Hvad koster det at låne en million?

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%. Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 22. december 2021

Fra d. 1. juli 2020 gælder ny lovgivning for usikrede lån. Lånio.dk og alle samarbejdspartnere er opdateret i henhold til loven. Læs mere her.

Hvad koster det at låne en million kroner?

Det kan være en drøm for mange at kunne låne en million kr. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er op og ned, når man skal tegne et lån. Men hvad koster det egentligt at låne 1 million kr.?

Der findes forskellige typer af privatlån - sikrede og usikrede lån. Det kan virke uigennemskueligt at vælge det rigtige, samt hvad man skal være opmærksom på, når beslutningen skal træffes. Grundet de mange lånemuligheder, er det især vigtigt at kende sit formål med lånet, da dette danner rammen for, hvilket type lån du skal vælge.

Er formålet med lånet finansiering af ny bolig, er et realkreditlån være et oplagt valg. Eller er det drømmebilen, du ønsker, kan et billån eksempelvis være ideelt. En tredje mulighed kan være et samlelån for at omlægge dine lån til et pengeinstitut, hvilket kan nedbringe din gæld. Der kan være flere årsager til, at folk optager et lån på en million kr. Men hvordan gør man så et klogt valg? Vi klar til at hjælpe dig. Lån penge nemt med Lånio.dk. Du kan også læse vores test af billigste billån.

Nye, historiske realkreditlån

Et nyt historisk realkreditlån er blevet en realitet. Det fastforrentede 30 årige lån til 2% har ramt kurs 100 på en obligation. Dette betyder, at grænsen er krydset og lånet ikke længere udstedes i den serie. Når kursen på et lån kommer over 100, er det ikke længere en fordel for investorerne, og salget af obligationer til lånet lukkes.

Dette har åbnet op for en ny serie med et fastforrentet 30 årigt lån. Lånet bliver udstedt med en historisk lav rente på 1,5%, hvilket er den laveste rente nogensinde på et fastforrentet 30 årigt realkreditlån og en kurs tæt på 96.

Med vores nye låneberegner kan du nemt beregne, hvad det koster at låne en million, med forskellige rentesatser.

Det siges som tommelfingerregel, at kursen helst skal ligge over 95, før et lån er attraktivt for købere. Den nye serie med 1,5 procentslånet er derfor kommet godt fra start.

Dette scenarie skaber derfor mulighederne for et perfekt boliglån for boligkøbere såvel som boligejere, da det aldrig har været billigere at låne en million kr. eller mere. Dog er der naturligvis flere omkostninger, hvis du for eksempel ønsker at finde ud af, hvad det koster at låne 2 millioner kr.

Fastforrentet million lån vinder frem

I forhold til de seneste 10 år er nye udlån med fast rente (ekskl. bidrag) faldet med mere end 5% ifølge Nationalbanken. Det vil sige, at man i år 2008 lånte til en fast rente ekskl. bidrag på 7%. Dette er en voldsom ændring i renten. Når renten er beskrevet uden bidrag, betyder det, at man ikke afdrager på lånet samtidigt. De 7% er ren og skær indtjening til institutet for at låne pengene til dig.

Det har derfor aldrig været billigere at låne en million kr., hvis man sammenligner med tidligere år. Samtidigt bliver det også mere sikkert, da det er de fastforrentede realkreditlån, der vinder frem, og man derfor ikke skal frygte, at renten pludselig stiger.

Renter i gennem de seneste 10 år
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
6,37% 5,58% 4,52% 4,73% 3,64% 3,38% 3,00% 2,74% 2,46% 2,16%

Kilde: Nationalbanken.dk

Eksempler på hvad det koster at låne 1 million kr.

Når formålet med lånet er fundet, hvad skal man så være opmærksom på? Først og fremmest skal ens økonomiske situation beregnes, da det er alt afgørende i forhold til, hvilke lånemuligheder du har, og hvor meget du potentielt set kan låne.

