Afdragsfrit lån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud på boliglån fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%. Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 21. oktober 2021

Få flere tilbud på et afdragsfrit lån eller lån med afdragsfirhed

Har du længe gået og undret dig over hvad et afdragsfrit lån egentlig er, og ligeså hvordan dette fungerer? Måske du ofte har overvejet at tage et sådant lån og har i den forbindelse spekuleret over dets fordele og ulemper. Uanset hvilke tanker du har gjort dig om et afdragsfrit lån, giver vi dig her en komplet oversigt over alt, du har behov for at vide, inden du optager dette lån.

Et afdragsfrit lån betyder kort sagt, at du kan undgå at afdrage på dit lån i en selvvalgt periode på op til 10 år. Derved slipper du altså for den månedlige ydelse, du ellers normalt skal betale, når du optager et lån i banken. Derfor giver et afdragsfrit lån dig muligheden for kun at betale renter og bidrag i en periode, du helt selv vælger.

Det giver dig derfor luft i økonomien, og åbner muligheden for at bruge dine penge et andet sted, hvor de måske er mere tiltrængt. Om det måtte være til at betale ekstra af på en dyr bankgæld, du tidligere har stiftet, din pensionsopsparing eller en helt tredje ting, så kan et afdragsfrit lån have dets fordele for dig og din økonomi.

Hvad er et afdragsfrit lån?

Som tidligere beskrevet er et afdragsfrit lån et slags lån, der tillader dig kun at betale renter og bidrag i en selvvalgt periode. Denne selvvalgte periode kan være op til 10 år og repræsenterer en periode, hvor du slipper for at afdrage på lånet. Efter denne periode skal du dog begynde at afdrage på dit lån.

afdragsfrit lån

Lån med afdragsfrihed

Der findes adskillige lån og ved mange af disse, tilbydes muligheden for at låne med afdragsfrihed. Hver mulighed kommer med hver deres forbehold, fordele og ulemper. Det er derfor vigtigt at have et overblik over de forskellige muligheder, inden du optager et lån med afdragsfrihed. Det mest populære eksempel, er et realkreditlån med afdragsfrihed.

Dog kan du eksempelvis også optage et billån med afdragsfrihed. Dette er ikke så populært, men fremkommer stadig som en mulighed, såfremt du har et ønske om dette.

Derudover kan du også optage et forbrugslån, hvor du kan undgå at afdrage i en periode. Den afdragsfrie periode vil dog oftest kun være i to måneder og i nogle tilfælde med det forbehold, at du forinden har afdraget på dit lån i et år.

Ønsker du at vide mere om dette lån, kan du eventuelt læse mere om forbrugslån og samlelån her på siden.

Som tidligere nævnt er et realkreditlån med afdragsfrihed det mest velkendte eksempel. Et realkreditlån minder lidt om et boliglån, da de begge bruges til at finansiere et boligkøb. Skal du eksempelvis købe en bolig, vil det typisk finansieres således:

 • 5% af boligens pris i udbetaling
 • 15% af boligens pris som boliglån
 • 80% af boligens pris som realkreditlån

Hvis du ønsker at læse mere om lån til bolig, kan du her på siden også læse om boliglån og indskudslån.

Ønsker du optage et realkreditlån har du som regel 3 muligheder, som listes i nedenstående afsnit.

afdragsfrit lån i dag 

Fastforrentet lån

Et fastforrentet lån fungerer således, at du oftest betaler af på dit lån med en fast rente i en selvvalgt periode. Dette vil typisk være mellem 10-30 år. Fordelen er selvsagt, at din rente forbliver den samme i hele lånets løbetid. Det giver dig derved en vis sikkerhed i, at du først og fremmest kan regne med, hvad du hver måned skal betale. Derudover sikrer denne også, at selvom markedsrenten stiger, forbliver din rente den samme.

Derimod:

Ligger der en ulempe i, at den månedlige ydelse vil være højere end ved andre lånetype. Ligeså vil du heller ikke få noget ud af det, hvis markedsrenten skulle falde, da et fastforrentet lån naturligvis har fast rente.

