Undersøgelse: Danmarks billigste billån 2023

Find din drømmebil

Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 10 min.
Opdateret: 08. november 2023

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Top 10 - Billigste billån

Hvis du går og overvejer, hvor du skal købe en ny bil, tænker du i forlængelse af dette muligvis over, hvor du kan få et billån til at finansiere dit bilkøb. Der findes i dag utroligt mange udbydere af lån i alle former - både som forbrugslån og samlelån. Det kan derfor være svært at finde rundt i, hvor du kan få det billigste billån. En god idé er at sammenligne lån, så du nemt kan finde billige lån med lav rente.

Det billigste billån kan fås hos Djurslands Bank. Her kan opnås en rente fra 3,50% og en ÅOP fra kun 4,90%. Herefter følger billån fra bankerne Express Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Liste med top 10 billigste billån

1. Djurslands Bank billånrente fra 3,50%ÅOP fra 4,90%
2. Express Bank billånrente fra 4,58%ÅOP fra 5,82%
3. Sparekassen Sjælland-Fyn billånrente fra 4,32%ÅOP fra 6,81%
4. Middelfart Sparekasse billånrente fra 4,85%ÅOP fra 7,54%
5. Coop billånrente fra 4,80%ÅOP fra 7,73%
6. AL Bank billånrente fra 4,49%ÅOP fra 7,98%
7. Santander billånrente fra 6,95%ÅOP fra 8,38%
8. Danske Bank billånrente fra 6,24%ÅOP fra 8,50%
9. Bilkredit billånrente fra 5,90%ÅOP fra 9,29%
10. Lån & Spar billånrente fra 9,63%ÅOP fra 12,17%

Ovenstående rente er ved et lån på 120.000 kr. med en løbetid på 7 år. Undersøgelsen fokuserer på låneudbydere med en låneberegner til billån på deres side. Denne undersøgelse kan derfor ikke ses som en komplet sammenligning af hele det danske lånemarked, og det er muligt at du vil få tilbudt andre priser end dem, du finder i undersøgelsen.

Foruden de mange udbydere, kan det ligeså være svært at finde rundt i, hvad det helt præcist koster dig at låne pengene. Renter, ÅOP og stiftelsesomkostninger er blot tre ud af mange begreber, der florerer, når du skal undersøger prisen på dit lån - og dermed er med til at bestemme, hvor billigt dit billån vil være.

På Lånio.dk har vi derfor undersøgt det danske marked for at kunne give dig svaret på, hvor du kan få Danmarks billigste billån. Her på siden kan du derfor læse meget mere om, hvor du kan få det billigste billån, og hvad det generelt set koster at låne penge m.m.

På Lånio.dk kan du sammenligne priser og vilkår på lån. Udfyld kontaktformularen i toppen af siden, hvorefter du vil modtage flere tilbud på dit lån - helt gratis og uforpligtende!

Her får du Danmarks billigste billån

Vores undersøgelse viser, at du kan få det billigste billån hos Djurslands Bank - både ved et billån med udbetaling og et billån uden udbetaling. Derimod er det i begge tilfælde Lån & Spar, hvor du vil få det dyreste billån. Djurslands Bank er hele 58.536 kr. billigere end det dyreste billån uden udbetaling, og 33.488 kr. billigere end det dyreste billån med udbetaling. Generelt set er det Djurslands bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Express Bank, der tilbyder de billigste billån, både med og uden udbetaling.

Herunder kan du se, hvor meget du kan spare ved at vælge de 3 billigste billån, i forhold til det dyreste i undersøgelsen.

Liste med top 3 billigste billån

1. Djursland Bank - Spar 58.536 kr.

2. Express Bank - Spar 52.364 kr.

3. Sparekassen Sjælland-Fyn - Spar 48.601 kr.

I den første måned af 2023 er den mest importerede bil i Danmark, ifølge De Danske Bilimportører, en Peugeot 208, som du på nuværende tidspunkt kan få til rundt regnet 150.000 kr. uden ekstraudstyr.

Låner du alle pengene, uden at have til udbetaling, hos Djurslands Bank skal du i alt tilbagebetale 175.933 kr. fordelt på 84 måneder. Det vil altså sige, at det koster dig 25.933 kr. at låne 150.000 kr. Ligger du 20% af bilens pris i udbetaling, svarende til 30.000 kr., skal du i løbet af de 84 måneder derimod tilbagebetale 141.978 kr. Hos Djurslands Bank skal du derfor kun betale 21.978 kr. for at låne 120.000 kr.

Vær opmærksom på følgende
Undersøgelsen tager udgangspunkt i et begrænset antal af låneudbydere, da det kun er låneudbydere med en billånsberegner på deres hjemmeside, der figurerer i undersøgelsen. Derfor er “Danmarks billigste billån” kun repræsentativt for denne begrænsede udvalgte gruppe.

Hvor får jeg det billigste billån med udbetaling?

