Sådan finder du nye lån i Danmark

Følg denne guide i 5 steps og find dit nye lån. Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 03. januar 2022

Nye lån i Danmark - Alt du bør vide

Det danske marked er spækfyldt med gode (og knap så gode) muligheder, når du skal låne penge. Derfor er det vigtigt, at der gøres et grundigt stykke forarbejde, før du takker ja til en af de mange lånemuligheder, der byder sig. Virker det uoverskueligt? Så lad os hos Lånio.dk hjælpe dig.

Et voksende antal danskere efterspørger nye lån på nettet. Derfor har vi lavet denne guide og samlet alt du behøver at vide, for at finde dit nye lån. Denne guide er din sikkerhed for ikke at ende med et lån, der koster dig mere end det behøver. 

Lånio.dk er en gratis sammenligningstjeneste med brugerne i fokus. Du skal blot udfylde én låneansøgning ved at benytte vores låneberegner. Dernæst indhenter vi flere forskellige tilbud til dig fra gamle såvel som nye låneudbydere på markedet.

Sådan finder du dit nye lån i 5 nemme steps

Der er mange måder, hvorpå man kan låne penge i presserende situationer. Du kan eksempelvis gå i banken eller spørge et familiemedlem om en hjælpende hånd. Hos Lånio.dk giver vi dig en tredje mulighed, da du hos os kan finde dit kommende lån på nettet. Således slipper du for lange ventetider i banken og for at blande penge ind i dine private relationer.

Når du optager et nyt lån på nettet, er der nogle trin, som er fornuftige at foretage sig. Disse trin tager vi dig igennem herunder.

 1. Definér dit lånebehov
 2. Lav en tilbagebetalingsplan
 3. Undersøg markedet grundigt
 4. Indhent minimum 3 tilbud
 5. Sammenlign og vælg det bedste lånetilbud

1. Definér dit lånebehov

Inden du optager et nyt lån, bør du altid overveje dit egentlige lånebehov. Foruden lånet skal du også betale renter, og jo større lånet er, desto mere skal du betale i renter. Vær derfor sikker på, at du kun låner penge til ting, der er uundværlige her og nu. Hvad der ikke kan undværes er individuelt, så om dit lån er uundværligt, kan kun du svare på. Test eventuelt dit lånebehov ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad er konsekvensen, hvis jeg ikke låner penge til [dét du skal låne penge til]?
 • Kan jeg vente med at købe [dét du skal låne penge til] og spare nogle af pengene op selv?

Når du er helt sikker på, at du har et presserende lånebehov, skal du undersøge, hvor mange penge du har brug for at låne. Vi anbefaler, at du ikke låner flere penge, end du skal bruge. Du skal stadig betale renter af dit lån, selvom pengene bare står på din konto. Lån derfor aldrig penge for at have en "buffer" i banken.

Brug i stedet lidt tid på at undersøge, hvor mange penge du helt nøjagtigt skal bruge. Skal du eksempelvis bruge pengene til indskud på en lejlighed, så undersøg hos din udlejer, hvor mange penge du helt præcis skal lægge i indskud, og lån så det nøjagtige beløb.

2. Lav en tilbagebetalingsplan

Inden du låner penge, bør du have helt styr på din tilbagebetalingsplan. Du skal altså finde ud af, hvor stort et beløb, du skal betale af på lånet hver måned, samt hvor lang tid, det skal tage dig at betale hele lånet tilbage.

Når du lægger en tilbagebetalingsplan, skal du kende følgende faktorer:

 • Lånebeløbet
 • Årlige omkostninger i procent
 • Lånets løbetid

Når du finder dit nye lån hos Lånio.dk, vil du i vores låneberegner blive oplyst om disse tal. Ved at ændre på parametrene “lånebeløb” og “lånetid” kan du se, hvordan den årlige rentesats ligeledes ændrer sig. Jo kortere lånetid du ønsker, desto mindre bliver dine omkostninger i forbindelse med lånet også. Det er blot vigtigt, at du finder et niveau, hvor du er i stand til at betale det månedlige beløb hver måned.

Her på Lånio.dk har vi udviklet en låneberegner med tilbagebetalingsplan, som du kan bruge til at få overblik over dine afdrag. Er du abonnent hos Microsoft 365, kan du benytte deres skabelon til tilbagebetaling af lån. Du kan også lave din egen skabelon i Excel eller Google Sheet ved at hente inspiration fra eksisterende skabeloner på nettet.

3. Undersøg markedet grundigt

Nettet bugner af nye lån, og der kommer konstant flere til. Det skyldes et voksende behov hos danskerne for at låne penge nemt, hurtigt og sikkert. Derfor bør du altid undersøge markedet grundigt, så du er sikker på at finde et lån, der passer til dit behov.

