Kassekredit

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på forbrugslån fra flere banker. Lån op til 300 000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Spar tusindvis af kroner - få tilbud fra flere banker her
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
Sikker SSL-kryptering
Sidst opdateret: 18. december 2019

Bliv klogere på kassekredit og dine alternativer

En kassekredit kan fungere som en god sikkerhed for dig, hvis du ofte oplever uforudsete udgifter i din økonomi, men det kan også være en dyr løsning. Selvom mange banker reklamerer med, at en kassekredit kan give dig større økonomisk rådighed, kan det ende ud med at koste dig mere end, hvis du tager et almindeligt forbrugslån.

For at kunne vælge den bedste løsning, bør du derfor sætte dig grundigt ind i, hvilke omkostninger der er forbundet med henholdsvis en kassekredit og et lån

Dét har vi gjort let for dig med følgende oversigt:

Hos Lånio.dk får vi bankerne til at kæmpe om at udfærdige det bedste lånetilbud til dig på baggrund af dine behov. Vi klarer forhandlingerne på dine vegne og sikrer dig gode lånevilkår.

Hvordan fungerer en kassekredit?

Den fungerer som et løbende lån i modsætning til andre lån, som fx samlelån, privatlån og kviklån. Det kan derfor være en passende løsning for dig, hvis dine indtægter og udgifter varierer fra måned til måned. Men du skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på de omkostninger, der er forbundet med en kassekredit alt efter, om du optager lån gennem din bank eller online udbydere.

Kassekredit hos bank

Med et kassekredit lån hos banken får du stillet et beløb til rådighed, som du aftaler sammen med din bank. Herefter kan du frit låne af beløbet og betaler kun renter af det, du rent faktisk bruger og ikke det resterende beløb.

Med andre ord virker en kassekredit altså som et lovligt overtræk, hvor det aftalte beløb vil være det, du har lov til at trække over. På denne måde kan du derfor overtrække din konto ganske lovligt og undgå de gebyrer, der normalt er forbundet med overtræk.

Online kassekredit

Flere og flere online udbydere tilbyder også lån til kassekredit, ligesom de tilbyder kviklån, sms-lån og forbrugslån. Der er ofte en meget kort ansøgningsproces og intet krav om sikkerhed. Det betyder, at du kan have penge i hænderne på meget kort tid. Dette giver dig større frihed, hvis du står og skal bruge penge nu og her.

Til gengæld betaler du typisk højere renter og har derfor større udgifter i forbindelse med et lån. Du kan som oftest slippe med færre omkostninger, hvis du går til bankerne, når du skal låne eller hvis du i stedet tager et forbrugslån. Du kan sammenligne omkostninger på en lang række udbydere, og finde en billig online kassekredit på Mikonomi.dk.

Find lån som alternativ til kassekredit
Det tager kun 2 minutter

Beregning af kassekredit

Hvad koster det at få en kassekredit?

Prisen vil variere og afhænger bl.a. af din rente, månedlige ydelser, løbetid m.m. Derfor er det svært at angive den præcise pris.

For at give dig et bedre indblik i prisen på din kassekredit vil vi se på kreditomkostninger og forklare de tilhørende begreber. Disse repræsenterer den pris, du skal betale for at få lov til at låne og inkluderer renter, oprettelsesgebyr m.m.

Dette burde give dig en bedre forståelse for, hvilke faktorer, der har indflydelse på, hvad din endelige pris vil være. Med tilhørende eksempler på mulige kreditomkostninger, samt forslag til renter, afdrag og løbetid, opnår du det bedst mulige overblik over en eventuel pris på din kassekredit.

Hvad skal jeg betale i rente?

Din rente vil variere afhængigt af forskellige faktorer, som den enkelte bank vurderer ud fra. En kassekredit består som tidligere nævnt ikke kun af renter, men ligeså af gebyrer, der varierer hos de forskellige banker, f.eks. et oprettelsesgebyr. Dette er vigtigt at tage med i betragtning, når du kigger på pris på kassekredit.

De fleste banker tilbyder en variabel rente, hvilket betyder, at renten følger markedsrentens udvikling og bliver derved løbende tilpasset. Det betyder, at du har chancen for pludselig at få en rigtig lav rente, som selvsagt gør, at du skal betale mindre. Du kan dog også risikere det modsatte.

Derudover er det muligt at få en fast rente, hvor renten altid vil ligge stabilt. Du kan derved bedre regne ud, hvad du skal betale, hvis du skulle trække over. Den tilbudte rente vil således altid være bankens individuelle skøn og bygger på en risikovurdering af dig som låntager.

Renten udgør, sammen med de andre omkostninger, dine samlede låneomkostninger. Disse omregnes til en procentsats og kaldes ÅOP. 

Hvor meget skal jeg afdrage?

Modsat andre lån, hvor der er en fast månedlig ydelse, kan du ved en kassekredit selv bestemme, hvor meget du ønsker at afdrage hver måned. Det varierer ligeså, hvor lang en løbetid, bankerne ønsker.

