Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 16 min.
Opdateret: 22. september 2022

Lånio logoDerfor har mere end 100.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Vælg det billigste forbrugslån med flere tilbud

Står du og mangler penge til at føre dine drømme ud i livet? Eller er økonomien trang i en periode? Så kan et forbrugslån hjælpe dig. Et forbrugslån er, som navnet antyder, et lån til forbrug. Du kan derfor bruge lånet til lige, hvad du vil.

Et online forbrugslån er en god løsning til dig, der gerne vil have et højt lånebeløb, men ikke vil gå på kompromis med lånevilkårene. Fordelen er, at du ikke behøver redegøre for formålet med lånet. Det betyder, at du kan bruge lånet til netop det, du ønsker - uanset om det er ferie, renovering eller fordi du har brug for et økonomisk råderum i en periode, hvor økonomien kun lige rækker. Du kan endda også bruge et forbrugslån som et erhvervslån.

På Lånio.dk kan du nemt sammenligne priser og vilkår på forbrugslån og modtage skræddersyede lånetilbud. Udfyld formularen øverst, og modtag flere unikke tilbud, der matcher dine behov.

Repræsentativt eksempel på forbrugslån

Samlet kreditbeløb100.000 kr.
Løbetid (mdr.)120 mdr.
Månedlig ydelse1161 kr. - 1618 kr.
Variabel debitorrenteMin. 6,7% – Max. 15,7%
ÅOPMin. 7,22% – Max. 16,17%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Saml. kreditomkostninger39.274 kr. – 94.199 kr.
Saml. tilbagebetaling139.274 kr. – 194.199 kr.
Låneeksempel

Oversigt over de billigste forbrugslån fra 50.000 kr.

Herunder har vi samlet en liste med billigste forbrugslån baseret på vores samarbejdende bankers lavest mulige ÅOP.

Liste over de billigste forbrugslån:

Express Bank forbrugslån - 16.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%

Basisbank forbrugslån - 30.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 6,10%(Ikke aktiv lige nu)

Remember forbrugslån - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%

Resurs Bank forbrugslån - 10.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 11,43%

Om ÅOP og billigste forbrugslån

Listen med billigste forbrugslån er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Bedste forbrugslån under 50.000 kr.

Herunder finder du de banker vi samarbejder med som har specialiseret sig i mindre forbrugslån.

Liste med billigste mindre forbrugslån:

Modus Finans forbrugslån - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

Unilån forbrugslån - 20.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 19,70%

Nordcredit forbrugslån - 1.000 - 20.000 kr. - ÅOP fra 24,95%

Ferratum forbrugslån - 1.500 - 50.000 kr. - ÅOP fra 24,99%

Om mindre forbrugslån og ÅOP

Vær opmærksom på at ÅOP på mindre lån med kort løbetid, er højere en større lån med lang løbetid. Dette er naturligt og skyldes at du ved at større lån er en større kunde for banken og at der er flere måneder med rentetilskrivning, end ved små lån.

Forbrugslån - gør dine drømme til virkelighed

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et privatlån, der ikke har et specifikt formål og derfor kan bruges til al slags forbrug. I modsætning til et forbrugslån, der tages i en bank, skal du med et online forbrugslån ikke redegøre for lånets formål. Dette betyder, at lånet giver dig stor, økonomisk frihed.

Dit ideelle forbrugslån afhænger af dine behov. Et forbrugslån kan skræddersys til at passe til din privatøkonomi, hvilket betyder, at du har mulighed for at finde et lån, du har råd til.

Det danske marked er i stor konkurrence, og det betyder, at priserne ofte er presset helt i bund, da udbyderne konkurrerer om kunderne. Uanset om du ønsker et forbrugslån med en lang løbetid, lave gebyrer eller en lav rente, findes der lånemuligheder, der matcher dine ønsker.

Hvad er renten på forbrugslån?

Renten på forbrugslån er typisk fra 3% til 30%, når du optager det gennem en online låneudbyder. Din endelige rentesats vurderes ud fra din personlige kreditvurdering samt lånebeløb og løbetid.

Det er nemt at forveksle renten på forbrugslån med ÅOP, men de viser to vidt forskellige ting. Renten angiver, hvor meget du skal betale for din restgæld enten pr år eller pr mdr., mens ÅOP angiver, hvor stor en procentvis sats de totale låneomkostninger udgår om året.

Lånets pris er den samlede tilbagebetaling og afhænger af mange faktorer. Renten er en betydelig variabel i denne regnestykke, men omkostninger som stiftelsesomkostninger og månedlige gebyrer tæller også med. ÅOP inkluderer alle typer låneomkostninger og anbefales derfor som sammenligningsgrundlag for prisen på forbrugslån.

