Sammenlign her: Er du rigere end dine jævnaldrende?

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Trustpilot logo
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Trustpilot logo
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Sidst opdateret: 07. oktober 2021

Sammenlign her: Er du rigere end dine jævnaldrende?

Danmark under lup: Gæld og formue

Lån penge og så er alt godt? Bliver du lykkeligere af flere penge? Eller er du fuldstændig ligeglad med det materialistiske? De fleste danskere har det til fælles, at penge og økonomi fylder meget i hverdagen - ikke bare vores egen økonomi, men også vores medmenneskers.

I en moderne kultur, hvor vi ofte sammenligner og spejler os i hinanden, er det svært ikke at skæve til naboen, når han har fået en ny bil, eller kollegaen, når hun har købt en ny, dyr taske. Men vi tænker ikke så meget over, om naboen har taget billån eller privatlån for at kunne finansiere bilen eller tasken.

Hvor velhavende er vi danskere egentlig igennem et langt liv? Hvornår har vi den største formue, og hvor meget gæld har vi, når livet slutter? Lånio.dk har undersøgt danskernes formue- og gældsforhold og gjort det nemt for dig at sammenligne din formue med andres.

Du kan også læse vores store test af billån. Her har vi testet alle de billån, vi kunne finde, for at finde det billigste billån.

Nettoformue er defineret som bruttoformue fratrukket gæld. Den blå og grå søjle sammenlagt udgør derfor bruttoformue.

Hvis du ønsker at benytte vores diagrammer, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/embed/gaeld-og-formue-for-aldersgrupper" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="710"></iframe><br /><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/09/danskernes-gaeld-og-kapital" target="_blank">Diagram af Lånio.dk</a></div>

Pensionisterne sidder på guldet

Det er naturligt, at vi igennem livet sparer op og derfor gradvist opnår en større formue. Samtidig begynder vi midt i livet at afvikle vores gæld - vel at bemærke uden at optage mere. Det er vigtigt, for når vi går på pension, falder vores indtægt betydeligt, og vi begynder derfor at tære af vores formue, så den gradvist bliver mindre. Har du flere lån, kan du overveje at samle disse til et billigt samlelån - det kan give dig en lavere rente og spare dig for gebyrer.

Tendenserne i grafen virker derfor umiddelbart logiske, men vi har undersøgt danskernes formueforhold nærmere og fundet overraskende resultater.

Eksempelvis har vi fundet ud af, at du næsten vil syv-doble din gæld over de næste 20 år, når du er mellem 18-29 år. Og vidste du derudover, at en gennemsnitsdansker i 60’erne har 19 gange så stor en formue som én i 20’erne. Selv når du er i dine 30’ere, kan du forvente, at din formue stiger mere end 5 gange frem mod din 70 års fødselsdag. Det er også i 60’erne, at danskerne virkelig begynder at nedbringe deres gæld efter 50 år, hvor gælden bare er vokset og vokset.

Danskere over 49 år udgør kun ca. 39% af befolkningen, men sidder på 82% af den samlede formue

Ung og fattig

Er du ung og føler, at midlerne er få og hurtigt slipper op, har du statistik set helt ret. Jo yngre, jo fattigere. Du kan dog trøste dig med, at økonomien bliver bedre med årene. Meget bedre.

Faktisk sidder danskere over 49 år på mere end 82% af den samlede formue. Og dette er selvom, at denne gruppe kun udgør under 40% af det samlede antal danskere. Det vil sige, at de resterende 60% af befolkningen må deles om mindre end 18% af den samlede formue.

Vi har undersøgt og sammenfattet oplysninger om både formue og befolkningens størrelse i forskellige aldersgrupper. Nedenfor har vi samlet disse oplysninger i to diagrammer.

I følgende diagrammer kan du se forholdet mellem:

  • Venstre: Hvor stor en del af den samlede formue, de forskellige aldersgrupper har
  • Højre: Hvor stor en del af den samlede danske befolkning, hver aldersgruppe udgør

Danskernes samlede formue

Befolkningstal

Legend aldersgrupper

Hvis du ønsker at benytte vores diagrammer, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/embed/samlet-formue-og-befolkningstal" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="670"></iframe><br /><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/09/danskernes-gaeld-og-kapital" target="_blank">Diagram af: Lånio.dk</a></div>

Havde der været fuldstændig økonomisk ligestilling, aldersgrupperne imellem, skulle diagrammerne være ens. Der er selvfølgelig mange gode grunde til, at der hverken er eller skal være økonomisk ligestilling; Men det faktum, at de 18-29 årige udgør næsten 20% af befolkningen og kun besidder 1,3% af den samlede formue, er trods alt overraskende.

Sådan sammenligner du dig med din aldersgruppe

Vi har lavet en guide i 4 steps, så du nemt kan beregne din formue og sammenligne dig selv med forskellige aldersgrupper. Her kan du altså se, om du er fattigere eller mere velhavende end gennemsnittet for din aldersgruppe og finde ud af, hvor stor en formue du kan forvente at opnå senere i livet. Du kan både sammenligne med din egen og andre aldersgrupper.

