Undersøgelse: Hvad koster det at have bil i 2018?

Find det bedste billån
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Spar tusindvis af kroner - få tilbud fra flere banker her
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
Sikker SSL-kryptering

Hvad koster det at have bil?

Går du og overvejer at købe en ny bil men er lidt i tvivl om, hvad det egentlig koster at købe og eje en bil i 2018? Her på Lånio.dk har vi undersøgt lige netop dette. Der er mange udgifter forbundet med at købe ny bil, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvor mange penge der helt præcist skal sættes af til bilen - specielt i det første år.

Udover selve bilens pris vil en ny bil for mange mennesker være lig med et billån for at få råd til den pågældende bil. Hvad end der er tale om et billån uden udbetaling eller med, kan lånet i sig selv indeholde en masse skjulte udgifter. Dertil kommer brændstofforbrug, bilforsikring, serviceaftale m.m., som alt sammen bidrager til prisstigninger.

Er 2018 året, hvor du skal købe ny bil? Så kan du her på Lånio.dk få et overskueligt overblik over, hvilke udgifter du skal regne med at have det første år, og hvad det specifikt koster at købe og eje bil i 2018.

Lån penge til dit bilkøb på Lånio.dk, hvor du kan modtage op til flere tilbud på dit billån. På denne måde kan du sammenligne renter samt ÅOP og vælge det lån, der passer dig bedst.

I nedenstående tabel kan du se svaret på: Hvad koster det at have bil, da du kan se, hvor meget du i gennemsnit skal budgettere med det første år. Nedenstående vil selvsagt variere, alt efter hvilken bil du vælger at købe.

Omkostninger ved køb af bil i 2018

Ønsker du at bruge tabellen, kan du blot kopiere nedenstående kode:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/embed/bilomkostninger" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="500"></iframe><br /><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/06/omkostninger-bil-2018" target="_blank">Udarbejdet af Lånio.dk</a></div>

Her kan du se, hvad dette blogpost indeholder:

 

Hvilke omkostninger er der ved køb af bil i 2018?

Det kan virke uoverskueligt med alle udgifterne i forbindelse med køb af en ny bil. Det er nemlig ikke kun bilens pris, der skal tages højde for. Udover denne kommer den lovpligtige bilforsikring, ejerafgift, skift fra sommer- til vinterdæk m.m. En ny undersøgelse viser, at det at købe og eje en bil i gennemsnit koster 117.323,42 kr. det første år, hvis du køber bil i 2018, hvori du optager et billån.

Du kan i nedenstående diagram se, hvor stor en andel af de samlede udgifter hver udgiftspost udgør.

Ønsker du at bruge diagrammet din side, kan du blot kopiere nedenstående kode:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/embed/biludgifter" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="500"></iframe><br /><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/06/omkostninger-bil-2018" target="_blank">Udarbejdet af Lånio.dk</a></div>

Der er taget udgangspunkt i de tre mest solgte biler i hvert segment. Segment E, F og S er dog undtaget, da disse er en del dyrere end de resterende segmenter og ikke er udbredte i Danmark. At medtage disse ville derfor ikke være retvisende i denne undersøgelse. I følgende tabel kan du se de gennemsnitlige omkostninger, der er ved at købe og eje en ny bil i 2018 i hvert enkelt bilsegment.


Som det illustreres i ovenstående tabel, er det billigste segment, ikke overraskende, mikrobilerne med gennemsnitlige omkostninger på 75.585,62 kr. det første år.

Mikro- og minibiler er populære i det danske land som aldrig før. Derfor overrasker det ikke, at den mest solgte bil i første kvartal af 2018 igen er minibilen Peugeot 208 med 3.159 solgte biler. Overordnet set er 7 ud af de 10 mest solgte biler i denne periode enten en mikro- eller en minibil. Den næstmest solgte bil skal dog findes i segment J, altså en SUV. Her placerer Nissan Qashqai sig med 2.657 solgte biler i de tre første måneder af 2018 - stærkt efterfulgt af Volkswagen Golf med 1.674 solgte biler.

I nedenstående tabel kan du se den billigste bil blandt de mest solgte biler i førnævnte periode for hvert bilsegment.


Selvom Peugeot 208 er den mest solgte bil, er denne dog ikke den billigste i dens tilhørende segment. Her vinder derimod Toyota Yaris, som er ca. 5.500 kr. billigere end en Peugeot 208. Samme tendens ses ligeså i segment J hvor Nissan Qashqai, på trods af at være den mest solgte bil, heller ikke er den billigste. Her indtager Peugeot 2008 pladsen som bilen med de laveste omkostninger. Prisforskellen mellem de to biler er ca. 14.500 kr.

Omkostninger ved køb af en mikrobil

I følgende diagram kan du se, hvordan omkostningerne fordeler sig i segment A, altså mikrobiler. Her skal du budgettere med 75.585,62 kr., hvis du ønsker at købe en bil i dette segment i 2018. Derudover er den største udgift, udover bilens udbetalingen til billånet, den månedlige ydelse. Denne fylder 21,5% af de samlede udgifter og er i gennemsnit 13.024,40 kr. pr. år, svarende til 1.085 kr. om måneden.

