Undersøgelse: Danmarks billigste billån 2022

Find billån med lav rente fra vores undersøgelse og få flere tilbud på billån Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 03. januar 2022

Indholdsfortegnelse: Danmarks billigste billån 2022

Top 10 - Billigste billån

Hvis du går og overvejer, hvor du skal købe en ny bil, tænker du i forlængelse af dette muligvis over, hvor du kan få et billån til at finansiere dit bilkøb. Der findes i dag utroligt mange udbydere af lån i alle former - både som forbrugslån, samlelån og billån. Det kan derfor være svært at finde rundt i, hvor du kan få det billigste billån. En god idé er at sammenligne lån, så du finder et lån med en lav rente.

Billigste billån efter rente
Bilfinansiering Rente
Diba billån 1,76%
Bilkredit 1,97%
Santander 2,01%
Djurslandsbank 2,05%
Sparekassen Sjælland-Fyn 2,42%
AL Bank 2,99%
Middelfart Sparekasse 3,00%
Coop billån 3,50%
Express Bank 3,55%
Danske bank 3,80%
Lån & Spar 6,95%

Ovenstående rente er ved et lån på 120.000 kr. med en løbetid på 7 år. Undersøgelsen fokuserer på låneudbydere med en låneberegner til billån på deres side. Denne undersøgelse kan derfor ikke ses som en komplet sammenligning af hele det danske lånemarked, og det er muligt at du vil få tilbudt andre priser end dem, du finder i undersøgelsen.

Sammenlign bankernes billån Det tager kun 2 minutter

Foruden de mange udbydere, kan det ligeså være svært at finde rundt i, hvad det helt præcist koster dig at låne pengene. Renter, ÅOP og stiftelsesomkostninger er blot tre ud af mange begreber, der florerer, når du skal undersøger prisen på dit lån - og dermed er med til at bestemme, hvor billigt dit billån vil være.

På Lånio.dk har vi derfor undersøgt det danske marked for at kunne give dig svaret på, hvor du kan få Danmarks billigste billån. Her på siden kan du derfor læse meget mere om, hvor du kan få det billigste billån, og hvad det generelt set koster at låne penge m.m.

På Lånio.dk kan du sammenligne priser og vilkår på lån. Udfyld kontaktformularen i toppen af siden, hvorefter du vil modtage flere tilbud på dit lån - helt gratis og uforpligtende!

Her får du Danmarks billigste billån

 

tick Djurslands Bank
tick Sparekassen Sjælland-Fyn
tick Express Bank

Vores undersøgelse viser, at du kan få det billigste billån hos Djurslands Bank - både ved et billån med udbetaling og et billån uden udbetaling. Derimod er det i begge tilfælde Lån & Spar, hvor du vil få det dyreste billån. Djurslands Bank er hele 49.882 kr. billigere end det dyreste billån uden udbetaling, og 28.060 kr. billigere end det dyreste billån med udbetaling. Generelt set er det Djurslands bank, Diba Billån, Sparekassen Sjælland-Fyn og Express Bank, der tilbyder de billigste billån, både med og uden udbetaling.

I det første kvartal af 2021 er den mest importerede bil i Danmark, ifølge De Danske Bilimportører, en Peugeot 208, som du på nuværende tidspunkt kan få til rundt regnet 150.000 kr. uden ekstraudstyr.

Låner du alle pengene, uden at have til udbetaling, hos Djurslands Bank skal du i alt tilbagebetale 167.627 kr. fordelt på 84 måneder. Det vil altså sige, at det koster dig 17.627 kr. at låne 150.000 kr. Ligger du 20% af bilens pris i udbetaling, svarende til 30.000 kr., skal du i løbet af de 84 måneder derimod tilbagebetale 134.757 kr. Hos Djurslands Bank skal du derfor kun betale 14.757 kr. for at låne 120.000 kr.

Sammenlign bankernes billån Det tager kun 2 minutter
Vær opmærksom på følgende
Undersøgelsen tager udgangspunkt i et begrænset antal af låneudbydere, da det kun er låneudbydere med en billånsberegner på deres hjemmeside, der figurerer i undersøgelsen. Derfor er “Danmarks billigste billån” kun repræsentativt for denne begrænsede udvalgte gruppe.

Hvor får jeg det billigste billån med udbetaling?

Som tidligere nævnt får du det billigste billån med udbetaling hos Djurslands Bank, hvor det kun koster ca. 14.760 kr. at låne pengene. Derimod koster det hos Lån & Spar, den dyreste løsning, 42.816 kr. at låne pengene. Der er altså 28.056 kr. i prisforskel mellem det dyreste og billigste billån.

I nedenstående tabel kan du se de i alt 11 forskellige låneudbydere, der har været med i undersøgelsen “Danmarks billigste billån” her på Lånio.dk.