Jo mere værdi du ejer, desto bedre lånemuligheder skaber du for dig selv. Værdi kan for eksempel være dit hus, din bil eller en god lønseddel. Det vil derfor altid være billigst at låne en million kr., hvis du i forvejen har friværdi. Et godt udkast til at få en idé om, hvad du er i stand til at låne for, kan for eksempel beregnes via Danske Banks låneberegner. Dette skaber et godt udgangspunkt for dig, men vær dog opmærksom på, at låneberegnere kun bør benyttes til vejledende beregninger.

Når grundlaget for selve lånet er skabt, er der en masse faktorer, du skal være opmærksom på inden du vælger dit lån. Et af dine bedste redskaber til at vurdere, om et lån er attraktivt for dig, er ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Dette tal viser alle de omkostninger, som er forbundet med lånet i hele lånets løbetid vist i procent pr. år. Altså er lånets bidrag, rente, stiftelsesomkostninger, kurs, gebyrer osv. inkludret.

Dette tal kan bruges til at sammenligne de samlede omkostninger for ensartede lån, hvilket er en god indikator til at vælge det bedste lån. Dette er ideelt, hvis du for eksempel vil finde ud af, hvad det koster at låne en million kr., hvis du får tilbudt flere typer lån fra forskellige udbydere.

Hvad koster det at låne en million

Hvad koster det at låne en million til et boliglån?

Et af de største lån, som du med stor sandsynlighed vil komme til at tegne, er et boliglån. Dette betyder, at det derfor er meget vigtigt, at du træffer de rigtige beslutninger. Det er typisk boliglånet, som du kommer til at betale tilbage på i over halvdelen af dit liv. Ydelsen på et boliglån vil oftest være større end ved andre lån. Derfor skal du klædes rigtigt på, før du træffer denne beslutning om at låne 1 million kr. til en bolig.

Din boligfinansiering kan sammensættes på flere måder gennem forskellige lånetyper med hver deres særlige kendetegn. Dog er fællesbetegnelsen for dem ens, altså at finansiere dit boligkøb. Fordelingen af lånetyperne er bestemt ud fra reglen 80% - 15% - 5%. Den forklares sådan:

80% kan lånes som et realkreditlån

Det er muligt at låne op til 80% af boligens værdi gennem et eller flere typer af realkreditlån. Dette bliver dit primære lån, da det er den største største sum penge du låner også kaldt låneprovenuet.

Et realkreditlån udbydes af realkreditinstitutterne og finansieres igennem obligationer, som institutet sælger for dig. Obligationer tager sikkerhed i din bolig og det beløb, du får udbetalt via lånet, stammer fra salget af obligationerne. Da lånet er bundet op på obligationer og handles på et marked er det svært at komme ud af lånet.

Obligationernes aktuelle værdi vurderes ud fra markedskursen, da de som sagt handles på et marked. Årsagen til at det er svært at komme ud af lånet er, at folk investerer i obligationerne. Det vil sige, at du skal “tilbagekøbe” obligationerne som finansierer dit realkreditlån.

15% kan lånes som et banklån

Når de første 80% af boligens værdi er lånt, kan de næste 15% finansieres gennem et banklån også kaldt et prioritetslån. Denne type lån har ofte en højere rente end dit primære lån. Dog kan du til enhver tid indfri dit banklån. Dette skyldes, at banklånet ikke er baseret på obligationer og derimod udstedt af banken selv.

5% skal du selv eje i værdi

De sidste 5% af boligens værdi skal du selv kunne bidrage med. Dette er lovbestemt og du kan derfor maksimalt låne op til 95% af boligens værdi. Denne lov er skabt for mindske risikoen for, at du køber for dyrt. Det kan jo være, at du på et tidspunkt ender ud i en situation, hvor du bliver tvunget til at sælge til en lavere pris, end hvad du lånte.

Denne lov har dog visse undtagelser. Hvis du for eksempel er en yngre boligkøber med en høj indkomst og et højt rådighedsbeløb hver måned, vil du muligvis ikke være nødsaget til at lægge 5% i udbetaling.

Alt dette betyder så, at hvis du låner en million kroner til en bolig, vil du kunne låne 800.000 kr. altså 80% hos et realkreditinstitut. 150.000 kr. som er 15% i banken og de sidste 5%, som er 50.000 kr., skal du selv kunne finansiere for at kunne låne.

Få flere lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.