Forskellige lånetyper

Læs om annuitetslån, serielån eller stående lån og vælg den rigtige lånetype for dig Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 22. december 2021

Annuitetslån, serielån og stående lån: De forskellige lånetyper

Inden du går ud og tager et forbrugslån, er det en god idé at sætte dig ind i, hvilke forskellige lånetyper der findes. Der er grundlæggende tre lånetyper, som byder på forskellige lånevilkår. De tre lånetyper er annuitetslån, serielån og stående lån.

Overordnet set er låneformerne forskellige i forhold til, hvordan renter og afdrag udvikler sig gennem løbetiden. Det har dermed ikke så meget med selve lånebeløbet at gøre, men i stedet terminsydelsen - altså den månedlige ydelse du betaler for lånet. Dette vil påvirke restgælden, da denne alt efter lånetype bliver mindre fra termin til termin i forbindelse med antallet af afdrag. Det er fordelagtigt for dig at have sat dig ind i de forskellige lånetyper, så du bedre kan vurdere dine lånetilbud.

Først får du et overblik over de tre forskellige lånetyper, og vi forklarer, hvilke forskellige slags lån der hører til de tre overordnede lånetyper. Herefter vil vi fokusere på, hvad et annuitetslån er, og hvilke fordele og ulemper der er ved denne låneform. Derefter kigger vi på serielån, da denne lånetype tildels er opbygget på samme måde som et annuitetslån. Endelige ser vi på stående lån, som også kaldes fast lån. Til sidst får du en oversigt over de lån, du kan få tilbud på igennem Lånio.dk.

Oversigt over forskellige lånetyper

Medmindre du er interesseret i et boliglån, rækker det for dig at vide, at der er forskel på de tre overordnede lånetyper, og at du i de fleste erhvervslån, privatlån samt samlelån vil blive mødt med et annuitetslån. Når du udfylder låneformularen på Lånio.dk, vil vores partnere udarbejde et lånetilbud på et annuitetslån til dig. Dette er en ganske almindelig lånetype, når der er tale om forbrugslån til privatpersoner.

Er du derimod interesseret i et boliglån, kan det være en god idé at undersøge, om din bank og realkreditinstitut tilbyder både annuitetslån og serielån. Et serielån vil være den billigste løsning på sigt, men det er ikke sikkert, at din økonomi vil kunne bære et serielån, da du til at starte med skal betale en højere månedlig ydelse.

Et stående lån er især populært, hvis der er tale om en nystartet forretning eller en investering, hvor forbrugeren er sikker på, at der vil være et stort nok afkast til at indfri gælden ved lånets udløb. Det kan være risikabelt med denne slags lån, medmindre du er fuldstændig sikker på, at du har nok kapital til at indfri gælden til sidst.

Lånetyper oversigt
Annuitetslån Serielån Stående lån
Forbrugslån Banklån Kredit
Privatlån Forbrugslån Kassekredit (kviklån)
Samlelån Mixlån Boligkredit
Realkreditlån Del af realkreditlån Afdragsfri del af realkreditlån
Sammenlign lånetilbud Det tager kun 2 minutter

Hvad er et annuitetslån?

Ordet annuitet indikerer en fastlagt størrelse af betalinger. Det vil sige, at du ved dette lån afdrager et fast beløb ved hver termin. Afdragene er det beløb, som du ved hver termin betaler af på dit lån.

I starten af lånet vil dine månedlige ydelser hovedsageligt gå til at betale renter af lånet, da restgælden vil være større. Dermed er der kun plads til små afdrag i starten. Dette vil efterhånden ændre sig og typisk, når to tredjedele af løbetiden er gået, vil restgælden være halveret. Herefter vil afdragsdelen af terminsydelsen optage en større andel, mens renterne bliver mindre, da restgælden ikke er lige så stor. I figuren herunder har vi illustreret ydelsesstrukturen på et annuitetslån.

Der er fordele og ulemper ved et annuitetslån. En fordel er, at ydelserne på lån efter skat er relative små i den første periode af lånet. Dette skyldes, at rentebetalingerne er fradragsberettigede. En mulig ulempe er, at du skal have en forholdsvis god kapital, da lånet opkræver et lige stort afdrag ved hver termin fra starten af lånet.

Du kan bruge vores nye låneberegner til at blive endnu klogere på, hvordan annuitetslån fungerer. Du kan eksempelvis prøve at justere løbetiden på et låneeksempel og se hvordan låneomkostninger og lånets ÅOP ændrer sig. 

annuitetslaan

Hvad er et serielån?

Ved et serielån skal du betale det samme i afdrag ved hver termin i hele lånets løbetid. Det betyder, at du i starten af lånet vil have forholdsvis store ydelser, som efterhånden vil mindskes jo tættere du kommer på at have betalt lånet af.

Grunden til dette er, at jo mere du betaler af på lånet, jo mindre bliver hovedstolen, hvilket resulterer i lavere renter. Når du nærmer dig slutningen af lånets løbetid, vil du derfor opleve en forholdsvis lavere ydelse, hvilket skyldes at renterne er mindre, da hovedstolen igennem hele perioden er blevet mindre.

Fordelen ved et serie lån er således, at du skal betale en stadig mindre rente ved hver termin, jo tættere du kommer på lånets udløb. Ulempen er dog, at denne lånetype kræver et forholdsvis stort afdrag i starten af låneperioden. Se eksemplet forneden.

serielaan

Et stående lån

Et stående lån bliver også kaldt et fast lån. En stor fordel ved det stående lån er, at lånet er fuldstændig afdragsfrit i hele låneperioden indtil lånets udløb. Du skal blot betale renter ved hver termin. Det betyder dermed også, at et stående lån skal indfries på én gang

Restgælden vil være den samme i hele løbetiden, hvilket betyder, at rentebeløbet forbliver den samme ved hver termin. Når lånet udløber, skal du betale ét stort afdrag for at betale hele lånet ud på én gang.

Hvis du har økonomisk kapital til at betale hele lånet tilbage på blot én gang, er dette et fordelagtigt lån for dig. Løbetiden på et stående lån er nemlig kortere end på normale obligationslån. Derfor hører der ofte lavere renter til det stående lån. Vi har illustreret ydelsesstrukturen på et stående lån her forneden.

stående lån

Lånetyper på Lånio.dk

På Lånio.dk tilbyder vi igennem vores partnere en række forskellige lånetyper. Som låneform er de alle karakteriseret ved at være et annuitetslån med faste månedlige ydelser. Her har vi samlet de forskellige typer lån, som du kan læse mere om på Lånio.dk.

Har du nogle spørgsmål til artiklen her eller til lånetyper på Lånio.dk, er du altid velkommen til at skrive os en mail på kundeservice@laanio.dk eller ringe på 52 10 50 24. Du kan også klikke på ovenstående links og læse mere om hver enkelt lånetype eller klikke på låneudbyder, for at få information om, hvilke partnere vi samarbejder med.

Det er altid en god idé at sammenligne priser på lån, inden du underskriver en låneaftale - hvad end det er i en fysisk bank eller en online låneudbyder. Lånio.dk hjælper dig med at sammenligne lån. Efter udfyldelse af formularen i toppen af siden vil du modtage skræddersyede lånetilbud. Herefter kan du vælge det bedste lån blandt tilbuddene.

Sammenlign lånetilbud Det tager kun 2 minutter

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.