Som tidligere nævnt får du det billigste billån med udbetaling hos Djurslands Bank, hvor det kun koster ca. 14.760 kr. at låne pengene. Derimod koster det hos Lån & Spar, den dyreste løsning, 42.816 kr. at låne pengene. Der er altså 28.056 kr. i prisforskel mellem det dyreste og billigste billån.

I nedenstående tabel kan du se de i alt 11 forskellige låneudbydere, der har været med i undersøgelsen “Danmarks billigste billån” her på Lånio.dk.

Liste over billigste billån med udbetaling

* Ovenstående priser er vejledende og vil variere alt efter din økonomiske situation. Der er yderligere taget udgangspunkt i den lavest opgivne pris på udbydernes hjemmeside.

Der er altså stor forskel på, hvilke lånevilkår du får tilbudt, alt efter hvilken låneudbyder du vælger. Vi anbefaler altid at du undersøger lånemarkedet inden du optager lån, så du undgår at ende med et dyrere lån end nødvendigt.

Nedenfor kan du se, hvordan det gennemsnitlige billån på 120.000 kr., med en udbetaling på 20% af bilens pris på 150.000 kr. og en løbetid på 84 måneder, ser ud med udgangspunkt i denne undersøgelse.

Det gennemsnitlige billån med udbetaling
 • Månedlig ydelse: 1.850kr.
 • Rente: 5,53%
 • ÅOP: 7,81%
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 155.536 kr.

* Ovenstående er baseret ud fra de udvalgte låneudbydere i denne undersøgelse og vil derfor variere alt efter, hvor mange og hvilke låneudbydere der er inddraget.

Hvor får jeg det billigste billån uden udbetaling?

Hvis du ikke har de nødvendige ressourcer til at kunne ligge 20% af bilens pris, svarende til 30.000 kr. i dette eksempel, kan du ligeså få et billån uden udbetaling hos nogle udbydere.

Det billigste billån uden udbetaling får du hos Djurslands Bank, hvorimod du får det dyreste hos Lån & Spar. Optager du dit lån hos Djurslands Bank skal du perioden på de 84 måneder tilbagebetale i alt 175.933 kr. Hos Lån & Spar skal du derimod tilbagebetale 217.509 kr. Altså en prisforskel på 58.536 kr.

I følgende tabel kan du se priseksempler på et billån uden udbetaling på 150.000 kr. og dermed se, hvor du kan få Danmarks billigste billån.

Liste over billigste billån uden udbetaling

* Ovenstående priser er vejledende og vil variere alt efter din økonomiske situation. Der er yderligere taget udgangspunkt i den lavest opgivne pris på udbydernes hjemmeside.

Det er altså muligt at spare næsten 60.000 kr. på at vælge den ene låneudbyder frem for den anden, hvilket svarer til ca 35%. På Lånio.dk arbejder vi for at gøre det nemmere at foretage det bedste valg, når du skal låne penge.

Nedenfor kan du se, hvordan det gennemsnitlige billån på 150.000 kr. uden udbetaling, med en løbetid på 84 måneder, ser ud med udgangspunkt i denne undersøgelse.

Det gennemsnitlige billån uden udbetaling
 • Månedlig ydelse: 2.338 kr.
 • Rente: 6,19%
 • ÅOP: 8,23%
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 196.492 kr.

* Ovenstående er baseret ud fra de udvalgte låneudbydere i denne undersøgelse og vil derfor variere alt efter, hvor mange og hvilke låneudbydere der er inddraget.

Sådan er det billigste billån fundet

For at kunne finde frem til Danmarks billigste billån, har vi taget udgangspunkt i den mest solgte bil i Danmark i første kvartal 2021, som altså er Peugeot 208.

 • Bilen: Der er tale om en spritny Peugeot 208 årgang 2023 med hvide plader samt intet ekstra udstyr til 150.000 kr.
 • Udbetaling: Når et billån med udbetaling omtales i denne undersøgelse, er der taget udgangspunkt i en udbetaling på 20% af bilens pris, dvs. 30.000 kr.
 • Løbetid: I alle tilfældene er der taget udgangspunkt i en løbetid på 84 måneder, svarende til syv år.
 • Rente: Ved alle låneudbyderne er der taget udgangspunkt i den variable debitorrente. Yderligere er det den lavest opgivet rente på udbydernes hjemmeside, der er benyttet i priseksemplerne.
 • Lånetilbud: Der er i undersøgelsen taget udgangspunkt i udbydernes online låneberegnere. Såfremt en bank ikke er at finde på listen, skyldes dette, at de på deres hjemmeside ikke tilbyder brugerne uforpligtende låneberegning.
 • Medlemsfordele: Ved alle udbyderne er der taget udgangspunkt i, at du ikke i forvejen er kunde hos den pågældende bank eller lignende.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at undersøgelsen blot er vejledende. Lånio.dk kan derfor ikke garantere, at du vil få tilbudt samme pris på dit billån, såfremt du låner hos en af de pågældende banker i undersøgelsen.

