Undersøgelse: Sådan får du mest rejse for pengene

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret: 12. juli 2022

Fra København til Paris: Sådan får du mest rejse for dine penge

Eksamenerne er overstået, og den hårdt optjente ferie skal endelig indløses. Sommeren er over os, den årlige folkevandring over kongerigets grænser mod eksotiske landskaber og pulserende metropoler er også så småt begyndt at tage til.

Især sidstnævnte er blevet et hyppigt fænomen blandt danskerne. En af de mest populære af disse urbane jungler er Paris. Med kendinge som Seinen, Louvre og Notre Dame er der heller ingen tvivl om, hvorfor Byernes By kan findes på toppen af listen over danskernes feriefavoritter. Lånio.dk har kigget nærmere på de forskellige måder at komme til den franske hovedstad.

Når det handler om transporten, er der penge at spare. Lånio.dks undersøgelse har vist, at der kan være helt op til 1400 kr. til forskel mellem de forskellige rejseformer. Har du dog en foretrukken rejseform, men mangler pengene, kan du overveje at låne penge.

Kbh til Paris

Hvis du ønsker at benytte vores grafik, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

Få HTML-koden her!
<p><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2018/06/Koebenhavn-til-Paris" target="_blank"> <img src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/media/2469678/laanioinfographic.png" alt="Kbh til Paris" width="800px" border="0px" /></a><br><em>Created by <a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/" target="_blank">Lånio.dk</a></em></p>

Alle veje fører til Paris

En undersøgelse foretaget af Momondo viser, at danskerne foretrak de europæiske storbyer som populære rejsemål i 2017. Er du blandt den gruppe af ferieglade danskere, der har stoppet globussen med fingeren og landet på Paris, så er du det rette sted.

Inden du kan nyde billedskønne Paris, er der lige en rejse du skal forholde dig til. En rejse, der varierer meget i både komfort, tid og oplevelse. For at give dig det bedste overblik over dine rejsemuligheder, finder du her en oversigt over, hvad de forskellige transporttyper indebærer. Der er fordele og ulemper ved hver af disse.

Lånio.dks undersøgelse tager udgangspunkt i fire konstanter: Dato, billigst pris og start- og slutpunkt. Rejseperioden sat til at være fra d. 2. til 9. juli 2018 (tur/retur). Derudover er der forsøgt at gøre hver af de forskellige rejsetyper så billig som mulig. Slutteligt så er startpunktet altid Høffdingsvej i Valby og slutpunktet altid Champ de Mars, som er adressen på Eiffeltårnet. Således får du også et opdateret billede af, hvordan din rejse ser ud i 2018.

Undersøgelsen har udelukkende fokus på selve transporten til Paris og derfor inkluderer prisen ikke kost og logi under dit ophold i den franske hovedstad. Eventuelle udgifter som mad og drikke undervejs på rejsen derned er heller ikke en del af prisen. De inkluderede priser er indhentet fra midt juni 2018 og er vejledende.

Bil

Den første transportmulighed inkluderer de danske bilister; her er der tale om god, gammeldags bilferie. I undersøgelsen er der blevet gjort brug af Danmarks mest populære bil i 2017, en Peugeot 208, der blev solgt eller leaset hele 5.583 gange ifølge en undersøgelse af De Danske Bilimportører.

Ifølge lånio.dks undersøgelse udgør de samlede udgifter for denne rejsetype en pris på 2.602 kr. Prisen er en kombination af de to fulde tanke, de to færgebilletter og de vejafgifter og toldboder, som der skal betales for at kunne tilbagelægge rejsen på 1.215 km. samt hjemturen.

Selvom det umiddelbart lader til at være den dyreste løsning, så er et smart trick at fylde bilen op med venner eller familien, således at de resterende 4 sæder bliver brugt. Et hurtigt regnestykke senere og prisen, der før lå på 2.602 kr. bliver nu 804 kr. pr. person.

Fly

Den anden transportmulighed er at udstyre sig med et sæt vinger. Med de mange forskellige lavprisflyselskaber, er der både rig mulighed for at finde flybilletter til rimelige priser såvel som at finde afgange.

Den samlede pris lyder her på 2.003 kr. En stor del af beløbet er flybilletter fra KLM, som på trods af ikke at være et lavprisselskab, var de billigste. De resterende udgifter er turen til og fra lufthavn i henholdsvis København og Paris, som lyder på 72 kr i Købehavn og 208 kr i Paris. For den samlede pris får du den hurtigste af de fire rejsetyper med en rejsetid på små 6 timer og 17 minutter fra start til slut.

Bus

Tredje transportmulighed er fjernbusser. Konceptet med fjernbusser er ikke nyt, men flere og flere selskaber tilbyder daglige afgange til lave priser sammenlignet med andre transporttyper.

Lånio.dks undersøgelse fandt frem til en akkumuleret pris på 1.182 kr. for hele rejsen til Paris med bus. Prisen inkluderer busbilletter, som udgør 1.106 kr. med fjernbus og henholdsvis 48 kr. for offentlig transport i København og 28 kr. for brug af offentlig transport i Paris.

Foruden at være den billigste form for transport, reklamerer flere og flere selskaber også med opgradering af busserne og service ombord og under rejsen. Dog er bussen den af transporttyperne med længst rejsetid og det tager her 23 timer og 12 minutter at nå Champ de Mars og Eiffeltårnet. Med denne løsning behøver du ikke tage et lån til ferie.

Tog

Den fjerde og sidste mulighed er at stige ombord på et af de mange sydgående fjerntoge. Med skift i henholdvis Fredericia, Hamburg og Karlsruhe ruller toget ind på en tredje plads i forhold til rejsetid med 13 timer og 54 minutter. Dette er kun lidt over en time mere end ved bil.

Modsat de andre typer er toget dog mere komfortabelt i forhold til plads og handlemuligheder. Hvor de fleste lavprisselskaber er kendetegnet ved ikke at tilbyde alverdens benplads i flyene, er der typisk noget mere plads i togene at boltre sig på. Derudover har de fleste fjerntoge også en togvogn med kiosk, hvor man kan købe mad og snacks.

Den samlede pris lyder her på 1.876kr. Summen består af togbilletter til 1.800 kr. suppleret af offentlig transport i København til 48 kr. og i Paris til 28 kr. Denne transporttype er også den næstdyreste.

Din rejse - dit behov

Om du bør vælge skinner, skyer eller Autobahn er en smagssag. Skal det gå hurtig og er der råderum i budgettet er fly eller tog den oplagte mulighed for dig. Skal du derimod have muligheden for selv at styre tempoet og eventuelt gøre stop undervejs er bilferie nok mere noget for dig. Handler det derimod om at finde den billigste løsning og få flere lommepenge til en shoppetur på Champs-Élysées, så er bussen dit svar.

Du kan med Lånio.dks oversigt danne dig et overblik over udgifterne, samt hvad du får ud af disse. Samtidig kan du overveje, om du er nødt til at finansere din rejse med et privatlån. Sådan kan du på bedst mulig vis komme ned og genopleve La Belle Epoque og nyde en friskbrygget kop mokka på en rød-og-hvid-dugs-pyntet fortovscafe med udsyn til Moulin Rouge i Montmartre.