Alternativet til kviklån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på forbrugslån fra flere banker. Lån op til 300 000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Spar tusindvis af kroner - få tilbud fra flere banker her
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
Sikker SSL-kryptering

Find et alternativ til kviklån med Lånio.dk

Ønsker du at låne penge, og er du på udkig efter et mindre beløb med kort løbetid? Så bør du se dig godt for, inden du vælger dit kommende lån. Mange danske långivere tilbyder hurtige kviklån online - men ønsker du at spare penge på dit lån, findes der gode og fornuftige alternativer.

Fald ikke for de mange nye lån i 2019 på nettet. De fristende tilbud på kviklån lokker med lave renter og gratis låneperioder - men de er ofte både dyre og kortfristede. Skal du låne et mindre beløb, eventuelt i form af et minilån, anbefaler vi derfor, at du i stedet optager et forbrugslån med en lav rente. På den måde sikrer du dig, at dine låneomkostninger holdes på et minimum og strækkes over længere tid.

På Lånio.dk kan du sammenligne priser og vilkår på forbrugslån. Ønsker du at modtage skræddersyede lån, kan du nemt ansøge øverst på siden - og du vil modtage unikke lånetilbud.

Læs mere om kviklån her:

 

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån med et lavt lånebeløb og en kort løbetid - heraf navnet. Denne type lån egner sig bedst til mindre låneformål. Lånene er underlagt Folketingets regel på 48 timers betænkningstid, der blev vedtaget i 2017. Dette betyder, at du ikke kan få udbetalt pengene med det samme, når løbetiden er på maks. 3 måneder.

Lånene har ry for at være dyrt forrentede og svære at komme ud af - og med rette. Tænker du dig ikke godt om, før du tager et kviklån, kan du risikere at komme ind i en gældsspiral, der er svær at komme ud af igen.

Der kommer hele tiden nye kviklån på det danske lånemarked, og tilbuddene bliver hele tiden vildere og smartere. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine lånevilkår, inden du overvejer et kviklån, så du ikke forgælder dig unødigt.

Overvejer du at tage et kviklån gratis, men ønsker mere information, gennemgår vi her på siden, hvad du skal være opmærksom på, samt hvorfor et forbrugslån er et godt alternativ til et kviklån, hvis du ønsker at låne penge.

Fakta om kviklån

 • Lave lånebeløb
 • Korte løbetider
 • 48 timers betænkningstid
 • Høje renter
 • Hurtig udbetaling

Hvorfor et kviklån kan være en gældsfælde

Långiverne lokker med slogans som “gratis kviklån”, “kviklån nu” og “rentefri kviklån” - hvilket ofte er rigtigt, men du bør være opmærksom! Selvom et lån er gratis eller rentefrit i en kort periode, kan prisen stige voldsomt, når perioden er overskredet. Det betyder, at lånets omkostninger pludselig kan stige til, hvis du ikke er opmærksom.

Du kan derfor risikere at stå med en langt større udgift til lånet, end du egentlig havde tænkt dig. Overvej derfor altid, hvorvidt kviklånet egentlig er den bedste løsning for dig, når du skal låne penge. Vi fraråder derudover, at du tager et lån for at afdrage på eksisterende gæld, da det kan blive endnu sværere at komme af med denne.

Har du mange mindre lån, såsom mikrolån, med dyre renter, der hober sig op, anbefaler vi, at du tager et samlelån. Med et samlelån får du styr på dine små, dyre lån og samler din gæld ét sted. Det betyder, at du får mere luft i økonomien og derved også en højere chance for at komme ud af RKI.

Det danske lånemarked byder på mange alternativer med mere fair lånevilkår, og du kan derfor med fordel overveje, om en anden lånetype matcher dine behov bedre - alt efter lånets formål.

Forbrugslån som alternativ til nye kviklån

Forbrugslånet er, som navnet antyder, et lån til forbrug - ofte omtalt som et privatlån. Ligesom et almindeligt, kortfristet lån kan lånet bruges til netop det, du ønsker, og du skal ikke redegøre for lånets formål ved ansøgning. Det betyder, at du kan anvende forbrugslånet til samme formål som kviklånet - bare med bedre lånevilkår.