Du kan optage et fastforrentet lån med afdragsfrihed. Hvilket giver dig muligheden for ikke at afdrage på dette lån i op til 40 terminer – altså 10 år. Løbetiden på dette lån vil oftest være mellem 15 og 30 år, hvori du frit kan vælge hvilke terminer, der skal være afdragsfrie.

Rentetilpasningslån

Et rentetilpasset lån fungerer modsat ovenstående lånetype ligesom et lån med variable rente. Her tilpasses din rente efter markedsrenten og vil oftest have en løbetid på 4-30 år.

Dette lån kan du finde i forskellige former, eksempelvis som F-lån, hvor renten altså bliver fastsat hver 1., 3. eller 5. år, også kaldet F1, F3 og F5 lån. Derudover findes der også et kort rente lån, hvor renten fastsættes en gang hvert halve år. Udover disse to findes ligeså P-lån, T-lån samt renteloft-lån.

Du kan læse mere om de forskellige former for rentetilpasningslån på Forbrugerrådet Tænk her.

Derfor:

Er det gode ved denne lånetype, at den typisk vil have en billigere månedlig ydelse. Ligeså vil du nyde godt af det, når markedsrenten falder, da din rente vil falde i takt med denne. Hvorimod ulempen forekommer, hvis markedsrenten stiger, da dette selvsagt vil få renten på dit lån til at stige.

Ligesom ved et fastforrentet lån, kan du også optage et rentetilpasningslån med afdragsfrihed. Ved dette har du ligeså mulighed for opnå afdragsfrihed i op til 10 år. Forskellen på førnævnte lånetype og dette er derimod, at perioderne hvor du kan slippe for at afdrage følger årets kvartaler og minimum er 3 måneder.

Hvis du gerne vil vide mere om realkreditlån og dets forskellige muligheder, kan du læse mere om dette på Mikonomi.dk.

Underskriv lån med afdragsfrihed

Afdragsfrit lån

Som det allerede er blevet beskrevet, er et afdragsfrit lån et slags lån, hvor du slipper for at afdrage i en periode, og derved betaler du kun renter og bidrag. I nedenstående afsnit vil denne lånetypes fordele og ulemper blive uddybet.

Hvilke fordele og ulemper er der ved et afdragsfrit lån?

Som ved alt i denne verden vil du, når du tilvælger noget, fravælge noget andet. Derfor er der ved et lån med afdragsfrihed både fordele og ulemper, som du bør tage med i betragtning inden optagelsen af et sådant lån.

Fordele:

Fordelen ved et afdragsfrit lån er, at det i høj grad giver dig fleksibilitet i din økonomi. Dette giver dig et pusterum til at bruge pengene et sted, hvor der er et større behov for dem. Du kan eksempelvis få råd til at tilbagebetale andre dyrere lån.

Ønsker du eksempelvis at købe en bolig, vil 80% består af et realkreditlån og 15% af et boliglån. Optager du et realkreditlån med afdragsfrihed og bruger de 10 år, hvor du har afdragsfrihed, til at betale af på dit boliglån, kan dette være en fordel.

Oftest vil renten på et boliglån nemlig være højere end på et realkreditlån, og derfor gælder det om at tilbagebetale dette hurtigt. At du slipper for at afdrage på dit realkreditlån i denne periode gør, at du kan bruge flere ressourcer på at tilbagebetale boliglånet.

Ulemper:

Afdragsfrihed virker i sig selv som et meget positivt ord, så hvilke ulemper kan der dog være? Faktisk forekommer der en del ulemper, hvis ikke et afdragsfrit lån bliver brugt med omtanke.

En af disse er, at din månedlige ydelse vil stige en del, når den afdragsfrie periode slutter. Under denne periode bliver hovedstolen selvsagt ikke mindre, da du ikke betaler af på lånet, og derfor vil du i sidste ende have en kortere periode at tilbagebetale beløbet i. Dette resulterer altså i, at du i perioden efter det afdragsfrie låns udløb skal betale et højere afdrag.

