A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 13 min.
Opdateret: 21. november 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er et lån, du kan tage med henblik på at investere kapitalen helt eller delvist i din virksomhed. Det kan være til opstart, drift, investering i nyt udstyr eller noget helt andet - du bestemmer helt selv. Du kan låne penge online på flere måder.

Du vil støde på to typer erhvervslån på markedet - et hvor du ansøger med CVR, og et hvor du ansøger med CPR. Forskellen på disse to er, at når du ansøger med CVR, er det virksomheden, som låner pengene, og du betaler afdragene fra virksomhedens erhvervskonto. Når du ansøger om erhvervslån med CPR, er det dig personligt, som banken kreditvurderer, og det er dig personligt, der skal afdrage på lånet.

Hæftelsen er personlig for begge typer lån, da erhvervs lån uden sikkerhed med CVR-ansøgning garanteres af långiver ved en selvskyldnerkautionist. Det betyder, at du eller en anden i virksomheden skal hæfte personligt for lånet, hvis I ønsker at tage et erhvervslån uden sikkerhed online.

Erhvervslån på Lånio.dk

Her på siden er erhvervslån det samme som et privatlån. Du kan bruge det med samme frihed som et forbrugslån, og du ansøger med CPR-nummer. Med denne form for lån får du en frihed over beløbet, så du selv kan vælge, hvor stor en del af beløbet du vil investere i din virksomhed.

Hvad koster et erhvervslån uden sikkerhed?

Når du optager et erhvervslån, skal du betale gebyrer og renter. Det er disse omkostninger, der fortæller dig, hvor meget det koster at få et erhvervslån. Da både renter og gebyrer varierer alt efter hvilken udbyder af firmalån, kan det være svært at gennemskue, hvilket lån der er det billigste. Derfor kan det være en idé at kigge på lånets samlede tilbagebetaling.

Lånets samlede tilbagebetaling er det beløb, som du alt i alt ender med at have betalt tilbage, når du har indfriet lånet. Det dækker selve lånet samt renter og gebyrer.

Repræsentativ eksempel på erhvervslån

For at illustrere prisen på et erhvervslån uden sikkerhed, har vi udarbejdet nedenstående låneeksempel. I dette eksempel går vi ud fra, at du har brug for at låne 300.000 kr. for at vækste din virksomhed. Løbetiden er sat til 5 år, og renten er mellem 4,4% - 8%. Derudover er der også en stiftelsesomkostning på 1%, dvs. 3.000 kr., og 25 kr. i betalingsgebyrer.

Samlet kreditbeløb300.000 kr.
Løbetid (mdr.)120 mdr.
Månedlig ydelse3.138 kr. - 3.657 kr.
Variabel debitorrente

Min. 4,40% – Max. 8%

ÅOPMin. 4,8% – Max. 8,41%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Saml. kreditomkostninger76.572 kr. – 138.802 kr.
Saml. tilbagebetaling376.572 kr. – 438.802 kr.
Erhvervslån eksempel

Find billige erhvervslån på Lånio.dk

På Lånio.dk samarbejder vi med førende banker som kan tilbyde dig lån, du kan bruge til din virksomhed. Herunder har vi samlet en liste med billige erhvervslån fra de banker du kan få tilbud fra, her på Lånio.dk.

Liste med billige erhvervslån:

 • Express Bank - 16.000 - 500.000 kr. - ÅOP fra 4,07%
 • Ikano bank - 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 5,70%
 • Remember - 10.000 - 250.000 kr. - ÅOP fra 7,31%
 • Alisa Bank - 10.000 - 100.000 kr. - ÅOP fra 8,36%
 • SparXpres - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 10,36%
 • AcceptLån - 20.000 - 350.000 kr. - ÅOP fra 7,93 %
 • Resurs Bank - 15.000 - 300.000 kr. - ÅOP fra 11,43%
 • L'easy - 10.000 - 150.000 kr. - ÅOP fra 11,94%

Lånetilbud på erhverslån fra vores samarbejdende partnere, fungerer ligesom privatlån med personlig hæftelse. Det betyder bl.a. at ÅOP ikke kan overskride 25%, som det kan være tilfældet med lån i CVR nummer.

Om billige erhvervslån og ÅOP

Listen med billigste erhvervslån er baseret på bankernes lavest mulige ÅOP. De endelige lånevilkår er baseret på en individuel kreditvurdering, og det er derfor muligt at du vil få tilbudt andre lånevilkår end ovenstående.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Hvad er renten på erhvervslån?