Lånesammenlignere, som eksempelvis Lånio.dk, simplificerer opgaven for dig. Vi hjælper dig nemlig med at undersøge mulighederne hos mange forskellige låneudbydere på én gang. Derefter sender vi dig flere forskellige lånetilbud — og de er ganske gratis at modtage.

4. Indhent minimum tre tilbud

Når du skal indhente tilbud - omend det er på lån, håndværkere eller noget helt tredje - er det en god tommelfingerregel altid at indhente minimum tre forskellige. Så har du noget at sammenligne med, inden du træffer en endelig beslutning. Lånio.dk er ikke en låneudbyder men derimod en lånesammenligningplatform.

Vi indhenter flere tilbud fra forskellige udbydere, hvorefter du kan vælge det billigste og bedste tilbud. Vi samarbejder med mange forskellige udbydere, og sender dig kun tilbud fra dem, der kan imødekomme dine behov og låne-ønsker.

5. Sammenligning og vælg det bedste lånetilbud

Når du sammenligner de forskellige lån, som vi har indhentet for dig, skal du være opmærksom på følgende:

 • Hvilken lånetype kigger du på?
 • Passer lånet til det, du skal låne penge til?
 • Hvor lang lånetid har lånet?
 • Hvad er renten?
 • Hvor meget skal du månedligt afdrage med?
 • Er der nogle omkostninger ved at oprette lånet?
 • Hvad er ÅOP'en?

Kig især efter hvor du kan få den billigste ÅOP, laveste rente og et månedligt afdrag, som passer til dit private budget. Hvis du sætter dig selv i en situation, hvor du ikke kan afdrage som planlagt, vil lånet blive unødvendigt dyrt. Derfor er det vigtigt at være grundig, når du sammenligner og vælger dit nye lån i Danmark.

Carsten Lund om vigtigheden i at aflæse ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Priseksempel: Nyt lån

Herunder finder du et låneeksempel og et overblik over de omkostninger, der kan være forbundet ved et typisk nyt lån. Når du sammenligner lånetilbud, er det vigtigt at du sammenligner lån med samme lånebeløb og løbetid. 

I dette eksempel er lånebeløbet på 75.000 kr. med en løbetid på 5 år, svarende til 60 måneder. Lånets rente er på 6% årligt og med et stiftelsesgebyr på 3.500 kr. er lånets ÅOP på 8,03%

Låneeksempel - Nyt lån
Nyt lån
Lånebeløb 75.000 kr.
Løbetid 5 år
Rente 6%
ÅOP 8,03%
Månedlig ydelse 1.512 kr.
Kreditomkostninger 15.710 kr.
Samlet tilbagebetaling 90.710 kr.

I dette eksempel vil det nye lån koste dig 15.710 kr. og efter de 5 år vil du have betalt 90.710 kr. i samlet tilbagebetaling. På de fleste lån vil der desuden ofte være omkostninger forbundet med afdragene i form af betalingsgebyrer.

4 grunde til at du bør finde dit nye lån på nettet

Det har aldrig været lettere at optage nye lån, end det er online i 2022. Herunder gennemgår vi nogle af de fordele, der er ved at optage et nyt lån på nettet, fremfor at gå ned i de fysiske banker:

 • Det er tidsbesparende for dig

  Først og fremmest kan du benytte en sammenligningsportal som eksempelvis Lånio. Du ansøger kun én gang, men modtager lån fra flere forskellige banker og låneudbydere. Du godkender din ansøgning med dit NemID, og vi har dermed adgang til alle de oplysninger, vi har brug for om dig.

 • Du har mulighed for at optage mindre lån

  Mange har blot brug for et mindre lån til eksempelvis at klare uventede regninger, og det er klart at foretrække, at lånets løbetid er kort. Begge dele kan lade sig gøre med et lån på nettet.

 • Mindre papirarbejde

  Når du ansøger om dit nye lån på nettet via dit NemID, kan vi nemt tjekke, at du ikke står i RKI, har dansk bopæl, mv. Du behøver ikke møde op nogle steder fysisk for at sætte en krusedulle på en bunke af papirer. Vi klarer det hele online, og det samme gør de låneudbydere, som vi samarbejder med.

 • Kort svar- og udbetalingstid

  Fra du har ansøgt om dit nye lån, og til du har pengene på din konto, kan der gå helt ned til timer. Dit lånebehov kan dermed hurtigt opfyldes, og du får stadig tildelt gode og fair lånevilkår.

Hvor finder jeg nyt lån i 2022?

Udbyderne er rigtig mange. Derfor kan det være svært at overskue selv at skulle undersøge hver enkelt online bank og udbyder. I stedet vil vi anbefale dig at benytte en sammenligningsportal, som eksempelvis Lånio.dk. Her ansøger du kun om lån én gang, men du modtager flere forskellige tilbud. Herefter kan du frit vælge det lån, som passer bedst til dig.