Du skal blot lave en ca. beregning på følgende forhold:

Beregn værdi af aktiver

Det første, du skal gøre, er at beregne den samlede værdig på dine aktiver. Eksempelvis bolig, bil, indestående i pengeinstitutter, værdipapirer og pensionsopsparing - eller indestående i virksomhedsordningen, hvis du ejer en virksomhed.

Er dit fyldte smykkeskrin en formue værd, skal du ikke medregne det her. Beregningerne bygger på danskernes formue inden for ovenstående fire kategorier, så tag derfor kun disse med. Er du alligevel i tvivl om, hvorvidt specifikke forhold skal medregnes, kan du besøge Danmarks statistik og finde ud af præcis hvilke parametre, der hører under hver kategori. Hvis du vil være helt sikker på, at du rammer rigtigt i din vurdering, bør du få lavet en boligvurdering og en vurdering af bil forud for din beregning.

Det tal, du nu har fundet, er din bruttoformue. Den kan du sammenligne med din aldersgruppes bruttoformue, som altså er den grå og blå søjle lagt sammen i søjlediagrammet øverst på siden.

Beregn gæld

Hernæst skal du beregne din gæld til realkredit, banklån, forbrugslån og alle andre lån. Skylder du penge til familie eller venner, skal dette ikke medregnes her. Privatlån er ikke en del af beregningen for gæld, men kun lån der registreres på dit personnummer.

Det giver sig selv, at din nettoformue vil være mindre, jo mere gæld du har. Til gengæld vil din bruttoformue være forholdsmæssigt større, fordi de lånte penge indgår som aktiver.

Du kan også sammenligne dit gældsniveau direkte med din aldersgruppes.

Træk gæld fra aktiverI det 3. step skal du finde din nettoformue ved at trække gæld fra dine aktiver. Jo større et tal - jo bedre. Mange danske par har fuld fællesøkonomi og deler derfor aktiver og gæld ligeligt. Er dette tilfældet for dig, skal du blot dele dine beregninger i to.

Som diagrammet viser, stiger din bruttoformue gennem livet, helt ind til du bliver 70. Din gæld derimod, begynder allerede at aftage 20 år før.

Sammenlign formueTil sidst sammenligner du din nettoformue med din aldersgruppe i søjlediagrammet øverst på siden og ser, om du økonomisk set er bedre eller værre stillet. Du kan både sammenligne din gæld, brutto- og nettoformue.

Du kan få et bedre overblik ved at sammenligne forskellen i procent. I bunden af følgende eksempel kan du se, hvordan du beregner forskellen i procent. Du kan desuden følge hele eksemplet, hvis du er i tvivl om fremgangsmåden.

Eksempel på beregning
Step 1: Beregn aktiverBeløb
Bolig2.000.000 kr.
Bil50.000 kr.
Opsparing20.000 kr.
Virksomhedsordningen0 kr.
Samlet værdi af aktiver2.070.000 kr.

Step 2: Beregn gældBeløb
Realkredit1.400.000 kr.
Boliglån250.000 kr.
Forbrugslån30.000 kr.
Samlet gæld1.680.000 kr.

Step 3: Træk gæld fra aktiverBeløb
Nettoformue:
2.070.000 kr. - 1.680.000 kr.
390.000 kr.

Step 4: Sammenlign med "30-39 år"Beløb
Nettoformue: 30-39år492.900 kr.
Min nettoformue390.000 kr.
Forskel i %:
390.000 kr. / 492.900 kr. * 100
79%

Den beregnede formue er i dette tilfælde 79% af gennemsnittet for den valgte aldersgruppe, altså 21% mindre.

Her har du desuden mulighed for et kig ind i din økonomiske fremtid. Er du mellem 18-49 år, kan du lave en fremskrivning af din formue for at se, hvor meget den vokser frem mod, at du rammer 60’erne. Du skal blot bruge beregningen fra din nettoformue og gange med et af følgende:

Din fremtidige formue

Du er 18-29 år: Nettoformue * 19,718 = Din formue som 65 årig
Du er 30-39 år: Nettoformue * 5,133 = Din formue som 65 årig
Du er 40-49 år: Nettoformue * 2,328 = Din formue som 65-årig

 

Sådan er undersøgelsen lavet

Vi har lavet beregningerne om danskernes gæld og formue på baggrund af data fra Danmarks Statistik. Den senest offentliggjorte data er fra 2016, og vi har derfor lavet en fremskrivning til 2017 på baggrund af foreløbige tal fra Danmarks Statistik.

Desuden har vi behandlet data om Danmarks folketal på baggrund af seneste offentliggørelse fra 3. kvartal 2018 fra Danmarks Statistik.

Hvis du vil vide mere om danskernes gælds- og formueforhold, kan du finde statistikkerne under emnet "Arbejde, indkomst og formue" på dst.dk.

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 349 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.