SU-lånet er ikke nok: Studerende supplerer med forbrugslån

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Trustpilot logo
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Trustpilot logo
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Sidst opdateret: 02. september 2021

SU-lånet er ikke nok: Studerende supplerer med forbrugslån

Er du studerende, er der stor sandsynlighed for, at du har optaget et forbrugslån uden om SU-lånet. Det viser en undersøgelse, som fintech-virksomheden Lånio.dk har foretaget. Ifølge medstifter og kommunikationschef, Martin Jørgensen, er undersøgelsen overraskende.

- Nu har vi jo været i denne branche i flere år, og selvom vi ved, at studerende har færre penge mellem hænderne end folk med job, så er det overraskende, at så mange af vores brugere er studerende, når man i forvejen har mulighed for SU-lån.

Lånio.dk er en side, hvor forbrugere nemt kan indhente lånetilbud på lån uden sikkerhed som privatlån, boliglån, billån og indskudslån. Vi laver fra tid til anden forskellige undersøgelser og forbrugstest indenfor lånemarkedet. Eksempelvis har vi testet Danmarks billigste billån af flere omgange. Lån penge nemt med Lånio.dk.

Over hver 10. studerende har ikke nok i SU-lånet

Undersøgelsen, som Lånio.dk har foretaget blandt de seneste 1.000 indkomne låneansøgninger, viser, at de studerende som gruppe udgør 11 % af ansøgerne. Derfor er gruppen overrepræsenteret, når det tages i betragtning, at de kun udgør under 9 % af den samlede danske befolkning (Danmarks Statistik).

Ifølge Martin Jørgensen er det ikke i så høj grad andelen på 11 %, der overrasker, men snarere det faktum, at SU-lånet ikke er nok. Udover det påpeger han, at det ser ud som om, at en stor del ikke anvender SU-lånet:

- Vores tal viser, at 39 % af de studerende angiver, at de har lån i forvejen. Vi må naturligvis antage, at en stor del af dette er SU-lån. Overraskende er det, at 61 % af de studerende som ønsker lån, går til os før de går til staten. Prismæssigt og fleksbilitetsmæssigt giver det slet ikke mening ikke anvende SU-lånet som det første alternativ" fortæller han.

Pengene går til lidt af hvert

Undersøgelsen viser endvidere, at de studerende anvender pengene til generelt forbrug. Halvdelen angiver deres låneformål som værende "blandet" som kan indeholde alt fra ferier til computere til køkkenudstyr. 13,5 % angiver at lånet skal anvendes til rejser, mens 8,4 % anvender lånet til en bil. Udover det bliver pengene brugt til elektronik, møbler og tandlægeregninger.

Går man videre til størrelsen på lånebeløbet mål op mod de studerendes indtægter, så ses det, at den gennemsnitlige indkomst er 11.351 kroner, mens det ønskede lånebeløb i snit ligger på 28.596 kroner. Lånet ønskes tilbagebetalt over i gennemsnit 5,2 år. Det gennemsnitlige tilbagebetalingsbeløb ligger på 35.420 kroner, hvilket giver en månedlige ydelse på 568 kroner.

Data

Fordeling af erhverv:

Ledig10%
Under uddannelse11%
Funktionær29%
Pensionist13%
Timelønnet25%
Elev/Lærling2%
Selvstændig3%
Andet7%

laantageres erhverv diagram

Fordeling af låneformål

Andet32%
Bil8%
Blandet24%
Computer/kontorudstyr2%
Ferie/rejser14%
Hvidevarer5%
Motorcykel2%
Møbler/tæpper/baderum2%
Tandlån11%

studerende laaneformaal diagram

Fordeling af indkomst vs. lånebeløb og låneperiode

laan under uddannelse

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 347 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.