Sådan får du en bedre kreditvurdering

Derfor er kreditvurdering en forudsætning for lån og sådan kan du forbedre den Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 21. december 2021

Hvad er kreditvurdering og hvorfor er den vigtig?

Ved en kreditvurdering foretager långiver, det kan f.eks. være banken, en kreditvurdering af din økonomiske situation. Dette gør de for at undersøge din betalingsevne og for at se, om du er i stand til at tilbagebetale din gæld - og om du er kreditværdig.

Så hvis du spørger du dig selv: “hvorfor kan jeg ikke låne penge?”, kan en af grundene meget vel være på grund af din kreditvurdering, som banken vurderer til ikke at være god nok. Her på Lånio.dk har vi sat os for at hjælpe dig med, hvordan du kan optimere din kreditvurdering og samtidig fortælle dig, hvad der lægges vægt på i en kreditvurdering.

Så har du brug for en bedre kreditvurdering, når du skal have det lån, der vil skabe mere luft i økonomien? Eller mangler du en lavere rente på billån, der kan skaffe dig drømmebilen? Så læs med her.

Kreditvurdering

Læs mere om, hvordan du får en bedre kreditvurdering

Seks tips til at booste din kreditværdighed

Din kreditværdighed spiller en afgørende rolle, når det skal vurderes, om du kan blive godkendt til et lån. Vi vil nu give dig en række tips til, hvad du selv kan gøre for at påvirke din kreditværdighed i en positiv retning.

ansoeg med medansoeger
Få med en medansøger

Med en medansøger er I to personer, der hæfter for lånet, hvilket stiller en større sikkerhed. Dermed booster du dine chancer for at få godkendt din låneansøgning og få en lavere rente.

indfri eksisterende gaeld
Indfri eksisterende gæld

Hvis du i forvejen har gæld, vil långiver måske tvivle på, om du kan betale tilbage til tiden eller overhovedet betale. Derfor kan det øge dine chancer for at blive kreditgodkendt, hvis du indfrier din eksisterende gæld.

Kom fri af RKI
Kom fri af RKI

Det kan være svært at låne penge, hvis du er registreret i RKI, da de fleste låneudbydere ikke giver lån til folk, der står i RKI. Her kan du med fordel kontakte de kreditorer, du skylder penge og indgå en aftale med dem, før du optager nye lån.

Minimer faste udgifter
Minimer dine faste udgifter

Overvej om dit Netflix- og fitnessabonnement virkelig er nødvendigt. Minimering af udgifter vil give dig et større rådighedsbeløb og derfor større chance for at vise långiver, at du kan betale af på et lån.

Reducer laanebeloebet
Reducer lånebeløbet

Det er generelt lettere at blive godkendt til et mindre lån, da långiver løber en mindre risiko ved at udbyde et mindre lån, da det er lettere at betale tilbage.

Tilmeld dig en akasse
Tilmeld dig en a-kasse

Hvis du er tilmeldt en a-kasse, har du ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Dette giver långiver sikkerhed for, at du kan tilbagebetale dit lån, hvis du skulle miste dit job.

Dette påvirker din kreditvurdering

Står du og mangler penge og har behov for et forbrugslån, som du kan bruge til lige, hvad du vil? Så er der flere faktorer, som er med til at afgøre, om du får en god kreditvurdering, og dermed om du kan få det ønskede lån. Det er vigtigt at kende disse faktorer, da din kreditvurdering blandt andet er med til at bestemme, hvilken rente du skal betale, og hvor billigt dit lån bliver.

En god kreditvurdering afhænger ikke kun af en høj indkomst, den afhænger også af din overordnede økonomi. Hvis din økonomi overordnet set ikke er i orden, kan det påvirke din kreditværdighed. Har du eksempelvis tidligere vist, at du ikke kan betale dine regninger til tiden, vil banken vurdere at risikoen for, at du misligholder et lån er større. Nedenfor kan du se faktorerne, der er med til at bestemme din kreditværdighed.

Din betalingsevne

Begrebet betalingsevne dækker over det beløb, som du kan betale af på din gæld, efter du har betalt dine faste udgifter. Her trækkes dit rådighedsbeløb fra, som er det beløb, du bruger på mad og andre nødvendige udgifter hver måned.

Det er selvfølgelig altafgørende, at du kan tilbagebetale dit lån. Når det kommer til din betalingsevne, er der flere ting, som spiller ind. Parametre, som er med til at afgøre din betalingsevne, er dine faste indkomster, andre indkomster og faste udgifter.

Dette kan have betydning for din betalingsevne:
 • Din løn
 • Offentlige ydelser såsom: Kontanthjælp, SU og pension
 • Aktieindtægter
 • Husleje og andre faste udgifter
 • Variable udgifter f.eks. til mad og tøj
 • Dine indkomster har en stor betydning for din betalingsevne. Først og fremmest kigges der nærmere på din løn, dog vil indkomster og tilskud, såsom a-kasse, SU og kontanthjælp, også blive taget i betragtning. Andre indkomster kan eksempelvis være aktieindtægter, som er med til at øge din formue.

  I forhold til faste udgifter, ser långiver blandt andet på din husleje, som ofte er den største post inden for faste udgifter. Derudover kan faste udgifter være betaling til internet og diverse andre abonnementer. De udgifter, som varierer, kan f.eks. være dit gennemsnitlige forbrug på mad, tøj og uforudsete udgifter.