Derefter kommer bilforsikringen, som udgør 12,4% af de samlede udgifter. Dette svarer til 7.092 kr. om året i gennemsnit. Generelt ligger bilforsikringerne for dette segment i samme prisklasse og kun med et par enkelte kroners forskel. Den dyreste bilforsikring koster 7.189 kr. om året, hvorimod den billigste koster 7.007 kr.

Omkostninger ved køb af en minibil

Såfremt du ønsker at købe en bil i dette segment, koster det gennemsnitligt 93.806,59 kr. årligt. I nedenstående diagram kan du se omkostningerne, samt hvordan disse fordeler sig det første år ved køb af en minibil i 2018.

Endnu en gang er den månedlige ydelse på billånet den største udgift udover udbetalingen i forbindelse med optagelse af billånet. Går du med tanker om at købe en minibil, kan du derfor regne med, at du ca. skal betale 18.084 kr. i 2018 blot i månedlig ydelse. Efter billånets månedlige ydelse er bilforsikring samt brændstofforbrug de største omkostninger. I gennemsnit skal du regne med at betale 9.740 kr. om året, hvis du overvejer at købe en minibil.

I modsætning til mikrobilerne er der blandt minibilerne en relativt stor forskel på bilforsikringspriserne. Køber du en Volkswagen Polo vil bilforsikringen koste dig 12.857 kr. om året, hvorimod forsikringen på en Toyota Yaris vil koste 7.943 kr. og giver en difference på knapt 5.000 kr.

Brændstofforbruget ligger i gennemsnit på 7.548 kr. om året, såfremt du kører 15.000 km. årligt. Også her er Volkswagen dyrere i drift, da du skal betale 8.185 kr. til benzin, hvorimod du med en Peugeot 208 skal af med 7.153 kr. årligt.

Omkostninger ved køb af en lille mellemklassebil

Overordnet set vil det koste 123.492,98 kr. i gennemsnit at købe og eje en bil i dette segment med et billån. Diagrammet nedenfor illustrerer de gennemsnitlige udgifter ved at købe en lille mellemklassebil det første år i 2018. Endnu engang ser vi, at den månedlige ydelse på billånet er den dyreste udgift. Denne fylder her 26,4%, altså 28.063,40 kr. i gennemsnit om året som afbetaling på billånet.

Derefter kommer bilforsikring og brændstofforbrug, der hver udgør henholdsvis 8,8% og 7,9% af de samlede udgifter. Dette svarer til, at der i gennemsnit i 2018 skal bruges 9.359,33 kr. på bilforsikringen og 8.347,73 kr. til brændstofforbruget.

Generelt set ligger de tre undersøgte biler i dette segment, Volkswagen Golf, Skoda Octavia og Peugeot 308, på samme prisniveau i hver udgiftspost. De største prisudsving skal findes i bilens købspris, bilforsikringen samt skift af dæk, hvor Peugeot 308 er en smule dyrere end de resterende.

Du kan eksempelvis spare 1.381 kr. i bilforsikring om året ved at købe en Volkswagen Golf i stedet for Peugeot 308. Ligeledes er en Peugeot 308 42.010 kr. dyrere end en Skoda Octavia.

Omkostninger ved køb af en stor mellemklassebil

Følgende diagram viser de gennemsnitlige omkostninger ved at købe en stor mellemklassebil i 2018 uden bilens pris, da denne selvsagt er den dyreste udgift.

Udover udbetalingen på de 20% af bilens pris, findes de tre største udgifter i billånets månedlige ydelse, bilforsikringen og brændstofforbruget. Disse tre poster udgør sammenlagt 40,9% af de udgifter der er forbindelse med at købe bil i 2018, hvilket svarer til 62.080,49 kr. Hvis du gerne vil købe en stor mellemklassebil, vil dette i gennemsnit komme til at koste dig 167.283,85 kr. i 2018.

De undersøgte biler i dette segment ligger prismæssigt på samme niveau. Den største forskel illustreres i bilens pris og derved også billånet med alle dets omkostninger. Blandt de tre undersøgte biler, Volkswagen Passat, Mercedes Benz C-klasse og Opel Insignia, koster Mercedes Benz 36.342 kr. mere end Volkswagen Passart den billigste af de tre undersøgte biler.

Dertil kommer derfor også en højere ydelse, bevillingsprovision og tinglysning i forbindelse med billånet.

Omkostninger ved køb af en SUV

Har du i tankerne at købe en SUV i 2018, vil det i gennemsnit koste dig 132.624,87 kr. det første år. I dette diagram kan du se de omkostninger, der er ved at købe og eje en SUV udover bilens købspris.

