Billige erhvervslån uden sikkerhed

Sammenlign erhvervslån til opstart, drift eller investering og få lån til erhverv her

 • Udfyld én ansøgning
 • Modtag lånetilbud fra flere banker
 • Vælg det bedste lån til dig

TrustScore 4,7
fra 353 anmeldelser
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
E-mail
 
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
E-mail
 
Opdateret: 16. maj 2022

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er et lån, du kan tage med henblik på at investere kapitalen helt eller delvist i din virksomhed. Her på siden er erhvervslån det samme som et privatlån. Du kan bruge det med samme frihed som et forbrugslån, og du ansøger med CPR-nummer. Med denne form for lån får du en frihed over beløbet, så du selv kan vælge, hvor stor en del af beløbet du vil investere i din virksomhed.

Du vil støde på to typer erhvervslån på markedet - et hvor du ansøger med CVR, og et hvor du ansøger med CPR. Forskellen på disse to er, at når du ansøger med CVR, er det virksomheden, som låner pengene, og du betaler afdragene fra virksomhedens erhvervskonto. Når du ansøger om erhvervslån med CPR, er det dig personligt, som banken kreditvurderer, og det er dig personligt, der skal afdrage på lånet.

Hæftelsen er personlig for begge typer lån, da erhvervs lån uden sikkerhed med CVR-ansøgning garanteres af långiver ved en selvskyldnerkautionist. Det betyder, at du eller en anden i virksomheden skal hæfte personligt for lånet, hvis I ønsker at tage et erhvervslån uden sikkerhed online.

Hvad koster et erhvervslån uden sikkerhed?

Når du optager et erhvervslån, skal du betale gebyrer og renter. Det er disse omkostninger, der fortæller dig, hvor meget det koster at få et erhvervslån. Da både renter og gebyrer varierer fra udbyder til udbyder, kan det være svært at gennemskue, hvilket lån der er det billigste. Derfor kan det være en idé at kigge på lånets samlede tilbagebetaling.

Lånets samlede tilbagebetaling er det beløb, som du alt i alt ender med at have betalt tilbage, når du har indfriet lånet. Det dækker selve lånet samt renter og gebyrer.

For at illustrere prisen på et erhvervslån uden sikkerhed, har vi udarbejdet nedenstående låneeksempel. I dette eksempel går vi ud fra, at du har brug for at låne 100.000 kr. for at vækste din virksomhed. Løbetiden er sat til 8 år, og renten er 4,95%. Derudover er der også en stiftelsesomkostning på 2%, dvs. 2.000 kr., men ingen månedlige gebyrer.

Erhvervslån 100.000 kr. (8 år)
ÅOPMånedlig ydelseSamlet tilbagebetaling
5,50%1.284 kr.123.227 kr.
Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Hvad er renten på erhvervslån?

De partnere, vi samarbejder med på Lånio.dk, har en erhvervslån rente der starter fra 3,49%, men den præcise rente for dit lån vil blive beregnet ud fra en individuel kreditvurdering, som banken laver på baggrund af din privatøkonomi.

Når du bliver tilbudt et lån, vil du i nogle tilfælde kunne vælge mellem fast eller variabel rente. Fast rente betyder, at renten vil være den samme gennem hele lånets løbetid. Variabel betyder, at den modsat vil kunne stige eller falde i lånets løbetid.

Renten har betydning for, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. Ydelsen bliver betalt ved hver termin, som oftest er hver måned. Ydelsen er små bider af lånebeløbet lagt sammen med lånets renter.

Omkostninger ved erhvervslån

Omkostninger ved erhvervslån

Udover renten er der også andre omkostninger ved erhvervslån. Det drejer sig primært om stiftelsesomkostning og administrationsgebyr.

Stiftelsesomkostninger er et engangsbeløb, du betaler for at oprette lånet. Beløbet kan variere meget fra udbyder til udbyder, derfor er det vigtigt at holde øje med, hvor meget du skal betale i stiftelsesomkostning. Det er ofte angivet som en procent af lånet. Eksempelvis kan der være en stiftelsesomkostning på 2%. Det kan dog også være et fast beløb.

