Lån til renovering

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%. Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 03. november 2021

Lån til renovering

Har du søgt "lån penge til renovering" på Google og derefter landet her? Så står du sikkert i en situation, hvor du ønsker banklån til renovering af hus eller lejlighed. Uanset om du skal igennem din bank eller et realkreditinstitut, vil det være en god idé for dig at indhente lånetilbud. Vi kan hjælpe dig med at finde billige lån, og du kan nemt ansøge om lån med NemID.

Hvis du ønsker et lån til renovering igennem dit realkreditinstitut, skal du være opmærksom på, at størrelsen på lånet afhænger af din boligs værdi. Her på Lånio.dk har vi samlet de forskellige muligheder der er for dig, så du kan få et overblik over lån til renovering.

Vurdering af boligværdi

Før du skal bede om lån til renovering, skal du have vurderet værdien af din bolig. Formålet med dette er at få en vurdering af, hvilke muligheder du har for at optage et lån.

Et eksempel er, at din bolig bliver vurderet til 3 mio. kr. og du skylder 1 mio. kr. i realkreditlån på ejendommen. I dette tilfælde vil du have 2 mio. i friværdi.

Ved et realkreditlån kan du belåne din friværdi med 80% dvs. 1.6 mio. i dette tilfælde.
Denne friværdi kan du låne igennem et realkreditinstitut på helt normale betingelser. Hvis et lån på normale vilkår ved hjælp af din friværdi ikke et tilstrækkeligt lån til ombygning, kan du gøre brug af en mellemfinansiering.

Konstruktører planlægger arbejde

Hvad er en mellemfinansiering?

Man kan se på mellemfinansiering som en midlertidig kassekredit. Denne sikrer finansieringen af din boligrenovering, indtil der kommer en konkret indtægt. Dette kunne f.eks. være indtil din realkreditfinansiering falder på plads.

Der findes to forskellige muligheder, når man skal låne penge til renovering:

 • Forhåndslån
 • Byggelån

Forhåndslån

Dette er i princippet et ordinært realkreditlån, og dette optages, inden byggeriet er gået i gang. De bliver sat på en lukket konto i banken og herfra bliver pengene løbende overført til den entreprenør, du har ansat til renoveringen.

Da lånet udbetales, før renoveringen er færdige, har realkreditinstituttet ingen garanti for lånet. Det er her instituttet, som regel kræver en garanti fra banken og denne pris kan variere alt afhængigt af lånets størrelse. Prisen kommer an på størrelsen af det lån, du optager dog er der er nogle afgifter som er sat fra starten:

Tinglysningsafgift - ved låneomlægningEtableringsafgiftByggekontoadministrationPr. 3 måned
1.660 kr.750 kr.3.000 kr.0,5636%


Ulempen er, at du betaler afdrag og renter på lånet i renoveringsperioden. Der kan også være uforudsete udgifter og dette kan betyde, at du bliver nødt til at tage et tillægslån.

Fordelen ved et forhåndslån er, at du fra begyndelsen kender den endelig omkostning på lånet. Derudover er renten som regel lavere, end den vil være på et byggelån.

Byggelån

Den anden mulighed er byggelån. Dette kan du se som en form for kassekredit. Her betaler du kun renter af på den del af lånet, som rent faktisk bliver brugt. Renten er variabel og når byggeriet er afsluttet, finder den endelige finansiering sted.

Ulempen er, at du her skal betale dobbelt op på tinglysning og lånegebyr. Derudover kender du heller ikke den endelige omkostning på lånet, da renten her er svingende.

Fordelen er, at det kan tilpasses, og at du ikke låner mere, end du har behov for.

Alternativer til mellemfinansiering

Hvis du har flere lån i boligen, kan det være en fordel for dig at samle disse lån. På den måde kan du få et større rådighedsbeløb, og på den måde har du råd til at tage et lån, hvis det er nødvendigt til den nye renovation.

 • Friværdi

Hvis du har en høj friværdi i boligen, kan du udnytte dette og erstatte boliglån eller andre banklån med en højere rente, med et realkreditlån der har lavere omkostninger.

Udregning af omksotninger

Flere muligheder for lån til renovering

Hvis du ikke har friværdi i din bolig, fordi du f.eks. bor i en lejebolig og skal have et lån til renovering. Så kan du overveje et privatlån. Her har du ikke mulighed for at optage lån på flere millioner, men det er muligt at låne op til 250.000 kr.

Hvis du bor til leje, skal du huske på, at et lån til renovering ikke påvirker din boligs værdi. Derfor kan det være mere hensigtsmæssigt, at opgradere noget i hjemmet hvis du bor i en andels- eller en ejerbolig.

Hvis du f.eks. skal sælge din bolig 1-2 år efter, du har renoveret dit køkken, og køkkenet kostede 35.000 kr., vil disse penge indgå i det fulde beløb, du får, når du sælger. Med forbehold for hvordan boligmarkedet ser ud på det givne tidspunkt, da inflationen har en del at sige.

På Lånio.dk kan du sammenligne forskellige privatlån og finde det, som passer dig bedst. Her kan du hos nogle banker vælge afdragsfrie måneder, så du f.eks. kan få råd til børnenes fødselsdagsgaver.

En ting du skal være opmærksom på, ved optagelse af forbrugslån, er ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Dette er en god indikator for, hvorvidt det kan betale sig at optage lånet eller ej.

Hvad dækker 'renovering' over?

Renovering kan, i denne sammenhæng, dække over flere forskellige opgaver. Det kan både være VVS og kloak, tømrer og snedker eller noget helt tredje. Så typen af renovering er mindre vigtig, det vil være det samme låneformål, som du skal vælge i formen øverst på siden.

Godkendelse af lån til renovering

Banken skal bruge nogle forskellige oplysninger om ombygningen, for at kunne vurdere det maksimale realkredit/banklån du kan få. Det er ting som:

 • Tilbud fra entrepenør/håndværkere
 • Beskrivelse af projektet
 • Tidslinje over projektet
 • Forventede omkostninger

Nye regler om Håndværkerfradrag

Når du får en håndværker til at lave noget i privaten, kan du trække det fra hos SKAT. Der er med de nye ændringer i 2016/2017, sat fokus på det der bliver kaldt “grønne håndværksydelser”.

Den nye ordning kan give fradrag på op til 6.000 kr. for serviceydelser og hvis du får lavet grønne håndværksydelser, såsom isolering af gulv, med henblik på lavere varmeforbrug, kan du trække op til 12.000 kr. fra. Med den nye lov kan du ikke længere få fradrag for ikke-grønne ydelser, såsom istandsættelse af køkken og bad.

Der er masser af muligheder når du skal låne til renovering. Om du skal gøre brug af din friværdi eller et forbrugslån, er op til dig selv. Men det kan være en god idé for dig, at kontakte din bankrådgiver og høre om mulighederne.

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.