Hvis du er på udkig efter et mindre lån med hurtig udbetaling, har Mikonomi.dk en oversigt over nye kviklån, hvor du nemt kan få et overblik og vælge den låneudbyder, det matcher dit behov.

Brug vores låneberegner i formularen

Samme dag som du benytter vores låneberegner øverst på siden, vil du få tilsendt en oversigt over nye lån i Danmark, som passer til netop dit behov. Her vil du kunne vælge og vrage mellem de forskellige tilbud, og dermed vælge det lån, som passer allerbedst til dig. Herunder vil vi gennemgå, hvordan du benytter låneberegneren. Det er ganske ligetil og tager kun få minutter.

 

lånio proces

Vælg mellem nyt lån og samlelån

 I toppen af beregneren skal du vælge mellem "nyt lån" eller “samle lån”. Står du og mangler penge, som du kan bruge af her og nu, og/eller er det dit første online lån, skal du klikke på "nyt lån". Herefter vælger du ønsket lånebeløb og løbetid, og angiver hvad formålet med dit nye lån er.

Nederst i låneberegneren kan du løbende se vigtige oplysninger tilpasse sig, såsom den forventede debitorrente, samlede omkostninger og tilbagebetaling i alt. I midten af låneberegneren, vil du kunne se den forventede månedlige ydelse. Tallene er estimater, men det giver dig en indikation om, hvorvidt du har mulighed for at optage et nyt lån.

Har du lån, du endnu ikke har afdraget, hos en eller flere forskellige låneudbydere, så kan du vælge “samlelån”. Her ansøger du om at samle alle dine lån og udgifter dertil hos én udbyder. Du vil ved tilbudsindhentningen opleve, at et samlet lån kan medføre lavere renteudgifter, færre gebyrer og en billigere månedlig ydelse. Dernæst kan du altid søge om et nyt lån hos samme udbyder og få dette ind under din nye samlede løsning.

Indhent mine lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Hvor tit kommer der nye lån på markedet?

Det danske lånemarked er i rivende vækst. Der kommer hele tiden nye lån til Danmark. Antallet af de helt nye lån i 2022 er alene rigtig mange. Derfor har du nok at vælge imellem, når du skal finde det rette lån for dig. Vi samarbejder med de største låneudbydere på markedet, og så snart de har nye lån på vej, vil disse være inkluderet i de tilbud, som vi sender til dig.

Hvorfor kommer der nye lån til?

I mange årtier har vi i Danmark været vant til, at man går i banken, når man skal låne penge. Men de lange låneprocesser og det store papirarbejde er ikke just attraktive for dig som låntager. Der er derfor sket et skifte, og en ny lånemulighed er opstået.

Online lån er en voksende branche, som mange store etablerede virksomheder har taget del i. Eksempelvis har flyselskabet Norwegian stiftet Bank Norwegian og L’easy, som leverer og installerer tekniske produkter, har stiftet Modus Finans. De, og mange andre online låneudbydere, giver nu bankerne kamp til stregen.

Ved et online lån springer du de langsommelige processer over. I stedet kan du ofte ansøge om nyt lån, blive godkendt og modtage pengene på din konto indenfor 24 timer. De nye låneudbydere har altså set et behov hos jer forbrugere og gået efter at opfylde det.

Hvilke nye lånetyper findes der?

På den ene side kan man sige, at der mere eller mindre findes en lånetype til ethvert behov. Lånemarkedet er i voldsomt vækst, og låneudbyderne er hurtigt ude med nye lån på nettet. Lige så snart der opstår et nyt behov hos forbrugerne, oprettes der som regel også en type lån, som passer hertil.

På den anden side findes der overordnet set kun to typer lån. Lån med og uden sikkerhed. Lån med sikkerhed er alle de lån, hvor der indgår sikkerhed på den ene eller anden måde. Lån uden sikkerhed er de lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed for at kunne optage dem. De går også ofte under navnet forbrugslån.

Når låneudbydere markedsfører nye lån, er der derfor oftest ikke tale om en decideret ny lånetype med specielle, nye vilkår, men derimod et nyt lån der er målrettet et bestemt formål.

Herunder nævner vi nogle af de formål, som har ligget til grund for oprettelsen af nye lån. Listen er ikke endegyldig.

Du kan se flere muligheder på lånetyper i låneberegnerens drop-down-menu. Finder du ikke den lånetype, du leder efter, i menuen, så vælg blot “andet”. Herefter vil du indenfor kort tid modtage dit første lånetilbud.

Refinansiering

En refinansiering i denne sammenhæng er, hvad man også kalder for et samlelån. Refinansiering er det rette lån for dig, som ønsker at samle alle dine udestående lån hos én udbyder. Det kan spare dig for en del renter og gebyrer, hvilket kan blive til flere tusinde kroner om måneden.

