A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 7 min.
Opdateret: 09. januar 2024

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Lån til renovering med Lånio.dk

Er du ved at afdække dine muligheder for lån til renovering? Så står du sikkert i en situation, hvor du ønsker banklån til renovering af hus eller lejlighed. Uanset om du skal igennem din bank eller et realkreditinstitut, vil det være en god idé for dig at sammenligne lånetilbud. Vi kan hjælpe dig med at finde billige lån, og du kan nemt ansøge om lån med MitID.

Hvis du ønsker et lån til renovering igennem dit realkreditinstitut, skal du være opmærksom på, at størrelsen på lånet afhænger af din boligs værdi. Her på Lånio.dk har vi samlet de forskellige muligheder der er for dig, så du kan få et overblik over lån til renovering.

Mellemfinansiering som lån til renovering

Man kan se på mellemfinansiering som en midlertidig kassekredit. Denne sikrer finansieringen af din boligrenovering, indtil der kommer en konkret indtægt. Dette kunne f.eks. være indtil din realkreditfinansiering falder på plads.

Der findes to forskellige muligheder, når man skal låne penge til renovering:

  • Forhåndslån
  • Byggelån

Hvad er et forhåndslån?

Dette er i princippet et ordinært realkreditlån, og dette optages, inden byggeriet er gået i gang. De bliver sat på en lukket konto i banken og herfra bliver pengene løbende overført til den entreprenør, du har ansat til renoveringen.

Da lånet udbetales, før renoveringen er færdige, har realkreditinstituttet ingen garanti for lånet. Det er her instituttet, som regel kræver en garanti fra banken og denne pris kan variere alt afhængigt af lånets størrelse. Prisen kommer an på størrelsen af det lån, du optager dog er der er nogle afgifter som er sat fra starten:

Tinglysningsafgift - ved låneomlægningEtableringsafgiftByggekontoadministrationPr. kvartal
1.660 kr.750 kr.3.000 kr.0,5636%


Ulempen er, at du betaler afdrag og renter på lånet i renoveringsperioden. Der kan også være uforudsete udgifter og dette kan betyde, at du bliver nødt til at tage et tillægslån.

Fordelen ved et forhåndslån er, at du fra begyndelsen kender den endelig omkostning på lånet. Derudover er renten som regel lavere, end den vil være på et byggelån.

Hvad er et byggelån?

Den anden mulighed er byggelån. Dette kan du se som en form for kassekredit. Her betaler du kun renter af på den del af lånet, som rent faktisk bliver brugt. Renten er variabel og når byggeriet er afsluttet, finder den endelige finansiering sted.

Ulempen er, at du her skal betale dobbelt op på tinglysning og lånegebyr. Derudover kender du heller ikke den endelige omkostning på lånet, da renten her er svingende.

Fordelen er, at det kan tilpasses, og at du ikke låner mere, end du har behov for.

Alternativer til mellemfinansiering

  • Samlelån

Hvis du har flere lån i boligen, kan det være en fordel for dig at samle disse lån. På den måde kan du få et større rådighedsbeløb, og på den måde har du råd til at tage et lån, hvis det er nødvendigt til den nye renovation.

  • Friværdi

Hvis du har en høj friværdi i boligen, kan du udnytte dette og erstatte boliglån eller andre banklån med en højere rente, med et realkreditlån der har lavere omkostninger. Dette kaldes også et tillægslån.

Flere muligheder for lån til renovering

Hvis du ikke har friværdi i din bolig, fordi du f.eks. bor i en lejebolig og skal have et lån til renovering, så kan du overveje et privatlån. Her har du ikke mulighed for at optage lån på flere millioner, men det er muligt at låne op til 400.000 kr.

Hvis du bor til leje, skal du huske på, at et lån til renovering ikke påvirker din boligs værdi. Derfor kan det være mere hensigtsmæssigt, at opgradere noget i hjemmet hvis du bor i en andels- eller en ejerbolig.

Hvis du f.eks. skal sælge din bolig 1-2 år efter, du har renoveret dit køkken, og køkkenet kostede 35.000 kr., vil disse penge indgå i det fulde beløb, du får, når du sælger. Med forbehold for hvordan boligmarkedet ser ud på det givne tidspunkt, da inflationen har en del at sige.

