyder Lånebeløb Løbetid Månedlig ydelse Rentesats ÅOP Samlet tilbagebetalingsbeløb
Resursbank 5.000 kr. 24 mdr. 304 kr. 18,16% 46,74% 7.324 kr.
Express Bank 10.000 kr. 24 mdr. 526 kr. 7,22% 26,26% 12.635 kr.
Sparxpres 10.000 kr. 24 mdr. 545 kr. 12,95% 30,65% 13.058 kr.

* Ovenstående priser er vejledende og kan variere alt efter din økonomiske situation

Få tilbud nu!
Det tager kun 2 minutter

Minilån rente og ÅOP

Minilånets ÅOP vil oftest være højere, når det lånet gives som et kviklån/kredit frem for et større minilån som et forbrugslån. Dette skyldes i høj grad, at løbetiden på lånet er ubestemt. Er den det, kan dit lån blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke indfrier det inden for en overskuelig tidsramme.

ÅOPen kan også være højere, fordi et minilån kan betales hurtigere af end et større lån. Derfor vil omkostningerne ved lånet være spredt ud på færre måneder, som vil få de årlige omkostninger til at stige.

Det er derfor altid en god ide at sammenligne lånets ÅOP, da denne er en god indikator på, hvor dyrt et lån egentlig er. En høj ÅOP er et udtryk for et dyrere lån, hvorimod en lav ÅOP er et udtryk for et billigere lån. Her skal du huske at sammenligne minilån med samme løbetid, så din ÅOP er så retvisende som muligt.

Minilaan aaop tip

Dog har de ved kreditter oftest også en højere rentesats. Ved et minilån som kredit kan du risikere at betale mere i renter, gebyrer m.m. end det du beløb, du rent faktisk låner. Låner du eksempelvis 1.500 kr. som kredit, kan du hos nogle udbydere risikere at betale 2.000 kr. for at låne disse penge i 12 måneder.

Hos Resursbank, hvor du optager dit minilån som et forbrugslån, skal du derimod kun betale 2.300 kr. for at låne 5.000 kr. fordelt på 24 måneder. Samme tendens ses hos Express Bank, hvor du kun skal betale 2.635 kr. for at låne 10.000 i 24 måneder. Lånio.dk samarbejder med begge førnævnte udbydere, og du kan derved med fordel udfylde ansøgningen i toppen af siden, hvis du er på udkig efter selv et mindre lån som minilån.

Få tilbud nu!
Det tager kun 2 minutter

Minilån 30 dage

Mange af de udbydere, der tilbyder minilån som et kviklån, tilbyder ligeså minilån gratis, hvor du slipper for at betale renter i en periode. De tilbyder således minilån med eksempelvis 30 dages rentefrihed.

Kan du tilbagebetale dit minilån inden den gratis periode udløber, kan du derved opnå det billigste minilån. Dog har mange af udbyderne også en minimal løbetid på tilbagebetalingen af lånet, som gør, at du ikke kan tilbagebetale lånet inden den rentefrie periode udløber.

Derfor vil du som oftest altid ende med at betale renter på dit lån, på trods af en rentefri periode. Derudover vil renten typisk også være højere ved et kviklån end, hvis du optager et mindre forbrugslån. Hos Lånio.dk er det ikke muligt at få et minilån med en rentefri periode - men derimod kan du få en lavere rente i hele løbetiden.

Kan jeg få et minilån uden sikkerhed?

De fleste lån online gives uden, at du behøves at stille sikkerhed. Skal du tage et lån i banken, vil du som oftest skulle stille en form for sikkerhed i et fysisk aktiv. Dette kan eksempelvis være i form af, at banken tager pant i din bil eller dit hus.

Dette gøres, da banken derved er sikker på at få pengene igen, såfremt du ikke kan betale lånet tilbage. I dette tilfælde vil banken nemlig indløse værdien af det, som de har taget pant i og på den måde få deres penge retur.

Du kan derimod godt få et minilån uden sikkerhed. Typisk vil dette dog også betyde en højere pris på lånet, da låneudbyderen i dette tilfælde tager en højere risiko ved at låne dig pengene og ikke har samme sikkerhed for at få pengene tilbage.

Minilån sikkerhedsstillelse tip

Fordele og ulemper ved minilån

Der kan være mange fordele ved et minilån. En af lånets fordele er, at det typisk har en hurtig udbetaling samt og en kort svartid fra, du ansøger til, du har beløbet stående på din konto. Derudover behøves du, som nævnt ovenfor, ikke stille sikkerhed, når du ønsker at optage et minilån online.

Dog er der også en række ulemper, som blandt andet består i, at lånet ofte vil have en høj ÅOP, som det ligeså er nævnt tidligere på siden. Derudover kan det være svært at gennemskue rente, gebyrer m.m. Derfor kan det være en god ide at indhente tilbud fra sider som Lånio.dk, så du kan sidde derhjemme i stuen og sammenligne priser og vilkår på dit lån.

I nedenstående kan du se et kort overblik over de mest almindelige fordele og ulemper ved et minilån online.

Fordele ved et minilån

  • Har hurtig udbetaling og kort svartid
  • Der er ikke behov for sikkerhedsstillelse
  • Lånet kan tages online
  • Nemmere godkendelse til et mindre lån

Ulemper ved et minilån

  • Lånet kan have en høj ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)
  • Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i renter, gebyrer, ÅOP m.m.

Minilån 18 år: Kan jeg få et minilån?

Foruden at du ikke må være registreret i RKI, har alle låneudbydere en aldersgrænse på, hvornår de kan tilbyde dig et lån. Det er varierer dog meget, hvilke krav de forskellige låneudbydere har til dig som låntager - specielt i forhold til alder. Nogle har en aldersgrænse på 18 år, hvor andre har en på 21 år.

Hos langt de fleste låneudbydere skal du være minimum 20 år. Der findes dog nogle enkelte udbydere, hvor du blot skal være 18 år og derved godt kan få minilån 18 år. Ved de helt små lån, også kaldet mikrolån, ned til 100 kr., skal du dog som minimum oftest være 19 år for at kunne optage et lån.

På Lånio.dk skal du være 23 år eller derover for at kunne optage et lån. Når du er 23 år vil du kunne få tilbud fra langt flere banker, og derved have langt flere lån at sammenligne og vælge i mellem. Er du over 23 år og ønsker at optage et lån, kan du med fordel gøre dette her på siden. 

Hos Lånio.dk kan du optage et lån på 5.000-300.000 kr. ved blot at udfylde én enkelt låneansøgning. Herefter vil du modtage tilbud fra flere banker, hvorefter du kan vælge det tilbud, der passer dig bedst - helt gratis og uforpligtende!

Få tilbud nu!
Det tager kun 2 minutter

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.