Rente på forbrugslån

Herunder kan du se et eksempel på, hvad et forbrugslån på 50.000 kr. vil koste, hvis du låner pengene i 5 år (60 måneder) og har henholdsvis 6%, 12% og 18% i rente. Lånene har alle en variabel debitorrente, som kan svinge i de år, lånet løber. Stiftelsesomkostninger er 2,5% af hovedstol og der er inkluderet 20 kr. i månedligt betalingsgebyr.

Forbrugslån - Rente og pris
LånebeløbRenteLøbetidYdelseSamlet tilbagebetaling
50.000 kr.6%60 mdr.1.007 kr.60.421 kr.
50.000 kr.12%60 mdr.1.144 kr.68.652 kr.
50.000 kr.18%60 mdr.1.285 kr.77.071 kr.

*Eksemplet er vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

I eksemplet kan du se, hvordan renten kan påvirke din samlede pris på lånet. Årsagen til, at et forbrugslån uden sikkerhed er dyrere, er, at du ikke skal stille økonomisk sikkerhed for lånet, når du optager det online. Din långiver, hvorvidt det er en online bank eller din private bank, løber derfor en større risiko ved at låne dig pengene.

Er lav ydelse og bedste pris sammenhængende?

Nej, det er det ikke. En længere løbetiden på dit lån kan nemlig godt få lånet til at se billigere ud, fordi det gør både din ÅOP og din månedlige ydelse lavere. Problemet er dog bare, at din samlede tilbagebetaling vil stige og dit lån altså vil blive dyrere. Her er forklaringen:

ÅOP bliver mindre, fordi du fordeler dine omkostninger ud over længere tid. Dette er dog ikke ensbetydende med at lånet bliver billigere, men blot af du har længere tid til at tilbagebetale dem. Husk på, at ÅOP er et procenttal og mest af alt et sammenligningsværktøj.

Ydelse bliver mindre, fordi du, ligesom med ÅOP, vælger at betale dit lån tilbage over længere tid. Det gør, at du deler din betaling op i flere bidder, og derfor en mindre bid pr måned.

Total pris stiger, fordi du låner penge i længere tid. Du betaler altså i længere tid for at låne penge af din bank. Det gør du, fordi du bliver ved med at betale renter for din restgæld.

Vi fraråder derudover, at du tager et forbrugslån, fordi det er rart at have penge stående på kontoen. Dette er en dyr løsning, da pengene trækker renter.

Carsten Lund om pris på forbrugslån og ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Hvor stort et lån til forbrug kan jeg tage?

Hvis du undersøger de forskellige tilbud på nettet, vil du hurtigt se, at det kan variere meget, hvor stort et beløb du kan låne. Et forbrugslån kan spænde mellem 100 kr. og helt op til 500.000 kr.

Dit lånebeløb afhænger af den kreditvurdering, banken foretager, når du ansøger. Jo bedre din kreditvurdering er, jo flere penge kan du låne. Har du en sund privatøkonomi, vil dit lånebeløb helt naturligt kunne forhøjes. Hvorvidt din økonomi er sund, vil være baseret på flere forhold som din disponible indkomst, nuværende gæld, evt. medansøger, tilbagebetalingshistorik m.fl.

Hvilket beløb du vælger, er op til dig. Vi anbefaler dog, at du ikke låner mere, end du har brug for. Der vil altid være omkostninger forbundet med et forbrugslån, som du skal betale tilbage før eller siden. Undersøg derfor, om din økonomi kan bære det lån, du har valgt.

Forbrugslån uden sikkerhed

Ved at tage et forbrugslån uden sikkerhed kan du låne hurtigere, end hvis du skulle i din private bank. Et forbrugslån uden sikkerhed er et lån, hvor der ikke er krav til sikkerhedsstillelse ved optagelse af lånet. Det betyder, at du låner hele beløbet uden at selv have et aktiv, banken kan tage i pant. Denne lånetype er ofte dyrere end i banken, men til gengæld nemmere at optage.

Er der derimod tale om et privatlån med sikkerhedsstillelse, vil banken tage pant i din bil eller din ejendom. Banken har derfor ejerskab over dette aktivt frem til den dag, hvor hele lånet er afviklet. Du kan stille forskellige aktiver som sikkerhed, bl.a. hus, bil, båd eller andre større investeringer, som banken kan tage pant i.

Tager du et forbrugslån online, skal du typisk ikke stille sikkerhed for lånet. Det skal du f.eks. ved et billån gennem banken eller et traditionelt banklån. Det kan dog variere efter det specifikke låneprodukt.

Du skal ikke stille sikkerhed for lånet, når du låner penge online.