Ligeså vil renten typisk være højere, da du betaler renter af den fulde hovedstol. Hvorimod du med et lån, hvor du hver måned afdrager et beløb, mindsker hovedstolen, hver gang du betaler af på det. Derudover er der oftest højere gebyrer og bidragssatser end ved lån, hvor du har en fast månedlig ydelse.

Derfor:

Kan et lån med afdragsfrihed være en fordel, så længe du benytter det med omtanke. Hvis du eksempelvis benytter pengene, du sparer i den afdragsfrie periode til afvikling af en anden gæld, investerer pengene eller sætter en del af dem ind på en opsparing, kan et afdragsfrit lån være en god ide for dig. Hvis du derimod bruger pengene på generelt forbrug eller lignende, bør du muligvis overveje andre muligheder.

afdragsfrit lån

Kan man forlænge et afdragsfrit lån?

Det er muligt at forlænge et afdragsfrit lån, såfremt dit lån udgør mindre end 80% af dit hus’ værdi. Er lånet mindre end dette, har du muligheden for at forlænge det med yderligere 10 afdragsfrie år. Dette er dog langt fra tilfældet hos alle, og derfor tilbyder realkreditinstitutterne også en række muligheder til dem, hvis lån er højere end 80% af husets værdi.

 1. Har du taget et lån med en samlet løbetid på 30 år, hvoraf 10 af disse år er afdragsfrie. Derved er din ene mulighed naturligvis at færdiggøre denne og afdrage i de næste 20 år. Ved denne løsning vil din ydelse stige meget, da du pludselig skal til at afdrage på lånet og har en kortere periode til at tilbagebetale dette på.
 2. Du kan derimod også vælge at omlægge dit lån til et 30-årigt lån, hvor du afdrager på lånet i 30 år. Også her vil ydelsen selvsagt stige meget, men du vil derimod have 10 år længere til at tilbagebetale lånet end ved førnævnte løsning.
 3. Til slut kan du også vælge at omlægge dit lån til et nyt lån med afdragsfrihed. Med denne løsning udskyder du at afdrage yderligere på din gæld.

Du opfordres dog altid til at tage kontakt til dit realkreditinstitut. De vil kunne give dig vejledning baseret på din økonomiske situation, og vil foreslå den mest optimale løsning til dig.

Hvad koster et afdragsfrit lån?

Er du i tvivl om, hvad et afdragsfrit lån i sidste ende kommer til at koster, kan du her se et eksempel på et afdragsfrit låns reelle pris. Ønsker du eksempelvis at købe en bolig til 4 millioner, kan dette finansieres på følgende måde:

 • 5% i udbetaling, svarende til 200.000 kr.
 • 15% som boliglån, svarende til 600.000 kr.
 • 80% som realkreditlån, svarende til 3.200.000 kr.

Optager du herefter et fastforrentet obligationslån gennem Realkredit Danmark, skal du derved låne 3.200.000 kr. Optager du lånet med en løbetid på 30 samt 10 års afdragsfrihed, vil din pris komme til at se ud som det er illustreret i nedenstående tabel.

Afdragsfrit lån - eksempel
Låneparametre Låneværdier
Lånebeløb 3.200.000 kr.
Løbetid 30 år
Afdragsfrihed 10 år
Årlig rente 2%
Stiftelsesomkostninger 64.000 kr.
ÅOP 3,24%
Samlet tilbagebetalingsbeløb 4.979.439 kr.

*Eksemplet er kun vejledende. Uden beregning af ekstra omkostninger. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre lånevilkår.

Ovenstående viser et afdragsfrit låns beregning i forhold til pris ved at tage udgangspunkt i et realistisk låneeksempel. Dette betyder, at du i de 10 år har udgifter svarende til de 64.658 kr. i form af stiftelsesomkostninger. Derudover skal du betale 2% i renter af de 3.200.000 kr. svarende til 64.000 kr. om året og først efter de 10 år skal du begynde at afdrage.

Ønsker du at optage et lån og samtidigt få præcise priser på dette lån? Så kan du her på siden udfylde én låneansøgning og få tilbud på et lån med nøjagtige priser, baseret på dine oplysninger.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.