Hvis du eksempelvis ønsker en kassekredit på 50.000 hos Nykredit, er der et oprettelsesgebyr på 300 kr., hvilket vil sige, at hovedstolen er 50.300 kr. Nykredit ønsker en løbetid på 5 år, hvilket betyder, at du senest skal have betalt hovedstolen inden for 5 år.

Yderligere er der tale om et stående lån i forhold til afdragsform. Dette betyder, at du ikke behøver afdrage i de 5 år, men derimod skal du i denne periode betale renter og evt. provision. Hovedstolen skal derfor først betales ved lånets udløb.

Under de 5 år skal du betale 8,5% i rente, hvis du trækker på din kassekredit. Går du til Alm. Brand Bank med samme vilkår, bliver prisen lidt højere, da de eksempelvis tager 1.000 i oprettelsesgebyr. Yderligere fremgår deres rente en smule højere, hvoraf den lavest mulige rente ligger på 12,6%.

Hvis du bruger 20.000 af de 50.000, skal du altså betale henholdsvis 8,5% og 12,6% i renter af dem. Derved skal du hos Nykredit betale 1.700 kr. og i Alm. Brand Bank 2.520 kr. i renter.

Eksempel på afdrag af kassekredit
Pengeinstitut Oprettelsesgebyr Rentesats At betale
Nykredit 300 kr. 8,5% 1.700 kr.
Alm. Brand bank 1.000 kr. 12,6% 2.520 kr.
Find lån som alternativ til kassekredit
Det tager kun 2 minutter

Hvilke fordele og ulemper er der ved en kassekredit?

For at undgå at komme ud i en uhensigtsmæssig økonomisk situation, bør du overveje de fordele og ulemper, der måtte være i forbindelse med oprettelse af en kassekredit. Bankerne, og andre udbydere af kassekredit, skal nok fortælle dig om alle fordelene, men ikke nødvendigvis alle ulemperne. Det er naturligvis vigtigt, at du også skaber dig et overblik over disse ulemper, for at kunne vurdere om en kassekredit er den optimale løsning for dig.

Dette overblik giver vi dig i de følgende afsnit

Fordele ved en kassekredit

Den største fordel er, at du får en økonomisk buffer og et bevilget overtræk. Det er langt fra alting, der kan forudsiges, og derfor er det rart med et sikkerhedsnet, hvis ulykken er ude. Skulle du modtage en efterregning og mangler penge på kontoen til betaling af denne, kan du med fordel benytte din kassekredit. Derved vil du altid have penge ved hånden til eventuelle nødsituationer.

Af ovenstående grunde vælger mange at have kassekreditten knyttet til deres lønkonto. Hver gang der kommer penge ind på din konto, vil din gæld blive mindre. På denne måde bliver dine omkostninger til renten mindre. Yderligere skal du kun betale renter, af det beløb du bruger. Dertil er denne rente billigere, end hvis din konto skulle gå i minus, uden at du har en aftale med banken.

Endnu en fordel ligger i måden at afdrage på, som er meget fleksibel, idet du selv vælger, hvor meget du hver måned ønsker at afdrage. Med andre lån betaler du den samme månedlige ydelse hver måned og har derfor ikke samme fleksibilitet. I forlængelse af ovenstående er kassekreditten et løbende lån, idet du hele tiden kan låne op til kreditten. Derfor kan du, hver gang du afdrager, låne op til den aftalte grænse.

Dine fordele ved kassekredit

  • En fast økonomisk reserve
  • Fungerer som et bevilget overtræk
  • Du betaler først renter, når du bruger af kassekreditten
  • Fleksibelt afdrag

Ulemper ved en kassekredit

Selvom det er fordelagtigt, at du kun skal betale renter af det beløb du benytter, er denne rente dog oftest relativt høj. Dertil går der i modsætning til overtræk på kreditkort ikke 45 dage, før du skal betale renter til banken – dette sker med det samme.

Desuden er der oftest et gebyr, du skal betale, når du opretter en kassekredit. Gebyret er forskelligt alt efter, hvilken bank, der er tale om. Det koster eksempelvis 300 - 1.500 kr. i oprettelsesgebyr i Nykredit, hvor det i Jyske Bank koster 600 kr. samt 1% af lånet.

Udover dette gebyr tager mange banker en provision, hvis beløbet overgår en bestemt størrelse. Hos Nordea tager de eksempelvis 2% i provision ved beløb over 50.000 kr. Det vil sige, at du skal betale 2% af de 50.000 kr., svarende til 1.000 kr. om året til Nordea, for at have de 50.000 kr. til rådighed

Selvom måden at afdrage på fremgår som en fordel, kan denne ligeså være en ulempe. Da der ikke er nogen fast månedlig ydelse, kan dette ende med, at du aldrig får betalt af på din gæld. Et muligt resultat af dette er, at gælden vokser sig så stor, at du vil få svært ved at betale den. Dette kan i værste tilfælde resultere i, at du bliver opskrevet i RKI.

