Overblik over de studerendes boligjagt

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret: 01. juni 2022

Studerende og boligmarkedet

Når vi rammer juli måned, får rigtig mange unge danskere svar på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. En glædelig nyhed som ofte medfører en flytning.

I dette indlæg undersøger Lånio.dk de studerendes boligjagt, som kan være ret udfordrende både i forhold til et eventuelt lån til indskud samt overhovedet at finde en bolig.

Skal du låne penge til bolig? Du kan læse mere om dine lånemuligheder her: Boliglån.

boligjagt

Hvis du ønsker at benytte vores grafik, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

Få HTML-koden her!
<p><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2017/09/overblik-over-de-studerendes-boligjagt" target="_blank"> <img src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/media/1964795/boligjagt.png" alt="boligjagt" width="800px" border="0px" /> </a></a><br><em>Created by <a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/" target="_blank">Lånio.dk</a></em></p>

Den studerendes hårde boligjagt i dagens Danmark

Klokken slår 00.01 den 28. juli, og du har endelig, sammen med 65.165 andre unge studenter, fået den glædelige nyhed om, at du er optaget på din drømmeuddannelse. Som så mange andre af de ny optagede studerende, er næste skridt i drømmen at finde en lille, hyggelig lejlighed tæt på dit respektive uddannelsessted.

Du begynder at undersøge markedet og det første, der dukker op i din søgen, er artikler, der fortæller om de studerendes kamp om at få en bolig, specielt omkring studiestart. Ligeså ser du tårnhøje priser på lejligheder og mangel på studieboliger. Du kan se drømmen smuldre stille, da det hurtigt går op for dig, at du er i hård konkurrence med mange andre ny optagede studerende, der har den samme drøm.

Drømmelejligheden er indenfor rækkevidde

Der sidder rigtig mange andre i samme situation og selvom det kan virke uoverskueligt, er der dog håb forude. En undersøgelse fra Nordea viser blandt andet, at selvom der eksempelvis bor færre på kollegier i 2017 end der gjorde i 2013, var der for 3 år siden flere, der boede hjemme i alderen 18-29 år. I 2014 boede 29% af respondenterne hjemme, hvorimod det i 2017 kun er 18%.

Yderligere er gennemsnitshuslejen i 2016 for samme aldersgruppe 3.300 kr. om måneden. Ovenstående illustrerer altså, at selvom der er hård konkurrence på boligmarkedet, flytter flere hjemmefra i dag end i 2014. Ligeså bor de i gennemsnittet i en SU-venlig lejlighed. Dette tyder derved på, at der er trods alt er mulighed for at finde en lejlighed ved studiestart.

Det kan dog være svært at finde rundt i de forskellige muligheder du har og ligeså, hvor stor chancen er for at få fat i de forskellige boligformer. Dertil har vi udarbejdet denne infografik baseret på en studerendes tanker omkring den hårde boligjagt. Den giver dig et detaljeret overblik over de forskellige boligmuligheder, du har. Ligeledes får du en oversigt over, hvad du kan regne med at skulle betale i udgifter på boligfronten, når du flytter hjemmefra, ved hver boligform.

Efter denne infografik vil du have en alletiders forståelse for dine muligheder i din videre boligjagt. Du vil være klar til at vælge den boligform, der passer dig bedst og vil yderligere få råd til at få fat i din drømmelejlighed.