* Ovenstående priser er vejledende og vil variere alt efter din økonomiske situation. Der er yderligere taget udgangspunkt i den lavest opgivne pris på udbydernes hjemmeside.

Der er altså stor forskel på, hvilke lånevilkår du får tilbudt, alt efter hvilken låneudbyder du vælger. Vi anbefaler altid at du undersøger lånemarkedet inden du optager lån, så du undgår at ende med et dyrere lån end nødvendigt.

Nedenfor kan du se, hvordan det gennemsnitlige billån på 120.000 kr., med en udbetaling på 20% af bilens pris på 150.000 kr. og en løbetid på 84 måneder, ser ud med udgangspunkt i denne undersøgelse.

Det gennemsnitlige billån med udbetaling
 • Månedlig ydelse: 1.720kr.
 • Rente: 3,09%
 • ÅOP: 5,54%
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 144.583 kr.

* Ovenstående er baseret ud fra de udvalgte låneudbydere i denne undersøgelse og vil derfor variere alt efter, hvor mange og hvilke låneudbydere der er inddraget.

Sammenlign bankernes billån Det tager kun 2 minutter

Hvor får jeg det billigste billån uden udbetaling?

Hvis du ikke har de nødvendige ressourcer til at kunne ligge 20% af bilens pris, svarende til 30.000 kr. i dette eksempel, kan du ligeså få et billån uden udbetaling hos nogle udbydere.

Det billigste billån uden udbetaling får du hos Djurslands Bank, hvorimod du får det dyreste hos Lån & Spar. Optager du dit lån hos Djurslands Bank skal du perioden på de 84 måneder tilbagebetale i alt 167.627 kr. Hos Lån & Spar skal du derimod tilbagebetale 217.509 kr. Altså en prisforskel på 49.882 kr.

I følgende tabel kan du se priseksempler på et billån uden udbetaling på 150.000 kr. og dermed se, hvor du kan få Danmarks billigste billån.

* Ovenstående priser er vejledende og vil variere alt efter din økonomiske situation. Der er yderligere taget udgangspunkt i den lavest opgivne pris på udbydernes hjemmeside.

Det er altså muligt at spare næsten 50.000 kr. på at vælge den ene låneudbyder frem for den anden, hvilket svarer til ca 30%. På Lånio.dk arbejder vi for at gøre det nemmere at foretage det bedste valg, når du skal låne penge.

Nedenfor kan du se, hvordan det gennemsnitlige billån på 150.000 kr. uden udbetaling, med en løbetid på 84 måneder, ser ud med udgangspunkt i denne undersøgelse.

Det gennemsnitlige billån uden udbetaling
 • Månedlig ydelse: 2.205 kr.
 • Rente: 4,39%
 • ÅOP: 6,36%
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 185.346 kr.

* Ovenstående er baseret ud fra de udvalgte låneudbydere i denne undersøgelse og vil derfor variere alt efter, hvor mange og hvilke låneudbydere der er inddraget.

Sammenlign bankernes billån Det tager kun 2 minutter

Sådan er det billigste billån fundet

For at kunne finde frem til Danmarks billigste billån, har vi taget udgangspunkt i den mest solgte bil i Danmark i første kvartal 2021, som altså er Peugeot 208. 

 • Bilen: Der er tale om en spritny Peugeot 208 årgang 2021 med hvide plader samt intet ekstra udstyr til 150.000 kr.
 • Udbetaling: Når et billån med udbetaling omtales i denne undersøgelse, er der taget udgangspunkt i en udbetaling på 20% af bilens pris, dvs. 30.000 kr.
 • Løbetid: I alle tilfældene er der taget udgangspunkt i en løbetid på 84 måneder, svarende til syv år.
 • Rente: Ved alle låneudbyderne er der taget udgangspunkt i den variable debitorrente. Yderligere er det den lavest opgivet rente på udbydernes hjemmeside, der er benyttet i priseksemplerne.
 • Lånetilbud: Der er i undersøgelsen taget udgangspunkt i udbydernes online låneberegnere. Såfremt en bank ikke er at finde på listen, skyldes dette, at de på deres hjemmeside ikke tilbyder brugerne uforpligtende låneberegning.
 • Medlemsfordele: Ved alle udbyderne er der taget udgangspunkt i, at du ikke i forvejen er kunde hos den pågældende bank eller lignende.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at undersøgelsen blot er vejledende. Lånio.dk kan derfor ikke garantere, at du vil få tilbudt samme pris på dit billån, såfremt du låner hos en af de pågældende banker i undersøgelsen.

Har du brug for et billån, kan du få tilbud samt vejledning her hos Lånio.dk. Du kan ligeså prøve vores online låneberegner og se prisen samt en tilbagebetalingsplan for dit billån.

Hvordan kan man finansiere en bil?