Administrationsgebyr er et beløb, du betaler udbyderen for at administrere dit lån løbende. Det er et beløb, som bliver lagt oven i ydelsen ved hver termin. Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor højt beløbet er, og nogle udbydere har ikke noget administrationsgebyr.

Alle omkostninger ved lånet lagt sammen bliver til ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er en procentsats, der viser dine samlede årlige omkostninger i forbindelse med lånet. En hovedregel ved dit lån er, at du skal gå efter så lav en ÅOP som muligt.

Andre omkostninger ved at låne

Når du optager et lån, vil du opleve, at der er forskellige omkostninger forbundet med dette. Det gælder blandt andet:

 • Stiftelsesgebyr/oprettelsesgebyr
 • Administrationsgebyr
 • Renter

Disse kan du oftest regne med vil være en del af din låneaftale.

Derudover har bankerne og udbyderne også ofte en prisliste over forskellige ekstra ydelser som ikke er direkte knyttede til lånet. Eksempelvis:

 • Kontoundersøgelser
 • Kopi af købskvittering
 • Kopi af kontoudtog
 • Udbetaling af tilgodehavende
 • Ændring af kundeoplysninger
 • Gebyr for anden sagsbehandling

Beregn lån med Lånios erhvervslån beregner

Hvis du gerne vil skabe dig selv et nemt overblik over et erhvervlåns udgifter, har vi udviklet en låneberegner, der kan hjælpe dig.

Her kan du indtaste oplysninger på dit lån. Du skal indtaste lånebeløbet, løbetiden, renten, eventuelt stiftelsesgebyr og løbende administrationsgebyr. Herefter får du en beregning, der udover lånets omkostninger også viser dig en samlet betalingsoversigt.

Det er et godt værktøj, når du ønsker at sammenligne flere tilbud for på den måde at kunne udvælge det billigste erhvervslån.

Guide: Find det rigtige erhvervslån med Lånio.dk

Lån penge til erhverv er ikke svært, men det kræver, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i lånets omkostninger. Det hjælper vi dig med på denne side. Samtidig kan du også her gratis og uforpligtende indhente tilbud på virksomhedslån.

Du skal bare udfylde formularen i toppen af siden med alle dine oplysninger. Herefter får du adgang til vores portal, hvor du kan se alle dine lånetilbud. Når du har fået dine lånetilbud, kan du i ro og mag sammenligne og finde det billigste erhvervslån blandt disse.

Disse lånetilbud er alle baserede på en foreløbig kreditvurdering af dig. Når du ansøger om dit valgte erhvervslån, vil banken en lave endelig kreditvurdering og på baggrund heraf også tilbyde dig din endelige rente.

Herefter, hvis du stadig mener, at du har fundet det rette lån, kan du nemt underskrive lånekontrakten, og banken vil derefter overføre pengene til din konto hurtigt.

Sarah Ophelia Møss om investering vs. afbetaling på gæld:
Afkastet på aktiemarkedet er potentielt på 6 procent årligt fremover, så hvis du har en lav rente på dit lån, kan det muligvis godt betale sig for dig at investere. Har du en høj rente på dit lån, er det mere hensigtsmæssigt at indfri din gæld og derefter bruge dit nye rådighedsbeløb på investeringer.

Sarah Ophelia Møss
Skrevet af Sarah Ophelia Møss, Iværksætter, sociolog og forfatter
Sarah Ophelia Møss er iværksætter, sociolog og forfatter til bogen "Den lille guide til investering." Hun skaber rum for læring på investeringsfeltet med sine virksomheder Ophelia Invest og Forlaget Penge. Hun driver desuden Facebook-grupperne Aktieklubben Danmark og Kvindelogen.
Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Andre låneformer til erhverv

Et erhvervslån er en nem og hurtig mulighed at skaffe kapital til din virksomhed på, men det er altid en god idé at undersøge alle alternativer, før du takker ja til et tilbud. Herunder vil vi præsentere forskellige alternativer til erhvervslån.

Kassekredit

KassekreditEn kassekredit i banken er en fleksibel løsning for din virksomhed, hvis du er i tvivl om, hvor meget du vil låne, eller hvis du er på grænsen til at kunne klare hverdagen. Kassekreditten giver dig en “buffer” i form af, at du kan bruge den på de dage, hvor du har brug for det og lade pengene stå de dage, hvor du ikke har brug for dem. Derudover er det ofte nemmere at få godkendelse til at optage en kassekredit end et erhvervslån i din lokale bank.