Med et online lån stiller banken ikke spørgsmål til lånets formål, hvilket betyder, at du har en langt større frihed end ved f.eks. et banklån. Derudover behøver de online banker ikke at kende til andre detaljer i privatøkonomi end kreditvurderingen, hvis du ikke er registreret som dårlig betaler, og du kan derfor ofte tage relativt store lån uden at få stillet personlige spørgsmål.

Du kan bl.a. anvende et forbrugslån til:

 • Regninger og uforudsete udgifter
 • Shopping
 • Ferier
 • Renovering
 • Bryllup eller konfirmation
 • Indskud til bolig

Forskellen på nye kviklån og forbrugslån

Hvor kviklånet ofte er skræddersyet til de kortere låneperioder, kan du med et forbrugslån strække lånet over flere måneder eller år og derved nedsætte din månedlige ydelse betydeligt. Derudover er lånet ofte større - og du kan derfor langt nemmere få realiseret dine drømme.

Forskelle på hurtige lån og almindelige forbrugslån
Lånetype: Kviklån Forbrugslån
Lånebeløb 100 kr. - 7.000 kr. 5.000 kr. - 300.000 kr.
Løbetid 1 md. - 2 år Op til 10 år
Stiftelsesgebyr 0 - 1.000 kr. 1.000 kr. - 4.000 kr.
Rentesats 12-40% 5-30%
ÅOP 15-60% 8-25%

*Tallene er vejledende. Det er muligt, at du vil finde andre lånevilkår.

Tabellen herover viser forskellene på de to lånetyper. Som tabellen viser, er lånevilkårene på et kviklån skræddersyet til de korte låneperioder. Det betyder, at hvis du har brug for penge i få dage eller uger, kan lånet som regel betale sig.

Ønsker du dog at låne over længere tid og mere end blot et par tusinde kroner, bør du i stedet se på andre lånemuligheder.

Den største forskel på lånene er at finde i lånenes ÅOP - de årlige omkostninger i procent. Det er en indikator for, hvad lånets samlede pris er - inklusiv gebyrer, kredit- og stiftelsesomkostninger. ÅOP kan være misvisende ved meget korte lån, og denne er i enkelte tilfælde angivet sammen med debitorrenten. Du bør derfor kun tage et lån, hvis de samlede omkostninger er tydeligt markerede i låneaftalen.

Ønsker du at låne til et køretøj, en båd eller et andet transportmiddel, der kan stilles i fysisk sikkerhed, anbefaler vi, at du i stedet undersøger mulighederne for at tage et billån eller bådlån. Her vil du oftest få en rente, der er skræddersyet til netop denne lånetype.

Ved at tage et forbrugslån gennem Lånio.dk sikrer du dig, at du altid låner på gennemsigtige vilkår uden skjulte gebyrer eller omkostninger. Vi verificerer kun med NemID - din garanti for en sikker låneproces. Udfyld formularen øverst, modtag op til 3 unikke lånetilbud - og få den bedste pris blandt de tilbud, du modtager!

Sammenlign priser på forbrugslån
Det tager kun 2 minutter!

Priser på kviklån i 2019

Det kan være svært at gennemskue, hvad de egentlige priser på lån er, da der hele tiden kommer nye lånetyper. Hvis du vil vide, hvad nye kviklån koster i 2019, har vi her opsat et eksempel på, hvordan et lån i praksis vil se ud - og hvad prisforskellen på et sådant lån og forbrugslån er.

Priseksempler
Priseksempel - Kviklån 2019
Lånebeløb 5.000 kr.
Løbetid 3 måneder (120 dage)
ÅOP 761,54%
Månedlig ydelse 2.361 kr.
Samlet tilbagebetaling* 7.083 kr.
Priseksempel - Forbrugslån 2019
Lånebeløb 5.000 kr.
Løbetid 1 år (12 måneder)
Månedlig ydelse 521 kr.
ÅOP 52,96%
Samlet tilbagebetaling* 6.248 kr.

