A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret: 28. juli 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Lovændringer i forhold til ÅOP-loft

D. 1. juli 2020 trådte en ny lov i kraft om usikrede lån, som kviklån og forbrugslån. Reglerne skal sikre forbrugere mod at ende med en uoverskuelig gæld. Loven omfatter blandt andet et ÅOP-loft, en begrænsning i forhold til markedsføring af kvik- og forbrugslån samt en grænse for renter og gebyrer.

Herunder kommer en gennemgang af, hvilke følger det vil have for dig, hvis du ønsker at låne penge hurtigt igennem Lånio.dk.

Hvad betyder det for brugere af Lånio.dk?

En af de flere positive følger af den nye lovgivning er, at lånemarkedet er blevet mere konkurrencedygtigt, og forbrugerne er sikret bedre og billigere lån. Dette gælder naturligvis også for brugere af Lånio.dk.

Lånio.dk videreformidler lånetilbud fra flere banker til dig. Der er dermed tale om markedsførte lån, som ifølge den nye lovgivning max må have en ÅOP på 25%. Alle lånetilbud, du kan få tilbudt på Lånio.dk, har derfor en maximal ÅOP på 25%.

Har du flere dyre lån fra før lovgivningen trådte i kraft, kan du stadig ansøge om et samlelån, og på denne vis opnå en besparelse ved at sammenlægge flere afbetalinger til én. Denne låneform er også underlagt de nye regler i forbindelse med usikrede lån, og du vil derfor kun blive tilbudt samlelån med en ÅOP på 25% eller mindre.

Hvilke lån er omfattet af de nye regler?

Da Lånio.dk er en viderformidler af lånetilbud, er vi underlagt lovgivningen vedrørende max ÅOP på 25% på markedsførte lån.Vi forholder os naturligvis til lovgivningen, og derfor vil du på Lånio.dk kun kunne få tilbudt lån med en max ÅOP på 25%.

På Lånio.dk benytter vi os af flere lånetermer, som dækker over kategorien usikrede lån, men alle disse lån er stadig underlagt samme lovgivning. Det er dermed underordnet, om du søger efter et privatlån, billån eller erhvervslån. Alle lånetilbud, som videreformidles gennem Lånio.dk, har en ÅOP på max 25%.

Definition af usikrede lån

Usikrede lån er en betegnelse, der dækker over lån, hvor långiveren ikke har et aktiv som kan stå som sikkerhed for lånet. For eksempel i forbindelse med et realkreditlån, hvor boligen kan sælges, hvis låneren ikke afdrager på lånet.

Usikrede lån er:

  • Forbrugslån
  • Privatlån
  • Erhvervslån
  • Samlelån
  • Indskudslån

Den nye lovgivning i punktform

Udover markedsføringsforbudet er der indført en række nye regler, som sikrer låntagere. Du vil ikke længere finde vanvittige lån med ÅOP på over flere hundrede procenter. De vigtigste lovændringer skitseres herunder.

  1. Max ÅOP på 35% - 25% for markedsførte lån, som omfatter de lånetilbud, du finder på Lånio.dk.
  2. Omkostningsloft - Du kan maksimalt komme til at betale det dobbelte af lånet tilbage i renter, gebyrer og afdrag.
  3. Samme regler gælder for privat långivning - Privatpersoner skal følge samme lovgivning, således at et privat lånemarked ikke skal overtage.

Vil du læse mere om den nye lovgivning, kan du finde mere information på EM.dk.

Få flere lånetilbud Det tager kun 2 minutter

4.7 på Trustpilot | 400 anmeldelser

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe er uddannet på Københavns Universitet har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.