De partnere, vi samarbejder med på Lånio.dk, har en erhvervslån rente der starter fra 3,49%, men den præcise rente for dit lån vil blive beregnet ud fra en individuel kreditvurdering, som banken laver på baggrund af din privatøkonomi.

Når du bliver tilbudt et lån, vil du i nogle tilfælde kunne vælge mellem fast eller variabel rente. Fast rente betyder, at renten vil være den samme gennem hele lånets løbetid. Variabel betyder, at den modsat vil kunne stige eller falde i lånets løbetid.

Renten har betydning for, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. Ydelsen bliver betalt ved hver termin, som oftest er hver måned. Ydelsen er små bider af lånebeløbet lagt sammen med lånets renter.

Omkostninger ved erhvervslån

Omkostninger ved erhvervslån

Udover renten er der også andre omkostninger ved erhvervslån. Det drejer sig primært om stiftelsesomkostning og administrationsgebyr.

Stiftelsesomkostninger er et engangsbeløb, du betaler for at oprette lånet. Beløbet kan variere meget fra udbyder til udbyder, derfor er det vigtigt at holde øje med, hvor meget du skal betale i stiftelsesomkostning. Det er ofte angivet som en procent af lånet. Eksempelvis kan der være en stiftelsesomkostning på 2%. Det kan dog også være et fast beløb.

Administrationsgebyr er et beløb, du betaler udbyderen for at administrere dit lån løbende. Det er et beløb, som bliver lagt oven i ydelsen ved hver termin. Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor højt beløbet er, og nogle udbydere har ikke noget administrationsgebyr.

Alle omkostninger ved lånet lagt sammen bliver til ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er en procentsats, der viser dine samlede årlige omkostninger i forbindelse med lånet. En hovedregel ved dit lån er, at du skal gå efter så lav en ÅOP som muligt.

Andre omkostninger ved at låne

Når du optager et lån, vil du opleve, at der er forskellige omkostninger forbundet med dette. Det gælder blandt andet:

 • Stiftelsesgebyr/oprettelsesgebyr
 • Administrationsgebyr
 • Renter

Disse kan du oftest regne med vil være en del af din låneaftale.

Derudover har bankerne og udbyderne også ofte en prisliste over forskellige ekstra ydelser som ikke er direkte knyttede til lånet. Eksempelvis:

 • Kontoundersøgelser
 • Kopi af købskvittering
 • Kopi af kontoudtog
 • Udbetaling af tilgodehavende
 • Ændring af kundeoplysninger
 • Gebyr for anden sagsbehandling

Beregn alle omkostninger med vores erhvervslån beregner

Hvis du gerne vil skabe dig selv et nemt overblik over et erhvervlåns udgifter, har vi udviklet en låneberegner, der kan hjælpe dig.

Her kan du indtaste oplysninger på dit lån. Du skal indtaste lånebeløbet, løbetiden, renten, eventuelt stiftelsesgebyr og løbende administrationsgebyr. Herefter får du en beregning, der udover lånets omkostninger også viser dig en samlet betalingsoversigt.

Det er et godt værktøj, når du ønsker at sammenligne lån generelt og også for at kunne udvælge det billigste erhvervslån.

Sådan finder du det rigtige erhvervslån med Lånio.dk

Lån penge til erhverv er ikke svært, men det kræver, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i lånets omkostninger. Det hjælper vi dig med på denne side. Samtidig kan du også her gratis og uforpligtende indhente tilbud på virksomhedslån.

Du skal bare udfylde formularen i toppen af siden med alle dine oplysninger. Herefter får du adgang til vores portal, hvor du kan se alle dine lånetilbud. Når du har fået dine lånetilbud, kan du i ro og mag sammenligne og finde det billigste erhvervslån blandt disse.

Disse lånetilbud er alle baserede på en foreløbig kreditvurdering af dig. Når du ansøger om dit valgte erhvervslån, vil banken en lave endelig kreditvurdering og på baggrund heraf også tilbyde dig din endelige rente.

Herefter, hvis du stadig mener, at du har fundet det rette lån, kan du nemt underskrive lånekontrakten, og banken vil derefter overføre pengene til din konto hurtigt.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Alternative muligheder for lån til erhverv

Et erhvervslån er en nem og hurtig mulighed at skaffe kapital til din virksomhed på, men det er altid en god idé at undersøge alle alternativer, før du takker ja til et tilbud. Herunder vil vi præsentere forskellige alternativer til erhvervslån.

