Vær opmærksom på dette, når du optager et lån

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Trustpilot logo
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Trustpilot logo
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Sidst opdateret: 02. september 2021

Vær opmærksom på dette, når du optager et lån

Når du låner penge, stifter du samtidig en gæld. En gæld, der kan have betydning for din økonomi flere år ud i fremtiden.

Derfor er det vigtigt, at du har tænkt dig godt om, inden du tager et lån, og at du undersøger lånemarkedet grundigt. På den måde sikrer du dig, at du får det mest fornuftige forbrugslån, som du er sikker på, at du også kan betale ud.

Formålet med lånet

Først og fremmest er det fornuftigt at gøre dig nogle overvejelser om, hvad du gerne vil bruge privatlånet til. Dette kommer nemlig også til at have en betydning for, hvilket slags lån, der vil være mest fordelagtigt for dig.

Måske har du lige set en ny computer, som du godt kunne tænke dig at eje, men du som du ikke har penge til lige nu og her. I den situation kunne være det fristende at tage et hurtigt, lille lån med lave renter og gå direkte ud og købe computeren.

Det kan også være, at du vil låne til en bolig. I det tilfælde er der tale om et langt større lån, som skal betales af på i langt flere år end ved computeren. Der findes forskellige lån til forskellige formål, derfor er det vigtigt at vide, hvilket formål man har med lånet.

hus

Forskellige slags lån

Der findes forskellige slags lån, som vil være mere eller mindre hensigtsmæssige alt efter, hvilket formål du har med lånet. Nogle lån kan du få hurtigt og ved hjælp af få klik. Andre lån kræver langt mere forberedelse og flere samtaler med en bankrådgiver.

Lån over mange år

Lån, der løber over mange år er ofte store lån, som man tager i forbindelse med et bilkøb eller køb af en bolig såsom et hus eller en lejlighed. Disse lån tager lang tid at betale tilbage og man bør derfor undersøge grundigt, hvor man kan få det billigste billån eller indskudslån.

Gratis lån

Der findes også lån som er gratis. Oftest er det kun muligt, hvis du er en ny kunde og betingelsen er at lånet skal betales tilbage indenfor en kort tidsramme. Du kan eksempelvis låne 4.000 kr. gratis i 30 dage, hvorefter der vil blive lagt dyre renter oveni lånet.

Hurtige lån

De hurtige lån er de lån uden sikkerhed, som du ofte finder reklamer for i fjernsynet eller på internettet. Det kan også være sms lån. Disse er gode, hvis du står og mangler noget akut og ikke har penge til det. De går under betegnelsen hurtige lån, fordi man hurtigt kan ansøge om lånet og få udbetalt pengene.

stort lån og lille lån

Betænkningstid

Selvom kviklån er hurtige, og man kan ansøge ved hjælp af kun få klik med musen, skal man alligevel være opmærksom på, at man ikke får pengene overført til kontoen lige med det samme.

Gældende fra d. 1. januar 2017, blev der indført en regel, som medfører, at der skal gå 48 timer fra, at du har fået godkendt en online låneansøgning, til du får pengene overført til din konto.

Dette er en såkaldt betænkningstid, hvor det er muligt som låner at annullere købet af lånet. Reglen blev indført på baggrund af en undersøgelse fra 2015, om hvor mange, der efter at have taget et kviklån på 12.000 kr. fortrød deres lån.

Tænk på, hvor længe dit produkt vil holde

Noget du skal overveje, inden du tager et lån er, hvor lang tid den ting, du vil købe, holder i fremtiden. I dette tilfælde skal du også overveje, hvor lang løbetid, der er på dit lån. Løbetiden bestemmer i hvor lang tid, du skal betale af på lånet.

Forestil dig at du eksempelvis vil låne til en ny smartphone og afdrager lånet over tre år. I det tilfælde må du sikre dig, at telefonen også holder i de tre år. Ellers ender du med at betale af på et lån for en telefon, som du ikke længere bruger.

Hvis du tilmed beslutter dig for at købe endnu en telefon og også har brug for et lån til denne, ender du nu med at have to lån, som du skal betale af på. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt, og det kan hurtigt ende med at føre dig ind i en dårlig spiral af lån og gæld.

penge og kuglepinde

Andre muligheder

Hvis du ikke har mulighed for at tage et lån eller beslutter dig for, at det ikke er den rette løsning for dig, er der heldigvis andre muligheder. Eksempelvis kan du lægge nogle penge til side hver måned og på den måde spare op til de ting, som du virkelig gerne vil købe.