Gode råd til forbrugslån

Billigere lån med en medansøger

Hvis I er to om lånet, er det muligt at få en lavere rente. Derudover er chancerne for at få låneansøgningen godkendt større.

Få en længere løbetid

Du får en lavere ydelse ved at forlænge lånets løbetid, da lånebeløbet fordeles ud over flere måneder. Bemærk, at lånets ÅOP vil blive højere.

Betal ydelserne via Betalingsservice

Du undgår omkostninger til girokort og administration ved at foretage din betaling med Betalingsservice.

Optag et lån, du har råd til

Find et forbrugslån, der passer til dine behov. På den måde undgår du, at omkostningerne hober sig op.

Betal af på lånet, hvis du har penge i overskud

Det er muligt at afdrage mere på dit lån, forkorte lånets løbetid og mindske omkostningerne.

Få gratis rådgivning af vores eksperter

Ring uforpligtende på 52 10 50 24, skriv til os i chatten eller send en mail på kundeservice@laanio.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Få mine tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Forstå de forskellige typer forbrugslån

Vi har herunder gennemgået de forskellige typer forbrugslån og hvilke fordele og ulemper, de har.

Forbrugslån i traditionel bank

Hos de traditionelle banker vil renten som regel være lavere end hos låneudbyderne på internettet. Det skyldes blandt andet, at du hos udbyderne på internettet ikke stiller sikkerhed ved lånet. Derudover kan der være billigere låneomkostninger ved at optage et forbrugslån hos din traditionelle bank.

De traditionelle banker kalder typisk deres lån for privatlån.

Det kan være en fordel at have din økonomi samlet ét sted, da det giver overblik over din økonomiske situation. For at låne i en bank skal de dog kende formålet med dit lån. Det kan kræve en del tid og ressourcer at indsamle lønsedler osv., og der kan gå lang tid, før du ved, om du bliver godkendt til lånet.

Find dit forbrugslån online

Hvis du optager et forbrugslån på din computer eller smartphone, er det en nem og hurtig proces. Det vil sige alt fra låneansøgning, godkendelse af forbrugslånet samt overførsel af penge til din bankkonto. Nogle steder ved du indenfor 15 minutter, om du er godkendt til lånet. Du har ofte pengene i løbet af kort tid.

Det skaber frihed, at du ikke skal stå til regnskab for, hvad forbrugslånet skal bruges på. Dog kan du ikke få økonomisk rådgivning, og du kan derfor komme til at træffe en forkert beslutning, såfremt du ikke sætter dig godt ind i dine lånevilkår. Forbrugslån i mindre form, også kendt som kviklån, giver dig kun favorable lånevilkår, hvis du kan betale pengene tilbage hurtigt.

Fordele ved et online forbrugslån
 • Hurtig svartid og udbetaling
 • Gennemsigtige lånevilkår
 • Ingen krav til sikkerhed eller indskud
 • Frit låneformål
 • Lånebeløb op til 300.000 kr.

En af ulemperne ved forbrugslån online er, at de oftest er dyrere end dem, du tager i din private bank. Det skyldes, at bankerne ikke har nogen økonomisk garanti for, at du tilbagebetaler dit lån. Derudover kan lånet hurtigt blive dyrt, hvis du ikke tænker dig godt om, inden du optager dit lån.

Find forbrugslån til en god pris hos Lånio.dk. Vi validerer med NemID - din garanti for en sikker låneproces. Ansøg om et billigt forbrugslån, få svar med det samme og pengene hurtigt udbetalt.

Få mine tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Hvem kan optage et forbrugslån?

Myndighederne stiller krav til forbrugslån, at du er fyldt 18 år. Enkelte låneudbydere har valgt at øge alderen for, hvornår du kan ansøge om lån.

Du kan læse om de specifikke krav hos den pågældende låneudbyder. Et krav, som er gældende for alle låneudbydere, er, at du må ikke være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret.

Typiske krav til forbrugslån
 • Du skal være minimum 18 år. Nogle banker kræver, at du er fyldt 20 år.
 • Du skal have adresse i Danmark.
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.
 • Du skal kunne dokumentere din årlige indkomst.

Bemærk, at ovenstående er eksempler, og at bankernes krav til dig kan variere alt efter den specifikke lånesag. Endvidere har bankerne ret til at afvise din ansøgning, selvom den overholder ovenstående krav, hvis de ikke finder din kreditvurdering god nok.

Vær derfor forberedt på, at din ansøgning kan blive afvist.

Hvad hvis jeg er i RKI?

RKI er en dansk database med dårlige betalere. Her registrerer virksomheder kunder, der ikke har betalt deres udestående til den pågældende virksomhed.