Vær opmærksom på dette ved kassekredit

  • Høje renter
  • Nemt at miste overblikket - gælden vokser
  • Kræver at du lægger en plan for afdragene
  • Længere ansøgningsproces

Hvilke alternative lån findes der?

For at kunne beslutte hvilket lån, der er mest hensigtsmæssigt for dig, bør du overveje en række faktorer. Først og fremmest er det vigtigt at tænke over formålet med lånet – hvad skal lånet bruges til?

Skal du bruge pengene til forbrug i form af nye møbler eller lignende, ville det give god mening at tage et forbrugslån. Skal pengene derimod bruges som en økonomisk reserve, ville en kassekredit være oplagt.

Forskellen på disse to ligger i, at et forbrugslån i højere grad dækker et kortsigtet behov. Denne giver dig chancen for at låne penge hurtigt, og du kan derfor købe det, du står og mangler i situationen. Du vil få alle pengene udbetalt med det samme og skal betale en fast månedlig ydelse

Kassekreditten er derimod en slags sikkerhed, du kan bruge, når du har behov for det. I modsætning til forbrugslånet skal du ikke betale en fast månedlig ydelse. Hvor meget du vil betale hver måned, er op til dig selv, hvilket giver dig en større grad af fleksibilitet. Du kan læse mere om forskellen mellem ovenstående lån i dette blogindlæg: Forbrugslån vs. kassekredit.

Find lån som alternativ til kassekredit
Det tager kun 2 minutter

Hvordan får jeg en kassekredit?

For at få en kassekredit skal du blot kontakte din bank, hvor du muligvis allerede har en aftale omkring overtræk. Det er dog også muligt at få en kassekredit fra en anden bank. Hvilke krav de forskellige banker stiller til dig, kan variere. Nogle banker kan eksempelvis kræve, at du stiller sikkerhed (også kaldet et depositum) eksempelvis i form af bankgaranti, pantsætning m.m.

Overordnet set skal du hos de fleste banker være fyldt 18 år, have en sund økonomi og ikke være registreret i RKI. Du har generelt meget begrænsede muligheder for at optage gæld, hvis du er registreret som dårlig betaler.

Det er heldigvis muligt at komme ud af registret igen, og komme af med din status som dårlig betaler. Du kan finde råd og vejledning til at komme ud registreret på Forbrugerrådet Tænk.

Lær bankens begreber at kende

Der findes mange fagord og begreber i den finansielle verden. De er vigtige at kende til og forstå, for at kunne gennemskue dine omkostninger i forbindelse med en låneaftale.  Her har du de vigtigste begreber med tilhørende forklaring.

Begrebsliste
Begreb Forklaring
Rådighedsbeløb Dit rådighedsbeløb er det, du har tilbage, efter at have betalt alle dine faste udgifter. Oplever du ofte at dit rådighedsbeløb slipper op før tid, kan en kassekredit være en god løsning.
Rente Din rente er den pris banken tager, for at bevilge dig et lån. Renten er altid en procentsats og er essentiel for dine samlede låneomkostninger.
Gebyr Et gebyr er en betaling for en specifik service og er altså et engangsbeløb. Oftest betaler du gebyr i forbindelse med oprettelse af et lån, altså et oprettelsesgebyr.
Provision Du betaler ofte provision, hvis det lånte beløb overstiger en bestemt værdi. Det er således en ekstra sikkerhed for banken for at låne dig et større beløb. Provision er ligesom renten en procentsats.
ÅOP Årlige omkostninger i procent. Dette er dine totale udgifter ved at optage lån og er således rente, gebyr, provision og evt. andre omkostninger lagt sammen.
Afdrag Dit afdrag er det beløb, du hver måned betaler banken tilbage for det lånte. De er ikke nødvendigvis det samme hver måned, men de afgør, hvornår du er ude af din gæld.
Kredit Kredit er betegnelsen for de økonomiske midler du har til rådighed. En kassekredit er derfor ekstra midler, som banken kan stille til din rådighed. Du betaler først renter, når du bruger af den ekstra kredit.
Gæld Din gæld er den samlede mængde penge, du skylder til fx banken. Der tales også om restgæld, hvilket er et udtryk for den resterende gæld, efter du er begyndt at afdrage.
Sikkerhed At stille sikkerhed i forbindelse med lån af kassekredit, kan betegnes som et depositum du betaler til banken for at sikre dem mod, at du ikke betaler. Du kan stille sikkerhed på flere forskellige måder bl.a. gennem pantsætning eller kautionist.

Forhåbentlig er du blevet meget klogere på hvilket lån, der er optimalt for dig og dine behov. Det næste skridt er, at du sikrer dig de bedst mulige lånevilkår. Du kan gå til flere forskellige banker og forsøge og forhandle med dem alle, eller lade Lånio.dk klare forhandlingerne.

Udfyld en låneformular på 2 minutter, og lad bankerne konkurrere om dig som kunde. Du modtager efterfølgende op til 3 uforpligtende lånetilbud og kan nemt og hurtigt sammenligne og vælge det bedste blandt de tilbud, du modtager.

Find lån som alternativ til kassekredit
Det tager kun 2 minutter

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.