En kassekredit kræver, at du har en erhvervskonto i din bank. For at blive godkendt til en kassekredit, skal din virksomhed have en sund økonomisk historik. Hermed kan banken sikre sig, at din virksomhed kan betale tilbage på sin kassekredit - ligesom hos en privatperson.

Obligationslån

ObligationslånEn populær mulighed for at låne til sin virksomhed er et obligationslån. Du kender det måske også som et fastforrentet realkreditlån. Et obligationslån er et lån, som bliver udbudt af dit pengeinstitut og fungerer ved, at pengeinstituttet sælger obligationer til investorer, og pengene fra salget vil de så låne ud til dig. Det er en populær løsning, fordi det ofte har en lav, fast rente, og løbetiden på lånet typisk er 30 år. Lånet har en god fleksibilitet, så du kan op- og nedjustere lånet alt efter din økonomiske situation.

Realkreditlån med variabel rente

Realkreditlån med variabel renteHvis du derimod ikke har noget imod lidt usikkerhed i dit lån, kan et realkreditlån med en variabel rente måske være noget for dig. På lånetilbuddet vil du typisk kunne se en lavere månedlig ydelse, men renten på tilbuddet kan nå at ændre sig markant på lånets typisk lange løbetid. Lånets rente følger markedsrenten, og den vil komme til at stige og falde. Man kan være heldig eller uheldig med en variabel rente, så det er op til dig, om du tør tage chancen med den usikkerhed i dit lån.

Traditionel bank

Traditionel bankHos en bank kan du tage et erhvervslån enten med eller uden sikkerhed. Når du tager et banklån med sikkerhed, skal du sætte noget som sikkerhed for lånet. Ofte bliver en virksomhedsejet ejendom sat som sikkerhed for et lån, da det er et stabilt aktiv. Banken kan også tilbyde, at du kan tage et erhvervslån uden sikkerhed. Du skal dog være opmærksom på, at dette vil betyde, at du hæfter personligt for lånet. Derfor ligner bankens erhvervslån uden sikkerhed den form for lån, som du kan få tilbud på igennem Lånio.dk.

Lån til opstart af virksomhed

Du har fået en fantastisk idé til en virksomhed. Du har analyseret markedet og branchen og fundet ud af, at der er kæmpe potentiale. Nu står du overfor den udfordring, at du mangler kapitalen til at starte din virksomhed - du mangler et lån til opstart af virksomhed.

Her kommer et erhvervslån ind i billedet. Erhvervslånet giver dig muligheden for at få din drøm til at gå i opfyldelse, uden du skal give afkald på en del af din virksomhed. Mange har fået glæde af erhvervslånet, og det kan være en unik mulighed til at sparke væksten i gang i din virksomhed.

Det er svært at få godkendelse i banken til at tage et lån til virksomhedsstart som ny virksomhed. Din omsætning er ikke kommet i gang, du har ikke meget erfaring på markedet, og din forretningsplan er baseret på idéer og teori. Derfor kan et erhvervslån gennem CPR være den bedste løsning for dig, så du hurtigt kan komme i gang med at drive din egen virksomhed.

Det er vigtigt at være realistisk, når du vil låne til at starte din egen virksomhed. Mange iværksættere er stoppet undervejs, fordi de undervurderer, hvor mange penge der egentlig skal til for at starte og vækste en virksomhed. Jo flere beregninger du laver, jo bedre vil du være forberedt, når alle udgifterne pejler sig op.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Hvad kan jeg bruge et erhvervslån til?

Du har fuld frihed med dit erhvervslån. Du har det sidste ord i din virksomhed, og det er dig, der bestemmer, hvad pengene skal gå til. Du kan også beslutte dig for, at en del af lånet skal gå til virksomheden, og den anden del skal gå til dig selv.

Det kan for eksempel være, hvis du har andre personlige lån, som du kan se en fordel i at samle til et samlelån. Ellers er der en masse muligheder for at investere kapitalen i din virksomhed. Din virksomheds nuværende situation afspejler, hvor pengene investeres mest fordelagtigt. Herunder fremhæver vi forskellige investeringsmuligheder, som du kan investere dit erhvervslån i.