Kassekredit

KassekreditEn kassekredit i banken er en fleksibel løsning for din virksomhed, hvis du er i tvivl om, hvor meget du vil låne, eller hvis du er på grænsen til at kunne klare hverdagen. Kassekreditten giver dig en “buffer” i form af, at du kan bruge den på de dage, hvor du har brug for det og lade pengene stå de dage, hvor du ikke har brug for dem. Derudover er det ofte nemmere at få godkendelse til at optage en kassekredit end et erhvervslån i din lokale bank.

En kassekredit kræver, at du har en erhvervskonto i din bank. For at blive godkendt til en kassekredit, skal din virksomhed have en sund økonomisk historik. Hermed kan banken sikre sig, at din virksomhed kan betale tilbage på sin kassekredit - ligesom hos en privatperson.

Obligationslån

ObligationslånEn populær mulighed for at låne til sin virksomhed er et obligationslån. Du kender det måske også som et fastforrentet realkreditlån. Et obligationslån er et lån, som bliver udbudt af dit pengeinstitut og fungerer ved, at pengeinstituttet sælger obligationer til investorer, og pengene fra salget vil de så låne ud til dig. Det er en populær løsning, fordi det ofte har en lav, fast rente, og løbetiden på lånet typisk er 30 år. Lånet har en god fleksibilitet, så du kan op- og nedjustere lånet alt efter din økonomiske situation.

Realkreditlån med variabel rente

Realkreditlån med variabel renteHvis du derimod ikke har noget imod lidt usikkerhed i dit lån, kan et realkreditlån med en variabel rente måske være noget for dig. På lånetilbuddet vil du typisk kunne se en lavere månedlig ydelse, men renten på tilbuddet kan nå at ændre sig markant på lånets typisk lange løbetid. Lånets rente følger markedsrenten, og den vil komme til at stige og falde. Man kan være heldig eller uheldig med en variabel rente, så det er op til dig, om du tør tage chancen med den usikkerhed i dit lån.

Traditionel bank

Traditionel bankHos en bank kan du tage et erhvervslån enten med eller uden sikkerhed. Når du tager et banklån med sikkerhed, skal du sætte noget som sikkerhed for lånet. Ofte bliver en virksomhedsejet ejendom sat som sikkerhed for et lån, da det er et stabilt aktiv. Banken kan også tilbyde, at du kan tage et erhvervslån uden sikkerhed. Du skal dog være opmærksom på, at dette vil betyde, at du hæfter personligt for lånet. Derfor ligner bankens erhvervslån uden sikkerhed den form for lån, som du kan få tilbud på igennem Lånio.dk.

Erhvervslån til opstart

Du har fået en fantastisk idé til en virksomhed. Du har analyseret markedet og branchen og fundet ud af, at der er kæmpe potentiale. Nu står du overfor den udfordring, at du mangler kapitalen til at starte din virksomhed - du mangler et lån til opstart af virksomhed.

Her kommer et erhvervslån ind i billedet. Erhvervslånet giver dig muligheden for at få din drøm til at gå i opfyldelse, uden du skal give afkald på en del af din virksomhed. Mange har fået glæde af erhvervslånet, og det kan være en unik mulighed til at sparke væksten i gang i din virksomhed.

Det er svært at få godkendelse i banken til at tage et lån til virksomhedsstart som ny virksomhed. Din omsætning er ikke kommet i gang, du har ikke meget erfaring på markedet, og din forretningsplan er baseret på idéer og teori. Derfor kan et erhvervslån gennem CPR være den bedste løsning for dig, så du hurtigt kan komme i gang med at drive din egen virksomhed.

Det er vigtigt at være realistisk, når du vil låne til at starte din egen virksomhed. Mange iværksættere er stoppet undervejs, fordi de undervurderer, hvor mange penge der egentlig skal til for at starte og vækste en virksomhed. Jo flere beregninger du laver, jo bedre vil du være forberedt, når alle udgifterne pejler sig op.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter

Hvad kan jeg bruge et erhvervslån til?

Du har fuld frihed med dit erhvervslån. Du har det sidste ord i din virksomhed, og det er dig, der bestemmer, hvad pengene skal gå til. Du kan også beslutte dig for, at en del af lånet skal gå til virksomheden, og den anden del skal gå til dig selv.

Det kan for eksempel være, hvis du har andre personlige lån, som du kan se en fordel i at samle til et samlelån. Ellers er der en masse muligheder for at investere kapitalen i din virksomhed. Din virksomheds nuværende situation afspejler, hvor pengene investeres mest fordelagtigt. Herunder fremhæver vi forskellige investeringsmuligheder, som du kan investere dit erhvervslån i.