En anden mulighed er at tage et ekstra job og dermed tjene ekstra penge, som kan gemmes til lige dét, du har lyst til. Jobbet kunne være at slå græs eller vaske vinduer for naboerne eller være vikar i en virksomhed. På den måde kan du nemt tjene lidt ekstra.

Noget andet du kan gøre, er at få ryddet op i din sager. Der er garanteret nogle ting oppe øverst i skabet, som du ikke bruger, og som andre måske ville kunne få glæde af. Disse ting kan du nemt og gratis sætte til salg på Den Blå Avis eller sælge på et loppemarked.

Snak med din bankrådgiver

Det er altid en god idé, at snakke med din bankrådgiver i forbindelse med overvejelser om lån. Din bankrådgiver kan give dig gode råd og vejledning, som du sammen med din egen viden kan bruge til at træffe den bedste beslutning.

Det er især en god idé, hvis du overvejer et større lån som for eksempel et boliglån. Sådan et lån vil have en kæmpe indvirkning på, hvordan din økonomiske situation vil komme til at se ud mange år i fremtiden. Det kan også være en god idé, hvis du allerede har flere lån. I det tilfælde kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for at samle dine lån med et samlelån.

Det kan være en god idé, at forberede dig godt inden du snakker med din bankrådgiver. Gør dig nogle grundige overvejelser om, hvad for et lån, du gerne vil have, og hvordan du helst ønsker, at din økonomi skal se ud. På den måde sikrer du dig, at du får det bedste møde.

samtale med bankrådgiver

Vær opmærksom på dette, inden du tager lån

Der er mange forskellige tal og begreber at holde styr på, når man skal låne. Det kan gøre det svært at gennemskue, hvad lånet egentlig koster, men hvis du sætter dig ned og investerer lidt tid, kan du nemt finde markedets billigste lån.

Først og fremmest er det vigtigt, at du læser alt, hvad der står med småt, når du kigger på lån. Banker og låneinstitutter skal oplyse dig om nogle forskellige betingelser, der gælder for de lån, de kan tilbyde dig. Dette omfatter blandt andet det samlede tilbagebetalingsbeløb, som er det samlede beløb, du skal betale for lånet.

Låner du eksempelvis 5000 kr. og det samlede tilbagebetalingsbeløb er 7000 kr., betaler du altså 2000 kr. alene i gebyrer og renter for lånet. Det er derfor vigtigt at du undersøger og sammenligner flere forskellige lånetilbud.

Hold især godt øje med…

Når du har besluttet dig for at tage et lån og du har fundet ud af, hvilket lån der passer bedst til dit formål og din situation, skal du finde ud af, hvor du gerne vil tage lånet. Skal det være hos en bank eller et online finansieringsselskab?

Lige meget om du beslutter dig for det ene eller det andet, er der især én vigtigt detalje som kan hjælpe dig til at sammenligne de lån, du undersøger. Det er ÅOP, som er et ganske simpelt begreb, der kan hjælpe dig med at sammenligne forskellige lån.

Ved lån skal ÅOP fremgå, for at gøre det nemt for alle at undersøge, hvor dyrt et lån egentlig er. Der er dermed tale om et tal, der inkluderer alle samlede omkostninger i procent pr. år for lånet. Det kan også være en god idé, at se på lånets samlede pris i alt.

Hvad koster et lån?

Nu har du kigget på lånets samlede tilbagebetalingsbeløb og lånets ÅOP. Herefter vil det være fornuftigt at undersøge lånets renter og det månedlige beløb, du skal betale. Herefter er du helt klar til at beslutte, om lånet er det rette for dig eller ej.

Lånets renter er opgivet i procent. Som tommelfingerregel siger man, at jo lavere renten er bedre, jo bedre. Dette gælder dog kun, hvis lånets andre betingelser også er gode. Er renten lav og ÅOP høj, tyder det på, at lånet har andre dyre omkostninger.

Det månedlige beløb angiver, hvor meget du skal betale af på lånet om måneden. Dette afhænger af, hvor lang tid du har besluttet dig for at betale lånet ud på, og hvor høj ÅOP er. Det er vigtigt, at du har afsat plads i dit budget til det månedlige beløb.

Med vores låneberegner kan du nemt beregne, om du har råd til det pågældende lån. Med låneberegnern får du en fuld tilbagebetalingsplan og overblik over ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse.

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 347 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.