*Tallene er vejledende. Det er muligt, at du vil finde andre lånevilkår.

Som du kan se herover, er forbrugslånet 835 kr. billigere end kviklånet, og den månedlige ydelse er hele 1.840 kr. lavere. Husk på, at jo længere tid du skylder penge, jo flere renter betaler du. ÅOP vil være lavere, hvis lånets løbetid er lang, og det vil derfor se billigere ud.

Her bør du være opmærksom på, at det skyldes, at udgifterne strækkes over længere tid. Vi anbefaler, at du får betalt lånet tilbage hurtigst muligt uanset lånebeløbet.

Med vores låneberegner kan du selv beregne konkrete lånetilbud og få udregnet alle lånets omkostninger. Låneberegneren udregner automatisk kreditomkostninger, samlet tilbagebetaling, månedlig ydelse og ÅOP, så du nemt kan sammenligne og udvælge det rette lån.

Er du i tvivl om, hvorvidt et forbrugslån er det rigtige for dig, kan du her på Lånio.dk sammenligne lånetilbud fra op til 3 banker. Indsend dine låneønsker øverst i formularen, og du vil modtage skræddersyede lånetilbud på forbrugslån. Finder du et tilbud, der matcher dine ønsker, kan du nemt søge om et lån.

Sammenlign priser på forbrugslån
Det tager kun 2 minutter!

Værd at vide om kviklån i 2019

Vi gennemgår her, hvad du bør vide, før du beslutter dig for at optage et lån. Ved at sætte dig ind i de forskellige lånebegreber sikrer du dig, at du ved, hvilke vilkår du låner på. På den måde undgår du at tage et lån, der er for dyrt.

Husk på, at det er din kreditvurdering, der afgør, hvilken kviklån rente du får tilbudt.

Kviklån uden renter

Flere låneudbydere reklamerer med billige kviklån rentefrit - men passer det nu også? Svaret er ja. I flere tilfælde kan du få et lån, hvor du ikke betaler renter. Dog er der tale om en kort periode på f.eks. 30, 60 eller 120 dage, hvorefter renten stiger voldsomt - og her skal du passe på.

Du kan hurtigt komme til at gældsætte dig for meget mere, end du har råd til, hvis du ikke tjekker, hvordan kviklånet forrentes efter den rentefri periode.

Gratis kviklån

Mange låneudbydere reklamerer med, at du kan få det første lån gratis. Dog er der oftest kun tale om en kort periode på få dage eller måneder, hvorefter lånet trækker høje renter - ofte på flere hundrede procent. Vær derfor opmærksom, hvis du alligevel vælger at optage et gratis lån.

Kviklån uden NemID

Når du søger om et lån, skal du have et gyldigt NemID. Det skyldes, at dit lån knyttes til dine personlige oplysninger i folkeregisteret som f.eks. adresse, fulde navn, CPR-nummer osv. Har du ikke et NemID, kan du oftest ikke få et billigt kviklån.

Mangler du et NemID til at låne penge, kan du nemt bestille et nyt på borger.dk. Ønsker du et kviklån uden dokumentation, bør du være opmærksom på, at dette som udgangspunkt ikke kan lade sig gøre.

Typer kviklån Danmark

Mange kviklån gemmer sig bag andre navne, og det kan være en jungle at finde rundt i, hvad de dækker over. Her kan bl.a. nævnes:

 • Minilån
 • Mikrolån
 • SMS-lån
 • Payday-lån
 • Kassekredit
 • Mobillån
 • Lynlån

Vær opmærksom på, at her er tale om den samme lånetype bare under forskellige navne. Løbetiden og størrelsen på disse lånetyper er oftest identiske, og der vil derfor som regel være tale om kviklån.

Kviklån uden sikkerhed

At stille sikkerhed betyder, at du selv indskyder et mindre beløb som bankens sikkerhed for lånet. Det er en garanti for, at du har nemmere ved at tilbagebetale dit lån. De fleste lån kan dog optages uden sikkerhed.

