Boliglån

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud fra flere banker. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.

  • Udfyld én ansøgning
  • Modtag lånetilbud fra flere banker
  • Vælg det bedste lån til dig

TrustScore 4,7
fra 353 anmeldelser
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
E-mail
 
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
E-mail
 
Opdateret: 05. maj 2022

Få tilbud på boliglån eller lån til udbetaling med Lånio.dk

Står du og har brug for at optage et lån til din bolig? Her kan du vælge at optage et boliglån. Et boliglån kan optages hos din traditionelle bank eller hos en af de mange låneudbydere. Det er altid en god idé at sammenligne de forskellige boliglån, så du finder den lånemulighed, der passer bedst til dig.

Hvad er et boliglån?

Et boliglån er et lån, som du kan anvende til at dække de udgifter, der kan være i forbindelse med ombygning af din bolig eller ved køb af en ny bolig. Boliglånet kan være med til at dække de udgifter, som realkreditlånet ikke kan finansiere. I Danmark er det eksempelvis muligt at finansiere cirka 80 % af de udgifter, der er ved købet af en ny helårsbolig, med et realkreditlån. De sidste 20 % af udgifterne kan et boliglån derimod være med til at dække.

Du er måske stødt på begreber som både boliglån og huslån og har svært ved at finde ud af, hvad forskellen er. Som udgangspunkt er disse to lån meget ens og kan have det samme formål. Et huslån forbindes dog ofte med de penge du låner til køb af et nyt hus. Hvorimod et boliglån bedre kan bruges på boligen generelt såsom renovering af boligen, ting til boligen som eksempelvis nye møbler. Skal du til gengæld kun låne penge til dit indskud eller depositum i din bolig, bør du se efter et lån til indskud.

Boliglånets størrelse

Boliglånets størrelse kan variere alt efter hvem du er, samt hvilken låneudbyder du vælger. Her vil låneudbyderen vurdere, hvor meget du som person, ud fra din privatøkonomi, kan godkendes til at låne. Når der i Danmark bliver talt om at låne penge til en bolig, består det typisk af to forskellige lån - et banklån og et realkreditlån.

Det anbefales derfor, at du sammenligner boliglån fra flere forskellige banker og låneudbydere. Således kan du finde det lån, som passer bedst til dig. Det boliglån, som ser ud til at være det billigste, er ikke nødvendigvis det bedste.

Du kan prøve vores låneberegner til at finde ud af, hvor meget du har råd til at låne. Låneberegneren vil automatisk udregne lånets ÅOP, kreditomkostninger, samlet tilbagebetaling og månedlig ydelse.

Boliglånets løbetid

Boliglånet vil typisk have en lang løbetid/tilbagebetalingsperiode. Det skyldes, at lånebeløbet på et boliglån ofte er stort, og derfor er lånet nødt til at blive tilbagebetalt over flere år. Boliglånets løbetid kan ofte fastsættes ud fra hvor stort et lånebeløb, du har brug for at låne samt ud fra din privatøkonomi.

Det er vigtigt, at du har mulighed for at afdrage på dit boliglån hver måned, således det ikke sætter dig i en dårlig økonomisk situation. Det er ikke unaturligt, at et boliglån har en tilbagebetalingsperiode på eksempelvis 30 år. Det vigtigt er, at bankerne og diverse låneudbydere er sikker på, at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Renten på et boliglån

Udover boliglånets størrelse samt boliglånets løbetid, kan også renten på boliglånet variere fra udbyder til udbyder. Her spiller ovenstående faktorer også indover, såsom over hvor lang tid du ønsker at betale lånet tilbage samt hvor stort et lånebeløb, du kan blive godkendt til. Jo længere en løbetid, der er på lånet, desto mere vil du komme til at betale for det samlede boliglån.

Der er ofte en højere rente på et boliglån, end der er på et realkreditlån. Det kan derfor anbefales, at du vælger først at afdrage på dit boliglån, og derefter kan du afdrage på dit realkreditlån. Forskellen på banklånets rente og realkreditlånets rente er, at renten på realkreditlånet typisk er billigere end på banklånet. Rentesatsen på et realkreditlån er typisk mellem 0,5 % og 1,5 %, hvorimod banklånets rente typisk ligger på mellem 6 % og 10%.

Hermed er renten en del lavere, end de er på eksempelvis privatlån, samlelån eller forbrugslån.

Vælg mellem forskellige rentetyper

Der er flere ting, som kan have indflydelse på, hvilken rente boliglånet har. Når du ønsker at låne penge til en bolig, er der flere forskellige rentetyper, som du kan vælge imellem. Disse rentetyper afspejles i den risikoprofil, der er i forbindelse med boliglånet. Der kan vælges mellem følgende rentetyper:

  • Fastforrentet
  • Variabelt forrentet
  • Variabelt forrentet med renteloft
  • Rentetilpasning

Forskellen på boliglånets renter

Det kan være forskelligt fra person til person, hvilken rentetype der er bedst at vælge. Det kan her være afgørende, hvor stabil din privatøkonomi er, samt hvor risikovillig du har mulighed for at være.

Fastforrentet boliglån

Et fastforrentet boliglån er et lån med en fast rente gennem hele lånets løbetid. Du kender derfor til lånets rente i hele løbetiden. Fordelen er, at dine månedlige afdrag ikke stiger i takt med rentestigninger. Ulempen er derimod, at du ikke får glæde af de rentefald, der kan forekomme.

Variabelt forrentet boliglån

På et variabelt forrentet boliglån kan renten variere. Du er derfor ikke garanteret en fast månedlig ydelse, samt hvor meget lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Fordelen er, at din månedlige ydelse vil blive lavere, når renten falder. Ulempen er derimod, at der er en risiko for, at renten stiger, og dermed stiger din månedlige ydelse også.

Variabelt forrentet boliglån med renteloft

Et variabelt forrentet boliglån med renteloft er i en vis grad det samme, som et variabelt forrentet boliglån. Her er renten variabel, men der er et loft på, hvor meget renten kan stige. Således kan du sikre dig mod større rentestigninger.

Rentetilpasning på boliglånet

Rentetilpasning betyder, at du i perioder op til rentetilpasning har mulighed for at ændre de vilkår, der er for boliglånet. Således du eksempelvis kan rentetilpasse dit lån hver 5. år.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.