Der er fire måder, du kan finansiere en bil på:

 1. Du kan tage et billån uden udbetaling
 2. Du kan tage et billån med udbetaling
 3. Du kan betale kontant
 4. Du kan lease en bil.

Hvad koster det at låne penge til en bil?

Prisen for at låne penge til en bil afhænger af, hvilken bil og finansiering du vælger. Vælger du et billån uden udbetaling, kan lånet godt være en anelse dyrere, end hvis du vælger et billån med udbetaling.

Herunder har vi lavet et beregning af et billån på 100.000 kr. med og uden en udbetaling på 20%.

Hvad koster det at låne 100.000 til bil?

Her kan du se, hvad det koster at låne 100.000 kr. til bil med og uden udbetaling på 20%.

Billån 100.000 kr. med og uden udbetaling på 20.000 kr.
Finansiering Samlet tilbagebetaling Kreditomkostninger Månedlig ydelse ÅOP
Billån med udbetaling 95.226 kr. 15.226 kr. 992 kr. 4,54%
Billån uden udbetaling 119.032 kr. 19.932 kr. 1.240 kr. 4,54%

* Dette er et vejledende eksempel. Du vil kunne blive tilbudt andre lånevilkår. Billån med udbetaling på 80.000 kr. Renten er 4%. Stiftelsesomk. 2%. Løbetiden er 8 år. Billån uden udbetaling på 100.000 kr. Renten er 4%. Stiftelsesomk. 2%. Løbetiden er 8 år.

Hvad er en god ÅOP på et billån?

Den bedste ÅOP på denne tests billån lige på omkring 3-4%. Gennemsnitligt ligger ÅOP’en på 5,54% for billån med udbetaling og 6,36% for billån uden udbetaling.

Du skal dog huske at ÅOP’en ændrer sig alt efter, hvilke lånebeløb og løbetid du beregner med.

Hvor meget er udbetalingen på en bil?

Udbetalingen på en bil er 20%. Ønsker du at købe en bil til 100.000 kr. med udbetaling, skal du derfor af med 20.000 kr. Ønsker du en bil til 150.000 kr. ligger udbetalingen på 30.000 kr.

Udbetaling på 20%
Bilens pris Udbetaling
100.000 kr. 20.000 kr.
150.000 kr. 30.000 kr.
200.000 kr. 40.000 kr.
250.000 kr. 50.000 kr.
300.000 kr. 60.000 kr.
350.000 kr. 70.000 kr.
400.000 kr. 80.000 kr.
450.000 kr. 90.000 kr.
500.000 kr. 100.000 kr.

Billån: Større udbetaling, lavere rente

Hos nogle banker er det et krav, at du som minimum kan lægge 20% af bilens pris i udbetaling. Der findes dog også banker, hvor det er muligt at optage et billån uden nogen form for udbetaling. Dog vil renten typisk også være højere i tilfælde som dette.

Oftest vil banken nemlig kunne tilbyde dig en lavere rente, og dermed et billigere lån, jo mere du ligger i udbetaling. Dette kræver dog også, at du har sparet pengene op inden, behovet for en ny bil opstår - hvilket ikke altid er muligt.

Fordele
 • Du vil blive tilbudt en lavere rente
 • Du vil få et billigere lån
Ulemper
 • Du har behov for en opsparing inden behov for ny bil opstår

Santander er et godt eksempel på ovenstående. Har du 20% af bilens pris til udbetaling, kan de tilbyde dig en rente fra 2,01%. Har du derimod ikke penge til udbetaling, kan de tilbyde dig en rente fra 7,22%. Derved skal du altså betale mere for at låne pengene, hvis du ikke har penge til en udbetaling.

Samme tendens ses hos Diba, hvor du ved en udbetaling svarende til 20% af bilens pris, kan få tilbudt en rente fra 1,76%. Har du derimod ingen penge til udbetaling, kan du få tilbudt en rente fra 4,54%.

Krav til et billån

Hvis du ønsker at optage et billån hos en billånsudbyder, vil den pågældende udbyder som regel have en række krav, som du skal opfylde. Dette inkluderer blandt andet oftest følgende:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du har et gyldigt kørekort
 • Du er myndig

Derudover har de fleste ligeså en yderligere aldersgrænse på, hvis du ønsker at optage et billån. Nogle selskaber kræver blot, at du er 18 år eller derover, hvor andre kræver du er 21 år. På Lånio.dk skal du være 23 år for at kunne modtage lånetilbud.

Er du over 23 år og mangler et billån til at finansiere din nye bil? Så kan du med fordel udfylde kontaktformularen i toppen af siden, hvorefter du vil modtage flere tilbud på dit lån. På denne måde kan du sammenligne priser og vilkår og vælge det lån, som passer dig bedst - helt gratis og uforpligtende!

Sammenlign bankernes billån Det tager kun 2 minutter

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.