RKI består af et lukket og et åbent register. Hvis du har et udestående på mellem 100 kr. og 1.000 kr., vil du være registreret i det lukkede register. Hvis du skylder mere end 1.000 kr., vil du være registreret i det åbne register. I det åbne register kan virksomheder, der er medlem af RKI, se, at du skylder penge.

Hvis du er registreret i RKI, kan du ikke tage et forbrugslån hos Lånio.dk. Derfor er det en god idé at tjekke, om du er registreret i RKI, før du laver din låneansøgning.

Du kan risikere at komme i RKI, hvis du ikke betaler dine regninger. Samme regler og vilkår gælder for forbrugslån. Du kommer i RKI, hvis du ikke betaler - uanset om det er til forbrugslån, dit mobilabonnement eller noget helt tredje. Du kan selvfølgelig komme ud af RKI ved at betale dit udestående til virksomheden. Desuden er der en forældelsesfrist på 5 år, hvorefter du vil blive slettet fra RKI.

Alternativer til forbrugslån

Vi anbefaler altid, at du prøver at spare op, før du tager et lån. Et god måde at gøre det på, er at lægge et budget for din økonomi, så du ved, hvor meget der kan allokeres til hver post. Der findes to muligheder, hvis du ønsker mere luft i økonomien:

Lav en opsparing: Du behøver ikke lægge mange penge til side om måneden, og du kan komme relativt langt med bare et par hundrede kroner - lidt har også ret.

Læg et budget: Nogle tager et forbrugslån, fordi de har ubetalte regninger eller de ikke kan overskue deres økonomi. Lægger du et budget, vil du hurtigt kunne få overblik over økonomien.

Susanne Arvad om alternativer til forbrugslån:
Inden man låner, skal man altid tænke sig om, man må aldrig impulsivt optage et lån. Det vil sige, at hvis man eksempelvis skal have en ny mobiltelefon, så bør man selv kunne spare op til den. Det kan betyde, at man så ikke får den nyeste model, men det er bedre end at optage lån. Er det derimod en stor investering, man skal låne til, det kan være bil, båd, hus m.v., så skal man også her have en stor opsparing. Så inden du låner, så brug altid 2 uger som tænkepause, inden du siger endeligt ja til lånet. På den måde undgår du impulsive køb, som du måske ikke har brug for. Lav altid et budget som indeholder en tvungen opsparing, så vil du opnå en sundere økonomi.

Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne er uddannet ved Danske Bank Academy og har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.

Værd at vide om lånebegreberne

Vi giver dig her en oversigt over, hvad du bør vide, inden du tager et forbrugslån online.

Det vigtigste lånebegreb, du skal være opmærksom på i forbindelse med optagelse af et forbrugslån, er ÅOP. Det står for de årlige omkostninger i procent og er en indikator for, hvor dyrt forbrugslånet er. Det er lovpligtigt at oplyse ÅOP på lån i Danmark. ÅOP inkluderer alle de omkostninger, der er forbundet med at optage et forbrugslån, som f.eks:

 • Stiftelsesgebyrer
 • PBS-gebyrer
 • Administrationsomkostninger
 • Renter

Andre vigtige lånebegreber:

Tilbagebetalingsperiode

Omtales ofte som løbetid eller lånetid. Viser hvor lang tid, du har til at tilbagebetale dit forbrugslån.

Rente

Den månedlige procentsats du betaler for at få lov til at låne pengene af låneudbyderen.

Hovedstol

Hovedstolen er det samlede lånebeløb. Hvis du gerne vil låne 300.000 kr., er du egentlig nødsaget til at låne mere, da der også er stiftelsesomkostninger samt et kurstab. Derfor vil lånets hovedstol som regel være et par tusinde mere end det oprindelige lånebeløb.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse afhænger af lånebeløbet, lånetiden på dit forbrugslån samt renten på lånet. Da den afhænger af flere forskellige faktorer, kan den variere meget. Den månedlige ydelse angiver hvor meget, du skal betale om måneden.

Stiftelsesomkostninger

Et fast beløb, du skal betale, når du opretter forbrugslånet. De kan have stor indflydelse på lånets ÅOP, da stiftelsesomkostningerne vil udgøre en væsentlig højere procentdel, hvis du låner 5.000 kr. frem for 50.000 kr.


Det er altid gratis og uforpligtende at benytte Lånios sammenligningstjeneste.
Du binder dig ikke, når du søger om lån, og vi kontakter dig ikke fremover, såfremt du ikke ønsker det. Du vil ved ansøgning modtage flere tilbud, såfremt vores banker godkender dig. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på mail, chat eller telefon.

Få mine tilbud nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.