Det betyder, at du ikke behøver at lave en opsparing for at tage et kviklån. Du kan derfor låne hurtigere, end hvis du skulle i banken.

alternativ til kviklån

Kan jeg tage et kviklån trods RKI?

Du tænker måske på, om du kan tage et lån trods RKI? Svaret er, at det afhænger af den enkelte låneudbyder og din kreditvurdering. Som udgangspunkt er svaret nej. Årsagen er, at du i RKI bliver registreret som dårlig betaler, hvilket vil sige, at bankerne tager en risiko, hvis de låner dig penge.

Ønsker du at tage et kviklån RKI ingen hindring, anbefaler vi, at du forsøger at afbetale din eksisterende gæld. Du vil derefter automatisk blive slettet fra registret og have muligheden for at optage nye lån. Bemærk, at det enkelte låns status i RKI bliver forældet efter 5 år, hvorefter du vil blive slettet.

Tjek her, om du står i RKI eller Debitor Registret.

Fordele og ulemper ved billige kviklån

Vi gennemgår her, hvilke fordele og ulemper et lån har. Husk på, at det selvfølgelig altid er op til dig og din lånesituation, hvorvidt nedenstående er fordele eller ulemper.

Fordele ved kviklån

 • En hurtig lånetype
 • Er ofte gratis for nye kunder
 • Ingen spørgsmål til formål
 • Passer godt til mindre formål
 • Ingen sikkerhedsstillelse

Ulemper ved kviklån

 • Dyre renter ud over den rentefrie periode
 • Egner sig ikke til beløb over 5.000 kr.
 • Fungerer kun med en kort løbetid
 • Høj ÅOP

Vær derudover opmærksom på, at mange långivere stiller en låneberegner til rådighed, hvor du kan beregne prisen på kviklånet. Husk på, at din kreditvurdering afgør din rente. Er du i tvivl om dine vilkår, anbefaler vi, at du i stedet finder en bank med gennemsigtige lånevilkår.

Hvem kan tage et kviklån nu?

Som udgangspunkt kan alle danskere tage et lån på nettet, hvis de har et gyldigt NemID og ikke er registreret i RKI - der er dog få krav, når du skal søge om et lån. Vi nævner de vigtigste herunder.

Kviklån 18 år: For at tage et lån er der få krav, du skal overholde. For det første kræver den danske lovgivning, at låneansøgere skal være over 18 år for at optage et lån. Enkelte udbydere kan dog også stille krav til, at du er over 21 eller 25 år. Det kommer an på selskabet.

Kreditvurdering: Derudover foretager låneudbyderen også en kreditvurdering af din økonomiske situation. Det betyder, at de indsamler relevante informationer om dine eksisterende lån hos SKAT. Har du ubetalt gæld eller ingen fast indkomst, kan du oftest ikke optage et nyt lån. Med et online lån skal låneinstituttet dog ikke have et større indblik i din økonomi.

Dokumentation: Enkelte banker kan kræve, at du fremviser dokumentation for din indkomst som f.eks. lønsedler eller udbetalingspapirer fra det offentlige. Kræver långiveren dette, vil du blive informeret herom ved ansøgning.

Adresse: Slutteligt kræver de fleste banker, at du har adresse i Danmark. Det betyder, at din faste folkeregisteradresse skal være registreret i landet. Bor du dele af året i udlandet, men har din faste bopæl i Danmark, kan du stadig tage et lån.

Det er altid gratis og uforpligtende at anvende Lånios sammenligningskoncept. Du binder dig ikke ved ansøgning, og vi kontakter dig ikke fremover, såfremt du ikke ønsker det. Ved ansøgning informeres du altid på forhånd om samtlige lånevilkår, så du optager det bedst mulige lån. Er du i tvivl om, hvordan konceptet fungerer, er du velkommen til at kontakte os på mail, chat eller telefon.

Sammenlign priser på forbrugslån
Det tager kun 2 minutter!

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.