Hvad dækker lån til renovering over?

Renovering kan, i denne sammenhæng, dække over flere forskellige opgaver. Det kan både være VVS og kloak, tømrer og snedker eller noget helt tredje. Så typen af renovering er mindre vigtig, det vil være det samme låneformål, som du skal vælge i formen øverst på siden.

Godkendelse af lån til renovering af hus

Banken skal bruge nogle forskellige oplysninger om ombygningen, for at kunne vurdere det maksimale realkredit/banklån du kan få. Det er ting som:

  • Tilbud fra entrepenør/håndværkere
  • Beskrivelse af projektet
  • Tidslinje over projektet
  • Forventede omkostninger

Få en vurdering før lån til renovering af bolig

Før du skal bede om lån til renovering, skal du have vurderet værdien af din bolig. Formålet med dette er at få en vurdering af, hvilke muligheder du har for at optage et lån.

Et eksempel er, at din bolig bliver vurderet til 3 mio. kr. og du skylder 1 mio. kr. i realkreditlån på ejendommen. I dette tilfælde vil du have 2 mio. i friværdi som du kan låne op i, hvis din gældsfaktor ikke er for høj.

Ved et realkreditlån kan du belåne dit hus med 80% dvs. 1.6 mio. i dette tilfælde. Dette kaldes også friværdi kan lånes gennem et realkreditinstitut på helt normale betingelser. Hvis et lån på normale vilkår ved hjælp af din friværdi ikke et tilstrækkeligt lån til ombygning, kan du gøre brug af en mellemfinansiering.

Lån til renovering i forbindelse med huskøb

Er du ved at købe hus, men mangler pengene til renovering? Måske har du belånt huset op til de 80% og har ikke noget friværdi at tage af, men stadig et ønske om at foretage nogle forbedringer i huset, som eksempelvis lån til nyt køkken eller nye vinduer.

Det vil ofte være mest optimalt at vente lidt og selv spare op, fremfor at sætte dig for hårdt i det økonomisk. Men nogle gange kan der være tale om forbedringer der ikke kan vente eller som endda er mere økonomisk rentable at gennemføre nu fremfor senere.

Det kan være for at udbedre nogle forhold, som ellers kan udvikle sig og blive dyrere i sidste ende. Det kan også være at drømmehuset mangler det ekstra værelse som skal bruges som hjemmekontor eller børneværelse.

Energilån

Det kan også være at huset i øjeblikket har gasfyr og I ønsker at skifte varmekilden til noget billigere og bæredygtigt og derfor har brug for et lån til varmepumpe. I sådanne tilfælde kan det give mening at låne dét ekstra, for at kunne gennemføre renoveringen.

Lån til forbedring af husets isoleringsevne, varmekilde eller lignende kaldes også et energilån. Et energilån er i bund og grund et almindeligt privatlån, som kan bruges til energiforbedringer, som for eksempel solceller. Uanset hvilken forbedring du ønsker at låne penge til kan du finde lån til renovering her på Lånio.dk

Krav ved renoveringslån

For at blive godkendt til lån til renovering er der en række krav du skal leve op til. Enkelte låneudbydere og banker kan have yderligere krav, men dem vi har samlet herunder er de mest typiske.

Ved lån til renovering er kravene:

  • Dansk bopælsadresse
  • Min. 18 år.
  • Ingen registrering i RKI

Lån penge til renovering i dag

Har du ikke mulighed for at få finansieret din renovering med et realkreditlån, har du mulighed for at finde lån til renovering her på Lånio.dk. Du kan få lån til renovering fra 10.000 - 400.000 kr. og kan selv vælge, hvor lang en periode du ønsker at betale tilbage over. Med én ansøgning kan du få flere lånetilbud fra flere førende banker.

Det er gratis og uforpligtende at indhente tilbud på lån til renovering med Lånio.dk. Alt du skal gøre er at udfylde låneformularen øverst på siden. Når du har valgt det billigste lån til renovering, går det ofte kun et par dage før pengene er på din konto.

Få lån til renovering nu Det tager kun 2 minutter