Har du brug for et billån, kan du få tilbud samt vejledning her hos Lånio.dk. Du kan ligeså prøve vores online låneberegner til billån og se prisen samt en tilbagebetalingsplan for dit billån.

Hvordan kan man finansiere en bil?

Der er fire måder, du kan finansiere en bil på:

 1. Du kan tage et billån uden udbetaling
 2. Du kan tage et billån med udbetaling
 3. Du kan betale kontant
 4. Du kan lease en bil.

Hvad koster det at låne penge til en bil?

Prisen for at låne penge til en bil afhænger af, hvilken bil og finansiering du vælger. Vælger du et billån uden udbetaling, kan lånet godt være en anelse dyrere, end hvis du vælger et billån med udbetaling.

Herunder har vi lavet et beregning af et billån på 100.000 kr. med og uden en udbetaling på 20%.

Hvad koster det at låne 100.000 til bil?

Her kan du se, hvad det koster at låne 100.000 kr. til bil med og uden udbetaling på 20%.

Billån 100.000 kr. med og uden udbetaling på 20.000 kr.
FinansieringSamlet
tilbagebetaling
KreditomkostningerMånedlig
ydelse
ÅOP
Billån med udbetaling95.226 kr.15.226 kr.992 kr.4,54%
Billån uden udbetaling119.032 kr.19.932 kr.1.240 kr.4,54%

* Dette er et vejledende eksempel. Du vil kunne blive tilbudt andre lånevilkår. Billån med udbetaling på 80.000 kr. Renten er 4%. Stiftelsesomk. 2%. Løbetiden er 8 år. Billån uden udbetaling på 100.000 kr. Renten er 4%. Stiftelsesomk. 2%. Løbetiden er 8 år.

Hvad er en god ÅOP på et billån?

Den bedste ÅOP på denne tests billån lige på omkring 3-4%. Gennemsnitligt ligger ÅOP’en på 5,54% for billån med udbetaling og 6,36% for billån uden udbetaling.

Du skal dog huske at ÅOP’en ændrer sig alt efter, hvilke lånebeløb og løbetid du beregner med.

Hvor meget er udbetalingen på en bil?

Udbetalingen på en bil er 20%. Ønsker du at købe en bil til 100.000 kr. med udbetaling, skal du derfor af med 20.000 kr. Ønsker du en bil til 150.000 kr. ligger udbetalingen på 30.000 kr.

Udbetaling på 20%
Bilens prisUdbetaling
100.000 kr.20.000 kr.
150.000 kr.30.000 kr.
200.000 kr.40.000 kr.
250.000 kr.50.000 kr.
300.000 kr.60.000 kr.
350.000 kr.70.000 kr.
400.000 kr.80.000 kr.
450.000 kr.90.000 kr.
500.000 kr.100.000 kr.

Billån: Større udbetaling, lavere rente

Hos nogle banker er det et krav, at du som minimum kan lægge 20% af bilens pris i udbetaling. Der findes dog også banker, hvor det er muligt at optage et billån uden nogen form for udbetaling. Dog vil renten typisk også være højere i tilfælde som dette.

Oftest vil banken nemlig kunne tilbyde dig en lavere rente, og dermed et billigere lån, jo mere du ligger i udbetaling. Dette kræver dog også, at du har sparet pengene op inden, behovet for en ny bil opstår - hvilket ikke altid er muligt.

Fordele
 • Du vil blive tilbudt en lavere rente
 • Du vil få et billigere lån
Ulemper
 • Du har behov for en opsparing inden behov for ny bil opstår

Santander er et godt eksempel på ovenstående. Har du 20% af bilens pris til udbetaling, kan de tilbyde dig en rente fra 2,01%. Har du derimod ikke penge til udbetaling, kan de tilbyde dig en rente fra 7,22%. Derved skal du altså betale mere for at låne pengene, hvis du ikke har penge til en udbetaling.

Krav til et billån

Hvis du ønsker at optage et billån hos en billånsudbyder, vil den pågældende udbyder som regel have en række krav, som du skal opfylde. Dette inkluderer blandt andet oftest følgende:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du har et gyldigt kørekort
 • Du er myndig

Derudover har de fleste ligeså en yderligere aldersgrænse på, hvis du ønsker at optage et billån. Nogle selskaber kræver blot, at du er 18 år eller derover, hvor andre kræver du er 21 år. På Lånio.dk skal du være 23 år for at kunne modtage lånetilbud.

Se hvilke andre projekter du kan finansiere med Lånio.dk.

Er du over 23 år og mangler et billån til at finansiere din nye bil? Så kan du med fordel udfylde kontaktformularen i toppen af siden, hvorefter du vil modtage flere tilbud på dit lån. På denne måde kan du sammenligne lån og dets vilkår og vælge det lån, som passer dig bedst - helt gratis og uforpligtende!

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.