A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 8 min.
Opdateret: 21. november 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Lån til din virksomhed på Lånio.dk

Mangler du funding til din virksomhed? Så læs med her. Hos Lånio.dk kan du nemt optage et virksomhedslån i dag. Du udfylder blot vores låneberegner, hvorefter du modtager en række uforpligtende tilbud fra anerkendte online banker og låneudbydere.

Hos Lånio.dk indhenter vi tilbud på virksomhedslån, som optages af privatpersoner. Dermed ansøger du med dit CPR-nummer, og lånet kan sidestilles med et forbrugslån. Det giver dig friheden til, at investere pengene i den del af din virksomhed, som giver mening for dig. Læs mere her og kom i gang i dag.

Hvad er et virksomhedslån?

Der er tale om et virksomhedslån, når du låner penge med henblik på at investere dem i din virksomhed. Der findes overordnet set to typer virksomhedslån - ét hvor du ansøger med dit CVR-nummer, og et hvor du ansøger med CPR-nummer. Hos Lånio.dk tilbyder vi sammenligning af virksomhedslån med CPR-nummer.

Denne type erhvervslån kan sidestilles med et alment privatlån. Det vil sige, at du hæfter personligt for lånet, og at afdragelsen fungerer gennem din private konto. Den pengesum du låner, er du fri til at bruge, som du synes. Derfor kan du investere dem i din virksomhed, bruge dem på nye aktiver eller lignende.

Hvad er virksomhedslån uden sikkerhed?

Virksomhedslån uden sikkerhed er et ofte brugt term om lån til virksomhed, hvor du ansøger med CVR-nummer, men uden at stille sikkerhed for tilbagebetalingen. Det betyder, at du hæfter personligt for lånet, selvom lånet optages i din virksomhed. Der er derfor ikke den store forskel at finde på et privat lån til forbrug i virksomhed og et virksomhedslån uden sikkerhed.

Hvad koster et virksomhedslån?

Når du optager et virksomhedslån gennem Lånio.dk, er det på baggrund af din private økonomi, du kreditvurderes, før låneudbyderne beslutter, om de vil tilbyde dig at låne penge. Denne vurdering har indflydelse på lånets omkostninger. Kreditvurderingen foretages blandt andet på baggrund af;

 • din månedlige indkomst
 • din gældssituation
 • din civilstand
 • din status på arbejdsmarkedet

I de lånetilbud du modtager, bliver du oplyst en ÅOP, hvilket er en betegnelse for den samlede årlige omkostning i procent. Det vil sige, at både renter og gebyrer, som tilskrives lånet under dets løbetid, er medregnet her. Derfor er det ÅOP du skal kigge på, når du sammenligner de muligheder, du modtager fra os.

Herunder følger et eksempel på, hvordan omkostningerne for et lån kan se ud;

Låneeksempel - 250.000 kr.
LånebeløbLøbetidRenteÅOPMdl. ydelseKreditomkostninger
250.000 kr.5 år (60 mdr.)5%5,86%4.799 kr.37.952 kr.

I ovenstående eksempel er lånebeløbet på 250.000 kr. med 5.000 kr. i stiftelsesomkostninger. Renten er på 5% og lånets ÅOP på 5,86%. Det giver en månedlig ydelse på 4.799 kr. og kreditomkostninger på 37.952 kr.

Hvem kan optage et virksomhedslån?

Et virksomhedslån hos os er både for dig, som ønsker at starte en virksomhed, og for dig som allerede driver en forretning. Da du ansøger med dit CPR-nummer, behøver du derfor ikke at have oprettet et CVR-nummer endnu. Måske er det netop dette, du søger et virksomhedslån til.

Du skal dog leve op til de almene krav til låntagere. Det betyder at du:

 • være min. 18 år
 • have en dansk adresse
 • ikke være registeret i RKI
 • være i besiddelse af dit MitID
 • dokumentere din årlige indkomst

Bemærk, at kravene til dig som låntager kan variere fra låneudbydere til låneudbydere. Hos nogle skal du eksempelvis være fyldt 20 eller 25 år for at kunne låne penge.

Hvad kan et lån til virksomhed bruges til?

Når du driver en virksomhed, vil du formentlig af flere omgange opleve, at det kræver penge at tjene penge. Hermed refereres der til omkostninger forbundet med opstart, vareindkøb, løbende drift, indkøb af ressourcer og lignende.

Du kan bruge dit virksomhedslån til at dække akkurat de omkostninger, der er behov for. Herunder kommer vi ind på nogle af de områder, hvor vi oftest ser, at et virksomhedslån benyttes.

Lån til opstart

Når du starter en virksomhed, skal du oprette et selskab. Der findes forskellige former, hvorfor første step er, at undersøge hvilken selskabsform, der er den rette for dig.

Uanset hvilken en du vælger, vil det koste lidt at starte op. Herunder kan du se, hvad det koster at oprette et selskab, afhængigt af hvilken selskabsform du vælger. Dermed ved du, hvor meget du skal låne, for at stifte din virksomhed.

Selskabsformer og omkostninger
SelskabsformKrav til kapitalGebyrOmkostninger i alt
Enkeltmandsselskab0 kr.670 kr.670 kr.
Interessentskab (I/S)0 kr.670 kr.670 kr.
Anpartsselskab (ApS)40.000 kr.670 kr.40.670 kr.
Aktieselskab (A/S)400.000 kr.670 kr.400.670 kr.

Foruden til stiftelsesomkostninger kan du ligeledes have brug for et virksomhedslån til indkøb af første parti varer eller lignende. Uanset hvilke udgifter du støder på i opstartsfasen, kan du benytte et virksomhedslån gennem Lånio.dk til at dække disse.

