Forbrugslån vs. Kassekredit

Skal jeg vælge en kassekredit online eller et billigt forbrugslån? - Få svar her Få flere gratis lånetilbud fra førende banker
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
Udfyld én låneansøgning
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
Modtag lånetilbud fra flere førende banker
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
Vælg det bedste lån til dine behov
Sådan kan vi hjælpe
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 7,3 % i debitorrente

Bemærk: Vi anbefaler dig at ansøge om længere lånetid. Dette øger chancen for at din ansøgning godkendes og du får dit lån. Du kan altid betale lånet ud før tid, hvis du ønsker dette.

Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Sådan kan vi hjælpe
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
 • Løbende kontrol af webshop
 • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
 • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Opdateret: 26. november 2021

Forbrugslån vs. kassekredit - hvad er hvad?

Det kan ske, at du ender i en situation, hvor du har brug for at dække nogle udgifter, som du ikke kan betale af egen lomme. I sådan en situation kan du have gavn af et online forbrugslån, et banklån eller en kredit. Før du beslutter dig, er det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilken af disse to løsninger, der er bedst for dig.

 1. Lån penge
 2. Kredit.

Ved et lån modtager du via én udbetaling, og du afdrager herefter på dit lån over en vis periode. En kredit er et ekstra beløb, som du har til rådighed og kan benytte dig af, når du får brug for det. Du kan nemt få et lån med NemID.

En kassekredit kan være et økonomisk sikkerhedsnet, men den kan også sætte dig i gæld. Det kan faktisk ende med at være en dyrere løsning end et forbrugslån.

Vi vil her på Lånio.dk forklare alt, hvad du bør vide om forbrugslån og kassekredit, samt fordelene og ulemperne ved begge, så du det billigste lån.

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit kan både være en kassekredit i banken eller en kassekredit online. Udover selvfølgelig at være fra to forskellige typer långivere, er disse to lån to ret forskellige produkter.

En kassekredit i banken fungerer som et bevilget overtræk, hvor du gennem aftale med banken kan trække over på kontoen - op til et vist beløb. En online kassekredit er derimod et lån, som ikke har nogen løbetid, hvor det fulde beløb udbetales direkte til din konto.

Vi vil her gå i dybden med de to begreber, så du kan skelne mellem de to produkter og dermed sætte dig godt ind i, hvad der er den bedste løsning for dig.

Kassekredit i banken

Denne type er et lån, hvor der stilles en kredit til rådighed for dig, som du løbende kan hæve fra og lave et bevilget overtræk med.

Det vil sige, at du får muligheden for at lave et overtræk på din konto, uden at banken spærrer dit kreditkort. Kassekreditten kan tilknyttes en særskilt konto eller din lønkonto, så det fungerer som en økonomisk buffer.

En kassekredit i banken adskiller sig fra andre typer af gæld, da du ikke betaler af på samme måde, som hvis du går ud og optager et lån. Du bliver kun opkrævet renter af den andel, du har brugt at kassekreditten. Bruger du ikke noget af din kassekredit, bliver du altså ikke krævet for det fulde beløb, som din kassekredit er godkendt til.

Økonomisk buffer

En økonomisk buffer er en pengesum, som du har opsparet for at kunne hjælpe dig selv ud af svære, økonomiske situationer. Hvis du pludselig bliver arbejdsløs eller bliver mødt med en stor uventet udgift, kan denne hjælpe dig med ikke at ende i gæld

Fordele og ulemper ved en kassekredit i banken

Kassekreditten er et mere fleksibelt værktøj, da du selv bestemmer, hvor meget du ønsker at gøre brug af den. Hvad der er den billigste kassekredit, er derfor svært at sige.

Det er en mere langsigtet løsning, hvor du forudser, at du måske kan komme til at få brug for at trække penge over engang i fremtiden.

Hvis du tilknytter din kassekredit til din lønkonto, kan du for eksempel gøre din gæld mindre, hver gang du får udbetalt din løn. Du skal heller ikke betale en fast månedlig ydelse for din kassekredit i banken, som du skal ved et typisk forbrugslån.

Fordele ved kassekredit i bank

 • Økonomisk buffer
 • Fleksible afdrag
 • Renter, som styres af dit forbrug
 • Fungerer som et bevilget overtræk

Ulemper ved kassekredit i bank

 • Høj rente
 • Kræver meget omtanke og planlægning
 • Kan resultere i stor gæld
 • Længere proces
 • Oprettelsesgebyr

Online kassekredit

En online kassekredit er en nyere form for lån med lav rente, som let kan forveksles med den klassiske kassekredit i banken. Her udbetales hele beløbet til din konto uden løbetid, kort efter du har ansøgt om lånet. Du kan nemt ansøge om lånet med dit nemid. Online kassekreditter er dermed ikke begrænset af en 48 timers betænkningstid, som et forbrugslån er.