Lån til fast ejendom

Hvis du har fundet ejendom at drive forretning i, men du mangler kapitalen, kan et erhvervslån hjælpe dig. Der er i virkeligheden ikke særligt stor forskel på lånemulighederne som privatperson eller som erhvervsdrivende. I begge situationer vil et realkreditlån være den mest fordelagtige løsning for dig.

Det vil det være, fordi løbetiden på lånet er en længere periode, den månedlige ydelse er relativt lav, og aktivets værdi bliver ikke væsentligt forringet, og værdien kan endda ende med at stige. Ligesom en privat ejerbolig.

Investering i aktiver

Du ser kæmpe potentiale for vækst i din virksomhed, men du har ikke kapaciteten til at udnytte potentialet. Så kan det være en god idé at investere et erhvervslån i aktiver. Det kan være større lokaler, et billån til en ekstra bil, ekstra produktionsudstyr eller andet, som kan hjælpe din produktion til at følge med efterspørgslen.

Du skal dog passe på at investere i aktiver, hvis du ikke mener, efterspørgslen efter dine produkter er der. Hvis dine nye aktiver ikke kan levere en større omsætning, er kapitalen bundet i disse aktiver. Dermed kan du risikere et økonomisk tab.

Du kan derudover også læse om Lånio.dk's store undersøgelse for at finde danmarks billigste billån.

Markedsføring

Hvis du har den rette kapacitet til at imødegå ekstra efterspørgsel, kan det være en fordel at investere kapital i ekstra markedsføring. Det skaber en større efterspørgsel, og det vil altid være en god langsigtet investering, hvis det bliver gjort rigtigt. En effektiv og simpel måde at promovere sin virksomhed er på nettet. Facebook, Instagram, Google osv. har gjort det nemmere og mere effektivt end nogensinde før at ramme sin målgruppe, og det er endda noget, som du kan måle effekten af.

Formindsk dine gældsposter

Hvis din virksomhed er præget af meget gæld fra mange forskellige kreditorer, kan det være en fordel at samle din gæld hos én kreditor. Dermed slipper du for den krævende administration af flere kreditorer i din virksomhed, og du kan også slippe for eventuelle administrationsgebyrer hos dine kreditorer.

Overvejelser ved et lån til erhverv

Et erhvervslån giver dig en masse frihed og muligheder, men det er desværre ikke risikofrit. Et erhvervslån er stadig et personligt lån, så det er dig, der hæfter personligt for det. Hvis din virksomhed derfor en dag skulle gå konkurs, er det din privatøkonomi, der hænger på gælden. Det samme gælder andre online erhvervslån uden sikkerhed som er omfattet af kravet til en selvskyldnerkautionist.

Derfor anbefales det altid, at du skal være så sikker på din investering som muligt. Lav dine beregninger, analyser markedet og efterspørgslen og beslut så, hvordan kapitalen investeres bedst muligt.

Du kan lave en break-even analyse for at vurdere lånets værdi for din virksomhed. Denne analyse giver dig et overblik over, hvor meget kapitalen i lånet skal bidrage til din omsætning for at leve op til sin værdi. For at lave en break-even analyse er det vigtigt, at du laver alt dit forarbejde grundigt.

Lav også en forretningsplan, hvor du gennemgår alle dine led i virksomheden trin for trin og se, hvordan og hvor meget investeringen vil tilføje af værdi til din virksomhed. Dette vil give dig overblik over, hvordan og hvornår dit lån har skabt nok værdi for din virksomhed gennem diverse aktiviteter, så det har været pengene værd.

Tid til at finde det rette erhvervslån uden sikkerhed?

Vi på Lånio.dk kan hjælpe dig med nemt og hurtigt at indhente flere tilbud på erhvervslån uden sikkerhed, så du hurtigt kan komme i gang med at vækste din virksomhed, startup eller forretning.

Det kræver kun, at du udfylder vores formular, hvorefter du skal vente på at lånetilbuddene tikker ind. Når du har valgt dit lån, kan du nemt ansøge om dette hos den valgte udbyder.

Få tilbud på erhvervslån nu Det tager kun 2 minutter
Adam Bistrup
Skrevet af Adam Bistrup, Skribent
Adam var skribent hos Lånio.dk. Han skrev bl.a. om bilindustri, privatøkonomi og forbrugssamfundet. Adams mål med sit indhold er at gøre komplekse emner overskuelige, så alle kan læse med. Han er uddannet ved Copenhagen Business Academy og har erfaring med udarbejdelse af kommunikativt materiale for større virksomheder.