Lån til drift

Du kan søge om et virksomhedslån, præcis når du føler behov for det. Det vil sige, at du sagtens kan ansøge om et lån til et allerede eksisterende selskab. Som virksomhedsejer vil man løbende opleve, at driftsomkostninger må dækkes, før man igen kan tjene penge. I forbindelse med den daglige drift kan der være udgifter til eksempelvis kontorartikler, produktindkøb, løn til personale mv.

Lån til outsourcing

Der er nok at gøre i en virksomhed. Derfor kan der være situationer, hvor man ønsker at outsource visse områder af virksomheden. For mange gør det sig eksempelvis gældende i forbindelse med økonomi. Her hyres typisk en bogholder ind til at tage sig af dette. Ved at outsource dele af virksomheden, er der mere tid til, at du kan gøre, hvad du er god til, og dermed tage dit firmas omsætning til nye højder.

Lån til markedsføring

Langt de fleste virksomheder skal i et større eller mindre omfang bruge markedsføring, og det koster også penge. Her kan der både være tale om udgifter til konsulenter, trykt reklame, merchandise, tv-reklamer og meget andet. Det hele koster penge at producere og benytte, og den udgift kan et virksomhedslån dække.

Lån til investering

Et virksomhedslån gennem Lånio.dk kan sidestilles med et privatlån. Det vil sige, at pengene ryger ind på din private konto, som er tilknyttet din nemkonto. Herefter kan du indskyde hele eller dele af beløbet som investering i din virksomhed. En hurtig virksomhedsinvestering som denne kan give mening i flere tilfælde. Eksempelvis hvis:

 • der skal repareres på et aktiv, som produktionen afhænger af
 • du kan opnå større rabat ved større indkøb
 • virksomhedens konto er tæt på nul, men du ved, at der er omsætning på vej

Hvilke andre lånemuligheder findes der?

Det kan være en god idé at undersøge alle dine finansieringsmuligheder, før du optager et virksomhedslån hos en online udbyder. Således er du sikker på at benytte den mulighed, som er mest rentabel for dig og din situation. Herunder kan du læse mere om nogle af de muligheder, du ellers har for at finansiere din virksomhed.

Crowdlending

Crowdlending er en finansieringsmetode, hvor du pitcher din virksomhed — eksempelvis på en digital platform til formålet. Herefter kan en gruppe af investorer, uafhængigt af hinanden, investerer i din virksomhed, ved at stille et virksomhedslån til rådighed for dig.

Lånet afvikles ofte på samme måde, som når du har optaget et virksomhedslån i banken eller hos en online udbyder. Det vil sige, at du indenfor en bestemt tidsramme betaler lånet tilbage + renter. Du afgiver ikke nødvendigvis procenter af din virksomhed til investorerne.

Et andet brugt term om crowdlending er peer-to-peer-lending. Crowdlending forveksles desuden tit med crowdfunding, men i praksis er det termer for to forskellige ting. Den helt store adskillelse ses ved, at “investorerne” ikke forventer at få deres investering retur. De poster derimod blot penge i projekter, de ønsker at støtte.

Søg investor

Grundet anerkendte TV-programmer som Løvens Hule og amerikanske Shark Tank, er de fleste nogenlunde kendt med, hvordan det fungerer, når man skal have en udefrakommende investorer med om bord.

Her afgiver du procentdele af din virksomhed i bytte for en investering. Derudover vil du som regel også nyde godt at sparring med investoren, som ofte også kan stille fornødne ressourcer til rådighed.

En investor kan dermed være utrolig gavnlig for din virksomhed, men processen er en lang og tidstagende. Det vil kræve en del forberedelse fra din side af. Derudover skal du have 100 % styr på dine virksomheds-tal, og på hvordan du ønsker at bruge en potentiel investering.

Kassekredit

Når du optager en kassekredit, stiller din kreditor et aftalt beløb til rådighed, som du kan låne fra løbende, i takt med at behov for pengene opstår. Renterne på en kassekredit er som regel højere end renterne på et almindeligt virksomhedslån. Til gengæld er det super fleksibelt, da du ikke skal kreditvurderes hver gang, du “tager” fra kassekreditten.

Når man optager en kassekredit skal man, foruden den højere rente, være opmærksom på, at kreditoren til hver en tid har ret til at ophæve kassekreditten og aftalen herom. Overskrider kreditten, vil der desuden komme gebyr på. Med et almen virksomhedslån, har du ikke mulighed for at overskride beløbet, da det overføres til dig som en engangsbetaling.

Sammenlign virksomhedslån og vælg den bedste løsning

Hos Lånio.dk kan vi hjælpe dig med et lån til din virksomhed. Udfyld blot låneformularen her på siden. Det tager kun to minutter, hvorefter vi hurtigt sende dig en liste over lånetilbud til dig, som du kan tage i brug i din virksomhed.

Vi samarbejder med bredt udsnit af Danmarks mest anerkendte banker og online låneudbydere, fra hvem du vil modtage dine skræddersyet lånetilbud. Alle tilbud er 100 % uforpligtende, og du vælger frit selv, hvilket et der passer bedst til dig. Kom i gang i dag.

Ansøg om virksomhedslån nu Det tager kun 2 minutter
Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Analyse og indhold
Joachim arbejdede fra 2018 til 2023 med kommunikation og analyse på Lånio.dk. Her har han skrevet artikler og foretaget undersøgelser om danskernes privatøkonomi. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med SEO, research og analyse som han bruger til at formidle finansnyheder i Danmark. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier, herunder BT.