En online kassekredit har en månedlig minimumsrente, som tager udgangspunkt i en procentdel af lånet. Den fungerer i grunden ligesom en kassekredit i banken - du betaler renter ud fra hvor meget af kassekreditten, du bruger. Som sagt udbetales hele kreditten dog i ét samlet beløb, så i teorien betaler du for hele kreditten, til du har betalt noget af på den.

Du kan betale den online kassekredit helt ud, når du lyster og får råd til det. Det betyder, at prisen i høj grad er afhængig af, hvor meget du vil låne og hvor hurtigt, du kan tilbagebetale pengene.

Fordele og ulemper ved en online kassekredit

Med en online kassekredit kan du få penge på kontoen meget hurtigt, fordi der ikke er betænkningstid på som ved almindelige lån. Kreditloftet på disse lån er dog lavere end ved forbrugslån. Det kan derfor bedre betale sig for dig at tage et forbrugslån, hvis du eksempelvis skal låne mere end 15.000 kr.

Det kan være en meget fristende mulighed at have en kassekredit tilgængelig så hurtigt. Siden lånet ikke har nogen løbetid, skal du være meget opmærksom på, om du virkelig har behov for en online kassekredit - eller om et forbrugslån bedre dækker dine behov. Ellers kan du risikere at ende i gæld.

Derudover skal du også betale en fast månedlig ydelse for at opretholde din online kassekredit. Hvis du ikke skal bruge særlig mange penge og i en relativt kort periode, kan en online kassekredit derfor godt være løsningen for dig.

Fordele ved online kassekredit

 • Hurtig udbetaling
 • Ingen betænkningstid
 • Ingen løbetid
 • Gebyr- og rentefrit de første 30 dage for nye kunder visse steder

Ulemper ved online kassekredit

 • Kan være fristende at have mange penge liggende
 • Lavere kreditloft
 • Fast månedlig betaling for at bevare din kassekredit

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån, som for det meste bruges i forbindelse med køb af forbrugsgoder. Det kan være alt fra boliglån til rejselån, indskudslån, betaling af regninger, billån, lån til bryllup og alt, som man ellers kan kalde lån til forbrug. Lånet kan både optages i banken, men en lang række låneselskaber tilbyder dig denne type finansiering online.

Det er med forbrugslån i banken som med alle andre typer privatlån, at du ofte skal mødes med din bankrådgiver og forklare formålet med dit lån - det skal du ikke med online forbrugslån.

Du skal naturligvis være tilfreds med den låneaftale, som du går med til. Gennem Lånio.dk kan du lade bankerne konkurrere om dig som kunde, så du kan få det bedst mulige lån blandt vores tilbud.

Læs også: Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Fordele og ulemper ved et forbrugslån

De primære fordele ved forbrugslån er relateret til deres lavere krav og hurtige udbetaling. Ofte kan du få lov til at låne som 18-årig og med forholdsvist lave krav til din økonomi. Du skal ikke bruge tid på at snakke med en bankrådgiver blot for at få at vide, at du ikke kan godkendes til et lån.

Forbrugslån gennem online udbydere har dog ofte en højere rente end tilsvarende lån i banken. Du betaler for en højere rente, da låneudbyderne løber en større risiko ved at låne dig penge med lavere krav.

Som udgangspunkt skal du heller ikke stille sikkerhed eller lægge nogen udbetaling med et forbrugslån. Det er som sagt disse lavere krav, der gør forbrugslån til en populær løsning, når man skal låne penge her og nu.

Du kan bruge vores låneberegner til at beregne prisen på et lånetilbud og se hvor meget du skal betale tilbage hver måned. Låneberegneren udregner automatisk ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse.

Fordele ved forbrugslån

 • Hurtig låneproces
 • Lave krav til låntager
 • Kan bruges til alle låneformål
 • Store lånebeløb
 • Ingen krav om at stille sikkerhed
 • Skal ikke lægges udbetaling

Ulemper ved forbrugslån

 • Kan have høje samlede omkostninger
 • Højere renter
 • Høj ÅOP

Hvad skal jeg vælge?

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad et forbrugslån og en kassekredit er, og at vi har hjulpet dig med at tage den rigtige beslutning. Det kan være svært at finde rundt i, hvilke af disse lån er det bedste for dig.

Kassekreditten kan være en løsning, hvis du blot ønsker muligheden for at trække over og et økonomisk sikkerhedsnet. Hvis du skal bruge nogle penge med kortere varsel, er et forbrugslån en bedre løsning.

Hvis du har mere end ét lån eller tænker at tage flere, som for eksempel et forbrugslån og en online kassekredit, så kan du overveje et samlelån. På den måde kan du samle din gæld og betale af på et enkelt lån med én månedlig ydelse og ét månedligt gebyr fremfor flere - og spare penge i processen.

Du kan forsøge at forhandle med flere banker på én gang for at få de bedste lånevilkår, eller du kan lade os gøre det ved at ansøge gennem Lånio.dk. Så får du op til 3 uforpligtende lånetilbud, hvor bankerne konkurrerer om dig som kunde.

Find forbrugslån nu! Det tager kun 2 minutter

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 351 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.