Den største udgift består selvsagt af udbetalingen i forbindelse med billånet, der i gennemsnit ligger på  48.863,33 kr. Derefter kommer den månedlige ydelse, bilforsikring og brændstofforbrug, som består af hhv. 25,6%, 8,6% og 7,3%, hvilket svarer til 30.122 kr.10.144,67 kr. og 8.636,92 kr.

Der er relativt store prisudsving i dette segment, hovedsageligt i brændstofforbruget, bilforsikring og skift af dæk. Eksempelvis er der 2.398 kr. at spare årligt på benzin ved at købe en Peugeot 2008 fremfor en Nissan Qashqai. Yderligere er der 1.680 kr. at spare årligt på skift af dæk ved at købe en Peugeot 2008 fremfor 3008 modellen af samme mærke. Til slut er der også 2.299 kr. at spare om året, hvis du køber en Peugeot 2008 fremfor 3008 modellen.

Omkostninger ved køb af en MPV

Ønsker du at købe og eje en bil i dette segment, vil det i gennemsnit koste dig 111.146,61 kr. i 2018. I det næste diagram vises de omkostninger, der er ved køb af en MPV (Multi Purpose Vehicle) i 2018.

Foruden udbetalingen findes de største udgiftsposter i billånets månedlige ydelse, bilforsikringen og benzinen. Disse tre poster udgør i alt 42,6% af de samlede omkostninger.

I dette segment er der også større prisudsving, som kan være værd at være opmærksom på, såfremt man ønsker at købe en bil fra dette segment. De største udsving ses i brændstofforbruget, bilforsikringen samt ejerafgiften.

Køber du eksempelvis en Citroën C4 fremfor en Volkswagen Touran, er der hele 3.230 kr. at spare om året på benzin. I forlængelse af dette er der ligeså 700 kr. at spare i ejerafgift, da Volkswagen Touran kører kortere på literen end Citroën C4.

Derudover er der 2.112 kr. at spare på bilforsikringen ved at købe Citroën C3 fremfor C4 modellen af samme mærke.

Fremgangsmåde

For at finde de gennemsnitlige omkostninger ved at købe bil det første år er de tre mest solgte biler i første kvartal i 2018 i Danmark for hvert enkelt segment udvalgt. Du kan se mere om, hvilke biler der bliver solgt mest i Danmark hos De Danske Bilimportører. På baggrund af dette har vi udregnet de gennemsnitlige omkostninger ved køb af ny bil i 2018.

I nedenstående tabel kan du se, hvordan undersøgelsen er lavet.

Kriterium Beskrivelse Kilde
Bilens pris Bilens pris er taget fra forhandlerne af det givne bilmærke fra ny. Der er taget udgangspunkt i den billigste model uden ekstraudstyr. Yderligere er der som udgangspunkt valgt modeller, der kører på benzin frem for diesel. Bilmærkernes hjemmesider
Brændstofforbrug Der er taget udgangspunkt i en benzinpris på 11,35 kr. pr. liter, og at bilen kører 15.000 km. hvert år. Yderligere er der hos bilforhandlerne fundet, hvor langt den specifikke bil kan køre på literen for at kunne udregne forbruget. Bilmærkernes hjemmesider
Billånet (udbetaling & månedlig ydelse) Der er taget udgangspunkt i et billån hos Spar Nord Bank, hvori der er en udbetaling på 20% af billånet. Heraf er der taget den billigst mulige årlige rente. Dog skal du være opmærksom på, at denne rente er variabel, hvilket betyder, at den kan svinge mellem 3.95-10.75%. Yderligere er der på alle lånene benyttet en minimal løbetid på 6 år. Spar Nord
Dokumentgebyr Du betaler dokumentgebyr, når banken udarbejder dine dokumenter til lånet. Spar Nord
Bevillingsprovision Du betaler bevillingsprovision, når banken vurderer din låneansøgning. Beløbet stiger desto mere, du ønsker at låne. Spar Nord
Tinglysning I denne fremgår både den faste tinglysningsafgift på 1.660 kr. samt den variable tinglysningsafgift. Den variable tinglysning svarer til 1,5% af lånebeløbet. Spar Nord
Bilforsikring Ved bilforsikringen er der taget udgangspunkt i en 24-årig med bopæl i København samt ingen tidligere skader, der skal købe bil for første gang. I forsikringen er der inkluderet en kaskoforsikring. Yderligere er der taget udgangspunkt i, at der hvert år køres 15.000 km. Forsikringsguiden
Grøn ejerafgift Der er taget udgangspunkt i nye biler, der er registreret efter den 3. oktober 2017 og derved går under de nye satser. Skatteministeriet
Skift af dæk Der er taget udgangspunkt i de billigste dæk hos T-Hansen samt montering hos dem. T-Hansen
Serviceaftale Der er taget udgangspunkt i den billigste serviceaftale, der strækker sig over 36 måneder med 15.000 km. årligt. Bilforhandlere
Bilvask Her er der taget udgangspunkt i en hurtigvask én gang om måneden. OK Bilvask

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.