Lån til fast ejendom

Hvis du har fundet ejendom at drive forretning i, men du mangler kapitalen, kan et erhvervslån hjælpe dig. Der er i virkeligheden ikke særligt stor forskel på lånemulighederne som privatperson eller som erhvervsdrivende. I begge situationer vil et realkreditlån være den mest fordelagtige løsning for dig.

Det vil det være, fordi løbetiden på lånet er en længere periode, den månedlige ydelse er relativt lav, og aktivets værdi bliver ikke væsentligt forringet, og værdien kan endda ende med at stige. Ligesom en privat ejerbolig.

Investering i aktiver

Du ser kæmpe potentiale for vækst i din virksomhed, men du har ikke kapaciteten til at udnytte potentialet. Så kan det være en god idé at investere et erhvervslån i aktiver. Det kan være større lokaler, et billån til en ekstra bil, ekstra produktionsudstyr eller andet, som kan hjælpe din produktion til at følge med efterspørgslen.

Du skal dog passe på at investere i aktiver, hvis du ikke mener, efterspørgslen efter dine produkter er der. Hvis dine nye aktiver ikke kan levere en større omsætning, er kapitalen bundet i disse aktiver. Dermed kan du risikere et økonomisk tab.

Du kan derudover også læse om Lånio.dk's store undersøgelse for at finde danmarks billigste billån.

Markedsføring

Hvis du har den rette kapacitet til at imødegå ekstra efterspørgsel, kan det være en fordel at investere kapital i ekstra markedsføring. Det skaber en større efterspørgsel, og det vil altid være en god langsigtet investering, hvis det bliver gjort rigtigt. En effektiv og simpel måde at promovere sin virksomhed er på nettet. Facebook, Instagram, Google osv. har gjort det nemmere og mere effektivt end nogensinde før at ramme sin målgruppe, og det er endda noget, som du kan måle effekten af.

Formindsk dine gældsposter

Hvis din virksomhed er præget af meget gæld fra mange forskellige kreditorer, kan det være en fordel at samle din gæld hos én kreditor. Dermed slipper du for den krævende administration af flere kreditorer i din virksomhed, og du kan også slippe for eventuelle administrationsgebyrer hos dine kreditorer.

Overvejelser ved et lån til erhverv

Et erhvervslån giver dig en masse frihed og muligheder, men det er desværre ikke risikofrit. Et erhvervslån er stadig et personligt lån, så det er dig, der hæfter personligt for det. Hvis din virksomhed derfor en dag skulle gå konkurs, er det din privatøkonomi, der hænger på gælden. Det samme gælder andre online erhvervslån uden sikkerhed som er omfattet af kravet til en selvskyldnerkautionist.

Derfor anbefales det altid, at du skal være så sikker på din investering som muligt. Lav dine beregninger, analyser markedet og efterspørgslen og beslut så, hvordan kapitalen investeres bedst muligt.

Du kan lave en break-even analyse for at vurdere lånets værdi for din virksomhed. Denne analyse giver dig et overblik over, hvor meget kapitalen i lånet skal bidrage til din omsætning for at leve op til sin værdi. For at lave en break-even analyse er det vigtigt, at du laver alt dit forarbejde grundigt.

Lav også en forretningsplan, hvor du gennemgår alle dine led i virksomheden trin for trin og se, hvordan og hvor meget investeringen vil tilføje af værdi til din virksomhed. Dette vil give dig overblik over, hvordan og hvornår dit lån har skabt nok værdi for din virksomhed gennem diverse aktiviteter, så det har været pengene værd.

Tid til at finde det rette erhvervslån uden sikkerhed?

Vi på Lånio.dk kan hjælpe dig med nemt og hurtigt at indhente flere tilbud på erhvervslån uden sikkerhed, så du hurtigt kan komme i gang med at vækste din virksomhed, startup eller forretning.

Det kræver kun, at du udfylder vores formular, hvorefter du skal vente på at lånetilbuddene tikker ind. Når du har valgt dit lån, kan du nemt ansøge om dette hos den valgte udbyder.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter
Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.