  Din tilbagebetalings- og lånehistorik

  Når du skal kreditvurderes, vil din tilbagebetalings- og lånehistorik spille en rolle. De faktorer der spiller en afgørende rolle her omfatter blandt andet, om du er, eller har været, registreret i RKI, om du tidligere har stiftet lån, om du tidligere har haft problemer med at betale dit lån af til tiden, og om du generelt har meget gæld.

  Dette kan have betydning for din kreditvurdering:
 • RKI-registrering
 • Tidligere lån
 • Tidligere problemer med tilbagebetaling
 • Hvis du tidligere har været god til at betale lån og regninger tilbage til tiden, eller hvis du slet ikke har haft brug for at tage et lån før, vil din långiver højst sandsynligt se positivt på dette, og det vil påvirke din kreditvurdering i en god retning.

  Hvis du derimod tidligere har haft en tendens til at betale lån og regninger for sent eller har haft brug for at optage mange lån, vil det påvirke din kreditvurdering negativt.

  Din livssituation og formueopgørelse

  Ved en kreditvurdering af privatkunder er din livssituation og formueopgørelse også vigtige elementer. Din livssituation kan f.eks. omfatte størrelsen på din husstand, om du har fast arbejde og din uddannelsesbaggrund. Derudover har din formue også en betydning, f.eks. hvis du har arvet noget af en større værdi, eller hvis du har en ejer- eller andelsbolig, som du har værdi i.

  Kreditvaerdighed

  • Størrelsen på din husstand: Størrelsen på din familie er afgørende, da hjemmeboende børn ofte vil betyde flere udgifter, og dette kan derfor blive set negativt på i en kreditvurdering. Dog har folk med børn ofte en alder, der betyder, at de har en højere indkomst og formue.
  • Arbejde og uddannelse: Hvis du har et fast arbejde, har du en stabil indkomst. Det betyder, at du godt kan betale dine långivere tilbage. Samtidig betyder din uddannelse, og om du er under uddannelse, næsten er færdiguddannet eller er færdiguddannet, også en del, da det har betydning for din indkomst eller fremtidige indkomst.

  Hvorfor laver man en kreditvurdering?

  Hvis du f.eks. vil have et samlelån, som ville gøre livet lidt lettere, skal långiver foretage en kreditvurdering, hvor kunden skal udfylde en række oplysninger. En kreditvurdering giver långiver mulighed for at undersøge, hvor stor chance der er for, at du kan betale dit lån tilbage. Derfor sikrer en kreditvurdering, at du ikke optager et lån, som du reelt set ikke har råd til.

  Når långiver foretager en kreditvurdering, er der en række krav til tilstrækkelig dokumentation, som långiver skal være i besiddelse af for at kunne udstede lånet. Kravene nedenfor er fortolket på baggrund af kreditaftale loven og er:

  Check Mark on Google Android 8.0 Din seneste lønseddel med offentlige udbetalinger

  Check Mark on Google Android 8.0 Nødvendig dokumentation for dine faste løbende udgifter

  Check Mark on Google Android 8.0 Din seneste årsopgørelse

  Check Mark on Google Android 8.0 Dine kreditinformationer fra debitorregistre (registre over dårlige betalere).

  Det er denne dokumentation, som skal afgøre, om du må låne, og hvis du må, hvor meget du må låne. Hvis din økonomi er sund, kan du stille en større sikkerhed for lånet, og du vil derfor ofte få tilbudt lavere omkostninger og en lavere rente.

  Lån med -og uden sikkerhed
 • Lån med sikkerhed: Lån med sikkerhed er, når du stiller sikkerhed for lånet ved at pantsætte værdier, som garanterer at lånet bliver tilbagebetalt f.eks. gennem værdier som bolig eller opsparinger.
 • Lån uden sikkerhed: Lån uden sikkerhed er, når du ikke stiller værdier i pant for dit lån.
 • Lovgivning om kreditvurdering

  Udover kravene om, at långiver skal være i besiddelse af ovenstående oplysninger om låntager, er der også en række andre krav, der skal opfyldes ved en kreditvurdering. Dette er bestemt på baggrund af kreditaftaleloven § 7. Fortalt gennem en kort fortolkning omfatter loven:

  Långiver skal vurdere, hvad der udgør fyldestgørende oplysninger. Erklæringer fra forbrugeren, som er simple og udokumenterede, vil ikke udgøre fyldestgørende oplysninger. Dog har långiver ikke pligt til at tjekke, om alle låntagers oplysninger er korrekte.

  Långiver må ikke medvirke til en gældsstiftelse, som kan vurderes til at være uforsvarlig set i forhold til de oplysninger, som de har om låntagerens økonomiske situation. Derudover skal långiver kunne dokumentere for, at lånet er ydet på et forsvarligt og informeret grundlag. 

  Der er altså mange ting som spiller en rolle når du skal kreditvurderes. På Lånio.dk kan du få hjælp til din økonomi og modtage personlige lånetilbud

  Få mine lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

  Gazelle 2019Gazelle 2020

  4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

  Spørgsmål og svar

  Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

  Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

  Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

  ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

  Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

  Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

  Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

  Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

  Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

  Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

  Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

  Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

  Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

  Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

  Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

  Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

  Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.