Energilån

Har du brug for hjælp til at finansiere dit energiforbedrende renoveringsprojekt? Måske ønsker du at skifte vinduer, isolere din bolig, eller skifte oliefyr ud med en varmepumpe? Hvis du leder efter et nyt lån på nettet, til et formål der minder herom, så skal du bruge et energilån.

Grønt billån

Overvejer du at skifte din ældre benzin- eller diesel bil ud med et grønnere alternativ? Så er du muligvis på jagt efter et grønt billån. I 2022 er flere nye lån kommet til, som giver dig mulighed for at låne til en bil. En bil, der kører på grøn energi, er både billigere i løbende udgifter, og så sparer du kloden for unødvendigt CO2-udslip.

Forbrugslån

Har du behov for at låne til almindeligt forbrug, så er det et forbrugslån, du søger. Dette er det rette nye lån at optage, hvis du eksempelvis har svært ved at betale regningerne i resten af 2022. Der er ingen regler og rammer for, hvad du bruger pengene på.

Erhvervslån

Et erhvervslån er et lån til dig der har virksomhed, og mangler kapital til fx produktionsudstyr, markedsføring eller noget helt tredje. Modsat privatlån, er erhvervslånets primære formål altså til investering i virksomhed.

Erhvervslånet er også blevet et populært onlinelån og det skyldes at iværksættere og virksomhedsejere ofte mødes med høje krav, når de søger finansiering i banken, som de ikke kan indfri.

Har du eksisterende lån?

Hvis du allerede har et eller flere lån hos forskellige kreditorer, kan et samlelån være den rette løsning for dig. Når du ansøger om et samlelån, modtager du tilbud fra kreditorer, som tilbyder dig at samle alle dine lån hos sig. Således vil du fremover kun have én kreditor, én rente og én gældspost at forholde dig til. Du vil samtidig opleve at kunne spare op til flere tusinde kroner hver måned, fordi du ikke har låneomkostninger til flere kreditorer.

Du kan sagtens ansøge om et nyt lån til dit nuværende lånebehov og samtidig ansøge om et samlelån. Dit nye lån vil ligeledes blive samlet hos én kreditor sammen med dine øvrige lån. Ønsker du at benytte denne mulighed nu?

Ønsker du at ansøge om tilbud på samlelån er det vigtigt, at du har et overblik over din samlede gæld hos dine forskellige kreditorer. Dét kan du hurtigt få, ved at følge vores guide: Se min samlede gæld.

Hvem kan optage nye lån i Danmark?

Det er forskelligt, hvilke krav låneudbyderne stiller til lånetagerne. Vi sørger naturligvis for, at de tilbud på nye lån, som du modtager gennem os, stemmer overens med de oplysninger vi har på dig. Der er dog nogle krav, som mere eller mindre går igen hos alle udbydere:

 • Du skal være fyldt 18 år

  For at optage nye lån i Danmark i 2022 skal du være fyldt 18 år. I nogle tilfælde vil du opleve, at en højere alder er påkrævet.

 • Du må ikke være registreret i RKI

  En registrering som dårlig betaler i RKI gør det desværre rigtig svært at låne penge i Danmark. Ofte vil det ikke være det rette for dig, at låne som RKI-registreret.

 • Du skal have bopæl i Danmark

  Hvor du geografisk befinder dig, når du optager et nyt lån, er som regel lige meget. Men du skal være dansk statsborger eller have en opholdstilladelse, og du skal have bopæl i Danmark.

krav til lånere

Nye regler for online lån

I 2020 trådte en række nye regler for online lån i kraft. Disse regler giver dig som låntager bedre vilkår og billigere lån. Det blev ved lov besluttet, at ÅOP maksimalt må være på 25 %. Ligeledes må omkostningsloftet maksimalt nå 100 % af det samlede lånebeløb i hele lånets løbetid. Du kan læse mere om den nye lovgivning hos Erhvervsministeriet

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har lån fra før 2020, så kan disse stadig have en ÅOP der overskrider 25 % eller et maksimalt omkostningsloft på over 100 % af det samlede lån. Derfor bør du overveje at samle alle dine gamle lån i ét nyt lån.

Find dit nye lån Lånio.dk

Når du ansøger om et nyt lån gennem Lånio.dk, sørger vi for at sætte dig i kontakt med seriøse låneudbydere, hvis lånevilkår og -muligheder matcher dine behov. Du benytter blot låneberegneren øverst på siden. Herefter vil du modtage en række tilbud, som du frit kan vælge mellem.

Spar penge på dit lån i dag. Udfyld låneberegneren på 2 minutter, modtag og sammenlign tilbud indenfor 24 timer og vælg det nye lån i Danmark, som passer bedst til dig og din økonomi. Alle tilbud er helt uforpligtende.

Indhent mine lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.